Şimdi Ara

Garanti BBVA'dan çevreci uygulama: Fiş yerine dijital slip kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Garanti BBVA'dan çevreci uygulama: Fiş yerine dijital slip kullanılacak



    Garanti bankacılık sektöründe Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kağıt fişleri dijital slipe çeviriyor. Müşteriler bazı işlemler için kağıt fiş yerine dijital fiş (dijital slip) almayı tercih edebilecek. Bu sayede kağıt israfı önlenecek ve çevrenin korunmasına katkı sağlanacak.



    Fiş yerine dijital slip almak isteyen Garanti BBVA müşterilerinin, Bonus Flaş uygulaması üzerinden “sliplerimi sadece dijital olarak almak istiyorum, basılı almak istemiyorum” seçeneğini aktif etmesi gerekiyor. Bu seçeneği aktif ettikten sonra Garanti BBVA postlarından yapılacak 500 TL ve altı tüm temassız ödemelerde kağıt fiş yerine Bonus Flaş uygulaması üzerinden dijital slip verilecek. Diğer işlemlerde ise basılı slip verilmeye devam edilecek.



    Ayrıca Bkz.Volkswagen bu yıl 800 bin elektrikli araç üretmeyi planlıyor



    Dijital slip seçeneğini aktif eden veya etmeyen tüm Garanti BBVA müşterileri, Garanti BBVA poslarından yapacakları tüm ödemelerin fişlerini Bonus Flaş uygulaması üzerinden görüntüleyebilecek. Diğer firmaların pos cihazından yapılan ödemeler görüntülenmeyecek.



    Kağıt sliplerin hayatımızdan kalkmasıyla büyük tasarruf sağlanacağını belirten Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Murat Çağrı Süzer, “Yapılan araştırmalara göre tüm sektörlerde 2021 yılında yapılan işlemler göz önüne alındığında, kağıt sliplerin hayatımızdan çıkmasıyla birlikte 5 bin ton kağıt tasarrufu ile 86 bin ağacı kurtarılabileceğimizi öngörüyoruz. İçerdiği kimyasal sebebiyle geri dönüşümü de mümkün olmayan kağıt sliplerin yerine dijital slip uygulaması bu yönüyle de doğaya çok önemli bir katkı sağlayacak.” dedi.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaberleri/finans/garanti-bbva-dan-bankacilik-sektorunde-turkiye-de-bir-ilk-dijital-slip/672855







  • Kuru kuruya olmaz harcanan kağıt masrafını tutarını illaki tüketiciden alıyor. Bu tutarı belirli periyotlarla müşteriye bonus vs. gibi indirimler veya avantajlar ile digital slip kullanan kullanıcılara aktarsın. Hem teşvik olur daha çok kişi katılır. Hemde müşteriler olarak kazanmış 3-5 kuruş kazançlı oluruz.
  • Sonunda. Aynı uygulamayı en kısa zamanda diğer bankalardan da bekliyorum.

  • Kağıt kullanan tüm işlemlerin hızlıca dijitalleşmesi lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel aklıma sadece benzinlikteki slip verme olayını nasıl aşacağımız geliyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • xenix kullanıcısına yanıt
    Benzinlikte "1.Nüsha iş yerine aittir" olanı zaten POS çıkaracak o sizin elinizde olan bir şey değil o işletme ile ilgili bir slip.

    Ha ama ne olacak eğer Garanti BBVA POS'u ise ve 500 TL altı ise "2.Nüsha" yani sizin için basılan ikinci slip çıkmayacak POS'tan, direkt Bonusflaş üzerinden göreceksiniz.

    Uzun süredir gördüğüm en mantıklı çevreci adım olabilir, umarım diğer tüm bankalar ve POS'lar da buna uyumlu hale getirilir. Hatta şu 500 TL limiti de arttırılır umarım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Marketlerde kasada once cep telefonu numarasi sormasi alisveris yaptiktan sonra aldigin urunlerin fiyatlarini toplam tutari vs fis yerine mesaj atmalari gibi bir sistem yapmalari gerek bence matketten cikmadan kivirip atiyoruz zaten fişi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yani geçbile kalındı mesaj geliyo zati

  • after the big solar flare; all magnetic (electrochemical) data will disappear.

    büyük güneş patlamasından sonra; tüm manyetik (elektrokimyasal) veriler kaybolacaktır.

  • Sadece banka uygulamalrında değil işlemlerde bu sisteme geçilmeli hali hazırda bazı sistemler var ama maliyetli..devlet e-faturaya nasıl herkesi geciriyorsa bununda altyapısını hazırlayıp makul maliyetlerle geçişi saglamalı..

  • Kuru kuruya olmaz harcanan kağıt masrafını tutarını illaki tüketiciden alıyor. Bu tutarı belirli periyotlarla müşteriye bonus vs. gibi indirimler veya avantajlar ile digital slip kullanan kullanıcılara aktarsın. Hem teşvik olur daha çok kişi katılır. Hemde müşteriler olarak kazanmış 3-5 kuruş kazançlı oluruz.

  • Bir de bankalar puan kullanmak istediğimizde, kartımızda hayvan gibi puan olmasına rağmen sistemin gidip yine karttan para çekmesine çözüm bulsalar.

    Ya da temassız kullandığında puan ile alışveriş yapamamaya!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şeyy.. bu da mı katara satılacak acabaa?? Sadece soruyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 14 Mayıs 2022; 19:22:47 >
  • Sürekli düşündüğüm bir şeydi, gerçeklemesi iyi olmuş. Diğer bankalar için de geçerli olur umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 14 Mayıs 2022; 21:6:5 >
  • Masraflardan kısmışlar.

  • Sonunda ya umarım bankaların dışında merkezi bir çözüm bulunur şu işe. Slip olayı gerçekten çok saçma. Yazıları bir süre sonra siliniyor, her alışmeriş sonrası bir slip çıktısı almak vs. gerçekten sinir bozucu. Çöp basılıyor resmen

  • sadece kredi kartı slip için güzel uygulama ama slip ve yazar kasa fişi birlikte kesilen poslar için kötü . kdv yi gösteren yazar kasa fişleri ayrı çıktı alınması gerekli .vergi mukellefleri bu fişleri yazılı olarak gider gösteriyorlar mecburen yoksa çıktı alıp muhasebeye verirlerse çok daha fazla kagıt israfı olur

  • Geri dönüşümlü kağıt kullanılıyorsa çok da problem değil. Bireysel kullanıcılar için sorun değil, fakat ben çoğu harcamamı iş için yaptığım için bunların dosyalanması zaruri ne yazık ki şimdilik.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.