Şimdi Ara

FORMULA 1 2020 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.613
Cevap
15
Favori
37.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercedes en yakın rakibine, yani geçen seneki araçlarına 1 saniye fark atarak ilk çizgiyi kapattı Bu nasıl bir hız ? Tarihin en hızlı ve en komple F1 aracına sahipler adamlar. Virajlardan çıkarken müthiş ivmeleniyor. Tek kontra bile vermeden, araçla mücadeleye girmeden polleri topluyorlar

    Diğerlerinden bir cacık olmaz bıraksınlar bu işleri. Ferrari gibi bir markasın ama 2019 yılındaki aracını geçemiyorsun. Bütçeyi komple bağışlayın hayır işlerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes, mühendisliğini konuşturup öne geçince neden nefret ediliyor anlamıyorum? Yani bizim millet öyle bir millet ki, daha iyiye yaklaşmak için çabalamak yerine alışmışız, üstte olanı aşağı çekmeye, F1'de de diğer takımların daha çok çabalayıp, daha iyi mühendislerle çalışıp geliştirmeleri gerektiğini görmek yerine Mercedes'e mok atmaya çalışanlarla dolu ülkemiz. Bütçe de bütçe diyorlar, yapan yapabiliyor. Bütçe eşitlense de Mercedes bu kafayla hep başlara oynayacaktır.
  • Leclerca bak. Adam resmen yarışı 2ye böldü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mercedes'in hızı normal değil, arkasından bir şeyler çıkarsa şaşırmam. Hamilton, ikinciye bile yarım dk fark atmış durumda, hiçbir takımın bu seviyeye çıkamayıp, Mercedes'in bu noktada olması hiç mantıklı değil.
  • Mercedes kendi kendine öyle dolanıyor yarışlarda. Adamlar çok rahat şampiyonluk yaşayacaklar. Ferrari bildiğin orta sınıf anadolu klübüne döndü.
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    arkasında sadece tasarım ve mekanik üstünlüğü var. Yapsınlar diğerleri de geçsinler. kural basit. herşeyde bit yeniği de aramayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarışın sonucunun dünden belli olduğu, seyir zevki çok düşük bir yarış izledik. Mercedes ve Hamilton sezon sonunda şampiyonluklarını kutlar. Hamilton ile Schumacher'in galibiyet farkı 5 yarışa düştü, önümüzdeki 7-8 yarış içerisinde Hamilton, Schumacher'in galibiyet rekorunu kıracaktır. Pandemiden ötürü köklü kural değişikliklerinin 2022'ye ertelendiğini göz önüne aldığımızda, önümüzdeki sezonda da otomobillerin çok fazla değişikliğe uğramayacağını da hesaba katarsak, Hamilton önümüzdeki sezon Schumacher'in 7 şampiyonluk unvanını da tarihe gömecektir. Kısaca Hamilton, F1 tarihindeki en dominant takımın/dönemin ekmeğini yemeye devam edecek önümüzdeki sezon sonuna kadar.
  • Redbull mekanikerleri ne iş yaptı öyle ya. Adamlar harbiden işi biliyor valla.
  • Norris 3. yarışta üzdü
  • yurdum insan her kategoride fanboyluk yaptığı gibi F1 de yapmasaydı şaşardım.

    f1 ne pilotaj, nede bütçe işidir. İş mühendislikte biter. tarihte az bütçelerle büyük başarılar, şampiyonluklar elde eden takımlar az değil.

    Burada önemli olan mühendislik dehası mı? kuralların arkalarından dolanan çakallıklar mı? önemli olan o?

    Mesela Brawn GP, adamlar ilk ve tek sezonunda şampiyon oldu adamlar ama Difüzör olayı hiç unutulmadı.

    700 HP'lık Renault'un ve Alonso'nun yıldızlaştığı senelerde, casusuluk iddiaaları bu şampiyonluklarda hep soru işareti oluşturdu. - unutamayın ki ceza da aldı

    Redbull'un hegomanyasında Egzoz beslemeli difözürleri hep tartışıldı.

    Ferrari & Schummi dominantlığında herkes olayı Schumacher'de olduğunu sandı ama Scummi Benetton'dan geçerken Ross Brawn, Rory Byrne gibi 2 mühendisin Schummi ile birlikte geçtiğini ve centilmenlik anlaşmasını ihlal ettiğini ve Benetton'daki bilgileri Ferrari'ye kopyalıdığını bilir.

    Ve bu yazdığım dönemlerin sonlarına bakın FIA ve F1 yönetiminde hep köklü değişiklikler, istifalar görevden el çektirmeler olduğunu göreceksiniz.

    Mercedes'te evet şu an hızlı ama onlarda bu sene için DAS, öncesinde de aks ve fren sistemi ile hep şaibe altındaydı.

    Dolayısıyla önemli olan FIA'nın kural kitabına ne derece bağlı kaldığı ve bu kuralları ne şekilde bir kararlılıkla uyguladıkları.

    Kimsenin Mercedes'e bok attığı yok, ama eğer biraz olsun Niki'ye saygıları varsa bu işlerden uzak durup aracı ve sistemleri tamamen legal yapmaları gerekir. Niki'nin legalliğe olan takıntısını anlamak içinde izlemeyenler için Rush filmini izlemelerini tavsiye ederim.




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Doğru noktalara parmak basılmış. F1’in bütçe işi olmadığı kesin fakat mühendisliğin yanında pilotajın da önemli olduğu bir gerçektir ve göz ardı edilmemesi gerekir. Mercedes 2014 yılından beri fia tarafından bir şekilde kollanıyor. Bu durum bugüne özel bir olay değildir. Sevk edildiği ya da edilmediği kural ihlallerine ve yetersizce aldığı cezalara bakmanız yeterli. Ayrıca rakiplerine göre ağır üstünlük sağlayacak bazı arkadaşların deyişiyle ‘mühendislik harikalarına’ göz yumulması. Ferrari’ye de aksine fia tarafından kökten çözüm uygulaması yapılıyor. Geçen sezonki sf90’ın motor tasarımı mesela. Hemen gereği yapıldı ve şampiyona etkilendi. Bu arkadaşlar neden ‘mühendislik’ diye nara atmadı? Mercedes’in Das sistemi haksız rekabet oluşturmuyor mu peki? Fia yine sessiz.

    Önceden hikayesi yazılmış formula 1 sezonlarını artık izleyesim yok ama alışkanlık işte bizimki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yoksaaa. Tam zamanı aslında. Az maliyetle girebiliriz bu sene takvime
    FORMULA 1 2020 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tospik kullanıcısına yanıt
    İzleyicisiz de olsa,yine de buraya gelmesi güzel olur. Çok uzun bir ara oldu gerçekten.
  • Ferrari gibi beceriksiz bir takın hayatımda görmedim. Vettel bu yarış sonu çıkıp gitmese bari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene aynı pist de 0.3 sn içerisine sığan üç takımdan ikisi bu sene 1 sn geride kaldı! Bunun hala normal olduğunu düşünen yoktur herhalde, Mercedes'de illegal şeyler olduğu çok net.
  • Bu sene yine ilk 2yi yok sayıp p3ten itibaren takip edeceğiz. Öyle yapınca en azından heyecanlı oluyor. Değişik bir şeyler görüyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine Mercedes üstünlüğü olacak gibi en yakın redbull gözüküyor liderlik için umarım zevkli ve heyecanlı bir yarış olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sezon Formula1 yerine FormulaHamilton yapsınlar seneye bakarız. Çünkü hiçbir tadı tuzu yok F1 in bu sene
  • Gerçekten çok fark var mercedes ve diğerleri artık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adam patlak lastikle kazanıyor daha ötesi mi var :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.