Şimdi Ara

FORUM AHALİSİ YÜZÜNDEN RED DEAD REDEMPTION 2 PROJESİ IPTAL ETİLDİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
214 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet sayelerinde oyunu Türkçe oynayamayacağız. Ne kadar teşekkür etsek azdır kendilerine.

    Şimdi bir oyun daha "asla çevirisi olmayacak" oyunlar kategorisine girdi. Sırada ki ne?

    Sonrada biz şakşakçı yalaka oluyoruz. Şimdi ingilizce öğreninciler gelir. Haklılar tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulkathos -- 17 Temmuz 2020; 16:30:51 >



  • ulan gamepass açıklanmasa bu kadar tepki olmayacaktı ve şikayet falanda olmayacaktı.

    insanın aklına hukuki süreç geliyor ama bu rockstarın GTA 5 ine yapılmayan yama kalmadı.bula bula rdr2 türkçe yamayamı el attılar demedende insan yapamıyor.

    başka bir iş var bu işte.net söylüyorum

    çıkışına 3 gün kalmış bir ürün böyle iptal olmaz.
    "Geçtiğimiz hafta linç ettiğiniz, küfür ettiğiniz, ve TakeTwo'ya şikayet ettiğiniz yama bugün "üzülerek belirtemeyecekleri" sebeplerle iptal edilmiş. Bu konuda TakeTwo'nun parmağı olması kesin gibi. Yani sözün özü. Bravo sevgili ölücüler, başardınız. 30 lira para vermek istemediğiniz için binlerce insan bu oyunu anlayarak oynayamayacak."
    Madem bu kadar hassassınız bu hassasiyetinizi oyunlara Türkçe yapmayan şirketlere karşı kullanın kardeşim. Gidin onları dava edin, şikayet edin! Rockstar seni zerre umursamıyor umursamıyor umursamıyor kardeşim getirmiyor oyunlarına Türkçe. Anlamıyor musunuz? Sony neredeyse çoğunlukla oyunlarına Türkçe getiriyor, Microsoft bile Türkçe oyun getirmeye başladı bunların oyunlarının satış rakamları milyonlara mı ulaşıyor sanıyorsunuz? Satışlarla bir ilgisi yok takmıyorlar bizi takmıyorrrrrrrrrrlarrrrr bitti bu kadar abi bak Cd Projekt Red'e takır takır koyuyor mu oyununa Türkçe'yi koyuyor bitti demek ki adam Türk oyuncu topluluğunu dinliyor abi. O kafana sok bunu! Bu hassasiyetini git oyunu Türkçe yapmayan Rockstar'a karşı kullan.
    300-400 milyon dolar maliyetli oyunlar internette herkese açık indirilebilir durumdayken bu yamanın ücretsiz yayınlanmaması için hiç bir sebep yok bu kadar net yazıyorum.

    Bu nedenle 4 ihtimal var;

    1-Take2 ya atılan mailler spam klasöründe çoktan silinmiştir ama haydi diyelim silinmedi ve take2 bunlara ihtar çekti..Oyuncu dostuysalar zaten yamayı ücretsiz yayınlarlar biz gereken bağışı yaparız sorun olmaz.

    2-Take2 baktı madem yapılmış proje var bunlarla anlaştı yama resmi olarak gelecek ama gizlilik anlaşmasından dolayı söyleyemiyorlar (olası en düşük 2. ihtimal)

    3- Yamayı yaptıkları programı beceremediler yamanın ilk günden kırılma olasılığı olacak bu nedenle programı geliştirecekler. Sonra da take2 dan uyarı aldık ama sorunu çözdük diyecekler yani hikaye yazacaklar.

    4- Take2 bunlara ihtar çekti yakarım hepinizi dedi bunlar korktu yamayı hiç çıkarmayacak (olası en düşük ihtimal)
    "30 lira veremeyen cimriler" diye insanları aşağılıyorsunuz. Ama o insanların protestoları olmasa kurduğunuz cümleyi kuramazdınız dahi. Çünkü 20 lira verip yamayı 1 aylığına kiralamış olacaktınız. 50 lira satış fiyatını getirten de sonra o 50'yi 30'a düşürten de o insanların tepkileriydi.

    Ben rdr 2 yama konusuna girip aynen şöyle yazmıştım:

    "Ben serbest piyasaya inanırım. Dileyen herkes emek verip ürettiği ürünü dilediği fiyattan satışa çıkarabilir. Ama bu demek değil ki her miktarda fiyata tamamım. Eğer akılsızca bir miktar istenirse satın almayabilirim. Ama korsan olarak da asla kullanmam."

    Bunları yazarken aklımdan geçen miktar 20 liraydı. Gayet de anlayışlı bir bakış açısıydı bence. Peki onlar ne yaptılar? Tüö süreç boyunca art niyetli davrandılar. Sizin onları safça koruduğunuzu gördüklerinde değerinizi bilmediler, hayır; gittiler dalga geçer gibi game pass dediler. Tek amaçları sizi sömürmekti. Kabahat sizin gibi safları koruyandadır yani bizdedir. Allah size akıl fikir versin. Kafanızda hakkımızda kalıp düşünceler oluşturmuşsunuz bilmeden etmeden vır vır hakaret edip duruyorsunuz.

    Bu arada ben konuda devamlı yazmadım. Game pass'in açıklandığı ilk gün 4-5 tepki mesajı atıp insanlara almamalarını önerdim. Herhangi başka hiçbir söz veya davranışım olmadı.

    Ha emek ha emek ha 7 ay ha 7 ay. Biz de biliyoruz emek olduğunu ama ortaya konan ürün sadece bir yama. Oyun değil. Neden çıkış yapmış.bir indie oyun kadar pahalı olsun ki? Emek mi.var? Emek bu kadar önemli mi? Siz ekonomi nedir zerre bilmiyorsunuz yemin ederim. Sevgi pıtırcığı mısınız peki? Ulan Türkiye ve tüm iş dünyasında her kademe atlanışında emek düşerken maaş yükselmektedir. Yamanın kaç adet satılacağı bizi ilgilendirmez. Fazla satış yapamayacakalarından ötürü kazanamayacakları geliri fiyatı yükselterek sizden ancak belli bir noktaya kadar talep edebilirler. Oysa onlar sizi resmen sömürmek istedi.

    Size her şey müstehaktır. Kendi açımdan ne şikaye ne de başka bişeyle uğraştım. Alan memnun satan memnunse bana söz düşmezdi. Gidip 20 liranızı çakma gane pass'e düşünmeden bayıldığınızda sömürüldüğünüzü göremeyecek kadar körseniz dolandırılmayı da hak ediyor olurdunuz.
  • FORUM AHALİSİ YÜZÜNDEN RED DEAD REDEMPTION 2 PROJESİ IPTAL ETİLDİ
  • "Geçtiğimiz hafta linç ettiğiniz, küfür ettiğiniz, ve TakeTwo'ya şikayet ettiğiniz yama bugün "üzülerek belirtemeyecekleri" sebeplerle iptal edilmiş. Bu konuda TakeTwo'nun parmağı olması kesin gibi. Yani sözün özü. Bravo sevgili ölücüler, başardınız. 30 lira para vermek istemediğiniz için binlerce insan bu oyunu anlayarak oynayamayacak."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TackleBarry -- 17 Temmuz 2020; 16:25:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlığa bakarak zafer hissine kapıldığınızı biliyorum.Şunu bilin ki hepinizin ruhu karanlık... Türk oyun Dünyası nın düşmanlarısınız.
  • Gerçekten elinize sağlık dh halkı. 4 aydır beklediğim, her aşamasını takip ettiğim çeviri iptal edildi. Şimdi keyiflenebilirsiniz. Hak ettiğiniz bu fakat olan bizim gibi saygıyla bekleyenlere oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TackleBarry

    Bu mesaj silindi.
    Başka söze gerek yok!
  • Bende yamanın iptal ihtimalleri için ayrı bir konu açmıştım. Edecek laf yok, pisi pisine gitti bu büyük proje. Etki edenlere Allah akıl fikir versin.

    https://forum.donanimhaber.com/red-dead-redemption-2-turkce-yama-sorunsali-hk--144583650#144583650
  • Donanımhaberden 'de bunu beklerdim zaten şimdi herkes üzülmüş rollerine girmeye başladı bile kimse şikayet etmedi tebrikler gerçekten yazıklar olsun sizlere.
  • rewold R kullanıcısına yanıt
    DH olmasaydı Türkçe Yama'nın T'si olmazdı. Ama DH'deki kullanıcılar arasından ciddi bir eleme yapılmalı ve yeni üyelikler uzun süreliğine kapatılmalı bence.
  • Şikayet edenlerdenim, inşallah take two dava açmakla tehdit etmiştir. Adalet yerini buldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nabız yokluyorlar, iyice santranç oyununa döndü bu iş. Birkaç hafta sonra 30-35 liradan satışına başlarlar.
  • Madem bu kadar hassassınız bu hassasiyetinizi oyunlara Türkçe yapmayan şirketlere karşı kullanın kardeşim. Gidin onları dava edin, şikayet edin! Rockstar seni zerre umursamıyor umursamıyor umursamıyor kardeşim getirmiyor oyunlarına Türkçe. Anlamıyor musunuz? Sony neredeyse çoğunlukla oyunlarına Türkçe getiriyor, Microsoft bile Türkçe oyun getirmeye başladı bunların oyunlarının satış rakamları milyonlara mı ulaşıyor sanıyorsunuz? Satışlarla bir ilgisi yok takmıyorlar bizi takmıyorrrrrrrrrrlarrrrr bitti bu kadar abi bak Cd Projekt Red'e takır takır koyuyor mu oyununa Türkçe'yi koyuyor bitti demek ki adam Türk oyuncu topluluğunu dinliyor abi. O kafana sok bunu! Bu hassasiyetini git oyunu Türkçe yapmayan Rockstar'a karşı kullan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 17 Temmuz 2020; 16:54:30 >
  • rewold R kullanıcısına yanıt
    Bana ithamda bulunmuşsunuz, yanlış. Çünkü ben asla sabotaj yapmadım.

    DH, her ne kadar problemli kullanıcılar çokça bulunsa da dediğim gibi, bu projelerin filizlenebileceği yegâne yerdir. Çünkü alternatifi yok.
  • o kadar insan yamayı bekliyordu onların ne suçu var TAke2 şikayet ettiğin için oyunu türkçe yapacak mı?oyun türkçe olacak diye steamdan almıştım yazık değil mi benim gibi bu oyunu sirf türkçe oynamak için satın alanlara
    Adamlara duyduğun kin yüzünden şikayet ettin eline ne geçti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300-400 milyon dolar maliyetli oyunlar internette herkese açık indirilebilir durumdayken bu yamanın ücretsiz yayınlanmaması için hiç bir sebep yok bu kadar net yazıyorum.

    Bu nedenle 4 ihtimal var;

    1-Take2 ya atılan mailler spam klasöründe çoktan silinmiştir ama haydi diyelim silinmedi ve take2 bunlara ihtar çekti..Oyuncu dostuysalar zaten yamayı ücretsiz yayınlarlar biz gereken bağışı yaparız sorun olmaz.

    2-Take2 baktı madem yapılmış proje var bunlarla anlaştı yama resmi olarak gelecek ama gizlilik anlaşmasından dolayı söyleyemiyorlar (olası en düşük 2. ihtimal)

    3- Yamayı yaptıkları programı beceremediler yamanın ilk günden kırılma olasılığı olacak bu nedenle programı geliştirecekler. Sonra da take2 dan uyarı aldık ama sorunu çözdük diyecekler yani hikaye yazacaklar.

    4- Take2 bunlara ihtar çekti yakarım hepinizi dedi bunlar korktu yamayı hiç çıkarmayacak (olası en düşük ihtimal)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 17 Temmuz 2020; 17:2:45 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.