Şimdi Ara

Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler, bu lisans belgesini alıp, tıpkı eczacıların diplomalarını kiraya vermeleri gibi kiraya veriyormuşsun.
    Yattığı yerden aylık 2000 liraya yakın kira getirisi varmış.

    Ne diyorsunuz var mı böyle bir şey?



  • Dostum bende araştırdım bayağa dogrudur ama fiyat dedigin şekilde degil . Şirketlerlede görüştüm 1250 filan civarı . Amma velakin dalga büyük . Hasbelkader kiraladın. Şirket kötü niyetli. (ki bende sahibi olsam yapardım ) . 5 mio usd değerinde bir taşınmaz var . Mal sahibi dediki gelen eksper arkadaşa arkadaş bak ben ipotek koydurarak bankadan kredi alıcağım ama 10 mio usd 'ye ihtiyacım var . 5 mio usd fazla yazmanı isteyecegim ve karşılıgında sana 100 bin usd para verecegim . Ve güzelce rapora yazıldı fiyat. Eee sonra bankaya gidecek rapor şanslıysan oradaki değerleme uzmanlarına yakalanmassan eyvallah . Ama yakalanırsan bir kere lisansı unut .( en hafifi ) duydugum kadarıyla para cezası var ve mebla yüklü ... değerse buyur .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hokkabaz1

    Dostum bende araştırdım bayağa dogrudur ama fiyat dedigin şekilde degil . Şirketlerlede görüştüm 1250 filan civarı . Amma velakin dalga büyük . Hasbelkader kiraladın. Şirket kötü niyetli. (ki bende sahibi olsam yapardım ) . 5 mio usd değerinde bir taşınmaz var . Mal sahibi dediki gelen eksper arkadaşa arkadaş bak ben ipotek koydurarak bankadan kredi alıcağım ama 10 mio usd 'ye ihtiyacım var . 5 mio usd fazla yazmanı isteyecegim ve karşılıgında sana 100 bin usd para verecegim . Ve güzelce rapora yazıldı fiyat. Eee sonra bankaya gidecek rapor şanslıysan oradaki değerleme uzmanlarına yakalanmassan eyvallah . Ama yakalanırsan bir kere lisansı unut .( en hafifi ) duydugum kadarıyla para cezası var ve mebla yüklü ... değerse buyur .

    Büyük risk ....
  • sanıldıgınız aksine exper sayısı sürekli artıyor ve eski agır şartları kaldırdılar. 1-2 sene sonra yoldan geçen her işletme mezunu degerleme uzmanı olması an meselesi.
  • Değerleme Uzmanından ziyade o uzmanı çalıştıran şirket belirli teminatlar ödemek koşuluyla lisanslar satın alır, bu lisans doğrultusunda değerleme yapacağı fiyat aralıkları oluşur. Bu sıradan bir iş değildir ve sınavları 4 konudan 6 ayda 1 sınav olmak üzere toplam 2 yılda biter, bu sınavlardan birinde başarısız olan hepsine tekrar girmek zorundadır! Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki milli eğitim veriyor sanacak millet... Ayrıca lisans alıp yanında çözüm ortağı adı altında 3-5 eleman çalıstırıp onlara değerleme yaptırarak sen onaylamak koşuluyla daha fazla para kazanırsın. Bunların yanı sıra değerleme uzmanı olan kişi başka iş kolunda çalışamaz. Yani lisansın aktifse bunu kiraya veriyim ben işime devam edeyim diyemezsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.