Şimdi Ara

Fren servosu devre dışı, Hata! start-stop (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
51
Cevap
3
Favori
47.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr0606 -- 31 Mayıs 2021; 17:59:12 >
  • kalender77 K kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr0606 -- 31 Mayıs 2021; 17:59:58 >
  • Servo vakum kaçırıyor.

  • Hız sabitleyici kurulu vaziyette uzun yolda giderken gözle farkedilmeyecek kadar bile olsa yoldaki eğim farklarında tırmanış esnasında veriyor Hız sabitleyiciyi kurduktan bir süre sonra eğer hiç ani hızlanma ya da yavaşlama yapılmadıysa, hız sabitleyici devreden çıkartılmadıysa bu hatayı mutlaka veriyor. Frene bir kez dokunup bırakınca herşey normale dönüyor ama fren çok sert oluyor ilk basışta. Hayati bir sorun oluşturmuyor. Frenlemeyi etkilemiyor.


    Bazen hız sabitleyici açık sabit hızla çok dik rampalardan tırmanırken veriyor.


    Merhaba,

    Yazdıklarınızla aynı durumu yaşamaktayım. Ustanın tavsiyesi üzerine fren servo ve ana merkez silindiri değiştirildi ancak sonuç aynı. Ne yaptınız bir sonuç bulabildin mi?

    Acaba araç uzun süre hız sabitleyici ile sürmeme izin mi vermiyor.

  • LöveMTN L kullanıcısına yanıt
    Bir çözüm bulamadım, bu şekil devam 😊
  • ----------

    Aracımda bu hatanın gerçekleştiği koşullar şöyle;

    Hız sabitleyici kurulu vaziyette uzun yolda giderken gözle farkedilmeyecek kadar bile olsa yoldaki eğim farklarından sonra veriyor Hız sabitleyiciyi kurduktan bir süre sonra eğer hiç ani hızlanma ya da yavaşlama yapılmadıysa, hız sabitleyici devreden çıkartılmadıysa bu hatayı mutlaka veriyor. Frene bir kez dokunup bırakınca herşey normale dönüyor. Hayati bir sorun oluşturmuyor. Frenlemeyi etkilemiyor.


    Bazen hız sabitleyici açık sabit hızla çok dik rampalardan tırmanırken veriyor.

    ---------


    Birebir aynısını ben de yaşıyorum. Sadece hız sabitleyici kuruluyken yapıyor. Hız sabitleyici kapalıyken 1 kere dahi hata almadım. Bana yazılımsal bir hata gibi geliyor. Hidrolik seviyesi normal, bir eksilme yok. Frenler gayet iyi tutuyor. 2 ay önceki bakımda ön fren balataları değiştiydi, hidrolik yenilendi. Hız sabitleyici kullanınca bu hataya alışmaya başladım, sürekli uzun süreli hız sabitleyiciyi kullanmak yerine arada devreden çıkarıp biraz değişken gazla kullanıp tekrar devreye alıyorum. Böyle yapınca görülme sıklığı azalıyor. 2 ay önceki bakımda yeni yazılım var mı yükleyelim dedim, yazılımı güncel dediler. Bu hatayla yaşamaya alışacağız sanırım yoksa serviste deneme yanılma herşeyi deneyecekler, çözüleceğinin de bir garantisi yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 18 Nisan 2022; 13:26:27 >
  • Slm bu hata hala güncel sanırım çözebilen yok gibi tek dikkatimi çeken leon 1.2 dsg aracım ön bakatalar bitene kadar kullandım tık demedi hatta frenler ötmeye başlamıştı hadi dedim balataları değişeyim artık. Oymuş sıfır balata taktım önce ciyaklama sesi ustaya gösterdim diskleride değiştirmek gerek dedi pintilikya tornalatalım dedik balatalar alıştırıldı geri taktık. Fren ötme sesi kesildi kısa zaman sonra fren servo iptal mesajı . Şimdi dikkatimi çeken şu bakatalar değişene kadar çıkmayan mesaj deşiştikten sonra cart diye neden çıkar. Analiz 1- balatalar aşınma sonucu kutuda sıvı eksikliği oluşur. Düşünmeden sıvı ekler seviyeyi tamamlarız. Sonra balatalar değişince pistonlar yeni balata seviyesi için geri basılır buda kutuda sıvı artmasına neden olur buda tahminimce seviye sensörünü aşırı yukarı kaldırır basınç artar. Diğer bir olasılık emin olmasamda diyafram düzenini bozar.
    2. Olasılık sıvı eksildikçe ikaz lambası yanmasa bile hidrolik hattı üst pistondan hava alır üstüne yağ ekleriz arada kalan hava değişken basınç oluşturduğundan beyin sapıtır o yüzden hata çıkar. Yada servo hidrolik kutusunun sensörü prop ölçümlü hassas bir elektronik sensördür eğimle alakalı olarak sıvı yerine su terazisindeki baloncuk gibi üst piston içerisinde ileri gezindikçe algılamada bozukluk hisseder hata verir.
    3. Seçenek emme manifoltu ve turbo borusu içi malum terleme ve yağlama yapar vakum basıncı düşer yada tıkanır sensörler buna tepki hata algılar.Yada mestanoz yağı direk emer körüğün değişkenliğinden bu hata olabilir. Tabi hortumun kılcal çatlağı dahi olmadığını var sayarsak
    4- seçenek bu lanet vw gurubu araçlar beş para etmez servisleride dahil koltuk hareket ettirdik diye çıkan hata kodu dahil balata değiştirdik diye fren hatası dsg megatronik derken hiçbir kusuru kendinde bulmayan yok satan bu kendini beğenmişlerin araçlarını almamaktır. Yıllarca japon kullandım böyle bir saçmalık yaşamadım tsi yağ yakma sorununa hiç değinmiyorum bile. Çözebilen varsa paylaşsın tahminimce 1. Ve 2. Seçenek sorunu teşkil ediyor. Şahsen ben vakumla kutu ve borular dahil komple hidrolik sıvısını boşaltıp havalarını tamamen alıp denemekten yanayım el atmışken diğer yazdıklarımıda sırasıyla yapacağım saygılar selamlar.
  • Fren hidroliğini değiştirdim ben ama sorun çözülmedi

  • Bende gelişmeler şöyle, öncesinde yetkili serviste bakımda ön fren balataları değiştiydi, hidrolik yenilendiydi. Normalde hız sabitleyici açıkken bu hatayı aldığım için önemsemiyordum ve açmıyordum. Ama gitgide normal kullanımda rampa çıkarken de uyarı gelmeye başlayınca fren konusu da hayati olduğundan artık yetkili servise götürdüm gösterdim. Baktılar önce hortum ve ucundaki sensör değişti. Çok geçmeden tekrar uyarı gelince tekrar servise götürdüm. Ölçüm ve cihaza bağlanıp teste sokmuşlar, sensör yerine basınçları direkt özel cihazlardan ölçtük westinghouse arızalı basınç çok düşüyor değişmesi lazım dediler, değiştirdik. Hız sabitleyici açıkken hiç sektirmeden hata verdiği güzergahlarda çok denedim test ettim, yaklaşık 9 ay oldu henüz bir uyarı yok, bakalım göreceğiz

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.