Şimdi Ara

Galaksimizde 18.000 adet yaşanılabilir gezegen olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ünlü ve rahmetli amerikan bilimadamı Carl Sagan ın 80 yıllarda bir bilim dergisinde yazmış oldugu makalede,yapmış oldugu ve güçlü bilimsel olaslık hesaplarına göre açıklamış oldugu galaksimizde yaşanılabilir veyahutta başka medeniyetlerin oldugunu sölediği gezegen sayısı 18.000 dir.Bilimsel konularda siz değerli arkadaşlarımında düşüncelerini almak isterim..Acaba siz neler düşünürsünüz bu konuda?

    Bilgi:samanyolu'nun merkezi topağı yaklaşık 10.000 ışık yılı çapında, görece küçük ve yoğun bir küredir.merkezi topağın çevresindeki diskin genişliği yaklaşık 100.000 ışık yılı
    kalınlığıysa sadece 2.000 ışık yılıdır.gökadamız bilindiği kadarıyla dört belirgin sarmal kola sahiptir.sarmal kollarda bol miktarda bulunan gaz ve toz bulutları gökadanın merkezini ve öteki kollarını tam olarak görmemizi engeller.samanyolu'nda yaklaşık 300 milyar yıldız bulunuyor.son gözlemler, gökadamızın çok belirgin olmasada çubuklu sarmal yapıda olduğunu gösteriyor.

     Galaksimizde 18.000 adet yaşanılabilir gezegen olması







  • Olasılıksal olarak mümkün ama olmama ihtimali de var. Yaşanabilir gezegenlerde bakteri seviyesinde canlılar olabilir ama gelişmiş türler olduğunu sanmıyorum. Gerçekten yaşanabilir bir gezegen olsa bile çok uzakta yer aldıkları için gitmemiz neredeyse imkansız oluyor. Çok yüksek hızlara çıkan araçlarla bile insan ömründen kat be kat daha fazla yolculuk süresi gerektiriyor.
  • Bundan kaç bin yıl sonra anca gidilir tabi dünya şu durumda iken pek yaşamaz heralde
  • rahmetli :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torunlarımızın torunları..... vs oraları görücek artık
  • Okyanus ve denizlerin sadece %15 ini felan biliyormuşuz.. Oran değişebilir emin değilim ama... Suyun altındaki kısımdan bahsediliyor.
    Galaksi hakkında konuşmak için çok erken bence
  • 60 yıl önce ses duvarıda aşılmaz sanılırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BatuKır

    60 yıl önce ses duvarıda aşılmaz sanılırdı

    Çok haklısınız insanlar bilimin ne kadar hızlı geliştiğinin farkına varamıyor , bizde dahil.


    Ve daha dünyada ayak basılmamış bilinmeyen yerler varken uzaya açılmak bana da saçma geliyor.
  • tabiki dünyada ayak basılmayan yerler mevcut..benim daha çok merak ettiğim farklı medeniyetler varmıdır? en önemlisi başka canlılar? varsa nasıl neye benziyorlar,neye inanıyorlar veya inanmıyorlar? ben bir ateist olarak en çok bizden gelişmiş medeniyetler varsa neye inanıp inanmadıklarını öğrenmek istiyorum.
  • Kacip gitmek gerek
  • Solucandelikleri evrende gözlemlenemedi ve doğal olarak olmadığı düşünülüyor. Sadece Genel Görelilik formüllerinin mümkün kılmasıyla fikir olarak ortada duruyor. Solucandelikleri gerçekten mümkün olsa bile onları yapay olarak oluşturmak gerekiyor. Karadeliklerinde bir akdelik ile evrenin farklı bir noktasına çıkışı olabileceği söyleniyor. Solucandelikleri ile yolculuk yapmak mümkün olsa bile sonucu belirsiz ve tehlikeli bir yolculuk olur.

    Işık hızının %99.9'una ulaşsak bile eveni keşfetmemiz imkansız olabilir. Kuantum dolanıklık ile ışınlama yapılabilir ama o da belirsizlik ilkesi ve teknolojik imkanlar nedeniyle mümkün değil yada çok az ihtimali var.

    Dediğim gibi gelecekte bir galaksiyi bile tamammen keşfedemeyebiliriz. Belki de orada hiç canlı yoktur ve olması da gerekmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.