Şimdi Ara

[G.Skill 16GB 3200 Mhz.] X.M.P açıkken memtest86'da error veriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemci: intel i7 7700k (overclock yok)
    Anakart :MSI Carbon Gaming Pro z270
    Ram : G.Skill TridentZ DD4 3200 Mhz. 8192 mb x 2 (CL15-15-15-35 1.35v) (F4-3200C15D 16GTZ)

    Sistemde X.M.P. açtığım zaman memtest86'da hata mesajı alıyorum. Fakat x.m.p kapalıyken 2133 Mhz.'de çalışırken herhangi bir hata mesajı almıyorum.
    Bu durumun farkına şöyle vardım. Geçen youtube'da video izlerken Windows 10 mavi ekran verdi ve kapandı.
    Bu durum normal midir ? Şimdi bu durumda Ram'lere ağrızalı diyebilir miyiz ?

    [G.Skill 16GB 3200 Mhz.] X.M.P açıkken memtest86'da error veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 7 Temmuz 2018; 11:41:31 >







  • Aynı sistemde daha önce farklı ram kullanıyor muydunuz?

    Ram değişikliği yaptıysanız ram zamanlamaları eski ram'in zamanlamasında kalmış olabilir bu da mavi ekran hatasına neden olabilir.

    Xmp aktif ettikten sonra bios'tan ram zamanlamalarını ram'in üretici sayfasında yazan zamanlamalarla aynı olup olmadığını kontrol edin eğer aynı değilse elle ayarlayın.
  • benzer bir sorunu bende yaşıyorum 16 gb ddr3 2400 mhz ram var xmp açıkken oyundan atmalar, mavi ekran falan alıyorum xmp'yi kapatıp ram hızını ve zamanlamayı 1600'e 9-9-9-24 şeklinde ayarlayınca sorun kalmıyor hala çözemedim.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Sistemimi upgrade edeli yaklaşık 10 ay kadar oldu. Anakart+işlemci+ram ve soğutucuyu birlikte aldım. Kasa+ssd+ekran kartı+harddiskler ve psu daha önceden vardı. Zamanlamalarına özellikte baktım. Kutu üzerinde yazılanla aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 7 Temmuz 2018; 13:54:12 >
  • Ramleri tek tek takıp memtest yaptınız mı?
  • Anakart bıosunun muhtemelen güncellemişsinizdir fakat eğer güncel değilse gelen bıos güncellemeleri bellek uyumluluklarında yaşanan sorunlarıda çözmeye yönelik olduğundan bıos güncellemeniz mutlaka gerekiyor.

    İşlemcide overclock olmadığına göre yaşanan sorunun asıl kaynağı bellekler olabilir.X.M.P açıkkende normal şartlar altında herhangi bir sorun yaşamamanız gerekir eğer sorunun sadece X.M.P açıkken gerçekleştiği kesinse bu durumda bellek modüllerinin biri yada hepsinde bir sorun vardır.Bu nedenle memtest86 yada windows bellek tanılama üzerinden bellekleri tek tek deneyerek sorunlu belleği tespit etmeniz gerekiyor.Bu testleri yaparkende yine X.M.P açık bir şekilde bellekleri ayrı ayrı test edin.

    Ekleme:Mavi ekran dökümünüzde bir ayrıntı var oda hataya neden olan etken sisteminizde yüklü olan Nvidia sürücüsü olarak görünüyor.Nvlddmkm.sys sistem dosyasındaki hata nedeniyle mavi ekran alınmış.Sisteminizde Nvidia ekran kartı mevcut olmalı bu durumda belleklerde sorunda olmayabilir sürücüde yada ekran kartındaki bir sorunda bu hataya neden olmuş olabilir.

    Bu nedenle kesin olarak belleklerde sorun var denemez çünkü aldığınız hata belleklerden ziyade ekran kartı sürücüsü yada ekran kartına işaret ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 7 Temmuz 2018; 16:8:59 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.