Şimdi Ara

GBT taraması hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Polisler gbt taraması yaparken hangi kriterler göz önüne alınıyor mesela bugün metro çıkışında beklerken 4-5 kişiyi çevirdiler doğulu tipi vardı geçen hafta metroya girerken polisin yanından geçerken farkettim yine Doğulu vatandaşlara baktılar, yaklaşık 1 ay önce de Diyarbakırlı arkadaşımla vapurdan inerken bu sefer ikimizi de çevirdiler doğululara karşı bi emir var galiba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2 gün önce Vandan gelen otobüste 3.5 kilo kokain yakaladilar. Bu şüphe haklı ve yerinde bir şüphe; bu sosyolojik bir gerçeklik haline geldi artık.. Her doğulu terörist değil, bu bir gerçek. Aksini iddia eden suç işlemiş olur. Ama pkk, işid gibi örgütlerin bünyesinde örgütlendikleri sosyal yapı maleseg belli bir kesim ve yasadigimiz agır, acı, hain terör eylemlerine dikkat edildiğinde hep ayni karakterdeki, ayni sosyal cevre ve tipteki insanlarin fail oldugunu görüyoruz..
    Bir emniyet mensubu olarak yazıyorum. Polis teşkilatında her meslek grubunda olduğu gibi çok farklı karakterlerde insanlar var. Genel-geçer ahlak kuralları açısından kimisi çok sıkıntılı kimisi pırlanta gibi değerli insanlar. Kendi adıma uygulama yaptığımızda genelde forumdaşların da bahsetmiş olduğu simalara yöneliyoruz. Suç kaydı/aranması olanlar genelde onlardan çıkıyor. Şahıs bizde "makul şüphe" oluşturuyorsa durduruyoruz. Misal gece saat 3 de sokakta dolaşan 18 yaşından küçük çocuk kayıp şahıs çıkabiliyor. Ama son zamanlarda yaşanan bir dolandırıcılık olayından sonra kendi adıma belli bir kriter koymadan mümkün olduğunca herkese bakmaya başladım. Orta yaşlarda giyimi özenli, konuşması düzgün tam bir beyefendi bir şahıs sahte para vererek kuyumcuyu yüklü miktarda dolandırdı. Emin olun şahsı görseniz dolandırıcı olduğuna ihtimal dahi vermezsiniz halen de şaşırıyorum. Rahmetli anneannem "Gavurun boynuzu mu var ki tanıyasın." derdi. Bu sebeple insanların kim olduğunu bilebilmemiz ancak sorgulamalarını yaptığımızda mümkün oluyor. Örneğin Pkk terör örgütü üyesi bir çok kişi aynı zamanda T.C. vatandaşı. Bu sebeple mümkün olduğu kadar sorgulama konusunda polislere yardımcı olunması taraftarıyım. Yapılan sorgular tüm vatandaşlarımızın ortak menfaati. Aceleniz v.b özel durumlarda kibarca söylersiniz daha hızlı hareket edip sizi mağdur etmezler. Onlar da insan sonuçta sadece görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Sağlıklı bir iletişimin çözemeyeceği sorun yok.
  • maalesef oyle , adamin aksaniyla alay edeni mi?
    ne sikintilari var ? bi yasak mi var onlara diyeni mi?

    ama bunlarin hepsi yasal olarak yoksa bile uygulamada gorecegin gibi degil ana dilini kullanmak, aksanli konusana bile linc var ama bunu dile getirmek bile tehlikeli olmus ulkede , acayip giderek artan bir irkcilik var
  • 2 gün önce Vandan gelen otobüste 3.5 kilo kokain yakaladilar. Bu şüphe haklı ve yerinde bir şüphe; bu sosyolojik bir gerçeklik haline geldi artık.. Her doğulu terörist değil, bu bir gerçek. Aksini iddia eden suç işlemiş olur. Ama pkk, işid gibi örgütlerin bünyesinde örgütlendikleri sosyal yapı maleseg belli bir kesim ve yasadigimiz agır, acı, hain terör eylemlerine dikkat edildiğinde hep ayni karakterdeki, ayni sosyal cevre ve tipteki insanlarin fail oldugunu görüyoruz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hergün esenkent metro durağında binip yenisahra duragında iniyorum.Akşam 6 gibi işten çıkarken her Allahın günü gbt takılıyorum.Yenisahra metro istasyonunda her gün gbt sorgulaması var adam seçiyorlar.5 kişi çevirdiler 4 sakallıydık sakal dediysem 2 günlük sakal 3 mm yoktur yani.1 kişi giyiminden belli zengin onu gönderdi kız arkadaş var diye bizi soktu gbt itiraz etrim onunda gbt sine bakacaksın dedim sonra geri döndürsü adamı onunda gbtsine baktı.Dedim beni her gün çeviriyorsunuz şu yüzümü daha ezberleyemediysen polislik yapma diye çıkıştım biraz tartıştık.Adamına göre muamele yapmamasını söyledim.Şimdi yine her iş çıkışı aynı kişileri çeviriyorlar.En sonunda bimere şikayettw bulunacağım böyle devam ederse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir emniyet mensubu olarak yazıyorum. Polis teşkilatında her meslek grubunda olduğu gibi çok farklı karakterlerde insanlar var. Genel-geçer ahlak kuralları açısından kimisi çok sıkıntılı kimisi pırlanta gibi değerli insanlar. Kendi adıma uygulama yaptığımızda genelde forumdaşların da bahsetmiş olduğu simalara yöneliyoruz. Suç kaydı/aranması olanlar genelde onlardan çıkıyor. Şahıs bizde "makul şüphe" oluşturuyorsa durduruyoruz. Misal gece saat 3 de sokakta dolaşan 18 yaşından küçük çocuk kayıp şahıs çıkabiliyor. Ama son zamanlarda yaşanan bir dolandırıcılık olayından sonra kendi adıma belli bir kriter koymadan mümkün olduğunca herkese bakmaya başladım. Orta yaşlarda giyimi özenli, konuşması düzgün tam bir beyefendi bir şahıs sahte para vererek kuyumcuyu yüklü miktarda dolandırdı. Emin olun şahsı görseniz dolandırıcı olduğuna ihtimal dahi vermezsiniz halen de şaşırıyorum. Rahmetli anneannem "Gavurun boynuzu mu var ki tanıyasın." derdi. Bu sebeple insanların kim olduğunu bilebilmemiz ancak sorgulamalarını yaptığımızda mümkün oluyor. Örneğin Pkk terör örgütü üyesi bir çok kişi aynı zamanda T.C. vatandaşı. Bu sebeple mümkün olduğu kadar sorgulama konusunda polislere yardımcı olunması taraftarıyım. Yapılan sorgular tüm vatandaşlarımızın ortak menfaati. Aceleniz v.b özel durumlarda kibarca söylersiniz daha hızlı hareket edip sizi mağdur etmezler. Onlar da insan sonuçta sadece görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Sağlıklı bir iletişimin çözemeyeceği sorun yok.




  • trhnzs T kullanıcısına yanıt
    Hacı üstteki mesajımı okudunmu bilmiyorum ama aynı polisler aynı yerde hâla aynı kişileri çeviriyorlar bende dahil hergün işten çıkıp metroya iş yerim 50 mt yakınlıkta hergünde görüyorlar nerde çalıştıgımıda söyledim yöneticilik yaptıgımıda ama ne fayda sakalımı haftada 1 keserim sakalı uzun görünce hemen çeviriyorlar ama o sosyete tipleri çeviren yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1- Şu an bulamadım ama yabancı bir internet sayfasında gerçek bir deneyden yola çıkarak bir test vardı, 20 erkek yüzünden 12 tanesi daha önce birkaç suçtan hüküm giymiş diğerleri sıradan vatandaş, suçluları tahmin edeceksiniz. İlk bakışta yüzler sıradan gelse ve birbirine benzese de deneye katılan polisler normal kişilere göre çok daha başarılı şekilde tahminde bulunabildikleri gözlemlenmiş. Gerçekten de birkaç senelik memur dahi olsa gördüğü suçlar ve suçlular açısından bir tecrübe ediniyorlar.

    2- Malum Afrin harekatı sürüyor, terör örgütü yandaşları ses getirici bir eylem için bu günlerde fırsat kollamakta hatta birkaç eylem gerçekleştirebildiler. Bugünlerde asayişi maksimum seviyede koruyabilmek için doğulu görünen arkadaşlar sorgulamaya ortalamadan biraz fazla maruz kalması normal karşılanabilir.

    3- Asayiş suçlularının büyük çoğunluğu sizin de muhtemelen dahil olduğunuz belirli yaş grubundan olması nedeniyle çevrenizde bu tür konulara daha çok rastlayabilirsiniz.

    4- Çoğu olayın şüphelisinin eşkal bilgisi genellikle boy-kilo-kıyafet olarak bildiriliyor şikayetçi tarafından. Gayet normal tip ve davranışınız olsa bile belki giydiğiniz bir ayakkabı veya aksesuar nedeniyle dahi şüphe çekebilirsiniz.




  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum ki binbir çeşit insan var teşkilatta. Söylediğiniz gibi bir durum varsa yaptıkları çok ayıp. Belki daha önceki bir tartışmanızdan dolayı size takmış olabilirler. Neden her gün durdurduklarını bir de onlardan dinlemek lazım. Fakat her ne olursa olsun polis vazife ve salahiyet kanununda açık bir şekilde durdurmanın keyfiyet arzedecek şekilde yapılmaması gerektiği yazıyor. Öncelikle konuşmayı deneyin çok damarınıza basarlarsa son çare olarak şikayet edersiniz.
  • Elazığlıyım tipten mi anlıyorlar ne? Polisi geçtim zaten her zaman soruyor da üniversite kapısında kimseye kart sormayan güvenlik bize soruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette her doğulu terörist değil fakat teröristler çok yüksek oranda oralardan çıkıyor.

    Yüzü ve giyimi şüphe uyandırmayana da doğal olarak pek sormuyorlar. Neden? Çünkü şüphe uyandırmıyor.
  • Kizmayin ama ulkede her turlu sucun altindan bu malum irk cikiyor. Herhalde onlari veya onlara benzeyenleri durduracaklar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Kizmayin ama ulkede her turlu sucun altindan bu malum irk cikiyor. Herhalde onlari veya onlara benzeyenleri durduracaklar.
    kardeş sorcak ama şu bekçiler geldi geleli nefes aldırmıyolar altıntepe kuğu pastanesi çay kahve içip yol karşısında gbt alıyolar bostancı tren istasyonu altı gbt alıyolar bostancı sahil kokareçi önü gbt alıyolar bostancı adalar iseklesi sürekli gbt alıyolar günde 3 kez kimlikmi çıkarılır kaybedicez sonunda buralar kadıköy gibi değilki her dk sorulsun ezberlemleri gerek artık
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    yürüyüşünüz şüphe çekiyordur, genelde aceleci kaçar tavırda olanları yada biranda polisi görüp şaşırmış yüz ifadesi olan şahısları çeviriyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodfalles

    yürüyüşünüz şüphe çekiyordur, genelde aceleci kaçar tavırda olanları yada biranda polisi görüp şaşırmış yüz ifadesi olan şahısları çeviriyorlar.
    Adama çay ısmarladım yine çevirdiHalada çevirmeye devam.Şuna dikkat ettim polis çevirdiği adamın suratına dikkat etmiyor gbt limiti var sanırım onu doldurmaya çalışıyor.
  • onların günlük bir kotası var, mesela amiri diyor çıkın bu gün 100 kişiyi çevirin,bunlar da rastgele çevirip kota dolduruyor
    hatta bazı ekipler yoldan geçen minibüsleri çevirip tek seferde 10-15li kombo yapıyorlar
  • Bir kaç kez kimlik sorgulamasın için durduruldum.

    Polis senin kimliğini alıyor sonra bir yere telefon ediyor,T.C'yi okuyor ve karşıdan cevap gelmesini bekliyor.Muhtemelen polis telefon ücretini de kendi cebinden ödüyordur.

    Bunun yerine yazılım geliştirilip,tablet gibi bir cihaz üzerinden sorgulama yapılabilir.Zaman kaybını önler.
  • Hocam normalde tablet gibi bi cihaz var ona TC giriliyor o polise vermemişler demekki bunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.