Şimdi Ara

Forum yazılarım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı yazdığım konular silindiği için konuya yazdığım mesajlarda siliniyor. Böyle olunca suya yazı yazmış gibi hissediyorum. Bu başlık altınca onca emekler ve vakit ayırarak yazdığım bazı yazıların kopyalarını ekleyeceğim. Umarım forum kuralları filan bi sakıncası yoktur.



  • Bilmiyorum burda RTE nin amacını. Belki BM sen al masraflarını söyle biz karşılarız filan diyip açtırdı sınırları. Yada nüfüs artışı beklentiden düşük. Az maaş ile çalışacak iş gücüne ihtiyaç vardı. Bi kararname ile suriyeye geri gitmeyenleri vatandaşta yapabilir.(10 sene oturanı vatandaş yaptım der reis oldu bitti :) Böylece halkın paralarını yemezler. Ama vatandaşlığa girerlerse SSK filan ucuz iş gücü olma avanajlarını yitirecekler. Vatandaş olunca gelir testi yaptırıp yine ücretsiz sağlık hizmeti yoksulluk yardımı alacaklar.

    Şuan bizim çalışmak istemediğimiz işlerde çalışıyorlar ve oturmak istemediğimiz yerlerde oturuyorlar. Bişeyde diyemiyorum eskisi gibi savaşlar yok tank a kazma ile saldıramazsınki. Geri dönmeleri için RTE nin esadla barışması esadında bunları affetmesi lazım. Siz gene başlarsınız bu kaçıncı kandırılma filan. Eskiden şehirlere köylerden göç vardı. Eski filmlerde gülerek izleriz köylülerin şehirdeki maceralarını. Suriyelilerde bu köylüler gibi. Yaşaya yaşaya öğrenecekler şehirde yaşamayı. Onlarda bizim gibi insan içinde iyiside var kötüsüde. Siz iyi davranırsanız iyi kötü davranırsanız kötü olurlar. Kaybedecek pek bişeyleri yok...




  • En önemlisi seçim sistemi. Bu değişiklik ile ülkeyi vatandaşı en çok kim kandırırsa onun yönetmesinin yolu açılmıştır. İsterseniz Atatürk ün uyguladığı seçim sistemini bi araştırın. Tek parti açık oylama. Halk senin seçtiğin vekillerden istediğini seçiyor

    AKP de bu gücü cumhuriyetin bug unu bularak gayette demokratik yollardan sağladı. Çok demokrasi zararlı bak çoğu avrupa ülkesi hala krallıkla yönetiliyor. Ülkeyi seçimle gelen müdür yönetiyor. Kral yeri gelince müdürün kulağını çekiyordur.

    Hırsız dememin sebebi zamanında CHP nin mallarının kamulaştırılması. Artık nası mal mülk yaptılarsa parti üstüne, yeni gelen hükümet bunları kamulaştırmış. Tabi küplerdekine dokunulmamış. kanun no :6194https://odatv.com/images2/2018_09/2018_09_17/8584.pdf Sonra darbe olmuş asmışlar ama :) Darbeden sonra ne olmuş araştırmadım o mallar.

    Birde burda bi forum üyesini araştırırken gördüğüm konu var.

    "2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, İsmet İnönü'nün ülkeye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine "Bunun bir bedeli var" diyerek mücevherlerini aldığını ileri sürdü. Osmanoğlu, iddiasıyla ilgili bir belge sunmadı."https://forum.donanimhaber.com/osmanoglu-ismet-inonu-hanedan-uyelerinin-altinlarini-aldi--137030332

    Burda geçen iddaa inönünün torunu tarafından yalanlanıyor. Mücevher alınıp hazineye kayıt edildi diye bişeyde yok. İnönünün karısında gördüm diyor. Günahları boyunlarına. İftiramı hırsızlıkmı. Siz seçin...


    1950 de neden tam demokrasiye geçildi. Görev süresimi doluyordu. Dünyalığı çıkardıkmı dedi. Yaşlandımı. Partiyi ve ülkeyi devir edecek güvenilir birini mi bulamadı. Bi akşam vakit bulursam araştıracağım.

    Birine "hadsiz" derken tekrar düşünün. Sözlük anlamı uçsuz bucaksız sınırsız demek. İltifatınız için teşekkür ederim.

    İnternet güzel şey. Siz heralde google çeviriden haşere dilinden Türkçeye çevirerek yazıyorsunuz demekki. Olsun her kesimden görüşe saygımız var.

    Hatta Kanal D de bi dizi vardı. Vatanım sensin. Orda Albay Cevdet vardı başrol. Yunan için nasılda başarılı bi komutandı. Al bunu koy inönüyü. Her başarılı askerin arkasında birileri vardır. Neyse akşam oldu evime gidem... Sizede iyi akşamlar...




  • Bimiyorum inönü vatana ihanet etmişmidir etmemişmidir. Şuan bunun bi önemi yok çünki ağırlaştırılmış müebbetin bile zaman aşımı en fazla 30yıl. Ölmüş gitmiş adam. DP cezalandırmak yerine üstünü örtmeyi seçmiş. Sadece CHP nin haksız elde ettiğini düşündüğü malları kamulaştırmakla yetinmiş. (kanun no : 6194 )https://odatv.com/images2/2018_09/2018_09_17/8584.pdf

    İnönünün gözüme batan yaptıkları Atatürk bunu görevden alıyor. O evde ingilizce dersleri alıyor. (biyerde gördüm anasıyla olan konuşması diye nekadar doğru bilmiyorum) Atatürk ülkeyi Celal Bayar a emanet etmiş. Bu Atatürk öldükten sonra önce cumhurbaşkanı olmuş sonra chp başkanı olup Celal Bayar ı saf dışı bırakmış. 1950 ye kadar diktatör olarak ülkeyi yönetmiş.

    Artık ne olduysa 1950de seçim sistemi değişmiş. Görev süresi mi doldu ne oldu araştırmadım. Yerine gelecekler kendi gibi tek parti olarak ülkeyi yönetmesin diye gizli oylamaya geçilmiş ve Yeter söz milletin diyen Celal Bayar gelmiş. Sonra o CB olmuş başbakanda Menderes.

    Atatürk tarihten okuduğum şekilde ülkeyi kominist bi sistem ile güçlendirmeyi seçmiş. Birçok fabrikanın kurulumunda ruslarla ortak çalışılmış. Atatürk ün yaptığı hata millete güvenmek. Halkı kazanıp belki sistemi değiştirecekti bilemiyoruz.

    Darbeler vs. sistem birdaha eski haline dönmemiş. Bu yüzden şuan bu sebepte olmamızın direk sebebi inönü.

    Ayrıca Atatürk ün çizdiği yoldan çıkılmış, fabrikalar siyasilerin oyuncağı olmuş gereken yatırımlar yapılmadığı için kapanmış gitmiş.

    Bilmiyorum bende bıkma aşamasına geldim ama her fırsatta bunları yazıyorum.

    Şimdi siyasete atılıp Atatürk ün kurduğu sistem gibi ülkeyi yöneteceğiz desek 3-5 oy anca çıkar. Ülkeye reset atıp yeniden başlasak kim bilir kimler gelip bizi özgürleştirmek ister. Bizim tek kurtuluşumuz birlik olmak ve AKP yi güçlüde birleşmek ilkesi ile destekliyorum.

    Ben ataistim dinlerin insanları kolay yönetmek için bulunmuş şeyler olduğuna inanırım. %96sı müslüman olan bi ülkede dini kullanmadan biyerlere gelemezsin.

    Katardan aldığı uçak demişsiniz. Ben onu hediye edildi diye biliyorum.

    CHP nin başıda bir kaset oyunuyla Baykal dan devir aldı partiyi. AKP deki istikrarı liyakati hiç bir partide görmedim. Kimse rakip olmadı. Görevden aldıkları, yollarını ayırdıkları mualiflerin yanında yer almadı. Alahine laf etmedi. Bu bence güçtür...

    Suç bizde. Onlar ne istersek onu yapıyor. Oy vermek için hizmet istiyorlar her ile havaalanı yapıldı. Paralar betona gömüldü. Yok ki dünyaya satacağımız bi markamız para gelsin ülkeye. En uyduruk şey bile çinden ithal. Bu halde olmamızın sebebi atalarımızın iyi niyeti. Birde Atatürk ün çizdiği yoldan çıkılması.

    Şimdi geriye dönüp akp öncesine bakıyorum geliştik güçlendik. Ama vatandaş dolara yatırımdan yabancı mal kullanmaktan vaz geçmedi. Siyaseten yapılabilecekler sınırlı. Herşeyi onlardan beklememek lazım...




  • Sistem bu. Atatürk ün kurduğu sistemi değiştirip bizi buna mahkum eden hırsızlığı tescilli inönüyü birkez daha rahmet! ile anıyorum.

    Mualefet cephesinden o kadar saçma asılsız karalamalar geliyor ki herkes bunlara benim kadar sakin cevap veremiyor. Belki onlarda ortalığı karıştırmak için tasarlanmış kılık değiştirimiş mualiflerdir. Ortalık çok karışık.

    Siz bile umrumda değil kimin ne dediği yalan mı gerçek mi diyecek konuma gelmişsiniz. Üzüldüm.

    Savunan derken sistem bu. Kim daha çok insanı kandırırsa o yönetiyor. Türkiyenin akp den önceki hali bile akp gelsin diye belki kötüydü. Kazanıp kaybetmemiz 3-5 insanın insiyatifinde.

    AKP nin yaptıkları bana doğru geliyor. Yanlışları söylemek yerine iftira eden bi mualefete oy vermek istemiyorum. Akp nin yanlışı varmı yokmu değiştirilen kanunlara göre yok. Hep dediğim bi laf var AKP Cumhuruyetin bug unu buldu. Herkes onlardan suç yok. Tekrar bizi bu sisteme mahkum eden inönüyü rahmet! ile anıyorum....




  • Bu kadar yazı yazmışsın ama inönünün yaşlanıp emekliliği gelince seçim sistemini değiştirmesi, Celal Bayar a geçmişten hesap sorulmayacak diye söz almasına, sonra seçimi kaybedip mualafet olması. DP hükümetinin nin CHP nin haksız, devletten çalarak elde ettiği mallara (zimmete geçirdiklerine dokunulmamış) el koyması-kamulaştırması. Daha sonra darbe ile yönetimin değişmesi.

    İnönü Atatürk ün kurduğu sistemi değiştirmeseydi ülkemiz çok daha güçlü olurdu. Tabi birde Atatürk sağlığında Celal Bayar ı başbakan yapmıştı. Atatürk ün görevden el çektirdiği inönü Atatürk öldükten sonra partiyi ve ülkeyi ele geçirdi.

    Atatürk çok partili siyasi hayata geçmek istesede olmamış. Bunu için önce halk ı kazanmak gerekli. Uzun yıllar geçsede inönü bunu becerememiş. İlk serbest seçimde sandığa gömülmüş. Ne acıdırki Atatürk ün sağlığında başbakan yaptığı Celal Bayar kazanmış. Halkın gücünü arkasına almış birinide darbe ile indirmişler.

    Şimdiki leş-buglu sistem inönünün eseri. Devletin gücü, kurulan fabrikalar siyasilerin oyuncağı oldu. 1950 demokratikleşme değil çürümenin başlangıcı oldu. Tarihten gördüğümüze göre bukadar demekrasi bizim gibi çıkarcı bi toplum için fazlaymış. Hatta bu demokratikleşme sürecinde abd nin baskılarıda büyük.

    Atatürk ün kurduğu sisteme geri dönsek güzel olurdu :)
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137421023




  • Dünya çok adaletsiz biryer. Zenginler, güçlüler insanları yönetmek için çok güzel hikayeler yazmışlar. Şimdi kameralarla yaptıkları güvenliği ozamanlar bu hayali varlıklar ile yapmışlar. Korku ve santaj insanları yönetmenin en kolay yolu. Nasıl ki biz çocukları öcülerle korkutup şunu yaparsan sana şunu almam gibi şantajlar yapıyorsak bu güçlerde bize aynısını yapıyor.

    Şimdi cennet bonuslarını, cehennem cezalarını pek takan olmadığı için heryer kamera, heryer güvenlik :)

    Bu arada orası saray değil, külliye. Saray diyip RTE yide padişah yapıyorsunuz. Bi ülkeyi güçlendirmek için kendinize yandaş sizi destekleyen ülkeler bulmanız lazım. Bunlarda para bastırmadan olmuyor malesef. Al gülüm ver gülüm sistemi her yerde geçerli Ya abd gibi gücünüzle yandaş bulursunuz yada bizim gibi para yedirerek yandaş bulursunuz...

    Okadar parayı RTE nin tek başına sarayda yediğini düşünmüyorsunuzdur heralde




  • İslamdan soğumamım en büyük nedenlerinden biride dolara yatırım yaparak para kazanmanın "helal" olduğunu söyleyen hocalar. Aynı hocalar borsadaki hisseler için bisürü kıstas getirirken buna kıymetli maden gözüyle bakıp yapıştırmışlar helal i. Artık ozamanlar bu hocalara ne yaptılarsa şimdinin halifesi bile abd hayranı

    abd parasının değerini korumak ve arttırmak için islamın yasakladığı haram kıldığı her şeyi yapıyor ama kazanılan para helal.
  • Ben kendimi bunlarla kandırıyorum. Sende inandığın şeylerle kendini kandırıyorsun. Hatta dünyada uslu durun, zenginlerin malına dokunmayın, zenginlerin dediklerini yapın, kadınlarda kocalarına itaat etsin diye öbür tarafta çılgın vaatler vermişler bol keseden. Bak unutmadın dimi hurilerden vakit bulup gel bul beni kenbalx :). Ayrıca merak ediyorum size huri varda cennete giden kadınlara ne verecekler.

    Asıl sen o ayetleri izafiyet teorisine bağlayıp hata yapıyorsun. Hayali olayı ispat için başka birinin hayalini kullanıyorsun. Hayal diyorum çünkü ispatı yok. Hepsi birilerinin düşüncesi... İspatlara bak yüksek yerdeki daha çok yaşlanıyormuş, iki saat arasında saniyenin 90milyarda biri kadar fark olmuş

    Verdiğim bilgilerde nasıl zaman kavramı geçmiyor. Gün, yıl zaman değilmi. Senin ayetlerde de gün yıl var sadece. Diğer gezegenlerdeki gün ve yılın dünya gün ve yılına oranı senin ayetlere daha çok uyuyor. İzafiyet teorisi gibi karmaşık ve ispatı imkansız olan bişeyi kullanıp kafa karıştırma boşuna.

    Asteklere yada mısırlılara ait demedim. O bilgiler basit gezegen gözlemleri. Bahsettiğim medeniyetlerin kalıntılarında astronomideki bilgileri anlaşılıyor ama onlardan yazılı bi belge kalmamış. Silinip gitmişler. İskenderiye kütüpanesi gibi yerler bilgi gücünü kendilerine saklamak isteyen kişilerce yakılmış. Bu güçler geçmişten elde ettikleri bilgilerle dinleri oluşturmuşlardır. Peygamberler seçilmiş kişi ama tanrının değil, bu güçlerin seçtiği kişi

    İnsanları bi süper güçle korkutup yönetmek en kolay yönetim biçimi çünkü...




  • Bizim cennetimiz cehennemimiz dünya. 4.5. boyutlar, ruhlar, periler, melekler, öcüler gibi hayal ürünlerine inanmıyorum :) Bunlara inanıp kendini kandırılmış hissetmiyorsan saygı duyarım :)

    Namaz ve oruç hakkında kitaptan bilgiler bu sitede yazanlarmı; http://www.kurandakidin.com/2012/03/kuranda-oruc-ibadeti-nasil-anlatilmaktadir/ http://www.kurandakidin.com/2012/03/kuranda-namaz-ibadeti-nasil-anlatilmaktadir/

    Bu site sizin tarafın karşı geldiği bi kaynakmıdır. Kitaba dayandırıyor bilgileri. Buna göre;

    namaz için 3 vakit ve rekat filan yazmıyor. Kılınmayanların kazası yok.


    Abdest için

    "Yani abdestin çukur yerlere yapılanlardan sonra alınması gerekmektedir. Bunun dışında tarif edilen hiçbir şeyle, ne kanın akması, ne deve eti yenmesi abdesti bozmaz. Ayetten abdesti neyin bozduğu açıktır. Kişiler “ayak yolunda”, çukur olan yere ne yapıyorsa abdesti o bozar."

    "5Maide Suresi 6. ayetin başında abdesti nasıl almamız gerektiği anlatılır. Bu anlatımda “yıkayın” fiilinin ardından “yüz ve dirseklere kadar elleri” ifadesi geçer, “sıvazlayın” fiilinin ardından da “baş ve topuklara kadar ayakları” ifadesi geçer." diyor

    Boy abdesti için sadece yıkanın diyor. Ayrıca sadece kadın ile cinsel ilişki sonrası diyor.

    Ayrıca her zaman kitabın mükemmelliğinden bahseden senin gibiler için bi göndermede yapmış

    Normalde bir insanın su bulamama ihtimali çok azdır. Kuran’ın bu durumu açıklaması Kuran’ın gereğinde nasıl tüm detayları verdiğinin bir delilidir. Tüm bu durumlarda kişi suyun eksikliğini temiz bir toprağa teyemmüm ederek giderir. Temiz toprağa eller sürülerek yıkanamayan yüz ve eller sıvazlanır. Böylece namaza hazırlık suyun olmadığı zaman da sağlanmış olur.

    Her iki ayetin de sonunda geçen Allah’ın bize güçlük çıkarmak istemediğine, bağışlayıcılığına, affediciliğine dair ifadeleri abdesti ve boy abdestini bir sürü gereksiz detaylar ve zorluklara boğanlar lütfen tekrar okusunlar.

    Birde yaz ayında oruç tutmaktan şikayet etmişsin :) ufak bi araştırma yaptım http://biliyomuydun.com/116067

    quote:

    Ramazan orucu ilk farz kılındığında tıpkı Muharrem orucu gibi tutuluyordu. Araplar Muharrem orucu tutmayı da Yahudilerden öğrenmişlerdi. Muharrem orucunda yalnızca tek öğün yenilirdi. Bir sonraki günün orucu yatsı vakti başlardı. Yani akşam açılan oruç, bir kaç saat sonra yeni günün orucuna niyet edilerek devam ederdi. Yalnıca akşam ile yatsı arasında yeme içme serbestti. İmsak, sahur diye bir şey yoktu. Ayrıca oruç gecelerinde tıpkı gündüz olduğu cinsellik yasaktı.

    Ancak bu kurallar sonradan değişti.

    Değişimi Dişi Sığır Bölümü / Bakara Suresi 187. Ayetten öğreniyoruz.

    Bu ayette oruç gecelerinde cinsel ilişkinin serbest bırakıldığı ve oruca başlama vakti konusunda, sabah siyah iplikle beyaz ipliğin ayırdedilecek kadar havanın aydınlanmasının esas alınması gerektiği belirtilmektedir. Ayette şöyle deniliyor:

    “Oruç gecelerinde kadınlarınızla ilişki size helal kılındı… Allah bu yüzden sizin kendinizi yiyip bitirdiğinizi bildiği için tövbenizi kabul edip sizi bağışladı. Artık onlara serbestçe yaklaşın… Tanyerinin ak ipliği kara ipliğinden ayırdedilinceye değin yiyin için. Daha sonra da gece oluncaya değin orucunuzu tamamlayın…” (1)

    Ramazan orucunun emredildiği 185. Ayette böylesi hiçbir kuraldan bahsedilmemiştir. Bu nedenle oruç, Yahudilerin tuttuğu gibi tutuluyordu. Fakat 187. Ayette çok köklü bir değişikliğe gidildiği görülüyor. Peki neden bu değişikliğe gidildi?

    Çünkü bir şey yaşandı.

    Hattap oğlu Ömer, (Halife Ömer) bir yatsı vakti mescitte ibadetten sonra peygamberin yanına gidip ona şöyle dedi:

    “Ey Allah’ın elçisi, ben dün gece yasak olmasına rağmen yatsı ibadetinden sonra eşimle birlikte oldum.” Peygamber, Hattap oğlu Ömer’e; “Bu sana yakışmadı ey Ömer!” dedi.

    Bu konuşmaya tanık olanlardan bazıları da geceleri eşleriyle birlikte olduklarını itiraf ettiler. Peygamber üzüntü ve kızgınlıkla oradan ayrıldı. Daha sonra işte bu yaşanan olay üzerine 187. Ayet geldi ve oruç gecelerinde cinsel ilişki serbest bırakıldı. (2)

    Görüleceği üzere Hattap oğlu Ömer’in yaşadığı bir hadise nedeniyle orucun kuralları değişti ve yasak olan cinsellik serbest bırakıldı. Kim bilir belki peygamber, uzun yaz günlerinde de oruç deneyimi yaşasaydı büyük olasılıkla orucun süresi konusunda da bir değişiklik sözkonusu olabilirdi.


    Ramazanda çıktığı seferlerden biri de Mekke’nin fethidir. Rasûlullah (sav) fetih yılında 10 Ramazanda Medine’den yola çıktı. Yol güzergâhındaki Kedid’e ulaşıncaya kadar oruç tuttu. Ancak oradan itibaren yolda oruç tutmadı.

    İslam peygamberi Muhammed, Hicret'in 8. yılı, Ramazan ayının 10. günü, 10 bin kişilik bir ordu ile Medine'den çıktı (1 Ocak 630). 20 Ramazan'da (11 Ocak 630) Muhammed ordusunu 4 kola ayırdı ve ordusuna şu emri verdi

    Hicri takvime Halife Ömer zamanında geçilmiş. Peygamber zamanında kullanılan takvime göre ay isimlendirmesinden anladığım kadarıyla ramazan kış ile sonbahar dönemlerine geliyor. Oradaki iklime göre sular nezaman donuyor filan detaylı araştırmak lazım..

    muharrem,safer,rebiülevvel,rebiülahir,cemazielevve l,cemazilahir,recep,şaban,ramazan,şevval,zilkade,zilhicce

    Cemaziyelahir veya Cemaziyelsani veya Cemaziyelsaniye ya da Cemaziyelahire (Arapça: جُمادی‌الآخر), hicri kameri ayların altıncısıdır.
    "Cemadi", "cemada" kökünden ve donma, şiddetli soğuk ve buz anlamına gelir. Bu ay isimlendirilirken suların donduğu döneme rastladığı için, bu aya bu isim verilmiştir.

    Şimdiki sisteme göre 10 gün ata ata bu suların donduğu ay yaz ayına denk gelebiliyor ne kadar garip :)




  • Kandıran kandırmış diyorum. Kitap ile uyguladığınız din arasında dağlar kadar fark var diyorum. Ayrıca hastayım şu kıvırtmalarına o kadar yazıya boş bi cevap.

    Ramazanın yaz aylarına gelmesi bile 365 gün 6saat olarak hesaplanan bir yılı ay takvimine göre düzenlenen hicri takvime göre hesap edilip bi karmaşa çıkartılmış. Kış ayı olan Cemaziyelahir bu hesap hatasıyla ara sıra bizim yaz zamanına denk geliyor. Gerçi ozamanlar ay takvimi kullanıldığından gün gün hesap edilmeyip bu ay, mevsim kaymalarına izin verilmiyordur herhalde. Yaz sıcağında ilk uzun ramazan orucu nezaman tutuldu acaba

    Kitapta okadar mucize var diyorsun ama 365 gün 6 saatlik bir yılın hesabının nasıl yapılacağını bile peygamber öldükten sonra Ömer in insiyatifine bırakmış. 29-30günlük 12 ay ile hesaplayıp 10günlük kaymalarla sizi yaz sıcağında oruç tutup daha çok sevap kazanacaksınız diye avutmuşlar


    evet dediğin gibi herşey ortada. Din diye inandığınız şeyler 1600 yıldır dini liderlerin halifelerin üst üste koya koya oluşturduğu şeyler. Birinin kafasına takılmış nası gusül alalım çıkmış bi hoca toplu iğne başı kadar kuru yer kalmıyacak demiş uğraş dur

    İzlemediysen "Küçük ayak" diye bi çizgifilm var dinlerin nasıl oluştuğunu anlatıyor inceden inceden çocuklara.




  • Beni inandırmak için peygamber zamanındaki mucizelerden filan lazım. Onlara sınavda torpil yapılmış bize neden yok :)

    Gerçi çok büyük mucizeler (yürüyen ağaçlar, ellerinde su çıkması, acık yemeken bisürü insanın doyması) beklemiyorum. Şu sahibi çıkmayan tam yılbaşı milli piyango bileti cüzdanımdan çıksın en müslüman ben olurum. Geçim derdi yok tasa yok.
  • İnsanlar aynı kaynaktan çoğaldılarsa neden olmasın. Çocuklar bir anda ben almanca ben ingilizce bende çince konuşacağımmı diyecekler. İlk insan aynı zamanda ilk peygamber çok dil bilen akıllı bilgili falan filan.

    Yaratıcı insanları yaratıp sıfır bilgi ile başıboş hayvan gibi dünyaya saldıysa olabilir sizin dediğinizde. Önce hayatta kalmaya çalışırlar sonra taş devri ilk çağ falan filan dünyaya yayılıp kendilerince konuşmayı öğrenirler. Kabileler diller kültürler oluşur.

    Tabi bu son paragrafta evrimle oluşmuş insanların dünyaya yayılıp kendi dil ve kültürlerini oluşturması mantığıma daha yatkın geliyor.
  • Canlı oluşumu için abiyogenez şart diyorsun ama tanrı oluşumu için neler gerekli onları kimse bilmiyor. Ama sana göre kendi kendine bir tanrı oluşmuş ve herşeyi yaratmış.

    Sen git önce tanrıyı, melekleri, cinleri inandığın ve iman ettiğin bütün süper güçleri ispatla, sonra gel burda ahkam kes.

    Biraz bizi anlaman için şöyle bi ipucu vereyim. Sen varlığını ve yokluğunu ispatlayamayacağın bir yaratıcıya inanıyorsun. Bizde olmuşluğunu ve olamayacağını kesin bir şekilde (milyonlarca yıllık süreç) kanıtlayamayacağımız evrime inanıyoruz. Olay bukadar basit. Hatta canlılığın nasıl oluştuğuna dair başka fikirlerde var ama en çok ağır basan bu ikisi.

    İnancına saygı istiyorsan karşındakinin inandıklarınıda saygı duymayı öğren.


    Birde insanlığın başladığından beri dinlerin tanrıların gelişimini incele; Önce güneşe ateşe putlara filan tapmışlar. Hatta krallar kendini tanrı ilan etmiş. Bakmışlar böyle olmayacak ulaşılması imkansız varlığı ve yokluğu kanıtlanamayacak bi tanrı icad etmişler. Tutanlar günümüze kadar gelmiş. Ama bu dinleri bulanlar çok zeki insanlarmış ta ozamanlar 7/24 kayıt yapan güvenlik kamerasını bulmuşlar. İnsanları suç işlemekten korumuşlar. Suçlusu bulunmayan mağdurları rahatlatmak içinde ahirette cezalandırılacak o suçlu demişler. Tabi bu arada dini liderler rahat içinde yaşamış...

    Sanat var ama sanatçının varlığının kanıtı eskiden yaşamış insanların yazdıklarından ibaret. Ya onları yazanlar **** yada fetö gibi dini kullanıp insanları parmağında oynatan şarlatanlarsa. Diğer iki büyük din olan hristiyanlık ve yahudilik için bunu rahatça söyleyebilirsin sanırım.




  • Hadi bilim adamları ve tüm dünya bir tanrının yarattığı adem i ilk insan olarak kabul etti. Sence bu iş bitecekmi. Hayır insanlık herşeyi yaratan tanrının nasıl kendi kendine oluştuğunu araştıracak.

    Birde ateşten, topraktan, veya ışıktan yaratılma işleri var. Tanrı bile yaratmak için birşeylere ihtiyaç duyuyorsa ateş toprak veya ışık nasıl oluştu.

    Kafamda deli sorular
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139827999
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.