Şimdi Ara

fren ikaz ışığı ve abs lambası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,bugün aracımla istanbuldan bursaya giderken frenleri kullanmamama rağmen durup dururken fren ikaz ışığı sesli uyarı ile birlikte yanıp sönmeye başladı,hemen sağ tarafa çekip arabayı durdurdum.Durma esnasında frenlerde sorun yoktu.Kitapçığa baktığım fren balatası veya hidrolik sıvısı ile ilgili olabileceği yazıyordu ancak fren balatalarını yetkili serviste değiştireli 5000km oldu daha,tüm tekerleri teker teker kontrol ettim,daha sonra fren hidroliğine baktım oda tamdı,bende aracı servise götürmek için tekrar çalıştırdım bu seferde fren ikaz ışığına ek abs lambası sürekli yanmaya başladı,yaklaşık 2km ilerledikten sonra hepsi söndü birdaha da yanmadı acaba neden olmuş olabilir sizce?



  • Merhabalar,
    Yaklaşık 3 ay önce dediğini olay benim de başıma geldi, servis fren yazılım güncellemesi gerekli münferit bir olaydır, muhtemelen bir daha olmaz dedi ve ertesi gün yazılım güncellemesi için randevu verdiler.. Eve dönerken 1 defa, ertesi gün servise giderken de 2 defa daha yaptı. Neyse tekrar yapılan incelemeler sonucunda kabloları bir havyan kemirmiş:) bana da gösterdiler. Kemirilen parçaların değişimi yapıldı ve o zamandan beridir bir daha o hatayı almadım.

    Ayrıca bilgi ekranında "Servo brake defective" şeklinde yazı çıkmıştı. Size önerim servis yazılım güncellemesi falan derse, mutlaka elle ve gözle de muayene isteyin. Bilgisayara takıp, şu hatayı vermiş diyip düzgünce bakmadan işin içinden çıkıyorlar.

    Umarım, sizin problem benimkinden daha kolay çözülür.

    İyi günler,

    Arac: 2010 golf 6 - 1.4 DSG




  • Bende Servo brake defective yazisi cikmadi, bugun biraz daha gezdim hic hata vermedi (seytan kulagina kursun) ama tabiki dediginiz gibi servise gostermem lazim sonucta fren onemli, tesekkurler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun kaynağını bende merak ettim
  • aynı yazı bu gün bende de çıktı hidrolik seviyelerini kontrol etmeme rağmen herhangi bir şey göremedim , biraz ilerledikten sonra da abs ve ünlem işaretleri de söndü yanmaz oldu , genede ne olur ne olmaz servise gideceğim
  • şimdi doğuş bursa dan aradılar , haşerat fren kablosunu kemirmiş o yüzden bu hatayı veriyormuş , bilginiz olsun arkadaşlar , kabloya baktırın , mutlaka
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.