Şimdi Ara

GALAXY NOTE 3 için GENEL ROOT, ROM ve TWRP ANLATIMI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
9
Favori
21.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • XYARGICX kullanıcısına yanıt

    Üsstteki uzun yorumda yazdığım bir iki şeyi düzeltmem gerekiyor. "Bu romda NFC çalışmıyor" demiştim, meğer çalışıyormuş, problem benim NFC anteni bulunmayan yan sanayi bataryammış. Online satış sitelerinin birinden aldığım NFC anteni olan orjinal servis bataryası ile hem NFC çalıştı, hem cihazın küt diye kapanması sorunu bitti. Bir de AfWall için Play Store'da yok demiştim, onu AdAway isimli reklam engelleyici uygulama ile karıştırmışım yazarken. AfWall Play Stote'da mevcut, Play Store'da olmayıp kendi sitesinden indirilen uygulama AdAway.. Youtube Android 7.1.2'yi desteklemeyi bırakana kadar N9000Q Note3 kullanmaya devam 😎




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XYARGICX -- 30 Nisan 2023; 2:39:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XYARGICX kullanıcısına yanıt

    romun linki varmı acaca

  • benim telefon samsung galaxy note 3 n9000q modeli. ne yaptım kısaca anlatayım. önce bootloader kilidini açtım. Bunun için ses kısma-Home-power tuşuna basarak odin sayfasına açtım.. sonra odin ile flaşlayarak boot loader kilidini açtım.

    ---

    sonra twrp kurdum.

    ----

    sonra twrp oturumunu açtım. ses artırma-power ve home tuşura basarak

    _____

    1. wipe sekmesine gelerek Wipe Data, Cache, System, and Dalvik

    dosyalarını sildim.

    ----------

    sonra hafıza kartını formatlayarak. lineageos 14.1 zipini ve gapps zipini hafıza kartına attım. kartı telefona taktım.

    -------

    twrp ye gelerek mount sekmesine tıkladım ve hafıza kartını mount ettim. yani tanıttım.

    ------

    sonra. install sekmesine gelerek hafıza kartındaki lineageos zipini gösterdim ve installa bastım.

    lineageos kuruldu ama google play falan yok.bunda daha.

    -----

    Telefonu tekrar twrp ye aldım ve tekrar install dedim. bu sefer gapps zipini gösterdim.

    ve kuruldu. hatasız herşey çalışıyor.

    samsung galaxy note 3 n9000q telefonu 64 bit değil. 32 bittir.

    2 önemli not olarak bu zipli romları seçerken lte değil 3g olan romları seçmelisiniz yoksa kurdurmaz.

    gapps kurarkende arm64 bit değil, sadece arm yazanı seçmelisiniz.

    android-7.1 pico uygun olacaktır.

    lineageos içinse 14.1 sürümü ve ha3g.zip olmalıdır. lte yazanlar kurdurmaz.

    Bu arada şunuda söyleyim. exynos 5420 için gapps ararken, n9000q versiyonunu bulamadım. hiçbir yerde yok. mecburen n900 yazanı kurdum. çalışıyor ama telefon kendini n900 olarak zannediyor. öyle oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahsen2 -- 26 Kasım 2023; 13:24:36 >




  • ahsen2 A kullanıcısına yanıt

    twrp atıyorum açılışta çıkmıyor cihazın kendisine ait olan çıkıyor hangini yüklediniz

  • Twrp Odin ilemi yaptın eğer öyle ise odinde auto reboot seçeneğini kaldır start de telefonun bataryayı çıkar tak ses açma home tuşları ile ac olur @fast-man




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_iBoLee -- 15 Mart 2024; 23:36:7 >
  • lightman kullanıcısına yanıt

    Telefon açıkken geliştirici modu USB hata ayıklama modunu aktif olduğunu var sayarak kablo ile pcyw bağlayın adb uygulamasin var indirin dosya içine girip terminal açın axilan teeminale adb device yazın enter diyin ekranda numaralar vs varsa tamamdır şimdide adb recovery botloader yazın enter diyin tel download moda girecektir

  • Selâmlar. 6 ay kadar önce tıpkı 10 sene önce N9000Q Note 3 telefonumu aldığım gibi ikinci el ve garantisi bir sene daha devam eden S22 Ultra aldım, buradaki herkesin daha da iyisine sahip olmasını dilerim. "Şöyle yaptık, böyle iyileştirdik" derken aslında 11 yıllık bir cihazı bu günlere kadar kırmadan, bozmadan kullanmak bence başarı. Burada bilgi paylaşarak Note 3 kullanıcılarına destek olan herkese teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar. Artık 5.0 ' da internet bankacılığı dahil çalışmamaya başladı maalesef an itibariyle. Cihazı babam kullanıyor, Whatsapp, haberler, navigasyon ve internet bankacılığı gibi işlemler için kullanıyor. Son günlere kadar 5.0 bir şekilde idare etti fakat internet bankacılığının da artık desteği kesmesi işi sıkıntıya soktu.


    Daha önce rom atmadım fakat atabilirim zor gözükmüyor. Sadece değer mi emin olamadım. Durup durupken hata vermeyen, kamerası cortlamayan sorunsuz bir sürüm olması lazım o sorunlarla uğraşabilecek birisi değil Ee 5.0 desteği an itibariyle bitmeye yakınsa en az 6.0 olmalı. 6.0 da çok uzatmaz ömrünü , internet bankacılığı uygulamaları bile 6.0 olmuş çünkü, bir süre sonra en az 7.0 desteği gerekecek.


    Siz ne önerirsiniz? Artık başka bir cihaza geçmenin vakti geldi mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker07 -- 30 Mart 2024; 0:13:8 >
  • ilker07 kullanıcısına yanıt

    7.1.2 sürümlü LineageOS, Resurrection Remix gibi romlar var, destek problemini çözüyor. Fakat kamerada.video kaydında sıkıntılar yaşatıyor, ses senkronize problemi oluyor. Whatsapp videolu mesajda ses karmaşık gidiyor. Video çekiminde ses problemini.aşan birkaç kamera uygulaması var tabi. Ama WhatsApp videolu mesaj yine cihazın kamera yazılımı üzerinden çalıştığından sıkıntı devam ediyor. Yanlış anlaşılma olmasın, görüntülü görüşmede problem yok, sadece videolu mesaj sıkıntısı var. Bankacılık uygulaması kullanacaksa, LineageOS daha uygun, çünkü Remix, Magisk yüklü olarak geliyor, ama root yok. Root yapınca yüklü gelen Magisk'i kaldırmak biraz karışık oluyor, banka uygulamaları magisk'i ve root işlemini algılıyor ve açılmıyorlar.. İstanbul kart bile açılmıyor. Magisk 23.0 sürümü root ve 23.0 Magisk uygulamasındaki root gizleme seçeneği iyi çalışıyor, diğerleri sıkınıtılı. Tüm bunları söyledikten sonra ömerim şu. Eğer imkânınız varsa hiç uğraşmayın, yeni cihaz alın. Ben ikinci el bir S22 Ultra aldım, Note 3'le aslında neler çektiğimi anca o zaman anladım. N9000Q Note 3 cihazım hâlâ çalışıyor, fakat onu sadece kızılötesi özelliği olduğundan, RGB kumandalı aydınlatmalarımı idare etmek için kullanıyorum açıkçası. Uzun süre özel romlarla kullandım, ama artık yetmiyor Note 3. Android sürümü 7.1.2 olsa da yetmiyor. Tabi bu benim fikrim, farklı düşünen varsa yazabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XYARGICX -- 7 Nisan 2024; 5:16:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • XYARGICX kullanıcısına yanıt
    Yedek cihaz olarak rom atıp tutabilirim fakat uğraşılacak gibi değilmiş. Giriş seviyesi güncel sürüm bir cihaz alacağım.

    Çok teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilker07 kullanıcısına yanıt

    Bir şey değil. Dediğim gibi bunlar benim kendi kullanımımdan gözlemlerim ve çıkarımlarım. Başka kullanıcıların bu cihazla devam etmek gibi farklı düşünceleri olabilir, ama ben yeni cihaz alıp aradaki devasa farkı gördüm ve o sebeple artık giriş seviyesi bile olsa yeni bir cihaz almanızı öneririm. Bu arada rom ve root için anlattıklarım karmaşık gelmiş olabilir ama sonuçta yapılabilen şeyler, o kadar da zor değil yani aslında. Madem Note 3 'ü artık yedek olarak tutmaya karar verdiniz, arasıra da olsa sim kart takmayı unutmayın. Uzun süre kullanılmayan cihazlar kaçak imei kullanılmasına mani olmak için sorgusuz kapatılıyor artık. Yeni cihazınız şimdiden hayırlı olsun, hoşçakalın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.