Şimdi Ara

Garantiye nasıl gönderilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
15.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetten alınmış ve garantisi hala devam eden iPhone 6 cihazımı garantiye yollamak istiyorum. Wifi sorunu var modemden 3-4 adım uzaklaşınca çekmiyor . Hangi adrese, bir rezervasyon ve ya sorunu onlara itaf etmek için hangi yolu kullanacağım ? Ve sonucu ne olur sizce? Kaç yer gezdim ilk defa bir iPhone 6 cihazımda bu sorun olduğunu gördüler , apple çağrı destekde wifi sorunu cihaz değişimi diyorlar fakat darbeler mevcut ama kullanımı engellemiyor yani. Bilgisi olan arkadaşlar ilgilenme şansı var mı? , sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • burakatuk kullanıcısına yanıt
    Garantisi nerden ise(apple store dan almadıysanız direk apple da 1 sene aldığınız yerin anlaştığı firmayla 2 sene, cihazda çıkalı 2 sene neredeyse dolmuş olacağı için apple garantiniz bitmiş olabilir diye genel konuşuyorum) o firmanın/apple ın servis noktalarını internetten araştırın, adresleri olur. Hatta isterseniz servisi numaradan arayıp sorun, kargo karşı taraf ödemeli ilgileniyolar cihazınızla. Gidip kargo firmasına verin. Sonra firmayla iletişimi çok aksatmayın. Darbe falan işini cihazı görmeden ve genius olmadan ne desek yalan olur, o yüzden yorum yapmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer cihazda ufak çizikler haricinde darbe varsa olay tamamen sizin gittiğiniz apple servisi çalışanları ve sizin onlarla iletişiminize bağlı. Özetle garantisi varsa iyi niyetli davranıp değişim sağlayabilirler ya da gıcıklık yapıp ufak darbe izlerinden dahi garanti dışı muhabbeti yaparlar.
    Wifi problemi modemden kaynaklı da olabilir bu kısmı iyice test etmişsinizdir umarım. Farklı bir wifi ağında test edilebilir.
    Buna ek olarak 6 serisinde wifi problemi çok da nadir olan bir durum değil. Yazılımlsal problem de yaşamış olabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/m_97897106/f_//tm.htm#97939917
  • Modem kaynaklı bir sorun değil , ağ ayarlarını sıfırladım , restore ettim. iTunes üzerinden yeniden iOs yükledim sonuç yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dexter15 kullanıcısına yanıt
    Seri numarası ile apple sitesinden garantiyi sorguladım. 23 Ekime kadar devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorunu yaşadım. parça değişimi olmadığından cihazı direk değiştirdiler. istanbuldaysan apple store'a sabah saat 10'da git. ama bir dakka geç gidersen 1 saat beklersin. hızlı olmalısın. 10:03'te önümde 90 kişi vardı. öyle diyim sana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.