Şimdi Ara

Galaxy Mega vs Ascend Mate

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar büyük telefon sınıfında bu iki cihazın karşılaştırmasında sizce hangisi üstün gelir. ben şöyle bir karşılaştırma buldum.

    http://www.phonearena.com/phones/compare/Samsung-Galaxy-Mega-6.3,Huawei-Ascend-Mate/phones/7805,7637

    buna göre mega'nın PA rating'i 7,5 ascend'in rating'i 8,5 olarak verilmiştir.

    karşılaştırmada kalınlık olarak mega öndeyse de ağırlık olarak ikisi aynı değerdedir. ekran boyutu olarak bence ikisi de seçilebilir duruyor. 6,3 ile 6,1 arasında tercihi değiştirecek bir fark görünmüyor. çözünürlükleri aynı olsa da piksel yoğunluğu olarak ascend önde.. ekran olarak ise mega Super Clear LCD kullanırken ascend Super IPS+ LCD kullanıyor. bataryada ise ascend 4050 mah pil kullanırken mega 3200 mah pil kullanıyor. ancak belki de işlemci ve ram düşüklüğü sebebiyle stand-by süresi olarak mega ascend'i ikiye katlıyor görünüyor(17,5 gün - 9 gün). işlemci olarak mega çift çekirden 1700 mhz işlemci taşırken ascend 4 çekirdek 1500 mhz işlemciye sahip. ayrıca mega'nın rami 1,5 gb iken ascend'in rami 2 gb. yine dahili hafızada ascend mega'yı ikiye katlıyor(16 gb - 8 gb).. ön kamerada mega 1,9 megapiksel kamera kullanırken ascend'de bu bilgi yazmıyor. bilen varsa eklesin lütfen.. son olarak işletim sistemi olarak mega 4.2 ile gelirken ascend 4.1.2 ile geliyor.

    şimdi bu şartlarda sizce ascend megaya tercih edilir mi arkadaşlar? yorumlarınızı alabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adversary -- 18 Ağustos 2013; 20:39:57 >







  • karşılaştırmaya gore ascend onde görünüyor
  • Adversary kullanıcısına yanıt
    Öncelikle phonearena.com a bakmadım,onu belirteyim. Ayrıca bu karşılaştırmayı yaparken fiyatlarıda göz önünde bulundurmadım.

    Ben olsam Ascend Mate i seçerdim, neden?

    1-Galaxy Mega ailesi,bana göre Samsung un kullanıcılarını test etmek amacıyla sunulmuş bir cihaz. Müşterilerinin artık Phablet adı verilen cihazlarının satılıp,satılamayacağını öğrenmek amacı ile piyasaya sürülmüş bir cihaz, ayrıca Samsung un bu katogeride Note serisi cihazları var. Samsung Mega ailesindeki cihazlarının donanımını yüksek tutsaydı Note ailesini baltalayacaktı. Ama Huawei,daha yeni yeni Phablet pazarına giriyor.

    2-İşlemci konusuna gelirsek. Mega da MSM8930AB var, 1.7 Ghz Krait tabanlı çift çekirdekli ve 28 nm ile üretiliyor bu işlemci bilindiği gibi. Ascend Mate de ise Huawei nin kendi ürettiği K3V2 işlemcisi var ve bu işlemci 1.5 Ghz hızında, dört çekirdekli ve 40 nm ile üretiliyor. nm değeri küçük olan sıcaklık ve enerji verimliliği açısından daha iyidir. Bu konuda ben oyumu K3V2 a verirdim.

    3-GPU yada geldik; Galaxy Mega da Adreno 305 var, Ascend Mate de ise ARM tabanlı cihazlarda pek bilinmeyen Vivante GC4000 GPU kullanılıyor. Peki bu GPU ların aralarındaki fark nedir? Adreno 305,tek çekirdekli. GC4000 ise 8 çekirdekli. Ayrıca GC4000 ni GGFLOPS oranı daha yüksek.

    4-Ekran konusuna gelirsek; Ascend Mate, Galaxy Mega dan daha 0.2 inch oranında daha küçük. Bence bu bir artı bir özellik Mate için,zira ppi değeri Mate in daha yüksek. Ayrıca Ascend Mate deki ekran IPS+ iken Galaxy Mega da Super Clear LCD var. Bence burada IPS bariz bir şekilde öne geçiyor (parlaklık,renk gibi konularda)

    5-RAM konusu; Mate in RAM ı 2 GB iken Mega nınki 1.5 GB. Android söz konusu olduğunda tabiki 2 GB daha rahat bir deneyin sağlayacaktır

    6-Kamera konusunda birşey diyemem. Ortamdan ortama değişiklik gösterecektir.

    7-Pil konusunda; Mate de daha yüksek değerli bir pil kullanılmasına rağmen Mega nın pil performansı daha yüksek çıkmış testlerde. Bu sorun güncellemelerle çözülebilir zira (bana göre) Huawei, Pil optiminizasyonunu yapamamış. Umarım ileriki zamanlarda düzeltilebilir. Şu anı konuşursak, Mega pil konusunda önde.

    8-Yazılım konusu; öncelikle Android sürümlerinizi kafaya takmayın derim. Önemli olan arayüz ve stabilite konusudur benim için. Ascend Mate de Emution UI kullanılıyor ve bu arayüz düşük cihazlarda bile son derece seri çalışıyor. Fakat Touchwiz in performansı hala gelişmedi. Toucwiz arayüz kullanan cihazların yavaşlığı Tarihe kazınmıştır.




  • Mate'i secin ama garanti servis gibi sorunlar olacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.