Şimdi Ara

FTTB Altyapıyı FTTH'ye Dönüştürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Site elektrik odasında Türk Telekom'un FTTB dolabı var. Bunu FTTH sisteme çevirirler mi sizce uğraşsam? Birde bireysel olarak daireye kadar fiber çektirebilir miyim?




  • -hayır
    -parasını verip 36/48 ay taahhüt ile metro ethernet alırsan evet.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FTTB sisteminizin portları 100 mbit üzeriyse eğer değişim yapmazlar, zaten değişimede çok gerek yok. Ama 100 mbit ise biraz uğraş ve şanslı iseniz değişim sağlatabilirsiniz.


    Yaşadığım yerde de FTTB altyapıyı FTTH olarak değiştirttiğim için yukarıdaki arkadaş gibi sorunuza hayır demiyorum ancak uğraştırıcı olacaktır.

  • teşekkür ederim cevaplarınız için. uğraşacağım bakalım umarım başarırım :)

  • Uzun zamandır aklımda FTTB'yi FTTH'e dönüştürme fikri vardı iş yoğunluğundan dolayı pek telekom müdürlüğüne gitmek için vaktim olmuyordu. Dün akşam bölge telekom müdürüne LinkedIn'den yazdım mevcut altyapıyı belirttim ve gbps hız istediğimi yardımcı olabilirler mi yada nasıl yol izlemem gerektiğini istenirse 36 daireli binamızdan imza toplayabileceğimi söyledim. Sağolsun sadece yöneticinin imzasının yeterli olduğunu iletti ben hangi birime ve kime teslim edeyim diyince buyrun gelin bir çayımı için dedi :) Yöneticimize gidip durumu anlattım ve whatsapp grubundan diğer bina sakinlerine altyapı dönüşümü hakkında bilgi verdim, türk telekom altyapısını kullanan daireleri not aldık, pazartesi günü ilk iş müdürlüğe gidip başvuru yapmak olacak darısı başkalarının da başına :)

  • Size çay ikram ediyorlar. benim bulunduğum ilçede gönderdiğim 50 tane mail, faks, onlarca kez aramama rağmen adam yerine koyup cevap bile vermiyorlar.

    Otur oturduğun yerde VDSL neyine yetmiyor diyorlar bana

  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    üslubüm gayet iyidi. Oldukça açık ve net bir dilekçe yazdım. işimin internet olduğunu, sürekli yüksek hızlara ihtiyacım olduğunu ve 1000 mbit geldiğinde faydalanabilmek için Fiber'e ihtiyacım olduğunu yazdım. Ayrıca Turk Telekomun bölge müdürlüğü, istanbul müdürlüğü, genel müdürlük gibi ne kadar mail adresi bulduysam yazdım. CEO'ya bile yazdım.

    Beni aradılar, bölgenizde şimdilik Fiber dönüşüm planlanmıyor, ileriki yıllarda umarız planlara dahil edilir deyip salladılar

  • Hocam 1-1 aynı durum vardı site yönetimine bizzat gönderdim ve başvuru yaptırdım şuan kutuyu koydular. Gerekli alt yapı çekildi daire içlerine çekecekler. Bütün binada isteyenleri listelediler. İsteyenlerin tayyütlerini yenleyip bağlayacaklar. Site yönetimi ile görüşüp TT gönderin ve başvuru yaptırın.

  • schipht kullanıcısına yanıt

    hocam ne yaptınız bende fttb yi ftth çevirecem. dilekçe verecem bakalım ne olcak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vdsl i fibere çevirebilmek mümkün mü acaba yanımızdaki sitelerde fiber var ama maks kaç destekliyor bilmiyorum ortada biz 2 site vdsl sahibiyiz , şuan bizde superonline fiber ve telekom bakır altyapısı var ama 100 üzeri hız alamıyorum , turknet , superonline , telekom ne varsa şansımı denemek istiyorum



    @schipht

  • Boomcu kullanıcısına yanıt

    Fiber varsa 10 GBPS bile alınabilir fiber var diyorsunuz superonline nin 100 mbps nin üstündeki hızları almanız gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Errdall kullanıcısına yanıt

    superonline konusuna da binanın altındaki cihazın fotosu atmıştım 100mbps downlink yazıyordu sanırım özelliklerinde , bizim sitemiz 2008de bitmiş sanırım, biz de 2011de taşındık ve o günden bugüne hep turkcell fiber altyapıyı kullanıyoruz (bir de telekomun vdsl i var o da 75mbps destekliyor) , 500 veya 1000 istiyorum dedim altyapınız desteklemiyor dediler , bizde fiber binaya kadar sonrası evlere cat6 ile , telefonda görüştüğüm kadın kablolamayla alakalı demişti yanlış hatırlamıyorsam peki ne kadar sürer dedim belli değil dedi bir de sistem başvuruyu 1000 mbps olarak kabul etmiyor ama kadın 500 mbps olarak aldı fakat saha ekibinden olumsuz cevap gelmiş sanırım o yüzden yalan oldu :) turknet de bizim mahalleyi değerlendirmeye almış ama ne zaman gelir , gelir mi gelmez mi onu da bilmiyorum , etrafımızdaki sitelerde de telekomun fiberi görünüyor ama bizdeki vdsli fibere çevirirler mi onu da bilmiyorum

  • Boomcu kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam ben FTTH sandım fiber diyince umarım bir an önce kavuşursunuz sizde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Errdall kullanıcısına yanıt

    yok hocam nerede ftth :) ümidim yok ama umarım

  • Boomcu kullanıcısına yanıt

    hocam ben savaşa başladım FTTB den FTTH dönüşüm için şuan mail cimer ne varsa abanıyorum. İl telekom müdürünün yanına gidecem. dönüşüm için gerekirse kabloları ben çekerim onlar bağlasın

  • Boomcu kullanıcısına yanıt

    hocam işin ucunda para olduğu için bir veya birkaç kişi için bu gibi bir dönüşümün altına girmiyorlar. altyapı değişikliği için başvurduğunuzda hali hazırda telekom altyapısından hizmet alan abone sayısına ve yeni abonelik potansiyeline bakıyorlar. örnek verirsek sitenizde 50 daire var ve bunun %50'si yada daha fazlası türk telekom altyapısından hizmet alıyor olmalı. ek olarak da müdürlüğün yönlendirmiş olduğu satış ekibi gelip kapı kapı dolaşıyor ve yeni aboenlik ve servis sağlayıcı değşikliliği için onay topluyor. ne koparırsak kârdır gözüyle bakıyorlar. bu prosedür tamamen yapılan yatırımın karşılanması için uygulanıyor. bu yazdıklarımı tamamen tecrübelerimi göz önünde bulundurarak yazıyorum. işimiz biraz da bölge müdürlüğündeki çalışanların insafına kalmış gibi duruyor :)

  • ben burada bazı arkadaşların internet üzerinden yetkililere ulaşma olayını denedim mh ye derdimi anlatmak yerine, çok hızlı dönüş oldu , şimdilik binamdaki cihazı değiştirip yüksek hız almamı sağlayacaklar , bu haftaya yetişmedi artık bayramdan sonraya , sitemizi de 2023 için gpon a geçirme planına dahil etmişler , yönetimin yapmadığını ben yapmış oldum :) artık şansıma mı denk geldi yoksa site biraz fazla daireli ondan mı oldu bilemiyorum ama şuan için çözüldü işim bakalım birkaç haftaya biter sanırım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.