Şimdi Ara

Gainward Phoenix 3070 ekran kartı boşta 50 derece normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, dün sistem kurdum tüm parçalar 0 ekran kartıda öyle. Ekran kartının fanları çalışmıyor yükte olmadığı için. Sizce normal mi değeri?

    Gainward Phoenix 3070 ekran kartı boşta 50 derece normal mi?



  • Yükte kaç derece?

  • Henüz denemedim

  • hocam 220 watt tdp değeri var cok normal.fanlar ses yapmasın diye donmuyor.asıl sıkıntı 70-75 dereceyi geciyorsa baslar.

  • Msi afterburner ile kendi fan eğrinizi yaparak kartınızın boşta 50 dereceleri görmesini engelleyebilirsiniz. İlk açılışta fanların düşük devirde çalışmasını ve sıcaklık artıkça fan devrinin artmasını sağlayabilirsiniz bu şekilde kartınız boşta yüksek sıcaklıklarda çalışmaz hemde fanlar sürekli belli bir dereceye gelince çalışma durma sonra tekrar çalışma döngüsüne girmez. Diğer yandan uv yaparak kartınızın ısını düşürebilirsiniz. Üreticiler genelde yüksek voltaj ve yüksek ısıları önlemek amacıyla hızlı dönen fan eğrileri ile üretirler kartları (özel seriler hariç) bu nedenle kendiniz kullanım durumuna bağlı olarak kartınızın ayarlarını yapabilirsiniz.


    Bu arada kartınızın üretici sayfasnda fanların 60 dereceden sonra dönmeye başladığı yazılmış.



    https://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=1096&lang=en




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 20 Temmuz 2022; 17:53:31 >
  • 60' ye gelene kadar zaten fanları dönmez hocam. 220W tdp'li bir kart için hele şu mevsimde çok normal bence.


    Bu arada kasanızı çok beğendim. Hem uzay kasa olup, hem de dikine kurulum yapılabilmesi şahane bir olay.

  • bendeki zotac 3080 trinity de aynı şekilde dönmüyor fanlar.programından anladığım kadarıyla 60 dereceye kadar dönmüyor ama 2 saattir açık 50 derece değil.asus helios kasa var 4x140mm fanlı.ortam 27.5 derece.


    şimdi bunu nasıl çözersin msi afterburneri açılışta gelecek şekilde ayarlar ve fan profili yapar zorla çevirtirsin windows açınca.ben öyle yaptım ama bu kartta bütün fanlar aynı anda dönmesin öyle olsun böyle olsun bir ton özellik var o yüzden zorla çevirttiğinde arada bi coşuyor daha 30 küsür derecedeyken baya devirli dönüyor ses yapıyor o yüzden ben afterburner çalıştırmıyorum artık fan için kendi haline bıraktım ses yok.senin kartın huyu suyu farklıdır bi dene dediğimi böylece sürekli çevirtmiş olursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 20 Temmuz 2022; 18:57:13 >
  • Biraz sıcak, uzay sistem olması güzel ama biraz hava sirkülasyonu yaratacak fan vs olsa biraz daha rahatlar

  • Boşta 50c yüxek gibi görünüyor fakat yaz aylarındayız ve uzay montaj'da belki bu seviyelere çıkabilir fakat kimisi yüxek tdp'li 1 kart hâliyle olur öyle gibisine söylemlerde bulunmuş, ancak bu kartın boşta 15~20W civarları'nda güç tüketeceğini gözden kaçırmış olabilirler, bu kartlar boşta veya nette gezinirken, video izlerken v.s. gibi durumlar'da, gpu, bellek ve voltage'ı en düşüğe alarak, yani boştaymış gibi davranarak çalışıyorlar, 3d uygulamalar'da ise, tam yük'te, o bahsi geçen max tdp değerlerine ulaşıyorlar.

  • Fan dönmüyorken bu sıcaklıklar fan gibi yardımcı soğutucular yoksa gayet normal suan ki havalar icin. Zotac 3070ti fan donmenden 52, msi 3080 ve ti suprim 49c çalışıyor bu günler de. Eğer yine de tatmin etmezse afterburner ile dusuk sıcaklıklarda fanları dusuk devirde calistirirsan 30c lerde gezinecektir.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 21 Temmuz 2022; 2:50:49 >
  • Arkadaşlar boşta 30 derece 15 dakika ful mark sonucu 67 derecedir. ( Ekran kartını tam otutturamamışım)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.