Şimdi Ara

G-Sync Uyumlu Monitörde Flicker (Parlaklık Titremesi Sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 ay önce ASUS VG27AQ monitörünü satın aldım, ama G-Sync açınca oyunlar da Flicker (Parlaklık Titremesi) sorunu oluyor. G-Sync özelliğini kapatınca sorun çözülüyor, ama ben o özellik için ekstra para ödedim kapatarak kullanmak istemiyorum. Bu sorun garanti kapsamına giriyor mu?

    144 Hz'de çok şiddetli titremiyor ama yinede rahatsız ediyor.
    165 Hz ve ELMB-Sync monitörün ayarlarından aktif edince titreme şiddetleniyor oyun bile oynatmıyor.

    Sorunu çözmek için denediğim yollar:

    Nvdia sürücülerini DDU (Display Driver Uninstaller) ile silip tekrar yükledim.

    Başka bir bilgisayarda denedim.

    Farklı bir priz ile denedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gold Man -- 13 Ocak 2020; 0:25:48 >



  • Arkadaşlar kimsenin başına bu sorun gelmedi mi ?
  • Vesa sertifikalı olmayan displayport kablolarında böyle sorunlar olabiliyor. Vesa sertifikalı paugge marka kablo alıp onunla denenebilir.
    Ayrıyeten bu linkte de bir çözüm bulunmakta.https://forums.tomshardware.com/threads/g-sync-flickering-is-there-a-solution-yet.3537526/
  • lunarstrain kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim, Displayport kablosu monitörün kutusundan çıktı onu taktım. Acaba değiştirirsem düzelme ihtimali varmı?
  • lunarstrain kullanıcısına yanıt
    Attığınız linke baktım ama tam nedemek istediklerini anlayamadım.
  • Kesin düzelir diyemem, ama vesa sertifikalı kablolar gerçekten farklı, ben de dp kablo ile bazı sorunlar yaşadım, ki kullandığım kablo da kaliteli bir markaydı. Sonra paugge aldım ve tüm sorunlarım ortadan kalktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lunarstrain kullanıcısına yanıt
    Bugün 1.4 Paugge DP Kablo satın alıcağım umarım tüm sorunlarım düzelir.
  • Bu monitöre sahip olan başka biriyle konuştum ondada titreme sorunları varmış
  • BEnde Asus vg32vq modeli var. Aynı şekilde G-sync açınca bende de titreme sorunu oluyor. oyunların kendisin de değilde mesela yükleme ekranlarında titreme yapıyor.

    1-2 yerde çözen bir arkadaşın yazdıklarını okudum. son deriverlar yüklendi . kaliteli 1.4 DP kablo takıldı vs.. ama değişen bir şey olmadı.

    Tuf serisi monitörlerde bunu yaşayan çok var. bu sebeple donanımsal bir problemden daha çok yazılımsal oldugunu düşünüyorum diyecegim ama sizin serihttps://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/specs/ listesinde de yer alıyor.
  • Ya bende g-sync kapalı bazı sahnelerde vs. Aydınlanıyor ekran 1 saniye filan flicker bumu oluyor acaba ?
    Tuf serisi monitör kullanıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun düzeldi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu monitörden kullanıyorum. ELMB açınca renkler baya bir soluk oluyor. sanki parlaklık sıfıra getirmişsin gibi oluyor.
    Benim sorunum var daha bi başka, menüden OC açınca 165Hz'e alıyorum ama yazılar ve renkler karışıyor birbirine. yazılarda bi mavilik oluyor vs. Bunun sebebi de şu OC açınca monitör direk HDR moduna geçiyor ve nvida denetim masasından ayarları 10pbc yapınca bu sorun ortadan kalkıyor ama HDR'de çok parlak olduğu için normal masaüstü kullanımda ve oyun oynarken gereksiz oluyor HDR.

    G-Sync Uyumlu Monitörde Flicker (Parlaklık Titremesi Sorunu)

    Buarada ki ayar normal OC modunu açmadan 1440p 144Hz ayarı.



    G-Sync Uyumlu Monitörde Flicker (Parlaklık Titremesi Sorunu)

    Bu da OC modunu açınca HDR devreye giriyor RGB olan yerde YCBRC422 VE YBCRC444 Seçenekleri geliyor bunlardan birini seçince renk derinliği de 8pbc'de kalınca yazılarda ki renkler ve mavisimleşiyor ve simgelerin çözünürlüğü düşükmüş gibi oluyor ama renk derinliğini 10pbc yapınca düzeliyor. Böyle güzel tamamda HDR çok parlak gösteriyor bu şekilde uzun süreli kullanımda gözü rahatsız eder. İşin daha kötü tarafı HDR aktif olunca hiç bir ayara müdahale edemiyorsun. Parlaklık kontrast vs.

    Ayarlar böyle olunca windows görüntü ayarlarında bit derinliği Titremeli 8bit yazıyor aşağıda resimde görüldüğü gibi

    G-Sync Uyumlu Monitörde Flicker (Parlaklık Titremesi Sorunu)

    Ayarları aşağıda ki gibi yapınca, düzeliyor fakat yazılar hala çok yüksek kontrastlı gibi görünüyor ve HDR aktif olduğu için aşırı parlak bir ekran oluyor.

    G-Sync Uyumlu Monitörde Flicker (Parlaklık Titremesi Sorunu)

    Renk derinliğini 10 bit yapınca windows görüntü ayarlarında renk derinliği 10bit yazıyor.

    G-Sync Uyumlu Monitörde Flicker (Parlaklık Titremesi Sorunu)


    Kısacası senin sorun bu şekilde düzelebilir.Çıkış renk formatını ycbcr422 seçip renk derinliğini 10pbc yaparsan düzelebilir. (Çünkü Windows Görüntü Ayrlarında Titremeli 8bit dediği için bu titreme oluyor olabilir) ben denemedim g-sync hiç. Ama merakımdan da deneyebilirim.

    Benim kafama takılan bu değil gözlemlediğim bir şeyi yazdım aslında.

    Monitör ile alakalı benim merak ettiğim daha başka. Bir türlü sanki istediğim renk ayarını yapamadım zannedersem kalibirasyon aleti ile kalibre etmek gerek bu da pahalı bir alet ve elimizde olmadığı için mümkün değil. Gözüme gelen güzel ayarı masaüstünde yapıyorum oyuna girince beğenmiyorum. Oyunda yaptığım ayar masaüstünde güzel görünmüyor. Bir başka şeyde ELBM teknolojisi diyor Asus bu ayarı açınca monitör neden parlaklığı sıfıra getirmişsin gibi kısılıyor.
  • Hocam aynı sorun bende de var. Monitörüm Asus vg24vq. Asus monitör almakla hata yaptıgımı düşünüyorum. Siz sorunu çözebildiniz mi?

  • harunefetr kullanıcısına yanıt
    Bendeki monitoru sattim, daha sonra yine aynisindan satin aldim ekran kartim olmadigi icin test edemedim. Bendeki sorun bazen gysnc kapatip acinca duzeliyordu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gold Man kullanıcısına yanıt

    Hocam benim sorunum çok ilginç ben de benzer sorunu yaşıyorum Freesync açınca titreme sorunu oluyor kapatınca sorun kalmıyor. Monitörü 144 hz yapıyorum. Renk derinligi 8 bitten 6 bite düşüyor. Ve freesync açınca ekran da parlaklık titremesi flicker sorunu yaşanıyor. Şu an sorunu çözdüm 120hz ye düşürerek kullanıyorum. Renk derinligi 8 bit otamatik oluyor. Display port kablosunun kalitesiz oluşundan mı? Ekran kartından mı? Kimbilir sorun ne ile alakalı bilmiyorum ama sayeniz de gördügüm kadarıyla asus monitörler de genel bir sorun var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 3 Ekim 2020; 12:39:37 >
  • Programın adını hatırlamıyorum ama Cru gibi bir ismi olması lazım, bununla max hz i düşürmeniz gerekiyor. Mesela 144hz bir monitör kullanıyorsunuz bunu 140-143hz gibi değerlerle sınırlamanız lazım. Büyük ihtimalle flickering sorunu çözülecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaniler

    Programın adını hatırlamıyorum ama Cru gibi bir ismi olması lazım, bununla max hz i düşürmeniz gerekiyor. Mesela 144hz bir monitör kullanıyorsunuz bunu 140-143hz gibi değerlerle sınırlamanız lazım. Büyük ihtimalle flickering sorunu çözülecektir.

    Hocam senin yorumu görmeden önce ben de bayağı bir kafa yordum ve sonunda 'CRU' isimli programı buldum. Hz ayalarından 48-144 den , 40-140 yapınca sorunum düzeldi.

  • harunefetr kullanıcısına yanıt
    Düzelmesine sevindim hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    Ekran karti alir almaz bende denicem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.