Şimdi Ara

Garmin Forerunner 245 - 945 [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
4.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ben sleep apne için fikir versin diye istiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Elco da 2200 hocam müziksizi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    O zaman sensörün çalışma biçimini düzgün incelemek gerek. Bakalım o iş için yeterince uygun mu değil mi...
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Şurada benzer amaçla kullanımla lgili, garmin in yeni güncellediği vivosmart 4 hakkında bilgi var. Elbette %100 güvenilemeyeceği ancak yine de yol gösterici olabileceği söyleniyor.

    How Useful Is Garmin’s Sleep Tracking? Complete Vivosmart 4 Review | CPAP.com Blog
    https://www.cpap.com/blog/garmin-sleep-tracking-vivosmart-4-review/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 28 Haziran 2019; 6:31:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    İyiymiş.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Okumaya devam ediyorum. Reddit te bugün denk geldiğim bir konuda fitbit in uyku takibinin garmin den (vivosmart 4 tü Mevzu bahis) daha tutarlı olduğu, kitap okumak, TV izlemek gibi gün içi durağan aktivite leri garmin in uyku olarak kaydettiğini söylüyorlardı. Gerçi okudukça her türlü görüşe denk geliyor insan.

    Sözün özü Fr245 sıkılmayacağım sevebileceğim ve pişman etmeyecek bir oyuncak gibi geliyor bana, en azından şimdilik. Ama hala siparişi vermedim hafta sonu da düşüneyim biraz 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    O yorum biraz deneyimsiz birinin yorumu sanırım. Garmin'de kesin uyku saatleri belirliyorsun ve onun haricini uyusan da saymıyor zaten. Düzenli uyuyan biri değilim, bu yüzden uyku fonksiyonu benim hiç bir işime yaramıyor. Eskiden Fenix 3'lerde bu saatler haricinde uyursan diye manüel uyku modu vardı, şimdikilerde o da yok.
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Şimdi benimle ayni noktada olduğunu görüyorum. Akilli saat almaktan vazgectim, motivasyonumu arttiracak ve bana verilerle yardimci olacak bir saat bakiyorum.

    Butcem ne kadar az o kadar iyi =)

    245 vs 245 music arasinda bende acaba sadesini mi alsam yoksa sonradan pisman olur muyum diyorum. Kulaklikla kosmak bir yandan iyi bir yandan da tempo bozucu bazen...

    Aslinda 245 ile 645 arasinda kaldim. Fiyat farki var ama 645 de barometre ve altometre var. Bunlar 245 de yok. Sizce bunlar olmamasi koşu icin cok onemli mi ? Strava daha onceden kaydedilmiş harita yukseltilerini baz aliyormus eger saatinde bu veriler yoksa, bu acigi bu sekilde kapar miyim ?
    Dağ taş kosarken de, yapacak birsey yok o zaman yanlis yukseklik olcecek 245 verilerde sapma yapacak sanirim.

    Ama 245 de gelen 2 yeni ozellik ve daha guncel hr olmasi beni fiyatıyla suan icin cezbediyor.


    Bu konularda yardimci olabilecek var mi ?

    245 vs 245 music vs 645 music ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fefe F kullanıcısına yanıt
    Hocam Forerunner serisi şuanda şöyle:


    945 - 935 - 645 - 245 - 45



    Eğer müzik sizin için önemli değilse kesinlikle 935 alın derim. Hatta Polar Vantage V ya da Suunto 9 Baro bile olabilir. 645 ile falan uğraşmayın.
    Eğer müzik önemliyse (ki bence önemli) 645 daha iyi bir tercih.
    Kat çıkma sayısı, Barometre falan zaten hiçbir zaman doğru olmuyor.
    Ama... Birazcık daha zorlayın FR 945 alın be. Benim gözüm onda. Bireysel kredimin bitmesini bekliyorum

    https://5krunning.com/garmin-forerunner-245-vs-forerunner-645-product-comparison/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 7 Temmuz 2019; 13:50:30 >




  • Fefe F kullanıcısına yanıt
    Bütçe derdiniz varsa Xiaomi Huami Amazfit Pace ya da Pace 2 modelini alın, cebinize bakın. Temel de yöntemler biraz farklı da olsa aynı işi yapıyorlar. Arada güzel bir fiyat farkı var. Ya da Versa modelleri var, o biraz daha özellikli.

    Nabız ölçümü için saatin optik modülüne günlük hayatta güvenilebilir ama sporda, antrenmanda güvenilmez. Güvenilir veri istiyorsanız nabız bandı şart. Decathlon'un kendi bandı 200 TL falandı.

    Barometre olmasa da veri GPS'ten alınarak kaydediliyor yine. Bunun doğruluğu barometreli modeller kadar olmaz ama genel iş görüyor. Zaten Strava'ya yüklendiğinde, ya da Garmin Connect'te ayarlandığında da haritanın DEM verisi kullanılarak yeniden işleniyor yükseklik bilgileri. Barometreli saatlerde de her etkinlikten önce kalibrasyon gerekiyor zaten, yoksa her etkinliği farklı bir yükseklikte yapmış oluyorsunuz. Günden güne aynı koşunun yapıldığı ortamın yüksekliği artmış olabiliyor kalibrasyon olmazsa. Hava değişimi ve saatteki algoritmanın takibi çok doğru yapamaması gibi şeyler etken bunda.

    Koşu için saat kullanmamın nedeni, telefonun batarya derdinden kurtulmak. Bir de müzik çalar ile saate batarya derdi kazandırmak istemiyorum. Telefon müzik çalma işini düşük bir güç tüketimi ile yapabiliyor zaten.

    Bütçe derdi yoksa Forerunner 945 tercih edilebilir dendiği gibi, Fenix 5 plus serisinin plastik muadili gibi. Suunto da iyidir. Polar V800 ile çok iyi iş yapmıştı ama sonraki ürünlerinde biraz geriden geliyor havası vermeye başladı, pek beğenmez oldum.




  • Merhaba. Öncelikle şunu söyleyeyim, yukarıdaki arkadaş Amazfit falan alın demiş de, sakın öyle bir şey yapmayın. Bütçe sıkıntınız olsa da yapmayın. Biriktirip adam gibi bir cihaz almak en mantıklısı. Sağda solda görüyorum adamlar mi band falan tavsiye ediyorlar, komediden başka bir şey değil. En basitinden adım sayısını %25 hatalı gösteriyor. Stratos falan kaliteli bir cihaz ancak sporla uğraşan kişiler için yetersiz. Aşağıdaki linkten mi band 3'ün incelemesinde göreceğiniz üzere, Garmin 18.248 adım gösterirken Xiaomi 10.388 adım gösteriyor. Ne kadar fazla adım atılırsa fark o kadar açılır;https://www.wareable.com/xiaomi/xiaomi-mi-band-3-review-6305

    Yaklaşık 3 yıldır sürekli bu cihazları inceliyorum. Youtube'daki DC rainmaker, DesFit, Active JR, Techy Agent gibi konusunda uzman kişileri sürekli takip eden biriyim. Daha önce Polar, Samsung, Fitbit ve Garmin kullandım. Samsung'a yalnızca 2 gün dayanabildim, hemen satışa çıkardım. En son kullandığım cihaz Garmin Vivo Active 3. Model yükseltmek için 1 hafta önce sattım kendisini.

    1) Ciddi olarak spor yapanlar için şu an dünyanın en iyi spor saati tartışmasız Garmin Fenix 5 ve üstü. Yukarıda bahsini ettiğim youtube kanallarının hepsi günlük hayatında Fenix 5 kullanıyor.
    2) Dünyanın en iyi bilekten nabız sensörünü Mio Global ve Valencell firmaları üretir. Ancak Mio eskisi kadar popüler değil ve artık cihaz üretmiyor. Sanırım fason olarak başka markalara sensör üretiyor. Valencell ise ağırlıklı olarak Suunto firmasına nabız sensörü üretiyor.https://valencell.com/customers/

    3) Sadece kaliteli sensör kullanmak yeterli olmuyor maalesef. O veriyi nasıl işlediğiniz de önemli. Buna da algoritma deniyor. Android ve ios cihazların aynı donanımı kullanıp farklı performans vermesi gibi. İşte burda da sektördeki marka deneyimi farkı yaratıyor. Sonuçta Xiaomi de First Beat'in müşterisi, Garmin de, Samsung da. Ancak sektördeki tecrübesi nedeniyle en tutarlı sonuçlar tabiki de Garmin'de.

    4) Apple; Şu anda dünyada bilekten nabız ölçerek en doğru sonuç veren cihaz Apple Watch 4. Ancak halen kendisi spor saat tanımına uymuyor bence. O nedenle çoğu sporcu Garmin tercih ediyor. Bir kere nabzı saniye saniye ölçmüyor. Yanılmıyorsam 5 dk'lık aralıklarla ölçüm alıyor. Bu da Resting Heart Rate yani istirahat nabzını doğru ölçmek için bence yetersiz. Sonucunda da zincirleme olarak bazı verilerin yorumlanmasına engel olur. Garmin ve Polar gibi cihazlar 7/24, saniye saniye nabız ölçümü yapar. Bu sayede hem daha doğru kalori ölçümü yaparlar hem de daha doğru ve detaylı uyku analizi, stres ölçümü, toparlanma verisi sunarlar. Koşu ile ilgili değerleri söylememe bile gerek yok, Apple Garmin'in vereceği bilgilerin ancak %10'unu verir. Tasarımı bence berbat, kişiye göre değişebilir tabi ki. Bir de her gün şarj etme durumu var. Bana göre Apple spor saat değil, çok iyi bir akıllı saat, hatta en iyisi.

    5) Samsung'dan bahsetmeye bile gerek yok, benim için şu anda oyuncaktan öte değil. Sağlık uygulaması berbat, kalori ölçümü hatalı. 1,87 boyunda, 100 kg'lık adamım. Kendisi benim 2.400 kalori yaktığım konusunda çok ısrarcı. Oysa ben zaten oturduğum yerden 3.000 kaloriye yakın yakıyorum. Diğer yandan nabız sensörü çok nazlı.

    6) Polar alın diyeceğim ancak son çıkardığı ürünlerde hep kusurlar oldu. En son çıkardığı düzgün ürün m430. Vantage serisinde ekran aşırı derecede karanlık. Şu sıralar Ignite diye bir cihaz çıkardılar, düzgün bir şeye benziyor ancak always on display özelliği yok. Onun dışında Garmin'den daha detaylı veriler veriyor.

    7) Suunto genel anlamda kaliteli cihazlar üretiyor ancak eco sistem, arayüz ve yazılım marketi çok başarılı değil.

    Çok uzun oldu ama spor, sağlıklı beslenme ve bu tür cihazlar ile kafayı yemiş biri olarak görüşlerimi paylaşmak istedim :) Evimde şu anda Polar FT7, Fitbit Charge 2 mevcut. Vivoactive 3'ü de 1 hafta önce sattım. Sizin gibi yeni bir cihaz arayışındayım. Apple yuvarlak tasarıma geçip, şarj süresini uzatarak, stress ölçümü, sürekli nabız ve uyku takibi gibi özellikler ekleyene kadar Garmin cihaz kullanmayı düşünüyorum. Şu an en mantıklı gelen cihaz Forerunner 245. Tek sıkıntı barometrik altimetre olmaması.

    Garmin Instict beğeniyorum ancak VO2 max, body battery, pulse ox gibi özelliklerin olmaması büyük problem. VA 3'ü sırf Body Battery ve Pulse OX için sattım. Yoksa şarjı yoğun kullanımda 1 hafta, spor olmazsa 10 gün gidiyordu ve çok memnundum. Forerunner 45 tavsiye etmem, hem çözünürlük düşük hem de özellik olarak ve genel malzeme yapısı olarak zayıf.

    Yılbaşına kadar beklerseniz FR 245 200 veya 250 usd civarına düşecektir. Ben Vivo Active 3'ü Aralık ayında 200 usd'ye amazon'dan almıştım. Gümrük ve nakliye ile birlikte 244 usd'ye malolmuştu. Şu an FR 245 için 366 usd maliyet çıkıyor. Bu da 2.100 TL civarı yapıyor, amazon usd kurunu daha yüksekten alıyor. O nedenle, bu cihazı almaya kalkarsanız elcobilmarket'ten almak daha mantıklı, hem yurtiçi garantisi olmuş olur.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize kısmen katılıyorum, Garmin gün içinde yapılan kestirmeleri hesaba katmıyor, eleştrilen noktalarından biri bu. Bence yakın zamanda bununla ilgili güncelleme alacak. Ancak uyku verisini kesinlikle doğru gösteriyor. Bu konuda Polar son çıkardığı Ignite ürününde işi acayip ileri boyutlara taşımış. Nightly Recharge diye bir özellik getirmişler, Body Battery'nin daha da gelişmiş versiyonu.

    Bu arada Vivosmart 4 Garmin'in en başarısız ürünlerinden biri, o nedenle pek dikkate almayın.
  • unforgotten kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınıza genel itibarıyla katılıyorum hocam. Yalnız barometrik altimetre kağıt üstünde faydalı görünse de pratikte pek anlamlı sonuçlar vermiyor bence. GPS'le yükseklik ölçümü çok daha tutarlı çalışıyor. Bu arada Vivoactive 3 kullanıyorum ben de.

    Instinct modelini de epey beğeniyorum ama, dış kasa tasarımını koruyarak ekran olarak daha güncel Garmin modellerine hem şekil hem de özellik olarak yaklaşmasında yarar var. Yeni versiyonu çıkar ve bu değişiklikleri yaparlarsa düşünmeden alırım.
  • S3thdrift kullanıcısına yanıt
    Altimetre konusunda çok haklısınız. Garmin'in eleştrilen noktalarından biri de cihazlarında ucuz donanımlar kullanması. Gerçi son çıkardığı ürünlerinde Sony GPS kullanmaya başladı ama umarım eleştrileri dikkate alıyorlardır. Bence alsalar iyi olur çünkü Apple ciddi anlamda tehdit ediyor. Şu an nabız sensörü teknolojisinde Garmin'i geçtiler, bir kaç yıla aradaki farkı iyice kapatıp öne geçmeleri çok muhtemel. Çok değişik bir firma Garmin; gidiyor Vivosmart 4 gibi ucuz cihaza body battery, pulse ox koyuyor, 600 dolarlık Fenix'e koymuyor.

    Instict'e Vo2 max, body battery, pulse ox eklenip ekran biraz daha büyütülürse başarılı satış rakamlarına ulaşabilir. Ancak bu sefer de Fenix serisinin satışları düşer. Bu nedenle Garmin kafasına göre cihazlarına ayar çekiyor.
  • unforgotten kullanıcısına yanıt
    O yakın zamanı ben senelerdir bekliyorum. Fenix 3'te hiç değilse ayarlara girerek manüel bir uyku modu başlatabiliyorduk. Fenix 5'lerde onu bile koymadılar ki, plus serisi çıktı, yeni yazılıma sahip Marq serisi çıktı; bu konu ile ilgili bir güncelleme göremedik...
  • unforgotten kullanıcısına yanıt
    Sony GPS yongalarına geçmeleri iyi bir nokta oldu. Kendi forumlarındaki ekipleri çok miktarda başka cihazlarla karşılaştırmalı aktivite dosyaları topladı adamların GPS doğruluklarının fiyata yakışmadığını göstermek için. Yıllardır kullandıkları Çin malı MTK 3333AV yongalardan vazgeçtiler. Yalnız MTK yongalarını az çok biliyorlardı, optimizasyon yapabiliyorlardı. Sony çiplere sahip ürünlerde de henüz bu optimizasyon eksikliği var, eski yongalardan çok daha iyi bir doğruluk sağlıyor denmiyor hani. Sağa dönerken biri iyiyse, sola dönerken diğeri iyi.

    Altimetre ile ilgili sorunlar aslında yazılım sorunu. Barometre her daim standart ölçümünü yapıyor ama ne zaman değişimi yüksekliğe, ne zaman basınç grafiğine yansıtacağını belirten formüller verimli değil. Fenix 3'te bir kar fırtınasında hatırlıyorum, gece yatağa yattığım yükseklikten 50 metre daha yüksekte uyanmıştım. Hani ben hareketsiz dururken bari benim yüksekliğimi yükseltmeyip basıncı düşürmesini bilmeli. Ha Fenix 3 HR modelinde eskisinden farklı bir modüle geçtiler ki, onda sorunlar başladı. Barometre birden 20 bin metre yükseğe fırlayabiliyordu falan. Aynı durumu Fenix 5X'te de gördüm. Yalnız sonradan servisin değiştirdiği modelde görmedim bu sıkıntıyı.

    Vivosmart 4 zaman olarak yeni bir cihaz, Fenix'ler ise eski. Aynı özellikleri Fenix 6'ya koyacaklar ki Fenix 6 satabilsinler. Garmin Epix modelinde de Fenix 5X modelinde de aynı işlemciyi kullanıyor harita desteğinden dolayı. Halbuki yetenek olarak Fenix 5X'te Epix'te olmayan bir sürü şey var. Hani yeni özelliği yeni cihaza koyup yeni cihaz satma dertleri var.
    Ayrıca bazı yeni özellikleri eski saatlere getirmek FirstBeat lisanslarını da yenilemelerini gerektiriyor. Bundan yeni FirstBeat özelliklerini sadece yeni modellere getiriyorlar. Ama mesea kat sayma özelliği Fenix 3'e geldiğinde Vivosmart modellerinde falan çıkmıştı önceden. Lütfedip Fenix 3'ü de güncellediler kat sayacak şekilde.

    Apple'ın sıkıntısı batarya süresi. İşe yarar bir batarya ömrü verse biraz da sensör yeteneği iyileştirilse kimse Garmin'lere bakmaz zaten. Optik ölçüm ne kadar iyi olsa da hala kullanımı sınırlıyor.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Yalnız Connect uygulaması rakipsiz hocam, ona değinmemişsiniz :)
  • unforgotten kullanıcısına yanıt
    Amazfit Stratos Pace 2 önerdim ki, Koşu Gazetesi'nde biri incelemişti. Fiyatına göre sunduğu özellikler gayet yeterli özellikler. Tamam her özelliğiyle bir Garmin olamaz, Suunto Ambit 3 veya Polar V800 doğruluğu veremez ama Fenix 5'in kaçta biri fiyatında bir saat. İncelemeyi okumak ve diğer kullanıcı deneyimlerini okumak isteyenler buradan bakabilirler.https://kosuforum.com/t/xiaomi-amazfit-stratos-pace-2-inceleme/3774

    Adım sayısını Garmin de doğru ölçmüyor, bulaşık yıkarken az günlük adım hedefi başarmadım. Ellerim arkada yürüyüşte ise adımlarımı saymıyor, eksikleri tamamlamak için bulaşık yıkamam gerekiyor. Adam gibi saat sıfatını Garmin de ne kadar hakediyor, tartışılır. DCrainmaker bile Garmin'i batıracak şeyin yazılımı olduğunu yazdı bir süre önce. Yeni özellikleri yeni saat satabilmek için eskilerine getirmiyorlar, halbuki çok benzer donanıma sahipler. Bir Fenix'in maliyeti mesela bu Pace 2 ile çok yakındır, ancak biri düşük bir kârla satarken Garmin kat kat kâr ile satmayı tercih ediyor. Sonra yöneticileri Twitter'da Garmin'in finansal başarısını öven yazıları paylaşıyor. Paylaşır tabi, az saat satarak nasıl o kadar para toplanıyor, büyük başarı. Bu saatin faydası gelecekte Garmin, Suunto, Polar gibi firmaları zorlayarak fiyatlarını sınırlayabilecek bir ürün olması. Çünkü harbiden bu firmalar ederinde ürün satmıyorlar. Premium diye alıyorsun, bir sene sonra kayışları kendi kendine dökülüyor, yazılımı güncel kullanabilmek için beta kullanıcısı olman saçma sapan hatalarla uğraşman gerekiyor vs. Fitbit kalitesi desen o da aynı, forumlarda ölen saatlerden şikayet ediyor herkes. Sırf Fenix 3'ün GPS doğruluğu yüzünden değiştirdi bir çok kullanıcısı. Fenix 5 çıktı, baktık yine aynı durum. GPS, GPS + Glonass, GPS + Galileo vs. hangi ayarı seçersen seç, bir Polar V800'ün tek mod GPS doğruluğuna ulaşıyor mu? Hayır. Kaç kişi F3 satıp V800 ya da A3 aldı.

    Garmin'i ben toplam paket olarak tercih ediyorum. Toplam verim ve iş görürlük olarak iyi. Ama GPS doğruluğu muazzam değil, kalite muazzam değil, yazılım çok iyi değil. Ama kullanıcı geri dönütüne göre hareket ettiklerinden bir sporcu için en faydalı deneyim onlarda fikrimce. GPS doğruluğu için de tak footpodu bir daha düşünme. Ama forumlarında çok tartışıldı Fenix'lere footpod durumu; zaten bir ton para veriyorsun ve footpod da gerekiyor, halbuki rakibin onsuz ve daha ucuz fiyatla aynısını yapıyor. Toplam deneyimlerinde iyiler ama fiyatlarını haketmiyorlar. MARQ ve Chronos serilerine hiçbir şey demiyorum zaten. Onlar lüks meraklısı koleksiyonu. Zamanında Xiaomi yerine Fenix'i, Connect platformunun daha uzun ömürlü bir yapı sunacağını düşünerek ve uygulama geliştirilebilirliği düşünerek seçmiştim. Ama şimdi yeni ve her özelliği kullanmayacak birine o saatleri önerebilirim. En azından fiyatlarını iyi hakediyorlar.




  • S3thdrift kullanıcısına yanıt
    O bence de rakipsiz ama yine birçok kişi parasını ödeyip Strava tercih ediyor. Strava Premium ben de kullandım ama Endomondo bile daha hoşuma gidiyor. Onu anlamıyorum ben de. :D
  • Satın alırken de Garminsaat.com tercih edebilirsiniz. Elcobil'den daha erken gelmişti Fenix 5X'ler oraya ve garantide de sıkıntı olmadı. İki kez yeni Fenix 5x aldım servisten.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.