Şimdi Ara

Futboldan ne bekliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler bir sorum var. Lütfen "Sana ne kardeşim beğenmiyorsan izleme" tarzı sanki sizi kısıtlamaya çalışıyormuşum gibi saldırgan cevaplar vermeyin, bu bölüm çok agresif, ben kimseye yapma demiyorum, ben sadece fikrinizi merak ettiğimden soruyorum.

    Futboldan ne anlıyorsunuz? Beklentiniz ney? Haz veren hissin kaynağı ney?

    Beklentiniz takımınızın yerel anlamda başarılı olmasıysa, haz veren rakiplerinize karşı kazanmak ise, heralde şu ana kadar anlamışsınızdır ki hiçbir Türk takımı istikrarlı bir başarı sergileyemez, bu sene sizin takımınız başarılı olur, dalga geçer arkadaşlarınızla hazzı yaşarsınız, seneye onlarınki olur, çok çok mucize olsa 3 sene olur, 4 sene olur, yani burada bir garanti yok.

    Beklentiniz geniş anlamda başarı ise, yani gerek klüp olarak büyümek, gerek uluslararası arenada, o halde Türk takımlarının borçlarının faizini dahi ödeyemediğini, çok çok üst düzey bir sezon geçirseler(ŞL gruplardan çık, €30m satış yap, şampiyon ol), bu bile anca faizleri ödeyecektir, sonraki sezon yine tepetaklak olacak gitgide batacaktır. Yani takımlarımızın gitgide battığı bir gerçek. Yakın gelecekte muhtemel olan "En son kim batacak" yarışı olabilir, muhtemelen kısmen borcu az devlet destekli bir takım PSG modeline oturacaktır, kimse bizim lige sponsor da olmaz Katarlı başkan gibi hayaller de çok uçuk, finansal yapının düzelmesi imkansıza yakın. İktisat bilgisi olanlar bilir, bu tür durumlarda şirketler küçülmeye gider, yani sürdürülemez bir ekonomik yapı varsa, hedeflerinizi küçültüp, giderlerinizi büyük oranda azaltmalısınız. Yani örnek veriyorum bir takım bütün yüksek maaşlı oyuncularını satıp gençler ile giderleri küçük takım bütçesinde olan bir takım kursa o takım belki o zaman borçlarını az da olsa ödemeye başlar, ancak o zaman da hiçbir başarı hedefi olmaz şu an Fenerbahçe gibi kısmen. Ancak bu bile zarar verecektir, çünkü şampiyonluk ödül çok büyük olduğu için bundan uzun süre mahrum olmak yine zarar verir, o halde tek çözüm LİG OLARAK küçülmeye gitmektir, maaş sınırı getirip rekabet yasağı bağlamında avrupaya gitmemek gibi şampiyonluktan ziyade takımları finansal yapılarını düzeltecek bir ortama sokmak lazım, bunu da kimse kabul etmez, piyango yine = İflas.



    Gelelim son kategoriye, derseniz ki benim ne yerel başarılar, ne ulusal başarılar umrumda değil, ben zaten tek takımın fanatiği de değilim, futbol seviyorum, o halde neden bunu kendiniz fiziksel olarak yapmak ya da futbolun gerçekten oynandığı geliştiği ligleri takip etmiyor böyle bir ligi izliyorsunuz. Hakemleri kalitesiz, oyuncuların kalitesi gitgide düşüyor...




    Evet arkadaşlar bunlardan hangi kategoride olduğunuza göre cevap verirseniz sevinirim, çünkü ben de 6-7 yıl önce çok sıkı bir futbol takipçisiydim, ancak futbolun düşüşüyle taraftarların da azalacağını düşünürdüm, ancak hala anasayfada sürekli bir futbol konusu, merak ediyorum düşüncelerinizi, bu bir bağımlılık mı? Hani zarar verse de yaparım mı diyorsunuz? Yoksa bir beklentiniz mi var? Yoksa sadece eğlenceli bir aktivite mi?







  • kulüplerin dernek sistemiyle avrupada başarılı olması, borç batağından çıkması mümkün değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asmodian1

    kulüplerin dernek sistemiyle avrupada başarılı olması, borç batağından çıkması mümkün değil.
    Efendim neden dernek yapısına bağladınız? Öneriniz nedir?
  • bende şunu merak ediyorum? fb,gs,bjk taraftarısın misal futbolu seviyorsun ama bende seviyorum sen bu takımları izlemek için neden stada gidersin? misal en kötüsü fener maçlarına bir insan neden stada gidip o kadar zahmet çeker soğukta bir takımı izlemek için? ne oluyor stada gidince para mı veriliyor ek olarak sana faydası ne fenerin ekmeğini mi veriyor??? futbol zevk oyunu değil mi gol atamıyan klass hareket yapıp heycanlandırmayan adamların maçını ligte kim izler vasat beyin olmuyan adamları futbolcu diye niye gidip stad da izler bence insanlarda akıl yok bırak gitme batsın çok zenginsin diyelim git ( barselona , real , vs bunları izle ) bunların stada gidenler hakkını veriyor sana müthiş topçular var hem onlar seni eğlendiriyor hem sen eğleniyorsun.

    bizim ligte adam maçlara gidiyor çileye dönüşüyor maçlar buna başakşehir bjk gs felanda dahil bu yıl ki bana saçmalıktan başka bir şey gelmiyor bunları gidip izlemek taraftarlıkmış lan git ya..
    gider avrupa futbolunu izlerim hobi olarak onları gider stad'da izlerim bastonlu adamları takıma toplayıp 2 hucum edemiyen takımımı izlersin saçmalık




  • Taraftarlık sahiplenmektir. Bir insanı nasıl seversiniz mesela ? Aşık olduğunuzda hiç bir eksiğini görmeden, her olumsuz hareketini sineye çekerek nasıl gidersiniz dümdüz. Bu da öyle bir şey.

    Trabzonspor takımında Gurbetçi Gençler adında bir taraftar grubu var. Adamlar Trabzonspor hangi ile gidiyorsa oraya istisnasız her hafta gidiyorlar. Alanya, Rize, Sivas, İstanbul, Malatya, Ankara... Neresi olursa olsun takımla birlikte gidiyorlar. En ufak bir çıkarları yok. En ufak bir maddi kazanımları yok. Ama gidiyorlar çünkü seviyorlar.

    Ben o derecede olmasam da misal bugün Nwaekeme'nin Beşiktaş'a attığı golden sonra yerimde duramadım. Bu ne güzel goldür ve bu golü atabilen yetenekteki oyuncu bizim takımımızda diyerekten gurur duydum içten içe. Bu her iyi futbolcumuz için geçerli. Ha diyeceksiniz ki sana bir faydası mı var ? Yok. Ama dediğim gibi olay sahiplenmek ve sevmek ile alakalı. Başka bir açıklama aramaya gerek yok.

    En önemlisi de bu bir oyun. Bu kadar teferruata gerek yok. Takipçisi fazla olan bir oyun olduğu için bu kadar derin düşüncelere girmişsiniz ama aslında çok basit ama basit olduğu kadar da oynayan ve oynatanlar tarafından zorlaştırılan bir "oyun".




  • Beşiktaş maçları kazansın da izlerken zevk almasam da olur
  • gladyo38 G kullanıcısına yanıt
    internette oturduğun yerden sinema filmi izlemek varken neden sinemaya gidersin? bu çok yanlış mantık. hayatım boyunca 4 kez stadyuma gittim ve hepsinden de büyük keyif aldım. stadyum atmosferi farklıdır.

    iki zevk oyunu değildir her zaman. zevk oyunu olsaydı herkes en iyi oynayan takımı tutardı. mesela adam memleketinin takımını tutuyor. memleketimin takımına karşı aidiyet hissediyor.
    ve de kavga , kaos insanın fıtratında vardır. her ne kadar bunlar yanlış hede hödö dense de insanlar kavga izlemeyi severler. youtube trendlere bak bakalım anlarsın.

    fenerbahçe-galatasaray maçlarında kavga olmasın kimse umursamaz.
  • Stadyumda heyecan farklı oluyor insanlar muhabbet için maçlara gidiyor birlikte tanıdıklarıyla vakit geçirmek için yoksa yensende yenilsende önemli değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Futbol tutkunluğu malesef can sıkıcı bir durum. En iyi ihtimal her 5 yılda 2-3 kere şampiyon olursun o yıllarda mutlusun diğer yıllar ömür törpüsü. Hele bir de fanatiksen..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.