Şimdi Ara

FOTO SÜTÜDYO da KULLANILACAK EKİPMANLAR öneri tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba Sütüdyo da kullanmak üzere gerekli ekipmanlar hakkında bilgi sahibi olmaya çalısıyorum araştıyor ve kıyaslıyorum lakin çok fazla detay var para flash ve sorf ışık ayak perde fon v.s konusunda sorun yaşıyorum. hangi flash ne kadar güçte olmalı hangisi ideal yada perde fon nasıl olmalı marka model gibi konularda zorlanıyorum..
    yanlış bir yatırım yapmamak için deneyimli ve ustadlarımızın yardımını istiyorum nerden alabilirim nerede uygundur belirtirseniz sevinirim.

    bütçe olarak 7bin lira ayırdım ama illa 7 bin olacak diye bir durum yok tasarruflu ürünler ile daha ucuz yada diğer türlü pahalıya gelebilir tavsiyelere ve yardımlarınıza açığım.

    Başka bir konu açtım makineler için sütüdyoda kullanmak için canon 6d kullanmayı düşünüyorum. ama diğer ekip manlar önemli gelin damat resimleri önceliğim portre 2. plan benim içinama oda olacak elbette. .
    bu arada çalışma südütyosunun büyüklüğü 6 metreye 5 metre.

    saygılar..



  • bir stüdyonun herşeyi için 7 bin TL ayırdıysanız yetmesi pek mümkün değil gibi :(

    öncelikle olan stüdyoları gidip gezmenizi, tanıdığınız bir stüdyo sahibi varsa, stüdyosunu incelemek için izin alıp, neler kullanıldığına bakmanızı öneririm.

    bu forumdaki arkadaşların çoğu amatör. profesyonel anlamda stüdyo kullanan var mı bilemiyorum. ben denk gelmedim.
  • haklısınız ama ticari kaygıları olan birisine rakip birinin aynı lokasyon da bu teklifi yapması benim için zor gibi görünüyor.

    sizden ricam uygun niteliklere sahip ekipmanları tavsiye edermisiniz. fiyat olayı 7 bin den yukarı olsun ama iş görecek ekipmanlar olabilir.
  • 7 bin değil de min. 10'bine başlangıç olabilir gibi.Gerekli tüm ekipmanları hayyamdan alırsın zaten.
    Almadan önce de şuradan araştırabilirsin.http://www.bhphotovideo.com/
    Makine olarak mk3 ya da mk2 tavsiye ederim ben ama çok zorlarsa 6D'de olur. Birtane l serisi alırsın tüm aralıklarda işini görücek.Stüdyo büyüklüğüne göre 24-70 ya da 70-200 f4. F2.8 olanı daha iyi tabi ama o bütçeyi zorlar.

    Işık fiyatları için http://www.serfoto.com.tr/
  • nerede ikamet ediyorsun. istanbulda isen sana yakın fotoğrafçıya seni yönlendirebilir bilgi sahibi olabilirsin.
  • bu işten para kazanmayı düşünüyorsanız ayırdığınız miktar ne yazikki çok az.Ve ayrıca stüdyo açmak sorun değil açarsın ama portre vesikalık çekecekseniz ana parayı kazanmanız bile gerçekten zor.Bu işten stüdyo açıp para kazanmak istiyorsanız katalog dergi vs çekimleri yapmalısınız ki kazanacaksınız.Bir diğer gelir kaynağı da düğün doğum fotoğrafları çekmek ki onun içinde stüdyo çok şart değil dış çekim yaparsınız ve onun içinde paraflaş gibi bütçenizi yoracak şeylere ihtiyacınız yok.Tepe flaşı ile idare edebilirsiniz.Stüdyo ihtiyacınız olmaz.Dediğim gibi ilk başlarken freelance çalışmanızı öneririm.Bunun içinde sizi müşteriye ulaştıracak güzel bir web sitesi sahibi olursanız daha güzel olur tahminimce.
  • Stüdyoda sadece vesikalık mı çekiceksiniz yoksa gelin damat nişan çocuk fotoğraflarıda çekmeyii düşünüyor musunuz ? ve bütceniz yeterli gibi ahım şahım bir stüdyo istemiyorsanız

    edit: Stüdyoda canon yerine Nikon kullanırsanız daha iyi verim alırsınız canon dış çekimlerde renkleri daha iyi veriyor ama stüdyoda nikon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ev Terliği -- 8 Ocak 2014; 9:41:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ev Terliği

    Stüdyoda sadece vesikalık mı çekiceksiniz yoksa gelin damat nişan çocuk fotoğraflarıda çekmeyii düşünüyor musunuz ? ve bütceniz yeterli gibi ahım şahım bir stüdyo istemiyorsanız

    edit: Stüdyoda canon yerine Nikon kullanırsanız daha iyi verim alırsınız canon dış çekimlerde renkleri daha iyi veriyor ama stüdyoda nikon

    Sen hangi yüzle halen buralara gelebiliyorsun cidden merak ediyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLoWeR

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ev Terliği

    Stüdyoda sadece vesikalık mı çekiceksiniz yoksa gelin damat nişan çocuk fotoğraflarıda çekmeyii düşünüyor musunuz ? ve bütceniz yeterli gibi ahım şahım bir stüdyo istemiyorsanız

    edit: Stüdyoda canon yerine Nikon kullanırsanız daha iyi verim alırsınız canon dış çekimlerde renkleri daha iyi veriyor ama stüdyoda nikon

    Sen hangi yüzle halen buralara gelebiliyorsun cidden merak ediyorum...

    Hayırdır hocam olay nedir?
  • cevaplar için teşekkür ediyorum Amasyada ikamet ediyorum ama istanbulada gelir ekipmanları alabilirim. şimdi söyle özetleyim toplamda 7 bın tl sadece fon flash için ayırdım. yoksa makkine iç dizayn gibi konularda 50 bın tl bütçem var. foto makine ve lensleri 7 bın tl ye dahil etmeden dusunule bilir cunku bir canon d6 zaten 5 bın civarı bu şekılde düşüldüğünde foto makine lens flash fon v.s 15 bın tl düşünebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zafercaliskan

    cevaplar için teşekkür ediyorum Amasyada ikamet ediyorum ama istanbulada gelir ekipmanları alabilirim. şimdi söyle özetleyim toplamda 7 bın tl sadece fon flash için ayırdım. yoksa makkine iç dizayn gibi konularda 50 bın tl bütçem var. foto makine ve lensleri 7 bın tl ye dahil etmeden dusunule bilir cunku bir canon d6 zaten 5 bın civarı bu şekılde düşüldüğünde foto makine lens flash fon v.s 15 bın tl düşünebilirim.

    Hocam sizin gitmenize gerek yok biz stüdyoyu değiştireceğimiz zaman İstanbuldan birileri geldi patron konuşmuştu geçerken uğradılar adamlar Türkiyeyi geziyorlar senin stüdyona bakıyorlar büyüklüğüne enine boyuna sana uygun flaşları söylüyorlar ekipman tavsiyesi yapıyorlar bunu koysak böyle olur bu böyle olur diye fiyat çıkartıyorlar her çeşit flaş var kafana nasıl yatarsa öyle kuruyorlar stüdyonu 2 yıl garantili her ürünleri eğer istersen firmanın ismini sitesini öğrenip sana haber veririm. Kendim alır kendim kurarım diyorsan

    Öncelikle tavan ray sistemi kurmanı tavsiye ederim kullanışlı oluyor. Yeşil fon sistemi kurarsan işlerini hızlandırır yer kısmında 4-5 metre olursa rahatca hareket edebilir müşteriler boy fotoğraflarında üzerine kalın naylonlardan serersin perde kirlenmez ama bu sistem olunca arkaya başka fon kullanamıyorsun naylon kalın ve ağır. 500W 2 tane flaş işini görür saç flaşı olarakda 300W flaş yeterde artar bile. Vesikalık için istediğin bir arka fon ve fon tutucu alabilirsin. Flaşlar için tetikleyici. Birde tavsiye duvarları siyah renge boyayıp stüdyo içinde ayna olmazsa tavandaki lambayı yakmazsan yeşil fon kesimi daha ayrıntılı oluyor.

    Hatam yanlışım varsa kb 30 saatlik uykusuzlukla bu kadar :)
  • Bas Çek kullanıcısına yanıt
    Üstadım gerçekten çok yararlı bilgiler verdin. ben bahsettiğin bu firmanın telefon numarası yada web adreslerini senden rica edeyim.


    Tavana ray sistemi bencede ayak lardan daha kullanışlı gibi geldi banada. flashların 2x 500w olması konusundada ve tepe flashında 300w olması konusunda tavsıye için teşekkür ederim tekrardan.

    Ürünleri alırken tavsiye edeceğin satıcı bir dükkan varsa istanbul yada ankara yazarsan sevinirim.

    sygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafercaliskan -- 9 Ocak 2014; 19:19:46 >
  • zafercaliskan kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kafanı karıştırıp yanlış bilgilendirmek istemem çünki bende malzemeci olarak kimseyi tanıyorum dediğim gibi gelip kendileri kurdular yanında bardağa baskı tşört baskı süblümasyon sisteminide altık oda 1.5 bin liraya denk gelmişti onuda tavsiye ederim soran olur illaki. Kendini belli bir mağazaya odaklama internetten araştır bence alacağın ürüne karar verip en ucuz bulduğun garanti veren siteden alabilirsin. 500W flaş yeterli olur fazlasıyla tepe flaşı 200 lük bile yeter ilk etapda fazla masrafa girmeyim dersen şemsiye ve flaş ayaklığı kullanabilirsin. Softbox olarakda petekli almanı tavsiye ederim ışığı eşit oranda dağıtıyor bir tane 8 gen olanlardan bir tane dikdörtgen olanlardan işini görür tabi stüdyonun yapısını bilmiyorum ne kadar büyüklükde ?
  • ray sistemi fon ve flaşlar için yardımcı olurum.tabii bütcene göre değişiyor.ölcülerini verirsen ona göre bir fiyat cıkarırız.
  • 7 metreye 4 metre sütüdyo yu elimden geldiğince tam teşekküllü kurmak istiyorum.fon para flaslash lar şemsiye gerekirse olabilir.. ray sistemi v.s araştırma yapıyorum hali hazırda bütün ekipmanları tek bir yerden almak istiyorum. ve sonrası içinde aynı yerden alışveriş yapmak nıyetındeyım. muhattab konusunda ve garanti konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorum açıkçası foto makine ve ekipmanları 1 hafta içinde sonuca bağlayacağım.

    irtibat için telefon bırakırsanız ararım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafercaliskan -- 11 Ocak 2014; 3:27:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zafercaliskan

    7 metreye 4 metre sütüdyo yu elimden geldiğince tam teşekküllü kurmak istiyorum.fon para flaslash lar şemsiye gerekirse olabilir.. ray sistemi v.s araştırma yapıyorum hali hazırda bütün ekipmanları tek bir yerden almak istiyorum. ve sonrası içinde aynı yerden alışveriş yapmak nıyetındeyım. muhattab konusunda ve garanti konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorum açıkçası foto makine ve ekipmanları 1 hafta içinde sonuca bağlayacağım.

    irtibat için telefon bırakırsanız ararım.



    slm lar.stüdyo istediklerinizi bana yollayın.neler istiyorsunuz.kactane fon flash ve rays istemi olarak ben size bir fiyat cıkarayım.liste olarak size fiyat örneği yollarım özelden veya maille
  • Özelden listeyi yolladım. ama burdanda yazmak istedim. farklı bir teklif geleceğini umuyorum. ödeme nakit.

    1.Elinchrom BRX 500/500 Paraflash Set

    2.canon 6d 24-105 kit lens

    3.Canon EF 50mm f/1.8 II Lens

    4.Canon 580EX II Flaş

    5.Weifeng 270x600 cm Sonsuz Düz Renk beyaz ve gri ( Marka muadil de olabilir )

    6.Weifeng ES-B3 3 lü Fon Askı seti ( marka muadil de olabilir. )

    7.Sony hxr mc200e Video kamera 2 adet.

    8. tepe saç flash ( öneriniz olabilir set içerisinde uyumlu olan bir model )

    9.Somita ST-7030 Profesyonel Tripod 3 adet. ( ben bunu seçtim ama taşıma kapasitesi 5 kg olan bir tripot olabilir. )

    10. Epson L800 yazıcı

    11. Epson R3000 yazıcı

    12. Weifeng 135X190 cm PROFESYONEL PORTRE FONLARI 2 adet. ( hızlı vesikalıklar için hazır renk geçişli fon )

    13. portre fon standı 2 li askılı


    Merhaba kabaca eksikler ihtiyacların listesi bu şekilde fiyatlandırma yaparken tek tek fiyatlandırma yaparsanız memmun olurum.

    uygun fiyat verir iseniz bütün ürünleri sizden alabilirim. Takdir edersinizki Fiyat araştırması yapıuyor ve karşılaştırıyorum.

    İnşallah anlaşırız... Teşekkürler.
  • zafercaliskan kullanıcısına yanıt
    Zafer kardeşim selamlar,


    stüfyo açmak için fotoğrafçı ustalık belgesi gerekiyol belge için herhangi bir araştırma yaptın mı ya da sen de mevcutmu.Ben de şuan senin geçtiğin aşamalardayım..
  • Arkadaşlar gerekli olan malzemleri istanbul da sirkeci hayyam da polat foto dan aldım erol bey ve özellikle önder bey çok yardımcı oldular. Fiyatta uygun oldu sorunsuz bir alış verişti tavsiye ederim.

    bu arada Ben gerekli evraklara sahibim.

    takıldığınız bir yer varsa yardımcı olabilirim.
  • zafercaliskan kullanıcısına yanıt
    Size pm attım hocam,maliyeti ve ekipmanı paylaşma şansın var mı ayrıca..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.