Şimdi Ara

FreeSync Özellikli Monitörlerde HZ Aralığını Genişletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgiğiniz gibi FreeSync oyun oynamayı çok daha zevkli hale getiren ve ücretsiz olan bir özellik. Kısaca anlatmak gerekirse monitörünüzün anlık hz değerini oyundan aldığınız anlık fps değerine eşitliyor ve böylece "stuttering" ve "screen tearing" olarak bilinen can sıkıcı bozuklukları önlüyor.

    Sabit hz değerine sahip bir monitör ile oyun oynadığınız zaman fps değeriniz monitörün hz değerinden aşağıya indiğinde oyunda takılma hissine kapılmışsınızdır. Buna stuttering deniyor. Ya da fps değeriniz monitörün hz değerinin üstüne çıkınca ekrana gelen görüntülerin tam olarak hizalanmadığı ve bozuk bir görüntü oluştuğunu görmüşsünüzdür.

    FreeSync özelliği bu bozuklukları bertaraf edip her an akıcı bir oyun deneyimi sunmak için geliştirilmiş. FreeSync teorik olarak 9-240HZ arası çalışabilirken, her monitör bu kadar geniş bir aralık sunamıyor. Dolayısıyla 75HZ bir monitörünüz varsa muhtemelen 48-70HZ veya 48-75HZ arasındayken FreeSync özelliğinden faydalanabiliyorsunuz. Bu aralıklar biraz dar tutulmuş durumda. Dolayısıyla overclock yapabiliyoruz.

    Yapmamız gereken şey aşağıdaki linkte CRU isimli programı indirmek ve programı açıp en üstteki "edit" tuşuna basmak. Ardından ise istediğimiz minimum hz değerini giriyoruz. İşlemi tamamladıktan sonra programdan çıkıp bilgisayarı baştan başlatın.
    https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU

    İsterseniz 1HZ bile yapabilirsiniz ama monitör oyunlar sırasında o kadar aşağı inemeyecek ve inmeye çalışınca anlık olarak ekrandaki görüntü gidecektir. Bir oyunu kullanarak monitörünüzün minimum hz değerini bulabilirsiniz. Yani görüntü vermeyi kesmediği minimum fps değeri. Ben kendi monitörümde 24HZ ayarladığım zaman monitörün bu kadar aşağı inemediğini gördüm. 25-26-27... diye giderek minimum değeri bulabilirdim ama oyunlarda 30 fpsnin altına düşmediğim için daha fazla indirmeye gerek duymadım ve çalışacağına emin olduğum bir değer girdim. Siz kendi minimumunuzu bulabilirsiniz.

    FreeSync Özellikli Monitörlerde HZ Aralığını Genişletme FreeSync Özellikli Monitörlerde HZ Aralığını Genişletme FreeSync Özellikli Monitörlerde HZ Aralığını Genişletme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 14 Aralık 2016; 23:33:9 >



  • Deneyelim Bakalım CS Go Da İşe Yarayacakmı 75 Hz Overclock FreeSync Overclock Derken Monitörü Karta Çevirdik Teşekkürler

    Edit:Arkadaşlar İşe Yarıyor Nasıl Bilmiyorum Belki Psikolojiktir Ama Güzel Oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 21 Aralık 2016; 9:58:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • freesync için bu aralığı değiştirmek monitörü garanti dışı bırakabilir, dikkat etmek lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.