Şimdi Ara

Franke' den Uzak Durun ! (Ayıplı ürüne sahip çıkmıyorlar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2014 yılında aldığım FWMF 1209 D SIL çamaşır makinam ile ilgili gürültü sorunu aylardır çözülemiyor.

    Geçtiğimiz aylarda gürültü yapmaya başladığı için, yetkili servisi çağırdım. Eve gelip makineyi kontrol eden yetkili servis, rulman grubunun değişmesi gerektiğini söyledi. Kabul ettim ve ödemeyi yaptım, makinanım rulman grubu değişti ancak çok kısa bir süre sonra tekrardan aynı sorun yaşanmaya başladı. 1 yıllık servis garantisi devam ettiği için yetkili servisi tekrar çağırdığım. ''Muhtemelen yeni rulmanlar hatalı çakıldı'' deyip makineyi tekrar götürdüler. Bu kez kazan komple değişti.

    Makine geldikten sonra ise, gürültüsü ve sarsıntısı eskisinin 10 katı çekilde artmıştı. Tekrar yetkili servis geldi ve ''atölyede monte edilirken hatalı vida atılmış'' denildi. Vidalar düzeltilip tekrar monte edildi, servis gittikten sonra makineyi çalıştırdım ve aynı sorun devam ediyordu. Ertesi gün tekrar geldiler, nispeten sarsıntıyı azalttılar ancak gürültü devam ediyor.

    Rulmanı değişmesi gereken çamaşır makinem defalarca servise gidip gelindi, sürekli içi açılıp kapatıldı. İlkinde rulmanlar hatalı çakıldı, sonrasında da ''vidalama hatası'' yapıldı.


    Sonuç olarak, yetkili servis makinamı onaramadığı gibi, daha da kötü hale getirdi. Ettiğim onca masraftan sonra makinemin gürültü problemi arttığı gibi, defalarca atölyeye taşınıp, defalarca içi açılıp, bir de hatalı vidalama yapılarak deforme edildi.

    Cihazımın orijinalliği bozulmasın, yeni parça montajı ve nakliye esnasında hatalar yapılmasın diye, her dahim yetkili servisi tercih ettim. Ancak yetkili servis ne yazık ki cihazımı onaramadı, daha da kötü hale getirdi.

    Durumu Franke Türkiye' ye bildirip, cihazımın değişimini talep ettim. Ancak olumsuz yanıt aldım. Franke Türkiye' den beni arayan yetkili hanımefendi, sürekli cihazımın ''eski'' olduğunu lanse etmeye çalıştı bana. Ancak hala piyasada olan, satışı gerçekleştirilen bir ürün. Daha geçen hafta bir yapı markette gördüm sıfırını.

    Ne tür bir yol izlememi önerirsiniz arkadaşlar ? Sonuçta yetkili servis paramı aldı, makinamın da içine etti. Varolan sorun 3'e 5'e katlandı. Kendimi dolandırılmış gibi hissediyorum.

    2014' de evin beyaz eşyalarını yenilerken, Bosch ile Franke arasında kalıp Franke' yi tercih etmiştim. Ne kadar yanlış bir karar verdiğimi yeni yeni farkettim. Yazlıktaki 15 yıllık Bosch çamaşır makinam, 20 yıllık bulaşık makinam sapasağlam çalışırken, 2014' de aldığım Franke' lerin garantisi bittikten beri dökülüyor her biri.
    Ocak 4 kere, fırın 2 kere bozuldu. Şu an mesela fırının kapağı kapanmıyor. Menteşeleri bozulmuş. Yılda maksimum 8-10 kez çalışan fırın, daha şimdiden bıraktı kendini. Servis falan da çağırmayı düşünmüyorum artık. O menteşeleri kendim temin edip, kendim monte edeceğim. Nasıl yapıldığını da videoya çekip, Youtube' a yükleyeceğim.

    Malzeme kalitesinin bu kadar kötü olacağını cidden beklemiyordum. ''Franke'' yazısını gördükçe cinler tepeme çıkıyor artık.



  • Bosch alsaydınız da bir şeyler değişmezdi. 2014'te bosch bulaşık makinesi, ankastre fırın, ocak ve mutfak robotu aldık. Bu yıl bulaşık makinesi montaj hatasından dolayı su sızdırmaya başladı. Alttaki pompalara ve karta zarar verdi. Kendi imkanlarımla yaptım. Tamir ederken 10'dan fazla yerde revizyon yaptım. Bunun dışında ankastre ocağın da çakmağı bozuldu. Robotun motor fırçaları da 2 senede bitti.

    Günümüzde miele dahil hiç bir beyaz eşya üreticisi dayanıklı olsun diye üretmiyor. Alırken buna dikkat etmek lazım. Ömrünü kabullenip ona göre bütçe oluşturmak önemli. Ben bundan sonra en ucuzunu alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 14 Şubat 2019; 1:25:24 >
  • Ben de benzer şeyi SAMSUNG çamaşır makinesinde yaşamıştım. Sürekli hata kodu verip makine kendini kapatıyordu. Yetkili servis 3 kez gelip gitti ve sonuçta bir şey değişmedi. Serseri mayın gibi ne zaman hata vereceği belli değil makinenin.

    Buzdolabım arçelik, 18 yıl sonra kapı fitilleri tutmamaya başladı. Servisi çağırdım, servis buzdolabı kapısının komple değişmesi gerektiğini, fitillerin kapıya yapıştırma yöntemi ile değil, kapının iç aksamına yedirilerek üretildiğini ve bu nedenle fitillere müdahale edilemeyeceği söyledi. Yeni kapıya tam 3.000 lira para istediler. Ben de buzdolabını değiştirdim tabi.

    Yani her beyaz eşya üreticisi belli bir ömürle makinalarını üretir. Satmak zorunda zira. Ama bazıları afedersiniz, ÇAKAL gibi üretim yapıyor. Markayım diye ortalıkta geziniyor.

    En uygun fiyatlısını alıp geçmek en mantıklısı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.