Şimdi Ara

Fren Şişmesi Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hyundai Accent LX 1.3 benzinli arabam var. Geçenlerde düz bir yerde sakin sakin giderken birden fren pedalı taş gibi oldu ve yol meyilli olmasına rağmen arabanın ilerlemediğini fark ettim. Ön disklerin sıkıştığını anlayınca fren merkezinden bir rekoru gevşetip frenin serbest kalmasını sağladım ve hemen sanayiye gittim. Frenin hava aldığını önemsiz bir şey olduğunu söyledi usta, ve ön tekerlerin havasını alıp aracı teslim etti. Ertesi gün sorun devam edince fren merkezini değiştik, kalpinleri kontrol ettik olmadı, olmadı tamirci tam 3 saat uğraştı ama çözemedi sorunu.

    Eve geldikten sonra bazı yerleri kontrol ettim;

    1)manifolttan gelen vakum hortumunu kontrol ettim, herhangi bir ezik çatlak yok ve hava kaçırmıyor. Hortumu söktüm içindeki tek yönlü valf sağlam ve vakumlama yapıyor.

    2) Westinghouse sağlamlığını denemek için,

    a) freni motor çalışmıyorken pompalıyorum 3 adımda şişiyor,
    b) frensertleşince motoru çalıştırıyorum kendilinden yumuşama var,
    c) pedal sabit konumdayken stop edince sertleşme veya yumuşama olmadan sabit kalıyor.

    bu veriler ışığında westinghouse'un sağlam olduğu kanısına vardım.

    3) Fren pedalının arkasındaki körüğün fren müşürüne kıt değen pedal nedeniyle pedalı bıraktığımda tam olarak ayrılmadığını düşündüm. Pedalın pimini çıkarıp körük mili ayarını kısalttım bu sayede pedalı bıraktığımda 1 cm kadar boşluk oluşacak şekilde ayarladım. Akşam 2 km mesafeli bir yolculuğum olduğu ve sanki fren pedalı yine sertleşmeye başladı gibime geliyor.
    Fren pedalı sertleştiğinde frenin tutmaması gibi bir sorun yok sadece aşırı hassaslaşıyor ve ön diskleri sıkıyor merkezden rekoru gevşetmeden de bırakmıyor. Sizce sorun ne olabilir bir fikri olan var mı?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.