Şimdi Ara

Freelancer Sorunu (Acil Yardım Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler, freelancer olarak yazılım işleri yapmaktayım. Yine her zamanki gibi biriyle iş yapmaya başladım. Hatta birden fazla da proje üzerinde çalıştım aynı kişi ile. Çalıştığım kişi bir web geliştirme ofisine sahip ve siteyi asıl yaptıran insanlarla sözleşme imzalamış. Ben projeyi bitirdikten sonra(Hatta bana geç ilettiği için projeyi yetiştirebilmek için bazı geceler uyumadan bitirdim) Bana da ödemeyi yaptı ve ben proje bittiği için bir iş dolayısıyla 2 hafta boyunca olamayacağımı dile getirdim. Ancak benim yokluğumda siteyi yaptıranlar aşağıdaki iletişim bilgileri eksik onları da yazın gibi isteklerde bulunmuşlar. Ben de olmayınca belliki aralarında sorun çıkmış. Şimdi bana işi veren kişi dava açacağını falan söylüyor. Ben üstüme düşeni fazlasıyla yaptım. Ayrıca beni bağlayan bir sözleşme falan da yok. Sadece eft ile ödeme aldım. Oyüzden sorun çıkmayacağına emin gibiyim, ancak savcılıkla uğraşmak bile benim için tedirgin edici açıkcası. Bu şahısta seninle yüz yüze görüşeceğiz vs diye tehdit ediyor. Bu durumda savcılıkla uğraşmamı gerektiricek bir şikayet açabilir mi gerçekten?




  • freelance ülkemizde hala tam anlamıyla anlaşılamamış, iş yaptıranlar ile iş yapanlar arasında çeşitli sorunlara neden olan bir çalışma şekli. prensipte başkalarının buyruğu altında olmadan, çalışma hayatını kendi istek ve arzuları doğrultusunda düzenleyen kişilerin tercih ettiği bu çalışma şekli aynı zamanda iş yaptıranlar tarafından da emek sömürüsü olarak görülüyor. bugün bir işe yönelik sözleşmede sunulan hizmetlere karşılık ücretler belli iken serbest çalışan bir adam bir iş karşılığında genelde herhangi bir sözleşme yapmıyor, bununda asıl sebebi sözleşme bir belge olduğundan hukuksal anlamda da geçerliliğinin olması ve sanırım bu noktadan korkuyla sözleşme düzenlemekten kaçınılıyor.

    Sorunuza gelirsek sizinle şirket arasında düzenlenmiş iş ilişkisini gösterir bir sözleşme yoksa ki yok, bu durumda o şirket yetkilisi sizi korkutmaya çalışıyor. Böyle bir davada sizi hangi anlamda dava edeceği bile meçhul yani sizi sizi işverene karşı görevlerini yerine getirmemekle suçlasa, işveren değil böyle bir davada sizden daha çok kendisi zararlı çıkar sonuçta sizi dava edebilmesi için ortada bir iş ilişkisinden bahsetmesi gerekir ve iş ilişkisinden bahsedebilmek içinde sözleşme düzenlenmiş olmalı, muhtemelen çamur yaparak size ödediği ücreti geri isteyecek. Zannımca içinizi ferah tutun kasmaya değmez üç ay sonra "kardeşim yanlış anlaşılma oldu, şöyle bir iş var yapabilir misin?" diyecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.