Şimdi Ara

G930 İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba Ebay üzerinden Amerikan'dan satın aldığım G930 hakkında küçük bir inceleme yapayım dedim. Bir kaç resim yükledim oradan ürünün resimlerine bakabilirsiniz.

    İlk başta ürünü nasıl aldığımdan bahsediyim. Ürün bildiğiniz gibi ülkemizde bir miktar pahalı; ama sağolsun devletimiz ne kadar hala gülünç bir rakam olsa da yurtdışından ürün getirme limitini 150 Avroya çıkardı ve Ebay üzerinde USPS ile Amerikadan sıfır ürünü 150$ + 39$ kargo şeklinde yollayan oldukça güvenilir kullanıcılar bulmak mümkün. Bende gaza gelip her türlü masraf dahil tam 300TL'ye ülkemize ürünü getirtebildim. Ürün ülkemizde yaklaşık olarak 500-550TL civarında satılıyor.

    Ürünü alma sebebimden bahsedeyim. 15-20 senedir oyun oynayan bir insanım, çok eskilerdenim yani. Şu uzun sürelik oyun deneyimimden elde ettiğim yegane bilgi; zevkle oyun oynamak için donanımsal ürünlerden önce çevresel birimleri halletmek gerek. Klavyesiydi, faresiydi, monitörüydü fln halletmeden ekran kartına, işlemciye fln girişmemek gerek.
    Neyse ben eskiden Creative Fatality kullanıyordum. 100TL civarına almıştım. Oldukça da memnundum; ama kablo her daim sorun oluyordu. Şimdi 100'den başlayıp 600-700'e kadar kablolu kulaklıklar var. Açıkçası insan bu kablolu kulaklıklara nasıl para veriyor anlayamıyorum. Tamamen şahsi bir düşünce olabilir; ama kablo cidden çok çok büyün bir sorun ve sahip olduğum kulaklıklarda hep kablo yüzünden güme gitti. Son Creative Fatality'imde Bad Company 2'ye kendimi çok kaptırdığım bir an kapı çalması sonucu haşimle ayağa kalkışım sonrası kablo kopması ile rahmetli oldu. Yani kulaklığın kablosuz olması çok çok büyük bir artı. Bunların dışında özellikle MMO oyunlarda bunu çok ciddi hissediyorsunuz. Basit ve komik bir örnek vermek gerekirse yemek yediğiniz veya ihtiyacınızı giderdiğiniz bir anda bile Ventrillo, TeamSpeak'den fln kopmadan yapmanız gerekenleri yapabiliyorsunuz
    Kablosuz olmanın bir diğer artısı da gece odasında TV'si olup film izleyen insanları etkiliyor. Eğer PC'nizden görüntüyü TV'ye verip, evdekileri rahatsız etmeden gecenin bir yarısı film izlemek istiyorsanız, cidden efsane bir ürün G930.

    Gelelim ürüne. Ürün oldukça şık ve kullanışlı. Siyah rengi ve tipi ile, kutudan ilk çıkardığınızda göz yakıyor. İnternette pek sağlam olmadığına dair yazılar var, doğrudur; ama bana sağlam geldi. Gerçi gözüm gibi bakacağım için ve kablo kopması gibi bir sorun olmayacağını bildiğim için rahat 2 sene civarı kullanabilirim diye düşünüyorum. Üstündeki 3 tuşa değişik kısayollar fln atayabiliyorsunuz. Mic'i mute etmek için ve sesi ayarlamak için kontroller var sol kulakta. Kulaklık biraz ağır; ama genede kafayı fln çok yormuyor. Kulaklıklar kulaklarınızı tamamen kapıyor ve dış sesi deli gibi izole ediyor. Bu ne kadar iyi bir özellik olsada bir miktar iç basıncı artırıp kulaklarınızı yorabiliyor. Ama bu kesinlikle sorun yaratıcak birşey değil, çünkü yarım saatte bir fln kafanızdan şöyle bir çıkarıp 20-30 sn hava alsanız yeterli oluyor. Bunun dışında da kesinlikle bir konfor sorunu yok. Kafaya fln ürün çok güzel oturuyor.

    Ses kalitesine gelirsek bence kusursuz denebilir. 7+1 cidden oyunlarda fark yaratıyor. Bu 7+1 olayı tabiki de gerçek bir home-theater sistem kadar süper değil ama hissettirmesi gerekeni sonuna kadar hissettiriyor ve en azından pozisyonel ses olayı kesinlikle sorunsuz çalışıyor. Bad Company 2 hastası bir insan olduğum için onun üzerinden yorum yapıcam. Herhangi bir açıdan gelen herhangi bir şeyi direk hissedebiliyorsunuz. Oyunda değişik ses modları var bilen bilir. Özellikle WarTapes modunda oyun oyun olmaktan çıkıyor ki zaten bunun üstüne bir de 3D olsa resmen oyunun içine giriceksiniz. Kulaklık üzerinde bu 7+1 surround olayını kapatmak için bir switch var. Bunu kapadınız mı kulaklık stereo moduna geçiyor. Ürünün stereo kalitesine de şok oldum açıkçası. Gerçekten ürünün stereo ses kalitesi de oldukça iyi. 10 kanal PreAmp ekolayzır fark yaratıyor. Yalnız en yüksek seste basslarda hafif patlama oluyor; ama bu benim MP3'lerin hep 128k olması ile alakalı olabilir ki zaten en yüksek seste müzik dinlerseniz 2-3 saat sonra sağır olursunuz , yani bu da pek sorun sayılabilecek birşey değil. Yemek yaparken evin diğer sakinlerini rahatsız etmeden ve hareket kısıtı olmadan rahatça müzik dinleyebilmek cidden hoş. Ayrıca kulaklık üzerindeki tuşları prev, next olarak ayarlayıp şarkılar arasında geçiş yapabilmek de hoş olmuş.

    Mic kalitesi de bir başka derya. Kulaklık ile ilgili internet üzerinde yapılan yorumlarda wireless olmasından öte en beğenilen özelliği mic olmuş. Cidden mic kusursuz. Çevresel ses filtreleme, ses kalitesi, dayanıklılık fln mic işi görüyor yani. Mic açılır kapanır bi şekilde yapılmış. Yukarıya kaldırdığınız anda otomatik mute'e geçiyor ve aşağıya indirince de çalışır konuma geliyor. Ayrıca mic üstünde bir kırmızı ışık var. Mute olunca bu kırmızı ışık yanıyor. Bu da hoş bi özellik.

    Gelelim diğer detaylara. Ürünün wireless çalışma alanı 12feet deniyor. Açıkçası ben açık alanda 20 mt'lere kadar çıkılabileceğini düşünüyorum. Ama 5-10 metre arası da duvarlı alanlarda ses kaybı pek olmadan çalışıyor. Daha ötesinde ses kayıpları başlıyor. Pil süresi oldukça iyi. Full şarj tam 10 saat pil süresi vaad ediyor Logitech ki pratikte de bu rakamlara yaklaşılabiliniyor. Beni en çok düşündüren pil ömrü ki umarım ürün 1-2 sene civarı pili çok wear etmeden gider; ama zaten bu da bir sorun değil. Çünkü kulaklıkların pili replace edilebilir; ama aleti biraz açmak, kurcalamak fln lazım.

    Ürünle ilgili iki tane beğenmediğim şey var. Birincisi ürünün sadece PC ile uyumlu olması. Konsollarda, ev sinema sistemlerinde, PC'lerde fln hep ortak olan çıkış bildiğiniz gibi optik çıkış ve optik çıkış sayesinde her ortamda çalışabilen kulaklıklar çıktı piyasaya. Keşke Logitech'de böyle birşey yapsaymış; ama onun yerine G930 yanına F540 diye PS3 ve XBOX360 için olan bir model satışa sürmüş. Bir diğer gıcık eden özellik ise otomatik kapatma özelliğinin ayarlanamaması. Kulaklıktan 10 dakika ses gelmezse alet çat kapatıyor kendini. Bu çok başa gelen bir olay değil; ama bunun ayarlanabilir olmaması cidden sinir edici. Ama zannederim ilerde bir software güncellemesi ile Logitech bunu halledicek.

    Neyse umarım yararlı bir inceleme olmuştur.

     G930 İncelemem

     G930 İncelemem

     G930 İncelemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 16 Ocak 2011; 13:35:51 >



  • Güzel inceleme olmuş hocam elinde sağlık, biraz daha fazla resim koyarsan alacak arkadaşlar için eşsiz bir rehber olur...
  • @Pir

    bu kulaklık 1e1 'e konu olmuştu, videosunu izleyebilirsin.

    @kralhasanyigit

    ebay deneyimini anlatman hoş olmuş, güle güle kullan
  • Çok pahalı ya
  • Güzel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık.

    Teamspeak kullanıyorsunuz sanırsam. Bende G35 kullanıyorum. Her kulaklığı takıp çıkardığınızda Teamspeak den mikrofonu ve ses çıkışını kulaklık diye ayarlamak gerekiyor.
    Sizdede bu problem varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aydolan

    Güzel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık.

    Teamspeak kullanıyorsunuz sanırsam. Bende G35 kullanıyorum. Her kulaklığı takıp çıkardığınızda Teamspeak den mikrofonu ve ses çıkışını kulaklık diye ayarlamak gerekiyor.
    Sizdede bu problem varmı?



    USB Wireless aparatı geliyor kulaklık ile birlikte. O da hep takılı olduğu için Windows hep takılı olarak algılıyor aleti. Ondan G930'da öyle bir sorun olmuyor.
  • Bende senin gibi ebay üzerinden temin ettim bu ürünü, dediklerine katılıyorum, ayrıca g35 te kullandım g35 ile g930 arasındaki farkları kendimce yazayım çünkü ben aradım nette bulamadım, bari başkaları faydalansın.
    G35: Bass, ses seviyesi,
    G930: Surround, ergonomi
    konularında daha iyi
    Ayrıca kimseye tavsiye etmiyorum hatta alcak varsa benimkini satayım, daha alalı 1 hafta bile olmadı sıfır sayılır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 22 Şubat 2011; 21:01:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    Bende senin gibi ebay üzerinden temin ettim bu ürünü, dediklerine katılıyorum, ayrıca g35 te kullandım g35 ile g930 arasındaki farkları kendimce yazayım çünkü ben aradım nette bulamadım, bari başkaları faydalansın.
    G35: Bass, ses seviyesi,
    G930: Surround, ergonomi
    konularında daha iyi
    Ayrıca kimseye tavsiye etmiyorum hatta alcak varsa benimkini satayım, daha alalı 1 hafta bile olmadı sıfır sayılır...

    Hocam neden kimseye tavsiye etmiyorsun? Sorunu nedir sence kulaklığın acaba?
  • evet pahalı fakat bazı pahalı ürünler hak ediyor fiyatını
  • Selamlar bende bu kulaklığı almayı düşünüyorum. Ama ses kalitesinin gerçek 5.1 olmaması ve yeterince güçlü olmaması beni endişelendiriyor. Acaba USB çıkışını analog a çeviren bir kablo çeviricisi bulup cihazın alıcısından çıkan USB ucuna takıp ses kartımın analog girişine bağlasam herhangi bir verim alabilir miyim ? Yani USB den farklı bir yolla bağlanması mümkün değilmidir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatality-one

    quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    Bende senin gibi ebay üzerinden temin ettim bu ürünü, dediklerine katılıyorum, ayrıca g35 te kullandım g35 ile g930 arasındaki farkları kendimce yazayım çünkü ben aradım nette bulamadım, bari başkaları faydalansın.
    G35: Bass, ses seviyesi,
    G930: Surround, ergonomi
    konularında daha iyi
    Ayrıca kimseye tavsiye etmiyorum hatta alcak varsa benimkini satayım, daha alalı 1 hafta bile olmadı sıfır sayılır...

    Hocam neden kimseye tavsiye etmiyorsun? Sorunu nedir sence kulaklığın acaba?

    Benim aldığım model yüksek seslerde seste bozulma yapıyordu, bass larını beğenmemiştim, ses seviyesi yeterince yüksek değildi. Zaten 1 ay falan kullanmadan sattım. Belki benim kulaklık sorunluydu bilmiyorum ama g35 g930 dan daha başarılı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    quote:

    Orijinalden alıntı: fatality-one

    quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    Bende senin gibi ebay üzerinden temin ettim bu ürünü, dediklerine katılıyorum, ayrıca g35 te kullandım g35 ile g930 arasındaki farkları kendimce yazayım çünkü ben aradım nette bulamadım, bari başkaları faydalansın.
    G35: Bass, ses seviyesi,
    G930: Surround, ergonomi
    konularında daha iyi
    Ayrıca kimseye tavsiye etmiyorum hatta alcak varsa benimkini satayım, daha alalı 1 hafta bile olmadı sıfır sayılır...

    Hocam neden kimseye tavsiye etmiyorsun? Sorunu nedir sence kulaklığın acaba?

    Benim aldığım model yüksek seslerde seste bozulma yapıyordu, bass larını beğenmemiştim, ses seviyesi yeterince yüksek değildi. Zaten 1 ay falan kullanmadan sattım. Belki benim kulaklık sorunluydu bilmiyorum ama g35 g930 dan daha başarılı.

    kesinlikle değil hocam softwareden gerekli ayarlamaları yanlış yaptınız galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    Bende senin gibi ebay üzerinden temin ettim bu ürünü, dediklerine katılıyorum, ayrıca g35 te kullandım g35 ile g930 arasındaki farkları kendimce yazayım çünkü ben aradım nette bulamadım, bari başkaları faydalansın.
    G35: Bass, ses seviyesi,
    G930: Surround, ergonomi
    konularında daha iyi
    Ayrıca kimseye tavsiye etmiyorum hatta alcak varsa benimkini satayım, daha alalı 1 hafta bile olmadı sıfır sayılır...

    Aynı durum Creative de var. Kablosuz kulaklığın bas seviyesi düşük.
  • Hocam bende kullaniyorum oyun oynamayi seven varsa ve butcesi yeterse alsin derim oyunlarin zevkini yasiyorsunuz :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakab95

    Hocam bende kullaniyorum oyun oynamayi seven varsa ve butcesi yeterse alsin derim oyunlarin zevkini yasiyorsunuz :D

    İyi bir ses kartıyla gerçek 5.1 ya da 7.1 kulaklıkla oyun oynayıp kendi yorumunuzu tekrar okuyun. G930 ve Creative Tactic 3D Omega kullandım, sattım dayanamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 31 Ocak 2014; 20:15:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lwd

    quote:

    Orijinalden alıntı: jakab95

    Hocam bende kullaniyorum oyun oynamayi seven varsa ve butcesi yeterse alsin derim oyunlarin zevkini yasiyorsunuz :D

    İyi bir ses kartıyla gerçek 5.1 ya da 7.1 kulaklıkla oyun oynayıp kendi yorumunuzu tekrar okuyun. G930 ve Creative Tactic 3D Omega kullandım, sattım dayanamadım.

    Hocam daha iyisini görene kadar en iyi bu bence
    Saka bir yana gercekten eski kulaklıgımı gorseniz bana hak verirdniz ben memnunum evet cok fazla kullanınca rahatsız ediyor ama 5 dk falan ara verince yine sorunsuz sıkıntısız kullanıyorum sonucta herkesin bir üründen beklentisi ve istekleri farklı
  • R.i.p. Phant0mLord

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lalala25

    R.i.p. Phant0mLord

    PL den özenip aldım ben de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem kulaklık hem hoparlör bağlıyken kulaklığın usb alıcısını çekmeden sesi hoparlöre vermenin bir yolu var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkandanis

    Hem kulaklık hem hoparlör bağlıyken kulaklığın usb alıcısını çekmeden sesi hoparlöre vermenin bir yolu var mı?

    başlata ses yaz, çıkan ayaralrdan haparlöre bağlı olan kartı aktifleştir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.