Şimdi Ara

★★ General Mobile GM 9 PRO [ANA KONU] ★★★★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
8
Favori
68.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ★★ General Mobile GM 9 PRO [ANA KONU] ★★★★





    Dahili Depolama:64 GB
    Bellek (RAM): 4 GB
    4.5G Desteği: Var
    2.2 GHz CPU Frekansı
    8 Çekirdek CPU Çekirdeği
    Yok Değişir Batarya
    12 MP Kamera Çözünürlüğü
    Var Parmak izi Okuyucu

    Ekran Özellikleri :Multi Touch Çerçevesiz Tasarım
    Dokunmatik Türü : Kapasitif Ekran
    Kullanıcı Arayüzü : Saf Android
    Renk Sayısı :16 Milyon

    Şarj : USB Type-C

    Yonga Seti (Chipset) :Qualcomm Snapdragon 660 (SDM660)
    Ana İşlemci (CPU) :Octa-core 2.2 GHz Kryo 260
    CPU Frekansı :2.2 GHz
    CPU Çekirdeği :8 Çekirdek
    İşlemci Mimarisi :ARMv8-A (64-bit)
    Grafik İşlemcisi (GPU) :Adreno 512
    CPU Üretim Teknolojisi :14 nm
    Bellek (RAM) :4 GB
    Dahili Depolama :64 GB


    Kamera Çözünürlüğü :12 MP
    Kamera Özellikleri :Phase Detect Auto-Focus (PDAF)
    Hızlı Odaklama
    HDR
    Otomatik odaklama
    Coğrafi konum etiketleme
    Phase Detect Auto-Focus - PDAF (Dual Pixel)
    Portre Modu
    Flaş :LED
    Diyafram Açıklığı :F1.8
    İkinci Arka Kamera :Var
    İkinci Arka Kamera Çözünürlüğü :8 MP
    İkinci Arka Kamera Özellikleri :
    Derinlik Algısı (Bokeh)

    AĞ BAĞLANTILARI
    2G Var
    3G Var
    4G Var
    4.5G Var

    İŞLETİM SİSTEMİ
    İşletim Sistemi :Android
    İşletim Sistemi Versiyonu :Android 8.0 (Oreo)

    Ses Çıkışı :3.5 mm

    USB Versiyonu :2.0
    USB Bağlantı Tipi :USB Type-C
    SIM :Nano-SIM (4FF)

    3G Görüntülü Arama (Şebeke ile) :Yok
    Görüntülü Konuşma (Uygulama) :Var
    Parmak izi Okuyucu :Var
    Parmak izi Okuyucu Özellikleri :Arka Kapakta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 11 Kasım 2018; 17:16:13 >







  • Bir telefon için okuduğum en subjektif yorumu yazmışsınız. Sanki Çin de üretilen telefonu doktora yapmış elemanlar monte ediyor gibi anlamsız bir nefret içindesiniz. Sırf siz asgari ücretliler çalışıyor dediniz diye neden gidip daha kötü bir telefon alalım?

    Şimdiye kadar 3 GM telefon aldım ve en eskisi 6 senelik. 3 telefonda sorunsuz çalışıyor. Garantisi gayet güzel işliyor. Sıfırı 1400-1500 e bulunabilen bu özelliklerde başka telefon yokken siz neden bahsediyorsunuz?
    Xıaomi nin meizunun hangi cihazı bundan iyi

    Artık aşın bu konuları

    Ekran amoled

    Tasarım cam gorilla glass5 çerçeve %78 ekran kasa 6 inc

    Ses dolby admos çift hopalyör kulaklık girişi 3800msh pil

    S660 gayet iyi bir işlemci kamera kendini kanıtlamış

    Şu ön yargıyı bırakın artık

    Arkadaş 1 haftadır kullanıyor bende 1 yıldır htc u11 kullanıyorum general bu sefer yapmış

    Millet samsung un huaweinin çöp cihazlarına 3000tl verirken kimse bi bok demiyor konu general mobil olunca sıçtık

    Şu ön yargıyı bırakın artık
    Hocam 1400 rakamında ciddi misiniz? Telefon piyasasını az çok takip ederim bu donanım özelliklerini 1400'e veren bir xiaomi dahi bulunmaz. Lütfen biraz gerçekçi bakmaya çalışalım ve üretici için de girdi maliyetleri olduğunu gözden kaçırmayalım. Telefon teknik özellikleri itibariyle orta seviyenin üzerinde konumlanıyor. Orta üst denilebilir. Fiyatının da buna göre şekillenmesi normal. Çıkış fiyatı 2899 belki hakkı değildi, ama 1400'e versinler dersek bir başkası da çıkar 400'e versinler alayım der. Gerçekten f/p kralı olan xiaomi bile artık 4000 liraya telefon satıyor.

    Mi a2 bugün 2000 lira civarında bulunabilse de ekranın amoled değil ips olması, bataryanın 790 mah gibi çok ciddi değerde gm 9 pro'dan düşük olması, usb 2.0 gibi noktalarda gm 9 pro modelinden geride kalıyor. Kaldı ki küresel çapta büyük üretici, girdi maliyetleri düşük vs.

    Yerli üreticilere bu kadar yüklenmeyelim. Bu teknolojik cihaz üretme işi ekmek üretmeye benzemiyor. Can damarı niteliğindeki elemanlar ithal ediliyor. Üreticiye de bunun bir maliyeti var.
    Gm8 üretim hattında bulunmuş, üretim süreci ve sorunları konusunda az çok bilgi sahibi biri olarak birkaç şey yazmak isterim. Ve sizlerden arasında kaldığım, anneme almak için şuan telefon baktığım sırada mate10lite, p20lite bakarken gm9 pro göz kırpıyor bana. Acaba diyorum, tavsiyenizi bekliyorum.
    Telefon seçimi beklenti işi. Benim almaktaki beklentim instagram, youtube, watsapp kullanımı ve mükemmel olmayacak şekilde (samsung grand neo eski telefon) iyi fotoğraf kalitesi olsun. Bozulana kadar iş görsün, güncelleme olsun, grand neo gibi ekranı soğuk havada kafayı yemesin.

    Gelelim gm8 lerin üretim sürecine. Üstünkörü geçmek zorundayım. General Mobile, belli üretim tesislerinden fiyat alır. Bu fiyat, üretim montaj fiyatıdır. Telefon üretim hattının gerektirdiği teknik üretim kalite sürecini firmadan talep eder.
    Tesis bu süreçte uygun ortamı hazırlar.
    Bunu şöyle özetleyeyim, ESD - statik elektrik korumalı ortam. Zeminden masa topraklamaları, kullanılan eldivenler, ürünlerin taşınması vb süreçler statik elektrik korumalıdır. Test bölümü yine uygun kafes ortamı, ortam sıcaklığı üretim kalitesine uygun vb...
    Yani General Mobile telefonların üretimi, teknik olarak dünya standartlarında, üretim kalitesi yüksek tesislerde yapılır. GM buna dikkat ediyor ve bunu üretim süresince denetliyor. Bu sebeple markanın güvenilirliği benim gözümde ortadadır. Orta neden?

    Şu sebeple; uygun ortam, uygun malzemeler konusunda General Mobile a laf edilemez. Ancak, üretimi yapan personel konusu, ve yine teknik bir mesele olan giriş kalite meselesi, kronik dediğimiz ancak aslında üretim ve denetim kaynaklı sorunlar.
    Gm8 telefonşar birçok tesiste üretildi. Benim bulunduğum tesiste, üretimler taşeron işçilerle yapıldı.
    Taşeron işçi tanımını bu mevzu için daraltalım. Asgari ücretin 1600TL olduğu dönem bir taşeron firmayla üretim yapacak tesis fiyat anlaşması yapar. Bu süreli bir iş olacağı için bu konuda uzman veya tecrübeli personel bu tesiste bulunmaz, alınmaz. GM a verdiğiniz fiyattan kar etmek için üretim giderini minimize etmeniz gerekir. Süreçte en büyük giderlerden biri de emekçinin maaşıdır.
    Taşeron firma, 1600 tl asgari ücretin uyhulandığı ülkede, belki sigortasız, belki kısmi sigortalı, belki part time göstererek masraflarını kıstığı işçileri bir para karşılığı farklı şirketlerde çalışmaları için kiralar. Firmadan parayı alır, çalışanlara bölüştürür ve bundan kar eder. Asgari ücretli bir işçinin, 30günlük normal aylık çalışmada işveren maliyetinin (sgk, agi, vs) 1000 lira civarında olduğunu bilmeyenlere söylemek gerekir.
    Genel kültür kısmını kısa geçelim.
    Asgari ücretten düşük net maaşla çalışan kişiler bu üretim hatlarında telefon montajını yaparlar.
    Montajı yapan kişiler (küçük el yapısı, el becerikliliği vs sebebiyle kadın işçi çoğunlukta) daha önce belki bir teyp montajı yapmış, belki hiç montaj işi yapmayıp hayatında ilk defa çalışan, belki bir önceki işte 6 ay boyunca sadece kablo lehimlemiş birisi.

    Bu konu ekran montajından yazılım yüklemesine, hatta üretimin son aşamasında hatalı çıkan ürünün tamirine kadar üstünkörü eğitilmiş ve hatta eğitilmemiş, yanında çalışan kişiden gördüğü kadarıyla işi yapan TECRÜBESİZ elemanlar tarafından yapılan bir üretim söz konusu.
    General Mobile ın üretim sürecini bilen birisi olarak üretimin başında ve sonunda çıkan ürünün kalitesi birbirinden çok farklıdır diyebilirim. Üretim montaj kalitesi, cep telefonunun göz ardı edilemeyecek bir noktasıdır. Üretim bandında giren 1000 parçalık telefonun 300 tanesi bant sonunda paketlemeye uygun değilse yani hatalıysa bu ciddi bir meseledir.

    Konunun bir diğer ayağı da giriş kalitedir. O da şöyle, GM, telefonun anakartı, komponentleri, jakları, aksesuarları, kameraları, şarj aleti, kutusuna kadar üretim yaptırdığı firmaya bunları gönderir.
    Anakart üretim menşeinin Türkiye olduğunu sanmıyorum. Ancak kesin konuşamam bu konuda. Şarj aleti de hazır gelir, kablosu da kulaklığı da.

    Donanımsal sorunlarda montaj hariç, komponent kaynaklı sorunlar, mesela ahize, mikrofon, kulaklık, ekran vb. Belli firmalardan alınır. Firmalardan çalışmayan veya bozuk ürün almak için para vermezsiniz. Aldığınız ürünü, üretim aşamasında test etmeniz gerekir. Parti ürün sorunluysa bunun tartışması yapılır, kararı verilir ve iade edilip parası geri alınır. Ve fiyatla kalite doğru orantılıdır. Her elektronik üretimde hata payı vardır ve bellidir.
    General Mobile da önceki telefonlarda kronik denilen sorunlar da bu tip anakart üretim ve iç bileşenlerin kalite kontrollerinin düzgün yapılmamasından kaynaklıdır.
    Çünkü adamın kullandığı işlemci, ram, hafıza, kamera; X modelde gayet çalışıyor. Malzeme aynı, üretim kalite sürecine ne kadar eğilirsen o kadar başarılı ürün çıkarırsın. General Mobile gm9 pro da, bu hatalarını görebilip ne kadar giderebildi o konuda şüphelerim var.

    Bu sebeple teknik mevzularla sizi yorduğum için üzgünüm ancak bilmek istediğim kullanıcı deneyimleri.
    Yerli milli kafasını kenara koyup 300TL fazla verip belki daha az hafızalı, belki daha yavaş ramli, işlemci teknolojisi 2 nanometre eski, daha kük ekranlı vb ancak kendini kalite olarak kanıtlamış Huawei almak her zaman aklımda. Fakat kullanıcı yotumlarına bakarak General Mobile a güvenebilir miyim? Buna karar verme aşamasındayım.

    Saygılarımla.
    Siz ürünü,markayı sevebilirsiniz. Duygusal bir bağ da kurabilirsiniz. Bunların hiçbiri benim umrumda değil.
    Üşenip doğru düzgün okumadığınızı varsayıyorum. Çünkü yazdıklarımdan bunu çıkardıysanız durum çok daha vahim.
    Uzun uzun teknik süreci anlattım. Şunu bana yeniden yazdırdığınıza inanamıyorum ancak yazacağım. Orada mesele asgari ücretten düşük maaşla çalışan kişiler tarafından üretiliyor olması değil, Daha önce telefon-montaj tecrübesi olmayan, veya hayatında ilk defa çalışan ve "eğitim verilmemiş" kişiler tarafından üretiliyor olması.
    Çin e kaç defa gittiniz, kaç tesis gezdiniz, kaç üretim tesisinde bulundunuz, sektör ve işleyiş hakkında ne biliyorsunuz bilemem.Ancak Ben kendi görgüme göre anlatayım ki, Çin de bu tip işler için çalışan kişiler genelde "tecrübeli işçiler" dir. Bazı tesisler bazı çalışanlar için puanlama sistemi dahi uygular. vs. vs. Siz kendi bildiklerinizle kıyaslayın.

    Elindeki telefonu kötüleme derdim yok, parmağımla gösterip "bunu mu aldın ala ala" dediğim yok.
    Hayır başta da yazmışım, ben de almayı düşünüyorum acaba düzelen birşey oldu mu diye.
    Ben telefonun üretim sürecinde bulundum diyorum. Siz; amaçsız marka düşmanlığı yapan birine söylenecek sözü söylüyorsunuz.

    Siz kullanmışsınız, memnun kalmışsınız, hayrını görün.Paranız neye yeterse, karşılığında ne istiyorsanız ve nelerden ödün verebiliyorsanız; bunlar sizin yapacağınız tercihler.
    Her şeyi bilen (!) insanlardan değilsinizdir umarım bu tartışmanın uzamaması, resmi gazeteye inanmayın diyen adam muhabbetine dönmemesi için. Ben mümkün olduğunca tekrar derdimi anlatmaya çalıştım.

    Ayrıca Samsung S8+ aldım. Gayet memnunum.
  • Kac cihaz cikacak



    Adamlar iki cihazi varken guncelleme veremiyor 3 4 olunca napicak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kushimat0 -- 11 Şubat 2018; 14:17:29 >
  • Kushimat0 K kullanıcısına yanıt
    6 ayda bir verecek işte
  • Gm 8 cikicakti yalanmi oldu
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    2 3 cihaz varken o



    Suan gm5 e yaklasik 8ay falan sonra gelmis olacak



    4cihaz yada 5 olursa 1yil sonra alir
  • Kushimat0 K kullanıcısına yanıt
    O kadar satış yapıyorlar o kadar kazanç bir zahmet Sebahattin bey cebini düşünmeyip ar-ge'ye yatırım yapsın daha tecrübeli isimlerle çalışsın ki güncelleme işini veya yazılım işini adam etsin.
  • Adam olmaz bunlar
  • Bysnbad B kullanıcısına yanıt
    Cıktı 2 cihaz daha gelecek
  • whitELF kullanıcısına yanıt
    Cukacak sebhattin bey in yalancısıyız
  • Özellikleri hakkında bir duyum var mıdır?
  • act1903 kullanıcısına yanıt
    Sanırım tek bilinen şey orta seviyede iddialı bir cihaz olacağı işlemci de snapdragon 660 galiba
  • Teşekkürler
  • Bu mu yoksa gm 9101112 modeli :)
  • 27 şubat lansman
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    ★★ General Mobile GM 9 PRO [ANA KONU] ★★★★

    2 tane cihaz gelmeyecekmiş ki GM 8 in duyurusunu mwc18 de yapacaklarmış buna ek olarak 1 tane cihaz daha gelecek, yani 2 tane duyurmuş oluyorlar.
  • Bu adamlar ne dediğini biliyormu acaba yada GM mi kıvırıyor dersin :)
    Yine bunlarla röportajında 2017 aralık sonu 1 cihaz şubatta fuarda 2 cihaz demişti Sebahattin ha alıştık söyleyipte olmamasına belki biri yetişmemiştir :)
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Şimdi sdn nin canlı yayınını izledim GM nin mwc2018 de tanıtacağı cihazın uygun fiyatlı bir model olacağı ve bunun Android go projesinden bir telefon olabileceğinden bahsediyorlar ama röportaja baktığınızda Sebahattin bey ezber bozan modeller olacağından bahsediyor bu nasıl iş ? Arkadaş şirketin CEO'su bile yalancı bu kadar olmaz ya... Hani diyeceğim sdn GM den daha iyi mi biliyor kendi telefonu nu ama GM ye güvenmiyorum çünkü adamların bir dediğini bi dediğini tutmuyor bildiğin yalancılar
  • Şİmdi bu fuarda cıkacak cihazlardan biri iddaalı diğeri ucuz yollu olacaktı. gm8 de aralık sonu cıkacaktı.

    Eğerki fuarda 2 telefondan biri olursa durum şudur. Gm8 i aralık sonuna yetiştiremediler. Ocak dediler oda olmadı Şubatta ancak atışa sunuldu.

    YA gm 8 in satışı için ertelenir yada yetişmemiştir. geçen seneki Gm6 rezilliğinden sonra fuar çokta önemli değil acıkcası
  • İlk Android Go telefonların tanıtım tarihi belli oldu! -https://shiftdelete.net/ilk-android-go-serisinin-tanitim-tarihi-belli-oldu

    Arkadaşlar büyük ihtimalle GM nin tanıtacağı cihaz Android go platformundan giriş seviyesi bir cihaz olacak gibi geliyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.