Şimdi Ara

Genel olarak Film / Kitap karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
12.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok bayağı bir konu başlığı olduğunun farkındayım. Ama Silo isimli romana daha yeni başlamışken kafama takıldı bu konu ve iki türün üstünlüklerini ve eksikliklerini şöyle bir karşılaştırmak, bir de sizden gelenlerle konuyu iyice zengileştirmek istedim. Uzatmadan başlıyorum.

    1- Diyaloglar: Bu konuda ilk etapta kitapların avantajlı olduğunu söyleyebilirsiniz. Ama filmlerin de üstün yönleri var. Kitap, çok sayıda diyalog ile karakter ve olayları daha detaylı işleme üstünlüğüne sahip. Film ise ses tonları, ses renkleri ve bunların görsel destekleriyle avantaj sağlıyor.

    2- Betimleme: Burada oyumu filmlere veriyorum. Kitabın sayfalar dolusu kelimeyle anlatmaya çalıştıklarını film iki saniyede verebiliyor. Film denilen kavram görsellik yönüyle güçlü olduğundan bu alanda üstün.

    3- Ruhsal dünya ve içsel betimleme: İşte kitapların mutlak zafer kazanacağı dünya. Görsel gücüne güvenen filmler, bize karakterlerin iç seslerini, düşüncelerini ve ruhsal betimlemeleri aktarırken yetersiz kalıyorlar. Bu yüzden kitap kahramanlarını daha iyi anlıyoruz; kitaplarda karakterlerin dönüşümlerini daha mantıklı buluyoruz.

    4- İçerik: Filmler, kitapların birer özetleri gibidirler. Özetler, içerik olarak asıllarından üstün olamazlar.

    Bundan sonrasında sizlerin yorumları gelsin isterim.







  • Maksimum 3 saatlik bir film asla bırak 500'ü, 200 sayfalık bir kitabın bile içeriğinin yarısını aktaramaz. Sabah editlerim.
  • İlk okul zamanların da bir öğretmeniz vardı, gerçekten kitap okumayı çok seviyordu, kendisi Edebiyat öğretmeniydi ve kendini geliştirmek için adam elinden geleni yapıyordu. Bir gün sorduk işte Televizyonunuz var mı diye ; Hayır yok dedi televizyon aptal kutusu gibi bir şey diyordu. Bizim çok garibimize gitti, peki haberleri nasıl izilyorsunuz veya dinliyorsunuz diyorduk.
    Hocamız ; Ben gazete, kitap okurum dedi ve gerçekten o günden beri çok garibime gitti hiç bir şekilde bir film kitabı anlatamaz.
  • Filmler asla kitaplar kadar etkili olamaz. Film ne kadar uzun olursa olsun eksik kalan bir yan veremedigi bir duygu oluyor.
    Son donemde Baba'yi okuyup filmini izledim ona gore karsilastirayim. Film cok uzun oldugu icin kitaptaki birçok olay ve diyalog, ince ayrintilar filme aktarilmis. Belki yonetmenin ustaligi, belki yazarin yardimi bilemiyorum ama ne kitapta anlatilan o kudretli Aile olgusu var filmde, ne de yan karakterlerin hikayeleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:30:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film izlerken sadece olaylar ele alınıyor. Kitapta ise o olay olurken ki ruh hali, ne hissettiği... Coğunluk böyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap candir can

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film betimleme yapamaz, yapsa bile asla kitaba yaklaşamaz.

    bkz. fight club.
  • ikisinden de zevk alınır ama bir film asla bir kitap edemez
  • Efsane kitapların efsane filmleri olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.