Şimdi Ara

Futbol Menajeri -OFM-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.582
Cevap
24
Favori
766.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BURDAN

    Hesap oluşturmak ve hesabı idare etmek

    Hesabınızı Oluşturmak: Hesabınızı oluştururken doğru bilgi girmeniz önemlidir.Adresinizin ve kişisel bilgilerinizin doğruluğundan emin olun.Kişisel bilgilerinizi yanlış girmek hesabınızın kilitlenmesine yol açabilir.Bilgileriniz sıkı bir güvenle korunacaktır.Eğer herşeyin doğru doldurulduğundan emin değilseniz: Hesabı Geliştir.


    Şifremi Kaybettim: Eğer şifrenizi unuttuysanız,giriş adınızı ve e-mail adresinizi kullanarak şifrenizi geri alabilirsiniz.Bunu buradan yapabilirsiniz.Ayrıca buraya OFM'nin Hoşgeldin ekranından da ulaşabilirsiniz.

    Önemli:E-mail adresinizin doğru olduğundan ve giriş adınızı unutmadığınızdan emin olun!Bu yolla şifrenizi her unuttuğunuzda geri getirebilirsiniz.
    top ^

    Oyuna Başlangıç



    Lig Seçin: Oyuna başladığınız zaman ilk yapmanız gereken şey girmek istediğiniz ligi seçmektir.Seçebileceğiniz birçok ülke vardır.Ülke bayrağına tıklayarak seçiminizi yapın,sonra mevcut durumda bulunan liglerden birisini seçebilirsiniz.Binlerce lig eşzamanlı olarak ilerlemektedir.Arkadaşlarınızın oynadığı belli bir lig için bakıyorsanız,ekranın solundaki arama motorundan bir arama yapabilirsiniz.

    Tavsiye: Henüz hazırlık seviyesinde olan bir lig seçin.Bu,size maçlar başlamadan takımınızı şekillendirmeniz ve stratejinizi hazırlamanız için fırsat tanır.

    Korumalı bir lige girerseniz,lige katılımınız hemen gerçekleşmez,önce Lig Yöneticisi'nin onayını beklemek zorundasınız.İstediğiniz lige girmeyi kabul edebilirsiniz,kabul ettiğiniz ilk lige katılırsınız.

    Premium Sezon Bileti sahibiyseniz,ülke seçme ekranının solundaki yan menüden Kendi Ligini Kur tuşuyla kendi liginizi de kurabilirsiniz.


    Takım Seçin: Bir lig seçtikten sonra,sizinle ilgilenen 2 ayrı takımdan kendileriyle çalışmanız için teklifler gelecektir.Eğer hiç teklif almazsanız,başka bir lig seçmeniz gerekir.İki tekliften birini seçebilir ya da iki teklifle de ilgilenmiyorsanız,profilinizdeki takım tercihlerinizi değiştirerek farklı teklifler almayı deneyebilirsiniz.Tercih Ettiğiniz takımları değiştirmek için: Profil.

    Bir teklifi kabul ettiğinizde,anında seçilen takımın menajeri olursunuz.
    top ^


    Bir menajer olarak kariyerinize başlamak


    Takımınızla anlaşma imzaladıktan sonra Kontrol Merkezi'ne ulaşırsınız.Burada takımınızın kaçıncı sırada olduğunu,oynadığınız ligin hangi lig olduğunu,gelecek rakibinizi,finansal dengenizi ve daha fazlasını burada bulabilirsiniz.Yeni bir menajer olarak,kulübünzle ilgili birkaç meseleyle ilgilenmelisiniz,mesela aşağıda yazanlar gibi:


    Takım Yönetimi'nden hedefinize bakın:
    Bir kulübün başına yeni geçtiğinizde ilk yapmanız gereken Yönetim Kurulu'nun sizden bekledikleridir.Bunu menüde şuraya giderek yapabilirsiniz: Kulüp-> Takım Yönetimi


    Kadronuza bakın:
    Kadronuz takımınızın en önemli parçasıdır.Şuradan ulaşabilirsiniz: Takım -> Takım. Ayrıca istemediğiniz oyuncularınızı "Sat" seçeneğiyle Transfer Listesi'nde satışa çıkarabilirsiniz.Eğer "Sat" seçeneği "Listede" olarak görünürse o zaman o oyuncu zaten Transfer Listesi'nde satıştadır.


    Gereksiz oyuncularınızı satışa çıkarın: Ekstradan para yapmak için gereksiz(en kötü) oyuncularınızı satışa çıkarmak iyi bir yoldur.20 kişilik bir oyuncu kadrosu genellikle yeterlidir.Eğer daha fazla oyuncunuz varsa oyuncuların gösterilen fiyatını kullanarak onları satışa çıkarmanıza değer.Bu miktarı elde etmek için,satma işlemini başarıyla gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir.Oyuncularınızı menüden şu seçeneği kullanarak satabilirsiniz: Takım -> Takım. Sonrasında liginizdeki ya da yabancı liglerdeki kulüplerin o oyuncuyu satın almasını beklemelisiniz.


    Sponsorlarınızı ayarlayın: Bütün futbol kulüplerinin ekstradan daha fazla para yapmak için sponsorlara ihtiyacı vardır.Sponsorlarınızı menüdeki şu seçeneğin altından ayarlayabilirsiniz: Kulüp -> Sponsorlar. Stadyumunuzun her bir yanı için sponsor ayarlayabilirsiniz.Sponsor anlaşmalarının yenilenmesi için bu sayfayı düzenli olarak takip edin.Takımınızla performansınız ne kadar iyi olursa,sponsor seçeneğiniz ve reklamlarını yapmanız karşılığında size önerecekleri para miktarı o kadar iyi olur.


    Personel Kiralayın: Başarı sağlamak için oyuncularınız haricinde fazladan personele de ihtiyacınız olacaktır,doktorlar,antrenörler ve diğerleri gibi.Personel kiralamak için: Kulüp -> Teknik Ekip'e gidin.


    Gelecek rakibinize bakın: Kontrol Merkezi'nizde,gelecek rakibinizin kim olduğunu kolayca görebilirsiniz.Kulübün adına tıklayarak kadrosuna bakabilirsiniz.Ayrıca İstatistikler ->Puan Durumu'ndan da rakibinizin sıralamasına bakabilirsiniz.


    Diziliş,Kadro ve Taktiğinize karar verin: Oyuncularınıza gelecek maçla ilgili talimatlar vermelisiniz.Bunu Takım menüsündeki Dizilişmenüsünden hangi dizilişle oynamak istiyorsanız,oyuncularınızın sahaya çıkacağı dizilişi, 4-4-2, 4-3-3 veya belki 3-5-2 olarak ayarlayabilirsiniz. Daha sonra Kadro ekranından,hangi oyuncuların hangi pozisyonda oynayacağına karar verebilirsiniz.Taktik ekranında,takımınızın nasıl oynaması gerektiğini ayarlayabilirsiniz,örnek olarak Uzun Topla oynama ya da Kontra-ataklara odaklanmak gibi.


    Oyuncu Satın Alın: Oyuncular menüsüne gidin -> Transfer Listesi bakarak hangi oyuncularınızı satılığa çıkardığınızı ve hangi oyuncuları diğer menajerlerin satılığa çıkardığını görebilirsiniz.Bazen yabancı oyuncular da listede belirirler.Bir oyuncuyu adının önündeki "Al" tuşuyla sayın alabilirsiniz.Eğer yeterince paranız varsa,hemen kadronuza eklenir.
    Tabi ki OFM'de birçok ihtimal vardır,ama yukarıdaki adımlar her zaman başarılı bir menajerliğin esasını oluşturur.Herşeyi ayarladığınızda,ertesi gün maç sonuçlarının açıklanmasını beklemelisiniz.Eğer liginiz hazırlık aşamasında değilse maçlar gece boyunca simüle edilir.

    Oyun Seçenekleri:Menajer

    Kontrol Merkezi: Oyuna Kontrol Merkezi'nde başlarsınız,Burada kulübünüzle ve liginizle ilgili bilgilere bakabilirsiniz,mesela takımınızın ligde şu anki ve en yüksek bulunduğu konum,gelecek maç,lig forumunda yazılan son 5 mesaj ve finansal durumunuz gibi.Ayrıca en önemli haber başlıkları ve varsa eğer özel durumlar burada yerini alır,mesela yeni mesajlar gibi,asistanınız sizi burada olanlardan haberdar eder.


    Profil: Menajer profiliniz hesap bilgilerinizi ve menajer olarak geçmişinizi oluşturur.Burada örnek olarak hesabınızın ne zaman yaratıldığı ve kaç kere oyuna girdiğinizi görebilirsiniz.Kaç kere istifa ettiğiniz de ayrıca takip edilebilir.Aldığınız sonuçların bir genel görünümü,şimdiye kadar oynadığınız,yendiğiniz,berabere kaldığınız ve yenildiğiniz maçlar ve daha önce tamamladığınız liglerdeki son durumunuz listelenir.

    Sezon Bileti olan menajerler profillerini bir resimle genişletebilirler.Bu resim,internette bir .jpg veya .gif uzantılı dosya olmalıdır.Resmin orijinal boyutu önemsiz olup,100x100 formatında tekrar resimlenebilir.Sezon Bileti sahiplerinin ayrıca profillerinde not alınabilecek başarı olarak Kupa bölümleri vardır.Gümüş Kupa hedefinizi gerçekleştirdiğiniz anlamına gelirken Altın Kupa şampiyon olarak ödüllendirildiğiniz anlamına gelir.

    Profil sayfanızın en altında birkaç buton bulunur.Bu butonları tatile çıktığınızdaTatil Modu Tatil Modu'na girmek için,Sezon Biletleri Durumu'nuzu season ticket status, görmek için ve profilinizi ayarlamak için edit your profilekullanabilirsiniz.



    İstifa:Mevcut takımınızla ya da mevcut liginizde oynamak istemiyorsanız,takımınızdan istifa etme seçeneğiniz vardır.Takımınız istifanızla birlikte başka menajerlere uygun hale gelir.İstifa her ne kadar bir seçenek olsa da,çok gerekmedikçe kullanmamanız gerekmektedir.Herşeyden önce istifa ettikten sonra tekrar yeni bir takıma menajer olabilmek için 2 gün beklemeniz gerekmektedir.Ayrıca profilinizde kaç kere istifa ettiğinizin de görülebildiğini unutmayın.Diğer menajerler fazla sayıdaki istifanızı sportmenlik dışı olarak yorumlayabilir ve genellikle takdir edilmez.


    Sezon Biletleri: Burası Sezon Biletleri'nin avantajlarını görebileceğiniz ve siparişlerinizi verebileceğiniz yerdir.Daha fazla bilgi için Sezon Bileti FAQ ve Sipariş FAQ okuyun.


    Ekipler: Bu bölüm Ekiple ilgili her türlü detayı anlatır.Ekiplerle ilgili daha çok bilgi için Ekip FAQ.


    Çıkış: OFM oynamakla işiniz bittiğinde buradan çıkış yapabilirsiniz.Sezon sonunda bunu yapmayı unutmayın!



    Oyun Seçenekleri:Sonuçlar


    Maç Sonuçları: Maç Sonuçları ekranında son oynanan maçları görebilirsiniz.Normalde kendi maçınızın raporu çıkar ama farklı bir maça tıklayarak maçın sonucunu görebilirsiniz.Rapor size maçın oynandığıyla ilgili belirtileri verir skoru ve maç sırasındaki golleri,sakatlanmaları,sarı ve kırmızı kartları gösterir.Sakatlanan oyuncular için,oyuncunun adına tıklayarak sakatlığın sebebini ve süresini görebilirsiniz.Ayrıca maçtaki performansları için oyuncuların aldığı oyuncu puanlarını da görebilirsiniz.


    Skorbord: Skorbord'u kullanarak oynanan son maçınızı başından sonuna kadar dakika dakika maç raporlarınızı görebilirsiniz.Skorbord sadece Bilet Sahipleri için geçerlidir.


    Gazete: Online Futbol Spikeri geçen hafta ligde olan önemli olayların çoğunun haberini verir.Maç raporları,özel gösterimler,köşe yazıları ve söylentiler,hepsini gazetede bulabilirsiniz.Menajerler lig katıldığında ya da ligden ayrıldığında da gazetede gösterilir.Lig Yöneticisinin gazeteye ek makaleler yazma seçeneği vardır.

    Gelişmeler: Burada kulübünüzde gerçekleşen önemli olayların kronolojik bir sıralaması bulunur.Örneğin,yeni bir menajerin işe başlaması,oyunculara yapılan teklifler ve gerçekleşen transferler.


    Transferler: Burada kulübünüzün hangi oyuncuları satın aldığı ve sattığı ve ayrıca ligde geri kalan takımların hangi transferleri yağtığını da görebilirsiniz.


    Oyun Seçenekleri:Takım



    Takım: Burası kadronuzun genel bir görünümüdür.Buradan ayrıca oyuncularınızı Transfer Listesi'ne koyabilirsiniz.Kadronuzdaki her oyuncu değerleriyle ve genel durumlarıyla buradan görüntülenebilir.

    Kadro: Dizilişinize karar verdikten sonra,buradan mevkiilerine uygun doğru oyuncuları seçebilirsiniz.İlk 11'deki bütün oyuncuları belirleyip üstüne 7 tane de yedek oyuncu seçebilirsiniz.İşiniz bittiğinde Onayla butonuna tıklayın.


    Taktikler: Buradan gelecek maçta oynayacağınız taktiği belirleyebilirsiniz.Oyuncularınızın sahada ne derece sertlikte oynayacağını seçebilirsiniz(tavsiye:bu ayarı çoğu maçta Normal yapmak ya da en fazla Sert'e getirmek muhtemelen en iyisi olur),kullanmak istediğiniz genel maç taktikleri ve oyun için daha detaylı taktikleri buradan ayarlayabilirsiniz.Kararlarınızı verirken futbol bilginizi ve genel kanınızı kullanın ve bazı değişiklikleri denemekten çekinmeyin.Taktiklerinizi sık sık değiştirmekten takımınız olumsuz etkilenmez.


    Gizli Antrenman: Takımınızın antrenmanını kapalı kapılar ardında yapmasını istiyorsanız,liginizdeki diğer menajerler gelecek maç için taktiğinizi ve kadronuzu ve ayrıca Gizli Antrenman'a girip girmediğinizi göremezler.Her sezon sadece belirli sayıda Gizli Antreman kullanabilirsiniz.Tavsiye: Özel Antrenman kullanmadan önce Gizli Antrenman'a girin.


    Özel Antrenman: Özel Antrenman'la,oyuncularınıza gelecek maç için ekstra motivasyon sağlayıp kazanma şanslarını artırmış olursunuz.Özel Antrenman'ın tek eksisi paralı olması ve bir sezonda kullanabileceğiniz antrenman sayısının sınırlı sayıda olmasıdır.Eğer rakiplerinizin,sizin onlara karşı Özel Antrenman kullandığınızı görmesini istemiyorsanız,Özel Antrenman'ın öncesinde bir Gizli Antrenman kullanın.Özel Antrenmanlar en çok kendi sahanızda maç yaparken etkilidirler.


    Oyun Seçenekleri:Oyuncular

    Oyuncu Puanları:
    Burası oyuncularınızın oynadığı maçlarda nasıl performans gösterdikleriyle ilgili bir tablodur.Oyuncuların oynadığı her haftanın puanları burada gösterildiği gibi ortalama puanları da burada gösterilir.


    Teklifler: Teklifler ekranında şunları görebilirsiniz:
    1) Sizin oyuncularınız için diğer menajerlerin yaptığı teklifler.
    2) Sizin başka takımlardaki oyuncular için yaptığınız teklifler.

    Bir başka menajerden oyuncularınızdan biri için bir teklif size ulaşırsa,teklifi kabul ya da reddetme seçeneğiniz vardır.Eğer teklifi kabul ederseniz,oyuncu anında kadronuzdan ayrılır ve yeni takımına transfer olur.Eğer reddederseniz,reddetme nedeninizi açıklamalısınız.

    Eğer bir oyuncuyu başka bir takımdan satın almak istiyorsanız ve bir teklifte bulunduysanız,burada o teklifi görebilirsiniz.Diğer menajerin cevap vermesini bekleyebilir ya da teklifinizi geri çekebilirsiniz.Sadece liginizdeki oyunculara teklif götürebilirsiniz ve bu teklifler sadece başında insan menajer bulunan takımlar olabilir.Menajer Listesi veya Puan Durumu'na giderek ya da bir takım seçip,almak istediğiniz oyuncunun önünde duran "Al" tuşuyla bir teklifte bulunabilirsiniz.Sahip olduğunuz meblağdan daha fazla bir teklifte bulunamaszınız.Bir seferde birden fazla teklifte bulunabilirsiniz ama unutmayın ki sizin takımınız ve başka bir takım arasında 1 oyun haftasında(1 günde)sadece 1 transfer yapabilirsiniz.Ayrıca paranızın eksiye düşmemesine de dikkat edin,ki bu da birden çok takımın teklifinizi aynı zamanda kabul etmesiyleolur.Eğer bu olursa,kadronuzdan herhangi bir oyuncu kadronuzu terkeder çünkü geleceği belirsizdir ve siz karşılığında sadece düşük bir miktar karşılayabilirsiniz.Para durumunuz eksi(-) olduğu müddetçe takımınızdan her hafta(her gün) bir oyuncu ayrılır.


    Kaşif: Bütün Dünya üzerinden oyuncu gözleyebilirsiniz.Bir oyuncuyu gözetlediğiniz zaman,o oyuncu Transfer Listesi'ne konur ve onu satın alabilirsiniz.Kaşif'i aktifleştirmek için,öncelikle Teknik Ekip'ten Kaşif'i kiralamalısınız.Bu seçenekten yararlanmak için ayrıca bir Sezon Bileti Sahibi olmalısınız.


    Antrenman: Burada oyuncularınızı ekstradan kişisel antrenmana sokabilirsiniz.Antrenmana aldığınız hiç bir oyuncu gelecek maçın kadrosunda ilk 11'de yer alamaz.Her pozisyon için(forvet,orta saha,defans,kaleci)ayrı ayrı antrenör tutmalısınız,ki bunların hepsini href="staff.asp">Teknik Ekip Sayfası'ndan kiralanabilir..


    Transfer Listesi: Liginizdeki bütün mevcut satılık oyuncuları buradaki Transfer Listesi'nden görebilirsiniz.Yabancı ülkelerden de bu listede oyuncular belirir.Oyuncuların adlarının önündeki "Al" tuşuyla buradan istediğiniz oyuncuyu alabilirsiniz.Gerekli para miktarı elinizdeyse oyuncu anında kadronuza eklenir ve gelecek maç için hemen kadroya konabilir.


    Oyun Seçenekleri:Kulüp

    Takım Yönetimi: Takım Yönetimi'nde yönetim kurulu performansınızı değerlendirir ve size bazı tavsiyelerde bulunurlar.Yönetim Kurulu'nun size vereceği en önemli bilgi takımınızın hedefini gerçekleştirmenizdir.


    Maddi Durum: Buradan takımınızın genel bir finansal görünümüne ulaşabilirsiniz.Mevcut para miktarınız ve gelirinizin kısılması ve gelecek hafta için harcanacak masraflar buradan gösterilir.Stadyumunuzu geliştirerek ve sponsorlarla anlaşma imzalayarak gelirinizi artırabilirsiniz.


    Doktorlar: Doktorlar oyuncularınızı iyileştirerek sakatlıktan kolayca kurtulmalarında size yardımcı olabilirler.Özellikle sertlik bakımından Aşırı bir oyun stiliyle oynuyorsanız,hasta bakımevinizi çok fazla doldurmaktan bir ya da daha fazla doktor kiralayarak kurtulabilirsiniz.Doktorları şuradan kiralayabilirsiniz You can hire doctors on the Teknik Ekip.


    Teknik Ekip: Buradan kulübünüz için teknik ekip kiralayabilirsiniz.Eğer bir personel kovarsanız ona 1 yıllık maaşının tamamını ödemek zorunda kalırsınız.Sayfanın altında hangi teknik ekibin müsait ve özelliklerinin ne olduğunu asistanınızdan öğrenebilirsiniz.


    Sponsorlar: Sahanın etrafında reklam yapmak adına 4 taneye kadar sponsorla anlaşabilirsiniz.Yapılabilecek kontrat sayısı ve yapılan kontratların miktarı takımınızın performansına bağlı olarak değişir.Stadyumunuzun boş bir yerini seçtiğiniz zaman,yapılabilecek kontratların sürelerinin ve teklif edilen miktarların bir tablosu görülür.Kontratlar sadece kendi sahanızdaki maçlar için geçerlidir,yani deplasmanda maç yaptığınız zaman ya da o hafta için maçınız yoksa sponsor sözleşmesinde ilerleme olmaz.Öyle ki eğer 3 haftalık bir kontrat imzalarsanız,kontratınızın süresi 3 kere kendi sahanızda maç yapana kadar dolmaz.


    Stadyum: Sezon Bileti sahiplerinin stadyumlarını genişletme seçeneği vardır,bu özellik takımlarına büyük bir ev sahibi avantajı ve daha yüksek gelir sağlar.Eğer giderler biraz düşük olduğu sürece geliştirme için yapılan harcamalar kendi maraflarını karşılar.Stadyumun birkaç bölümü geliştirilebilir,zemin kalitesi,yeni stadyum ışıkları,zemin ısıtma kontrolü,yiyecek standı ve seyirciler için daha çok koltuk gibi.Ayrıca stadyuma istediğiniz bir isimle yeniden isim koyabilirsiniz.
    top ^

    Oyun Seçenekleri:İstatistikler


    Puan Durumu: Buradan ligdeki mevcut sıralamayı görebilirsiniz.Ayrıca ligdeki insan menajeri olan diğer takımlara tıklayarak kadrolarını görebilirsiniz.Buradan itibaren diğer takımlardaki ilgilendiğiniz oyuncuların,yanlarındaki "Al" butonuyla takım menajerlerine teklifte bulunabilirsiniz.


    Kupa: Buradan Kupa Turnuvası'nın ilerleyişini görebilirsiniz.Takımınızın Kupa'da olup olmadığına ve hangi eleme turunda olduğuna buradan bakabilirsiniz.Not: Bütün liglerde Kupa Turnuvası yoktur.


    Fikstür:
    Burası bütün sezon boyunca oynadığınız ve oynayacağınız maçların genel görünümüdür.Diğer takımların da fikstürlerini sol tarafta takım isimlerine tıklayarak görebilirsiniz.


    Haftanın Maçları: Burası gelecek hafta oynanacak olan maçların genel bir görünümüdür.Kupa mı Lig maçları mı olacağına bakıp hangi hakemlerin hangi maçlara atandığını görebilirsiniz.

    Sıralamalar ve Ödüller

    OFM'deki diğer menajerlerle kendi performansınızı kıyaslayabileceğiniz birkaç sıralama mevcuttur.

    İlk 100'deki Menajerler: İlk 100'deki Menajerler en prestijli sıralamadır.Buradaki sıralamanız ayrıca Profil'inizde de gösterilir.Bu sıralamaya dahil olmak için Sezon Bileti sahibi olmalısınız.Bu sıralama şimdiye kadar topladığınız bütün menajer puanlarını bir araya getirir,o yüzden en tepeye ulaşmak hiç kolay değildir!Puanlarınız sıralamaya 1 gün gecikmeyle dahil olur.En iyi 100 Menajer sıralamasına menünüzden şuradan ulaşabilirsiniz: İstatistikler -> Sıralama -> En İyi 100 Menajer.


    Rekorlar: Genel Sıralama bir yana,başka önemli başarılar elde ederek göze çarpabilirsiniz.Rekorlar sayfasında birkaç dikkate değer mevcut rekorlar listelenmiştir.Örnek olarak,en tecrübeli menajer,devam eden liglerdeki en iyi oyuncular ve en çok şampiyonluk kazananlar.Rekorların sadece belli zamanlarda geçerli olduğuna dikkat edin.rekorlar şu menünün altında bulabilirsiniz: İstatistikler -> Sıralama -> Rekorlar.


    Takım Sıralamaları:
    Belirli bir takımla olan performansınız başkalarının o takımla oynadığı zamanki başarılarıyla kıyaslanabilir.Bu genel görüş için geçmişte oynadığınız bir takıma tıklayın.Profilinizdeki geçmişe şu menünün altından ulaşabilirsiniz: Menajer -> Profil


    Diğer menajerlerle etkileşim

    OFM'nin diğer menajerlerle birkaç etkileşim yolu vardır.Sizin için uygun seçeneklerin listesi şunlardır:


    Lig Forumu:
    Her ligin kendi forumu vardır Kontrol Merkezi'nden ya da forum listesinden bu yolla ulaşabilirsiniz: Topluluk -> Forumlar. Bu,ligde bulunan herkesin ulaşabileceği bir forumdur.


    Genel Forumlar: OFM'nin farklı konularda forumları vardır,buralarda sorular sorabilirsiniz,oyunun geliştirilmesiyle ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz,mevcut olayları tartışabilirsiniz,ya da direk içinizi dökebilirsiniz diyelim: Topluluk -> Forumlar.


    Mesajlar: Buradan diğer menajerlere mesajlar gönderebilirsiniz (Ayrıca Özel Mesaj olarak da geçer, "Kişisel/Özel Mesajlar") OFM'de bulunan bütün menajerlere. Topluluk -> Mesajlar. Gelen Kutunuzun belirli bir mesaj kapasitesi vardır,yani düzenli olarak temizlediğinizden emin olun.Yeni bir mesajınız varsa,asistanınız tarafından Kontrol Merkezi'nde rapor edilecektir.


    Menajer Listesi: Menajer Listesi'nde,hangi menajerlerin ligde bulunduğunu görebilirsiniz ve onlara Mesaj gönderme seçeneğiniz vardır. Topluluk -> Menajer Listesi


    Menajer Ara: Eğer belli bir menajeri arıyorsanız bu seçeneği kullanarak onun profiline ulaşabilirsiniz.Menajer adından aratabileceğiniz gibi bir kişiyi giriş yaparken kullandığı adından da aratabilirsiniz. Topluluk -> Menajer Ara.
    top ^

    OFM Motoruyla ilgili


    OFM Motoru her maçın sonucunu her gece hesaplar.Simulasyon GMT(İngiltere saatiyle)gece yarısı başlar ve birkaç saate biter.maçların gece oynanıp da gündüz oynanmamasının sebebi maçları simüle etmenin çok fazla bilgisayar gücü gerektirmesidir ve açıkçası gece saatlerinde çok fazla menajer aktif olmadığından simülasyon pürüzsüzce ilerler.

    Simülasyonun nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorsunuzdur muhakkak.Ama eğer size tam bir hesabın nasıl yapılacağını gösterseydik,OFM çok da eğlenceli olmazdı.Simülasyonun çok karmaşık açıklaması hiç kolay birşey olmadığından bahsetmiyoruz bile.Hesaba birçok şey etki eder,mesela taktik,takım gücü,geçmişteki sonuçlar,kadro,motivasyon,şans ve bunun gibi.

    Herşeyi açıklamadan size bilmeniz gereken birkaç şeyi açıklayalım:

    Şans her zaman sistem için bir olasılıktır.Takımların güçleri ne olursa olsun düşük seviye bir takımın her zaman yüksek seviye bir takıma karşı şansı vardır.Bu şans az olabilir ama belki gerçek futboldaki gibi David'in(cüce) Goliath'ı(dev)yenme ihtimali vardır.


    Bir takımın ev sahibi maçlarında (hatırı sayılır)bir avantajı vardır.


    Eğer bir menajer takımın kadrosunda kaleciyi boşlarsa,bunun takımın gücünün hesaplanmasına katkısı büyüktür.


    Maçlar arasında dilediğiniz gibi taktik ve dizilişleri değiştirebilirsiniz,ama eğer bir dizilişle iyi sonuçlar almak istiyorsanız,o dizilişi sık sık kullanmanız mantıklıdır.


    Forvetlerin hücum gücü,hücum gücü olan orta sahalara göre daha önemlidir.Aynı şey defanslar ve defans kabiliyetleri için de geçerlidir.Örnek olarak,eğer bir orta sahanın özellikleri HÜC:90,SAV:90,ORT:90 ve forvetin HÜC:90,SAV:0,ORT:45 olsun,bu hücumcuyu orta saha oyuncusundan daha zayıf bir oyuncu yapmaz.Orta sahaların genel özellikleri ele alındığında,bir orta sahayı forvet ya da defans olarak oynattığınızda özelliklerinin küçük miktarlarda azalmasını bilmeniz kullanışlı olabilir.


    Oyuncular her zaman kendi mevkiilerinde oynadıklarında en iyi performansı verirler.


    Bir Özel Antrenman takımınızın motivasyonunu 100% artırır ve kazanmak için çok büyük bir şans sağlar.Ama maçı 100% kazanacağınızdan asla emin olamazsınıher zaman rakibiniz şanslı olabilir ya da sizden daha iyi bir takım olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |_ÖmeR_| -- 4 Ocak 2012; 2:15:30 >



  • sezon bileti olunca iyi..ama ondan yok bizde..
  • Bendede yok olsa hemen bir lig açarım İngiltere'de
  • bendede yok ama oynuyom süper oyun
  • Kaydoldum. Rehber yap, üst konu yaptıralım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ank_yer_6

    Kaydoldum. Rehber yap, üst konu yaptıralım.

    Ben Yaptım Rehberi Bu Resimleride ömerle Benim Konuyu Aktardık Yani Onu Üst Konu Yaptırcaz
  • Senin konu silinmiş galiba göremedim
  • Nasıl para kazancaz?
  • Evet Ya Ne Olmuş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Angelus

    Nasıl para kazancaz?


    Tribün sponsorları tutçan her maç sonu belli bir paran olcak
  • Diğer üyelikle Lazio'yu aldım ve bir kaç oyuncumu geliştirdim.Belki aranızda bilmeyenler vardır

     Futbol Menajeri -OFM-
  • HazırLık DöneMinden sonRa hergün maç mı var?
  • Her gece 24:00 ' dan sonra maçlar oynanıyor
  • Teşekkürler. İki gün kaldı lige...
  • Benimde bu gece Birmingham ile kupa maçım var
  • İLk maç bu gece...
  • Birmingham'a penaltılarda kaybettim
  • Geçmiş olsun...

    Aliadiere'i aldım. 10,000,000 €'ya. İlk maç Arsenal'La hiç takmıyom. Fark yicem ...
  • Geçen yıldan beri oynuyordum bir kaç. aydır oynamıyorum sağlam oyundur.Aynı ligde oynasak DH grubu olarak geyik olur hiç yoktan bir 10 kişi falan
  • Tamam Eagle al bi Premium üyelik '' DH Perfect League '' diye bi premier lig kurarız
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.