Şimdi Ara

Garmin Forerunner 245 - 945 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
4.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Son haftalarda çıkan Garmin Forerunner 245 ve 945 ile ilgili bir ana konu oluşturma düşüncesindeyim. İki saat de sensör bakımından aynı olduğu için [Garmin MARQ serisi nabız sensörünün aynısı] benzer sonuçlar vereceklerinden Anakonu bazında ayırt etmek istemedim açıkçası. Garmin saatler konusunda da pek tecrübem olmadığı için de bilemedim.

    Daha önce hiç böyle bir konu oluşturmadığım için tecrübesizim. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Kullanıcı klübü falan oluşturalım. Apple Watch ve Samsung Galaxy Watch gibi nispeten "oyuncak" saatler hakkında konuşmaktan sıkıldım. Bizzat ikisini de kullandığım için böyle diyorum.


    FORERUNNER 945 ÖZELLİKLERİ:

    VO2max Fitness Level
    Lactate Threshold
    Functional Threshold Power (FTP)
    Training Effect: Aerobic
    Training Effect: Anaerobic
    Real-Time Performance Condition
    Calories Burned
    Training Load
    Training Status
    Training Load Balance
    Workout Labels
    Recovery Time Advisor
    Quick Stress Level Test
    All-day Stress & Recovery
    Heat and Altitude Acclimatization
    Body Resources
    Race Time Predictor
    Respiration Rate

    Garmin Forerunner 245 - 945 [ANA KONU]Garmin Forerunner 245 - 945 [ANA KONU]Garmin Forerunner 245 - 945 [ANA KONU]Garmin Forerunner 245 - 945 [ANA KONU]

    FİYAT 599 DOLAR [4600 - 5200TL]


    __________________________________________________________________________________________________________________________________________


    FORERUNNER 245 ÖZELLİKLERİ:


    !!!!Ürün Music ile Baz versiyon olarak ikiye ayrılmakta. Music versiyon 50 dolar daha pahalı.

    VO2max Fitness Level
    Training Effect: Aerobic
    Training Effect: Anaerobic
    Real-Time Performance Condition
    Calories Burned
    Training Load
    Training Status
    Recovery Time Advisor
    All-day Stress & Recovery
    Body Resources
    Race Time Predictor

    Garmin Forerunner 245 - 945 [ANA KONU]Garmin Forerunner 245 - 945 [ANA KONU][simage]https://i.hizliresim.com/dLjQaL.jpg[/simageGarmin Forerunner 245 - 945 [ANA KONU]

    FİYAT 349 DOLAR [2800 - 3500TL]


    Genel Özellikler böyle arkadaşlar. Şimdi araştırmalarım sonucunda vardığım bazı sonuçlara göz atalım:
    NOT: Vardığım sonuçlar kesinlikle kişiseldir.


    1) Forerunner 245'de merdiven çıkma (Barometre) sensörü yok.
    2) Spotify desteği Forerunner 945'de 1.000 şarkı, Forerunner 245'de 500 şarkıya kadar.
    3) Aşağıda linkini vereceğim Firstbeat verilerine göre Forerunner 945'de 18; Forerunner 245'de 11 özellik mevcut.
    4) GarminPay Türkiye'de kullanılmasa da Forerunner 245'de mevcut değil. Sanırım NFC yok bu saatte.
    5) Forerunner 245'de önyüklü harita yok.
    6)
    7)
    8)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 30 Mayıs 2019; 0:27:32 >



  • Apple Watch ve Samsung Galaxy Watch gibi saatlere oyuncak demenin bir anlamı yok, bunlar akıllı saatler. Garmin'in ürünleri ise daha niş bir kitleye hitap eden spor saatleri. Ha bazı akıllı özellikler de eklenmiş tabi. İkisini birbirinden ayırmak lazım, Apple ya da Samsung bir saat ile kullanacağınız çoğu özellikleri Garmin saatlerde kullanamayabilirsiniz. Eğer ihtiyacınız akıllı saat ise Apple Watch ya da Samsung saatleri düşünün, ya da diğer Android saatler de olabilir. Ancak sadece spor amaçlı bir saat düşünüyorsanız Garmin serilerini düşünün. Donanım kısmında da Garmin saatler diğerlerinden belki çok daha ucuza mal olan ama çok daha pahalıya satılan saatler, burada oyuncu Garmin de oyuncak kim?.

    Fiyat olarak da Forerunner 945 Baytekin'de 5274, 245 Music de 3207 TL ama 245'in baz versiyonu yok henüz. Yalnız FR945 bile o fiyata gelmişse, Fenix'lerin yeni seriler ne olur, fena... Alacaklar Garminsaat gibi diğer sitelerden almayı tercih edebilir, daha uygun fiyatlar veriyorlar.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Oyuncaklar hocam. Ciddi anlamda hem de

    İkisini de kullandım. Şuanda Gear Sport kullanıyorum. Gear Sport nispeten daha KASLI bir ürün.
  • Bunların hepsi oyuncak zaten hocam. Geçmişte nice sporcular maratonlara hazırlanıren Garmin Forerunner'lar yoktu. Saatten bakıp not defterlerine not alıyorlardı attıkları turları, yine de şampiyon olabiliyorlardı.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Yani harika bir sporcuyum diyemem. Haftada 2-3 kere 8-9km koşan biriyim. Kilomu muhafaza etmek istiyorum. Bazen kendimi yorgun hissediyorum. Acaba diyorum bu Garmin saat benim halimden anlayacak mı... Nispeten ciddi bir marka olduğu için "Bir şeyin yok, git koş" falan dese mesela belki o zaman daha iyi hissederim.

    Açıkçası bana akıl veren bir akıllı saat istiyorum. Biliyorum, Forerunner 945 "fazla" bir saat benim isteklerime göre ama Premium bir şey istiyorum açıkçası. Doların hali ortada. 5.000tl'ye alıp 2 sene kullansam, günlüğü ortalama 8tl'ye geliyor

    Garmin saatlerin ikinci eli nasıldır acaba? Hızlı gidiyor mudur...
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Bu saatler daha çok aktivite takip ve kayıt için. Saat size şunu yap ya da yapma demeyecek. Sunduğu verilere göre siz karar vereceksiniz. Son saatlerde biraz daha fazla metrik var. Bunlarda kararı vermek için biraz daha fazla veri var. Ama en nihayetinde saatin söylediğinden çok sizin hissettiğiniz önemli.
    Yorgun hissettiğinizi söylüyorsunuz mesela. Stres durumuna bakacaksınız, anormal bir stres gösteriyor mu? Nabız olağandan yüksek mi? Oturduğunuz yerde yüksekse bir yorgunluk ya da hastalık belirtisi olabilir. Body Battery vs. bir şeyler eklediler son saatlerde ama bunların verilerinin doğruluğu ile ilgili bir bilgim yok.
    2. elde istediğiniz fiyata bağlı olarak piyasası var. Yeterince ucuza verirseniz, satamayacağınız şey yok.
  • Selamlar,

    Hem Garmin Fenix 5 hem de Apple Watch S3 sahibiyim. Antremanlarda Fenix 5'i kullanıyorum, onun dışında sürekli Apple Watch var kolumda. Garmin ve ikamesi GPS saatler antreman verileri, aktivite haricinde bir halta yaramaz. Apple Watch'un multimedya özellikleri ve ekranının yanında Garmin oldukça vasat kalır. İcabında telefonu yanına almadan görüşme yapıp whatsapp mesajlarına bile cevap verebiliyorsun.

    Tutup da Apple Watch oyuncak olduğunu iddia etmek saçmalık. Garmin, maalesef pek de uzay teknolojisi olmayan özellikleri faiş fiyatlara sunuyor. Örneğin Xiaomi Amazfit Stratos 2, Verge gibi saatler gerek sensörleri gerekse imkan - kabiliyetleri açısından yaklaşık olarak Garmin'in sağladığı fonksiyonları sağlayabiliyor.

    Arkadaşın da söylediği gibi, biri elma, biri armut. Kullanım amaçları çok başka, bu şartlarda Apple Watch'a oyuncak demek ise oldukça abes. Bana, bu iki saatten birini seçmen gerekiyor, diğerini elinden alacağız dense Fenix'i verir yoluma Apple Watch ile devam ederdim. Benim için akıllı saatten çok antreman saati işlevi görüyor.
  • MilanRapajic M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Bu tür saatlere akıllı saat ve benzer bilekliklere sadece bildirim gösterebiliyor hatta bildirim gelince titriyor ya da ışığı yanıyor diye akıllı denmesi tamamen saçmalık. Tamam, Garmin'lerde yine ufak da olsa bir uygulama ekosistemi var ama, bu saatin amacını değiştirecek düzeyde değil. Garmin'in kendisi zaten bu uygulamaların bu kadar ilgi çekmesine şaşırmıştı ilk başta. Bunlar spor özelliklerinin yanına eklenmiş ayrı bir katman. Fenix'ler mesela Multisport GPS Watch diye yazar, diğerleri gibi bas bas smartwatch demezler. Ama bilmeyen kullanıcı bunları akıllı saat olarak görüp, akıllı saat mantığı ile yaklaşıyor. Hoş, piyasada düzgün bir işletim sistemi bile olmayan ne işe yaradığı bile belli olmayan 64 MB RAM'i olan tonla Çin ürünü "akıllı" saat da mevcutken, 256 KB RAM ile ciddi bir şeyler yapmak çok daha akıllıca oluyor.
    Ama ikisi çok farklı; biri akıllı saat, diğeri spor saati. Oyuncaklığı kısmı da kullanıcısına göre değişir. Telefonla arama yapmak isteyip cihazdan sosyal medya ya da iş takip etmek isteyene Garmin oyuncaktır. Uzun saatler koşacak ya da bisiklet sürecek olup yolun yarısına varmadan şarj derdi çıkaran veya akşamları şarja takman gereken bir ürün de o kullanıcıya oyuncaktır. Kullandığın özel uygulamaları akıllı saatine yükler kullanırsın. Spor saatini bağlar gidonuna 300 KM bisiklet sürersin, ekranı aç kapa, şarja tak çıkar, ay güneşte bunun ekranı görünmüyor derdin olmaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 2 Haziran 2019; 14:9:9 >
  • Konu çok iyi olmuş benim için de eksiklikti hatta suunto vb gibi diğer kaliteli seçenekleri de içeren bir başlık olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 9 Haziran 2019; 10:21:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Ben şuanda pusudayım

    Ürün, malum çok pahalı. 4600tl falan. Daha çok yeni. Yılbaşına doğru dolarda bir sıkıntı olmazsa 4.000lere ineceğini düşünüyorum.
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Fr 245 yeter de artar bile bana o da 3000 lerde sanırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Forerunner 935 de bulabilirsiniz o fiyatlara. Hatta amacınıza göre FR235 de işinizi görebilir ve çok daha ucuza.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    235 çok eski. 2015 model. Bu konularda pek mantıklı hareket edemem maalesef direkt soğurum.

    Bu arada fr 245 müziksiz modeli (daha ekonomik olsun diye) bu aralar alsam mı diye düşünüyorum?

    Daha önceden Apple watch 3 kullanırken de her gün severek takıyorum sürekli kurcalıyordum filan.

    Galiba pişman etmez diye düşünüyorum. Sizce 500 TL daha verip müziklisine çıkmaya gerek var mı? Aradaki fark az değil çünkü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fr245 in de youtube da gördüğüm kadarıyla ekranı çizilmeye biraz fazla açık bezel pek çizilmeleri önlemeye dönük derinlikte tasarlanmış. Koruyucu cam şart deniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 27 Haziran 2019; 13:46:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Bütçe meselesi tamamen size kalmış ama 245 ile en azından daha güncel bir cihaz kullanacak ve güncellemeler alacaksınız.

    Forerunner serisi plastik hafif saatler içerir. Dayanıklılık çok fazla ön planda değildir. Camı koruyucu ile vs. çizilmekten korusanız da kasanın kendi plastiğinde çizikler oluşur yine.

    Apple Watch 3 tam teşekküllü bir akıllı saattir. Garmin saatler ise spor saati. Hangisine ihtiyacınız olduğuna öncelikle net karar verin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 27 Haziran 2019; 16:16:51 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Smartwatch vs sportwatch versusunu kendi içimde yaptım bitirdim 😀 kazanan benim için sportwatch.. Zaten akıllı saat furyası ın bir ucundan tutup bırakmıştım Apple watch ile o yüzden bu sefer sportwatch türü tamamen aktivite kaydı tutmaya dönük saatlerle ilgileniyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kararınızı verdiyseniz memnun kalırsınız...
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Şimdi 45 serilerini de baktım aslında başlangıç için çok ideal ama pulse O2 sensörü yok mesela 245 e göre bazı kırpmalar var tabi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Pulse O2 muazzam bir şey değil. Daha çok tırmanışçılar için vs. 245 koşu dinamikleri desteklerken muhtemelen 45'te yoktur bunlar. Ha tabi bunların da ne kadar işe yaradığı ne kadar önemli olduğu muamma. Koşarken kadansını görsen yeter. Diğerleri de kadansa göre değişim gösteriyor zaten.
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Hocam FR 245 2.500tl'yi haketmiyor gibi geldi bana. FR 945'in de fiyatı köpüklü. Sanırım Garmin saat için beklemekte fayda varş
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.