Şimdi Ara

Fujifilm X-T200 Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forum üzerinde bir konu açarak 1500-3000 tl aralığında aynasız bir fotoğraf makinesi alacağımı söylemiş ve tavsiye istemiştim. Ne oldu? 6000tl üzerinde bir para vererek x-t200 aynasız fotoğraf makinesini fujifilm 18-55 2,8 lens ile aldım.

    Cihaz başlangıç seviyesi olarak geçse de bana göre orta seviye bir fotoğraf makinesi. Aynasız olarak geçiyor ve 4k 30fps video çekebiliyor.
    İyi yanları:
    Video konusunda özellikle 4k videoda çok güzel işler başarmışlar.
    Menü ve kullanımı oldukça kolay
    Cihazın gövdesi çok kalite duruyor.
    Lcd ve dokunmatik ekran çok iyi çalışıyor
    Joystick tuşu çok akıllıca düşünülmüş.
    Özelleştirilebilir tuşlar
    120fps slow motion video az gibi gözükse de sonuçları oldukça başarılı
    göz sensörü iyi çalışıyor.
    Açılma ve kapanma hızı iyi
    Hafif ve dengeli bir aynasız fotoğraf makinesi
    Oldukça fazla video çekim modu
    Lcd ekranın her türlü açıda dönebilir olması çekim yaparken bir çok zahmetten kurtarıyor.
    Ben bunu youtube videoları için aldım ve bana göre şu an youtube, tiktok, instagram vesaire gibi sosyal ağlar için kullanılabilecek en iyi fotoğraf makinesi(kendi sınıfında)

    Eksi yanları şu an için çok olmasa da bir iki husus canımı sıktı.
    Kutu içerisinden şarj cihazı çıkmıyor. Şarj cihazı 160tl civarlarında. Çıkan kablo ile pc den şarj edin demişler ancak 5 saati buluyor şarj süresi. Cep telefonu şarj cihazını kullanmaya karar verdim. Bir ürün alıyorsunuz fakat içinden şarj cihazı çıkmaması garip geldi. Genelde ucuz ürünlerde çıkmaz. Bilirsiniz, ucuz dronlar, bt kulaklıklar vesaire. Diğer markalarda da aynı mı durum bilmiyorum. Sitesinden kontrol ettiğimde makine içerisinde çıkan aksesuarlarda zaten şarj cihazı olmadığı belli. Bu husus benim gözümden kaçmış. Aslında bu makineyi alırken, araştırırken ve aldığınızda şarj cihazı ile ekran koruyucunun olmadığını kişi öğrenmiş olmalı. İnternet üzerinde yapılan tüm incelemelerde kimsenin bundan bahsetmemiş olması da bambaşka bir mesele. En azında 1 kişi (ben hariç) kutu içeriğinde şarj cihazı bulunmuyor demeliydi. Fujifilm hariç kimse bunu farketmemiş

    Ekran koruyucu da çıkmadı. Aşağıda bu eksikliği nasıl aşacağınızla ilgili bir video paylaştım. Yurt dışı sitelerden bulabilirsiniz ancak gelmesi uzun süre alacak o nedenle bu şekilde bir çözüm işinize yarar.

    Çanta da çıkmadı tabii ki ancak çok önemli değil, yani çanta çıkmasını beklemiyordum sadece. Belki burayı okurlar ve bu konuda tüketiciyi dinlerler. Şarj cihazı olmalıydı.
    Dokunmatik ekrandan fotoğraf çekmesi güzel bir şey fakat bazen istemeden de olsa eliniz değiyor ve kafasına göre fotoğraf çekiyor. Ayarı değiştiriyorum fakat mod geçişlerinde sanırım yine başa dönüyor ya da bilemiyorum.

    Bunun haricinde fiyat performans olarak düşünürsem pek bir eksik göremedim
    Aşağıda makineye ait ilk izlenimlerimin olduğu videoyu ve makinenin bir kaç resmini bırakıyorum, ileride bu makine ile bilgilerimi artırınca bir video daha çekerek incelemesini de anlatacağım. Bu makineden alanlar ya da alacak olanlar bu konu üzerinden bilgilerini ve isteklerini paylaşırlarsa çok iyi olacaktır. Ben bu makinenin baya tutacağını düşünüyorum.





    Detaylı inceleme

    10 sebep



    Fujifilm X-T200 Ana Konu
    Fujifilm X-T200 Ana KonuFujifilm X-T200 Ana KonuFujifilm X-T200 Ana KonuFujifilm X-T200 Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 15 Eylül 2021; 16:50:9 >







  • hayırlı olsun....

    6000 uzerınde kı makınadan sarj cıhazı cıkmaması dusundurucu altın olsa yanından gecmem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayar28

    hayırlı olsun....

    6000 uzerınde kı makınadan sarj cıhazı cıkmaması dusundurucu altın olsa yanından gecmem
    Teşekkür ederim.
    Altın değil ancak makine efsane iyi . fujifilm özellikler bölümünde çıkan aksesuarlara şarj cihazını yazmamış. Yani bu durumu gizlemiyor var dememiş bu da yok manasına geliyor tabii ki biraz dikkat etmek lazım. var deseler çıkmasa neyse.
    bir kaç gündür kullanıyorum ben yine alırdım bu makineyi. verdiğim paraya benim için değdi. Diğer hususlar ise nazar boncuğu olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 30 Mayıs 2020; 19:58:45 >
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    Allah gule gule kullanmak nasıp etsın...

    Hanı o kadar para verıp sarj cıkmamasıda dusundurucu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayar28

    Allah gule gule kullanmak nasıp etsın...

    Hanı o kadar para verıp sarj cıkmamasıda dusundurucu
    Demek anca kurtarıyor, aradaki 166tl çok kritik. Bu makine bu özelliklerle sony markası olsaydı emin olun fiyatı en az 7.5k. Fujifilm çok köklü bir marka, sanırım artan dolar karşısında fiyatı düşük göstermek için yaptılar. Bilemiyorum...
    1.5 - 2 ay bütün markaları araştırdım. Benim için hep birisinde bir şeyler eksik ya da bütçemi aşıyordu.
    Teşekkür ederim. Daha iyileri yoksa inşallah sizin olsun varsa da daha çok olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    ne desek bılemıyorum kı demek kı bır bıldıklerı vardır...

    her sey cok pahalı ..

    guzel gunlerde kullan..
  • Aynı şeyi Canon ya da Nikon yapsa yerden yere vurulurdu. Denmedik laf vurmadık taş kalmazdı

    Giriş seviyesi bir model diye nereden kısacaklarını şaşırmışlar. Ayrıca giriş seviyesi bir makine 4500TL sadece body. Bence fazla pahalı. Giriş değilde giriş-orta seviyesi sayılır. Gerçi doların yüksekliğinden kaynaklanıyordur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme olmuş başlangıç için emeğinize sağlık, Ekran koruyucu çıkan bir makina ben daha hiç görmedim ama şarj cihazı çıkmaması eksiklik olmuş gerçekten neden böyle bir karar almışlar bilmiyorum, Belki maliyetleri kısmak için olabilir nasıl olsa pc vb cihazlardan şarj olabiliyor düşüncesi ile, Sonuçta Diğer ülkelerde maliyet konusunda daha fazla hissedilir bu durum bence, Herkes bizim gibi pahalı olmadığı için, Yinede eksik tabi olmasa daha iyi olurmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

    Güzel inceleme olmuş başlangıç için emeğinize sağlık, Ekran koruyucu çıkan bir makina ben daha hiç görmedim ama şarj cihazı çıkmaması eksiklik olmuş gerçekten neden böyle bir karar almışlar bilmiyorum, Belki maliyetleri kısmak için olabilir nasıl olsa pc vb cihazlardan şarj olabiliyor düşüncesi ile, Sonuçta Diğer ülkelerde maliyet konusunda daha fazla hissedilir bu durum bence, Herkes bizim gibi pahalı olmadığı için, Yinede eksik tabi olmasa daha iyi olurmuş
    Bataryanın değerlerine bakınca hiç bir şarj cihazı tam uyumlu diyemeyiz. Cep telefonu şarj cihazı pc ye göre çok daha çabuk şarj ediyor sadece fark o. Kitapçığında ise ısrarla pc den şarj edin demişler tabii ki en az 5 saat beklersen. 5 saat geçince baygınlık geçirdim ve sonra telefona bağladım. Kim bilir belki 6 saat sürecekti.
    8,7 Wh
    7,2V-8,4V
    1260mah orjinal batarya.




  • İlla bilgisayardan şarj edin diye yazılmışsa büyük ihtimalle yüksek akımdan bataryayı korumak için söyleniyor olabilir. Mesela bazı dandik gps'li çocuk kol saatleri var. Sadece bilgisayardan şarj edin yazıyor. Çünkü en ufak dalgalanmada bataryası hemen bozuluyor. Bilgisayardan şarj edince bu risk çok azaldığı için şarj aleti ile şarj etmeyin deniyor.

    Ya masraftan kaçtılar(yüksek ihtimalle) ya da her şarj cihazı uymayacağı için bataryanın ömrü hemen dolmasın bozulmasın diye böyle birşey yaptılar(düşük ihtimalle).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEVALP

    İlla bilgisayardan şarj edin diye yazılmışsa büyük ihtimalle yüksek akımdan bataryayı korumak için söyleniyor olabilir. Mesela bazı dandik gps'li çocuk kol saatleri var. Sadece bilgisayardan şarj edin yazıyor. Çünkü en ufak dalgalanmada bataryası hemen bozuluyor. Bilgisayardan şarj edince bu risk çok azaldığı için şarj aleti ile şarj etmeyin deniyor.

    Ya masraftan kaçtılar(yüksek ihtimalle) ya da her şarj cihazı uymayacağı için bataryanın ömrü hemen dolmasın bozulmasın diye böyle birşey yaptılar(düşük ihtimalle).
    Bana göre pc den şarj ile telefon şarj cihazı arasında fark yok. Amper olarak ikisi de şarj cihazının değerlerinin altında. PC den şarj et diyor çünkü kanser olmadan şarj cihazı al demeye getiriyor. 5-6 saat şarj süresi ve pc yi açık bırakacaksın. Her defasında kullanmadığım pc yi sadece sub den şarj için açık bırakmak çok saçma.
    Olay net aslında.




  • Bende bu üründen aldım. Çalışırken şarj olmuyor. Sizde de böyle mi? Ayarı mı var çözemedim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.