Şimdi Ara

Gazbeton mu tuğla mı bims mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
5.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı günler arkadaşlar.Yakında ev yaptırmaya başlayacağım.Gazbeton(Ytong) yaptırmayı düşünüyorum.Etraftan duyduğum kadarıyla bu üç malzemenin kendilerine göre artısı eksisi olduğunu gördüm.Gazbetonun(Ytong) un en büyük eksisi suya karşı yoğuşmanın olmasıymış.Bunun yanında ısı yalıtıma ve ses izolasyonuna katkısı diğerlerine göre baya fazlaymış.Sizce doğru mu yapıyorum Gaz beton diğerlerine göre maliyetinin fazla olmasının bi nedeni olmalı mutlaka diye düşünüyorum.Siz olsanız hangisini kullanırsınız yardımcı olan arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim.


    Şu malzemeler arasında kararsız kaldım bu arada


    1.Seçenek 20'Lik Ytong


    2.Seçenek 13,5 Tuğla+3 Cm İzolasyon köpüğü+8,5 Tuğla


    3.Seçenek Pomza Bims 20 lik



    Ytong evde oturan arkadaşlarda yorumlarsa çok sevinirim.








  • +
  • xLithium kullanıcısına yanıt
    2. Seçeneği daha önce deneyimlediğim için bana daha cazip geliyor, diğerlerini bilmediğim için karşılaştırma yapamam ama köpük yerine taş yünü kullanılmıştı benim kullandığım binada o seçeneği de değerlendirebilirsiniz.
  • dış cepheye bakan duvarlar bims iç duvarlar tuğla en iyi seçenek olacaktır. Bims fiyatı tuğlaya göre yüksek olmasına rağmen ses ve ısı yalıtımına büyük katkısı olur.

  • merhaba;

    tesadüf eseri konuyu gördüm. verdiğiniz seçenekler içinde 2. seçenek gerçekten iyi bir sonuç verir. nitekim; bims dediğimiz pomza bloklarının ve ytong tescil markalı gaz betonların su emme kapasiteleri oldukça yüksektir. özellikle kış aylarında yapılacak bir imalatın sorun yaşatma olasılığı var.

    Eğer 13,5-3-8 seçeneği iç alanda azalmaya neden olmuyorsa veya bu azalma sorun teşkil etmiyorsa, kaliteli bir tuğla markasından olmak kaydıyla kesinlikle tavsiye edeceğim bir seçenek olur. (tabi ki bina ölü yük ağırlığının artmasından kaynaklı statik proje değişimi olacağını da göz önüne almak gerekiyor)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.