Şimdi Ara

Geçici İmei Düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar az önce Xperia z geldi elime.Kayıt yaptırmam için pasaport bulamadım ve geçici kayıt yaptırmak istiyorum.
    Geçici kayıt yaptırdığımızda 115 tl vergi ödedikten sonra kayıt deşerse tekrar kayıt yapınca tekrar mı vericez 115 tlyi.
    Ve ayrıca ben bir tane bile pasaport bulamazken 100lerce telefon getiren çinciler nasıl kayıt yaptırıyorlar.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: boogeyma_f

    Arkadaşlar az önce Xperia z geldi elime.Kayıt yaptırmam için pasaport bulamadım ve geçici kayıt yaptırmak istiyorum.
    Geçici kayıt yaptırdığımızda 115 tl vergi ödedikten sonra kayıt deşerse tekrar kayıt yapınca tekrar mı vericez 115 tlyi.
    Ve ayrıca ben bir tane bile pasaport bulamazken 100lerce telefon getiren çinciler nasıl kayıt yaptırıyorlar.

    geçici kayıt üç aylık bazen 70 günlük oluyor.yani en fazla 3 ay içinde telefonun kapanıyor.sony imeileri kırılamıyor yurt dışından 40 dolara internet üzeinden yapıyorlardı bi ara başıma gelmişti adam programı veriyor sen kuruyorsun.sonra parayı ödedikten sonra kredi falan geliyor onu programa tanıtıp online imei kırıyorlardı ki güvenilirmi değilmi bilemem.ama geçici kayıt yapma rezil olursun bir pasaport bul kayıt yaptır kafan rahat olsun.hac mevsimi geldi geçti tanıdık bir hacı varsa pasaportuna işletebilirsin lakın tek telefon hakkını bitirmemişse .....yani her kayıtta 115 tl bayılacaksın




  • Geçici kayıt olayı artık patladı,eskiden yolu vardı iletişim merkezleri olsun vs. sisteme senin cihazın imei bilgisi ile kayıt işlemini yapıyor,daha sonrasında evrakları btk göndermesi gerekiyordu,ancak bu işlem çok suistimal edildi 3 ay 6 ay gibi sürece o kayıt evrakları vs. iletişim merkezi vermeyince kayıt düşüyordu,şimdilerde ise bu sistem online olaya taşındı,edevlet üzerinden oluyor yada tekrar iletişim merkezlerinden ancak evrak olayının süresi kısaldı 1 hafta bile gitmeyebiliyor o geçici kayıtlar,115 lira harcı yatırdıktan sonra 1 ay içerisinden yurda giriş yapmış bir pasaport lazım,vede o pasaporta 2 sene içinde başka bir imei kaydedilmemiş olması gerekli 115 lira harç pasaport işleri ayarlaması vs. bu işi yapanlarda var ancak güven meselesi elden lazım işlemin her adımını birlikte yapmanız gerekli vs. bu imei kayıt işinde çok dolandırıcı var,dikkat etmeniz ince eleyip sık dokumanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 9 Kasım 2013; 16:03:11 >
  • Çin telefonlarına kolaylıkla imei çakılabildiğinden onlarda böyle bir problem yok. Xperia Z'ye imei çakılamıyor. Geçici kayıt işiyle de uğraşmayın mağdur olursunuz.

    Son bir ay içinde yurda giriş yapmış ve 2 sene içinde pasaportuna herhangi bir telefon işletmemiş bir yakınınız ya da akrabanızı bulun ve onun pasaportuna telefonu kaydettirin. En garantili ve tek yöntem bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 9 Kasım 2013; 16:12:08 >
  • Eyv beyler bakalım hattı taktık şuanlık açık :)))) gittiği yere kadar ondan sonra bakılır çözüme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.