Şimdi Ara

Gaz Dağıtım Şirketinin Çıkardığı Akıl Almaz / Mantık Dışı Fatura

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Daha önce bulunduğum evde doğalgaz ile ısınamadığımızı ve soba kurmayı düşündüğümü BURADA yer alan başlık altında belirtmiştim.

    Velhasıl kelam,ısınamama ve kiranın yükselmesi gibi sebeplerden dolayı evi dağıtıp,başka evlere çıktık.

    Bizden sonra evi kiralayan öğrenciler,Gaziantep'teki gaz dağıtım şirketi Gazdaş'a giderek doğalgaz aboneliği alıyorlar,kullanıyorlar.Aralık ayı faturası ise yaklaşık olarak 3200 TL geliyor.

    Bunun üzerine çocuklar haklı olarak Gazdaş'a giderek faturayı tutarını soruyorlar.
    Gazdaş ''200 TL'lik fatura tutarı sizin,3000 TL ise daha önceden kullanılmış olan fatura tutarı.'' diyor.

    Bunun üzerine konu ev sahibine intikal ediyor ve ev sahibi Beni arayarak ''Gazdaş'a gidin,3000 TL'lik borcunuz varmış.'' diyerek durumu belirtiyor.

    Açıkçası her şeyi usulüne uygun olarak yaptığımız ve aboneliği kapattığımız için olayı pek üstelemedim.Dün ise Gazdaş'tan aradılar.

    Arayan kişi,abonesi olduğum dönem içerisinde 2000 metreküp doğalgaz kullanımı yaptığımızı ve ardından 3000 metreküp daha doğalgaz kullanımı yaptığımızı belirtti.
    O dönem içerisinde gaz kullanımı yapmadığımızı,hatta çoğu zaman şehir dışında olduğumuzu belirttim.Bunun üzerine ''O dönemde siz kiracı değil miydiniz?'' gibisinden standart ve basit bir soru sordu.O dönemde kiracıydık.

    Ancak bu durumun olması mümkün değil.

    2010 Kasım ayında abonelik sözleşmesi başlatmıştım ve 2011 Haziran ayında yüksek faturalar gelmesinden dolayı abonelik karşılıklı olarak feshedilmişti.

    Geçen senelerde ise doğalgaz kullanımı olmadığı için herhangi bir abonelik sözleşmesi başlatılmadı.

    Evde olmadığımız 2012 Mart ayında ise yetkililerce gelinip doğalgaz saati sökülmüş.Ve ne bir yazı bırakılmış,ne de bir bilgilendirilme yapılmış.

    2012 Aralık ayında yeni kiracı doğalgaz aboneliği alıyor ve saat taktırıyor.3200 TL fatura geliyor.


    Konu ile ilgili daha geniş bilgi alabilmek için bugün Gazdaş'a gideceğim.

    Bu durum üzerine ne yapmam lazım? Nasıl bir savunma izlemem lazım?
    Bir insanın 3000 metreküplük gazı (3000 TL fatura tutarını) bir dönemde(aboneliğin bittiği 2011 Haziran sonu/Temmuz başından saatin söküldüğü 2012 Mart ayı (yaklaşık 4 aylık kış süreci-1 aylık sömestr tatilinden dolayı evde olmama durumu vs.) kullanabilmesi mümkün mü?

    Madem böyle bir durum vardı,neden saati söktükleri Mart ayı içerisinde bilgilendirilme yapılmadı da 9 ay sonra Aralık ayında böyle bir durumla karşı karşıya bırakıldık?

    Olay mahkemeye intikal ederse malum tekel halindeki firmaların güçlü avukatlara sahip olması,her türlü kanıtı,delili kendi çıkarlarına göre değiştirebilmesi gibi nedenlerden dolayı kendimi nasıl savunabilirim ki?

    Herkese hayrlı Cumalar,iyi günler...







  • Gitmeden önce keşke biraz olsun fikir alabilseydim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.