Şimdi Ara

Gelin Size Takıntılarımı Anlatayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
5
Favori
10.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Durumumuz yoktu okuyamadım kardeş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açıkçası işin zor, bir psikolgdan yardım almani öneririm. Günümüzde herkesin psikolojik takıntıları var ama kiminin çok fazla kiminin az. Senin gibi bir arkadaşım vardi, geçmişe yönelik çok kötü takıntıları vardi, durduk yere ağlardı. Aynı hareketleri tekrarladı sürekli, simdi de öyle ama evlenince bir iyileşti sanki belki de göstermiyor ya da anlatmıyor o daha kötü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • temiz bi sopa yesen rahatlayacaksın aslında gene düzelmezsen gene temiz bi sopa öyle öyle sohbet ede ede saçını okşaya okşaya sopalamak lazım seni hatta öyleki kemik ağrılarından kolunu kıpırtamaz haldeyken bile yemeğini yedirip baktın takıntılar hala sürüyor gene bi temiz sopa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    temiz bi sopa yesen rahatlayacaksın aslında gene düzelmezsen gene temiz bi sopa öyle öyle sohbet ede ede saçını okşaya okşaya sopalamak lazım seni hatta öyleki kemik ağrılarından kolunu kıpırtamaz haldeyken bile yemeğini yedirip baktın takıntılar hala sürüyor gene bi temiz sopa.
    dayak dediğin gibi çözebilir ama hiçbir zaman ideal değildir. ben her zaman çalışmayı severim. çok çok yorgun olmak dayak yemişten beter yapıyor. takıntı falan bırakmıyor adamda.
  • Bunun adı anksiyete. Bir doktora görünün. Tedavisi çok basit olan , ama alınmazsa hayatı zindan eden bir hastalık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında bizim eve bir kağıt gelmişti. Bunu 10 kişiye göndermezseniz şöyle olur böyle olur. Gönderirseniz şans kapınızı çalar bilmemne. Bir de örneklendirmiş.
    Çocukken bundan etkilenip milletin kapısından attık.
    Yıllar sonra kız arkadaşım buna benzer bir şeyi maille gönderince birsürü bağırdım çağırdım kıza.
    Herkeste ufak tefek var bu tarz şeyler. Ama bunların hayatınızı kontrol altına alması üzücü.
    Kitabın birinde şundan bahsediyordu. Bulunmadığınız yeri terkedebilir misiniz? Korktuğunuz şeyin üstüne gidin. Onunla yüzleşin. Başınıza geleceğini düşündüğünüz kazayı kabul edin ısrarla o tshirti giyin. Birşey olacaksa zaten oluyor.
    Bir de sizi üzen birşey varsa hemen o konuda birşeyler yapmaya başlayın diyor. Kiloysa spor yapmak gibi. Psikoloğa gidin.
    Son olarak benim bir arkadaşıma doktoru şu lafı söylemiş 'Herkes hasta, sen bana geldin.' Bu laF çok önemli. Çoğumuzda çeşit çeşit psikolojik hastalık var. Farkında değiliz, ya da hasta olduğumuzu kabul etmiyoruz. Önce kabul etmek lazım.




  • Geçmiş olsun hastalığınız muhtemelen : Obsesif kompulsif bozukluk (OKB),

    insanların obsesyon adı verilen sürekli tekrar eden düşüncelere sahip olması ve bu düşüncenin kendisini rahatsız etmesinden ötürü, genellikle rahatlamak amacıyla ritüel veya kompulsiyon adı verilen sürekli tekrar eden davranışlarda bulunmasıyla karakterize bir durumdur.
    Obsesif kompulsif bozukluğa (OKB) sahip hastalar, kontrol edemedikleri düşünceleri, korkuları veya imgeleri saplantı halinde yaşarlar. Bu durum hem kendileri hem de çevresindekiler için son derece rahatsız edici olabilir.

    Bu düşüncelerin ürettiği kaygı, gerginlik, kendini tekrarlayan davranışları, ritüeller veya rutinlerin zorunlu hale gelmesine neden olur. Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) hastaları tüm bu zorunlulukları, takıntılı düşünceleri önlemek veya ortadan kaldırmayı sağlamak amacıyla tüm bunları bir rutin haline getirir.

    Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) hastaları takıntılarını görmezden gelmeye ya da durdurmaya çalışsa da bu durumu engelleyemeyeceği gibi endişelerini de artırır. Kişi, stresini hafifletmek için zorlayıcı eylemlerde bulunmaya başladıkça kendin zorlar. Takıntılı düşünceler veya dürtülerden kurtulmaya çalışsalar da bu durum bazen daha kötü sonuçlara neden olabilir.
    Nedenleri
    Obsesif kompulsif bozukluğun (OKB) nedeni tam olarak anlaşılmamasına rağmen, biyolojik ve çevresel faktörlerin etkili olduğu düşünülmektedir.
    Biyolojik faktörler
    Vücudun normal işleyişinde devam edebilmesi için beyindeki milyarlarca nöronun (sinir hücresinin) birbirleriyle iletişim kurması gereklidir ve nöronlar elektriksel sinyallerle haberleşir. Nörotransmiterler adı verilen özel kimyasallar, bu elektriksel mesajların nörondan nöronlara taşınmasına yardımcı olur.

    Obsesif kompulsif bozukluk durumunda, beynin belirli bölümlerinde aşırı aktivite bulunmaktadır. Hasta obsesif kompulsif bozukluk (OKB) semptomlarını yaşadığında ise beyin daha da aktif hale gelir.
    Çevresel Faktörler
    Obsesif kompulsif bozukluğu (OKB) olan bazı kişiler ise çevresel stres faktörlerinden etkilenmektedir. Kişinin yaşadığı bazı çevresel faktörler ve ciddi hayat değişiklikleri semptomların kötüleşmesine neden olabilir. Bu faktörler şunları içerir:

    Taciz
    Yaşam durumundaki değişiklikler
    Hastalık
    Sevilen birinin kaybı
    İş veya okulla ilgili değişiklikler veya sorunlar
    İlişki kaygıları
    Belirtiler
    Obsesif kompulsif bozukluk, genellikle hem saplantı hem de kişinin kendini zorlamasını içerir. Ancak, sadece obsesyon semptomları olması da mümkündür. Obsesif kompulsif bozukluk hastalarında takıntıların ve zorlamaların aşırı olduğu kolaylıkla fark edebilir.

    Obsesif kompulsif bozukluk hastaları takıntılı düşünceleri olduğunda endişelerini kontrol etmeye yardımcı olacak kurallar veya ritüeller oluşturabilir. Fakat kontrol etme çabaları genellikle düzeltmeyi amaçladıkları sorunla gerçekçi bir şekilde ilişkili değildir.

    Obsesif kompulsif bozukluk kendini tekrarlayan bir hastalık türüdür. Obsesif kompulsif bozukluk istenmeyen düşünceler, sürekli müdahil olma, sıkıntı veya endişe veren dürtülerdir. Bu hastalığa sahip kişiler kendilerini zorlayarak tüm düşüncelerini görmezden gelmeye veya onlardan kurtulmaya çalışabilir. Fakat hasta bu tip saplantılardan kurtulmaya çalışırken daha da zorlanabilir.




  • Bende HERKEZ yazanlara OK yazanlara takıyorum ve mal diyip geçiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir dönem bende halı kenarı düzeltirdim ama takıntı gibi değildi.
    Senin tek sıkıntın boşvermeyi becerememek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bir takıntıyı yaparsanız ve iradenizi kontrol edemezseniz takıntı devam eder.
    Biliyorum takıntı olduğun şeyi yapmayınca kendini kötü hissediyorsun ama bu tamamen size bağlı eğer takıntıyı unutmaya başlarsanız ve hiç yapmazsanız artık takıntı olmaktan çıkar.
    İlk günler baya zorlanırsınız ama 1-2 ay sonra takıntıyı takmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delimi -- 14 Şubat 2020; 23:42:53 >
  • Yarisina kadar okudum
    Seni iyi bi silkmek lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili sayin abicim, -abi diyorum yaşın benden çok daha büyük- bence kesinlikle bir psikiyatrist veya psikolog hatta nörologa görünmelisin yanlış anlama kesinlikle bir art niyetle yazmıyorum bunu. Bu zamana kadar uygun bir tedavi altına girmemişsin sanırım. Bak bu düşünceler takıntılar hepsi beynimizdeki nöronlarla ilgili yani sinirsel şeyler. Konuşarak çözülmezse bile ilaçlarla çözülebilir diye düşünüyorum. Ki yazdıklarını okurken yanlış anlama ama içim daraldı cidden. Fark etmesen bile hayat kaliteni ciddi anlamda düşüren şeyler olabilir bu takıntıların. Hayat kısa, olayları çok kafaya takmak bu kısa zamanı daha da kısaltıyor. Bence bir doktora görün sonra spor yap, ibadet et, puzzle falan çöz ve arkadaşlarla ortak aktiviteleri artır. Bunlar takıntılarını düşünmeni engelleyebilir diye düşünüyorum. İyi akşamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ensüginhan -- 14 Şubat 2020; 23:56:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gktupc

    Yanlış bir düşünce, namaz kıldığı zaman geçeceğine inandığı zaman aralıksız saatlerce namaz kılabilir, geçmediğini rahatlamadığını fark edince kendini daha fazla yıpratır. Benim tavsiyem bir psikolog ve kafa dağıtacak bir kaç şey bulması yönünde, ibadet ilaç değildir.

    Lütfen çekinmeden git bir psikolog a aynı şeyleri anlat, çözümü gösterecektir.
    Tabi ki gerekeni yapacak doktoruna görünecek ve ibadetini de edicek ki sıhhatine kavuşsun.
    Hakkıyla bilerek ibadet eden adamın gelecek kaygısı yaşamaz çabasını verir çalışır gerisi umurunda olmaz. Bunu yapmayan isen en ufak bir kargaşa da kendisini kaybeder. İbadet etmek huzur verir kaygını atar seni bu dünyanın kötülüklerinden korur.
  • Kesinlikle psikoloğa gitmen lazım. insan iyi gelecek bişeyi niye kendinden esirgesin ki?
  • Hocam gecmis olsun kesinlikle takilintilisiniz. Obsesif kompusif bozukluk var. Hatta tumor den dolayi Hipokondriyasis de var. Aslinda bunun olmasi takinti der4cesinin fazla oldugunu gosteriyor.

    takintili insan neden basarili olur konusuna gelecek olursak takintisi gun boyu surmedigi surece 1.olmak basariyi takinti haline geitrmek onlari basarili yapabilir. Yani dozunda bi takinti iyidir. Hayatinizi etkiliyorsa hemen kurtulun. Dini takintilar kotudur asilmasi zordur dikkat edin derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenFero kullanıcısına yanıt
    Adamın her şeye takıntısı yokki.

    Sadece sosyal değil, bir de bazı sorunlardan kurtulmak için daha büyükleriyle uğraşmak gerek.
    Ayakkabısı olmayanın bağırcığını dert edememesi gibi. Bu fakirlik üzeri oldu ama sadece teşbih olsun diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • telefonu tek ellemi çift ellemi tutuyorşun şuan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sanırım tam olarak dediğimi anlamadınız. İbadet etmek bir insana neden rahatlık verir(islam açısından konuşalım), daha doğrusu rahatlık veren şey tek başına ibadet midir? Mesela bir işin için her şeyi yaptın sonra bir de ibadetini tamamladın artık her şey olacağına varır diyebilirsin değil mi? Ama konudaki arkadaş ya ibadetim kabul olmadıysa ya bir şry olduysa diye kendini strese sokabilir, namaz kaçırma korkusuyla evden çıkaöayabilir. Ben bunları yaşayan insanlar gördüm. O yüzden bu arkadaşı ibadrte değil önce doktora sonra ibadete yönlendirmek lazım. Aksi halde sonuçları çok ağır olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.