Şimdi Ara

Genç insanlar apartman daireleri yerine küçük koğuşlarda kalmayı tercih ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Genç insanlar apartman daireleri yerine küçük koğuşlarda kalmayı tercih ediyor 
    Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan genç insanlar uzun zamandır çalışma alanları kiralamayı tercih ediyorlar ve araba almak yerine çeşitli uygulamalar vasıtasıyla yol arkadaşlıkları yapıyorlar.
     
    NPR'nin raporlarına göre Los Angeles ve diğer şehirlerdeki genç insanlar apartman dairesi kiralamak yerine küçük koğuşlarda kalmayı tercih ediyorlar.
     
    PodShare adı verilen hizmet ile genç insanlar ortak mutfağı ve banyosu olan koğuşlarda ranza kiralıyorlar ve ev konforundan feragat ediyorlar.

     

    PodShare sistemi ekonomik nedenler sebebiyle tercih ediliyor

    Genç insanlar apartman daireleri yerine küçük koğuşlarda kalmayı tercih ediyor 
     
     
    Doğal olarak, kişilerin bu kararındaki en büyük etken büyük şehirlerdeki yüksek maliyetli ev kiraları. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ağır öğrenci borçları da büyük bir etken ve kişiler bu sebeple maddi olarak karşılayamayacakları bir yaşam tarzını istemiyorlar.
     
    Lakin NPR'ye göre kişilerin böylesine minimalist bir yaşam tarzını seçmelerinin başka nedenleri de olabilir ve tek neden ekonomiye dayandırılamayabilir.
     
     
    Florida Eyalet Üniversitesi'nden Profesör Jill Pable NPR'ye kişilerin maddi ekonomi yerine deneyim kazanabileceği bir ekonomi modeli seçmelerinin mantıklı olduğunu, birlikte yaşamanın da bunları sağladığını söyledi.
     







  • ortak bir alanda tanımadığın insanlarla yaşamak tam bir saçmalık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    ortak bir alanda tanımadığın insanlarla yaşamak tam bir saçmalık

    Niye ki üniveriste ve lise yurtları da böyle. Ve çoğu iyi arkadaşlıklar kuruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Keyiflerinden böyle bir şey yapmıyorlar heralde maddi durumları buna elveriyor.

  • Hostel kültürü de böyle, kimi ülkeleri gezerken otel yerine hostelde kalmak daha eğlenceli olabiliyor. Hiç kimseyi tanımadığın ortamlarda güzel dostluklar edinebiliyorsun.

  • Bunlara hostel mi ne deniyor.

  • Özgürlük. Sorumluluğu azaltmak.
  • Tamamen maddiyattan dolayı ortaya çıkan bir oluşum. Artısıda var eksiside. Ben kalmam ama kalana da mani olmam :)

  • Amerika gibi bir yerde ne kadar güvenli olabilir böyle yerler? Binbir çeşit insanın olduğu bir ülke sonuçta ve suç oranları ne kadar yüksek görüyoruz işte bana güvenli gibi gelmiyor bu tarz yerler. Bir yemeğe benzetme yapsak Amerika’yı en iyi benzetme türlü yemeği olur sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 25 Nisan 2019; 13:12:6 >
  • Mallık başka birşey değil...

  • Hadi her yapılan haberi anlarım da amerikan öğrenci evi haberi yapan editöre çok selam söylüyorum .

  • Los Angeles'ta ev kiraları ne kadar acaba Maddi durum elverdiği müddetçe kim kendi evinde oturmak yerine koğuşta yaşamayı tercih etsin ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://motherboard.vice.com/en_us/article/nz7ep7/in-pod-based-community-living-rent-is-cheap-but-sex-is-banned
    Ben değinilmeyen yerleri özet geçeceğim dileyen linkteki yazıyı okur ve linkteki sayfanın içinde bulunan tanıtım videosunu da izler. Bu hizmeti sunan PodShare 2012'de kurulmuş ve kurucusu bayan Elvina Beck de bu insanlarla beraber yaşıyorlar. Verdiği hizmet bedeli gecelik 35$ ila 50$, haftalık 225$ ve aylık 900$. Yalnız yaşayan veya kaybedecek maddi serveti olmayan, huzur aramak isteyenlerin geçici veya kalıcı kalabilecekleri bir yer değil sadece. Çiftler için de çift kişilik yataklı odalar varmış (elbette başka bölümlerde tekli kalanların olduğu yerde değil) bu muhtemelen kişi başı verilen ücreti düşürüyordur. Orada yaşayanlardan biri "Kendi yataklarımız var ama bundan başka herşeyimizi paylaşıyoruz." diyor. Bu podlarda bir tanışma ve 3 ay birliktelik aşka dönüşmüş ve New York'un Spring Street bölgesinde beraber yaşamaya başlamışlar.

    Açıkçası ülkemizde günlüğü 35 liraya özellikle de kiraların aşırı yüksek olduğu yerlerde benzer uygulama yapılsa yüzbinlerce gencin ve orta yaşlının ilgisini çekecekti diye düşünüyorum. Aylık biraz daha makul yapsalar misal 2 3 senelik kontrat olup her ay başına 700 750TL gibi, gerçekten farklı bir şey çıkardı ortaya. Ev kiraları düşmeye düşmez bu saatten sonra. Buralarda yaşayan ve yaşayacak insanları az çok anlayabiliyorum çaresizlikten. Kimseyi kınamaya gerek yoktur yarın kınadığın şey senin başına gelirse hiç şaşırmayacaksın. Ben Sivasta yaşıyorum adamlar aştı artık Facebook'ta ilan vermiş 3 saat kalma 75 lira, 6 saat kalma 120 lira, 12 saat kalma 200 lira diye. Bu saçmalıkları yapanların azalarak bitmesi ve yükselen kiraların düşmesi için bu uygulamanın getirilmesini isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 25 Nisan 2019; 14:10:5 >




  • Bu olay 70 lerden beri var Türkiyede bekar evi adı ile özellikle işci gurbetçiler tarafından rağbet edilen bir sistem şimdi bunu duyan amerikan hayranı gençlerimiz biz de isterük diye akım haline getirirler

  • kalabalık bir ortamda yaşamanın bir avantajı yoksa 3 kişi ortak ev tutup eve çıkmak daha mantıklı. 35 doları 35 TL yapsak istanbul'da bile adam başı aylık 1050 TL yapar, 3 kişi 3150 TL. Hemen her semtte rahatlıkla ev tutulur bu parayla. Kalabalık ortamın ayrı bir cazibesi var bence. Mesela Forum İstanbul'da ne zaman starbucks'a gitsek tıklım tıklım dolu oluyor oturacak yer olmuyor. hayır konforlu bir yer de değil. belki aynı mantıktır.

    Yani sürekli kalmak için uygun değil. Bunun dışında böyle ucuz fiyatlı hostel mantığıyla çalışan oteller ülkemizde de var. Taksim'in göbeğinde bile var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danmur -- 25 Nisan 2019; 15:24:0 >
  • Elâlemin derdi, neden sizi geriyor ki?

  • Amerikaya göç etmeyelim diye gözümüzü korkutuyorlar sanki. Bakın orada insanlar ne halde..

  • şahsen ne kadar param olursa olsun ufak bir dairede kalmak isterim.
  • Sanırım anlık olarak evden ayrılanlar için söz konusu bir seçim. Yani evden kaçmış, ailesiyle anlaşamamış, henüz bir yer tutacak bir iş veya para ayarlayamamış veya gezginler için anlık takılacakları ve kendilerini birilerinin yanında güvende hissedecekleri bir ortam olmuş. Özellikle evden kaçan veya kovulan gençler için sokağa ve hiç bilmedikleri kişilerin evlerinde sığıntı gibi kalmak yerine bütçeyi veya hayatlarını düzeltene kadar takılacakları bir yer olmuş. Homeless olmadan yaşanabilir ortam fikri çok güzel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    ortak bir alanda tanımadığın insanlarla yaşamak tam bir saçmalık

    Niye ki üniveriste ve lise yurtları da böyle. Ve çoğu iyi arkadaşlıklar kuruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.