Şimdi Ara

Geliştiricilere Google Play rüşveti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geliştiricilere Google Play rüşveti
    Android uygulama dünyasının açık ara en hâkim uygulama mağazası olan Google Play, bu konumunu korumak için her şeyi göze alıyor. Ortaya çıkan bilgiler firmanın milyarlarca dolar rüşvet vermiş olabileceğini gösteriyor.



    Google Play rekabeti yok mu ediyor?



    Android uygulamalarının bir numaralı mağazası Google Play tekel durumunda ve mağazaya girememe veya mağazadan kaldırılma geliştiriciler için büyük sonuçlar doğurabiliyor. Masaüstü tarafında gördüğümüz mağaza rekabetini mobil tarafta göremiyoruz. Peki bugüne kadar neden ciddi bir rakip çıkmadı?



    Ayrıca Bkz.Google Play alternatif ödeme yöntemlerini deniyor



    Elbette bu sorunun ilk cevabı Android işletim sisteminin Google’ın elinde olması. Haliyle ekosistemi istediği gibi yönlendirebiliyor. Diğer taraftan iyi oturtulmuş reklam ağı ve gelir paylaşımı da bunda büyük etken.



    Aslında Google’ın karşısına çıkacak sağlam rakipler var. Ubisoft, Steam, Activision, Nintendo gibi pek çok isim mağaza tecrübesine sahip ve mobil tarafta da bunun yansıtabilirler. Ne var ki Google bunu engellemek için milyarlarca doları gözden çıkarmış.



    Epic Games ve Google arasında devam eden dava dosyasına giren ifadelere göre firma uygulama mağazası kurmaması için şirketler ile anlaşmalar yapıyor. Örneğin Activision firmasına 3 yıllık toplamda 360 milyon dolarlık yatırım yapılmış. Tencent firmasına da bir yıllık 30 milyon dolarlık ödeme geçilmiş. Ubisoft, Nintendo, Age of Learning yine Google’ın para verdiği firmalar arasında. Muhtemelen rekabet ölçüsünde firmalara ödenen paralar da değişiyor.



    Google ise bu iddiaları tamamen reddediyor ve Project Hug (sarılma!) adını verdiği bir program kapsamında geliştiricilere çeşitli destekler sunduğunu iddia ediyor. Böylece Android dünyasında önemli bir rekabetin doğmasının da önüne geçmiş oluyor.




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/google-paid-developers-to-not-compete-with-play-store_id143777







  • hepsi ayrılsa ayrı mağaza kursa ne kadar alternatif olabilirler ki?

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    24 şirket toplanıp ortak bir mağaza açacaklardı. Hepsi ayrı ayrı değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Alacaklari payi pesinen vermistir. Epic de acabilir yakında ama asil magaza acmaktan onemlisi bunu telefonlara entegre etme işi. Her telefonda play store geliyor. Galaxy store acip bakmiyorum bile

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Storedeki bütün popüler oyunlar tek mağazada toplasın kimse googleplayin yüzüne bakmaz. Mobil oyun pazarı bu şirketlerin elinde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Oyun konusunda birşey diyemem. Gerci konu oyun ama diger uygulamalari çekmezler. Esasen bize bir faydasi da yok her mağazaya koyar adam uygulamayi hepsine cakar ayni fiyati birii az komisyon alir biri cok bize yine yaramaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google'ın kendi platformu,ekosistemi sonuçta yaptırmayabilir. Android'de Apk,launcher vs. ile gene bi nebze dışardan bişeyler yükleyip kurabiliyorsun. İosta Apple'ın dediğinin dışına çıkma şansın dahi yok jailbreaksiz imzasız ipa ile bişeyler yüklemek imkansız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.