Şimdi Ara

FORMULA 1 2018 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
702
Cevap
7
Favori
35.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tahminleri alalım arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    İnşallah,geçen seneki gibi bir felaket olmaz umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şampiyonluğun bu yarışta belirlenmemesi için Vettel'in Hamilton'dan 21 puan daha fazla alması gerek, bu durumda Vettel'in mutlaka kazanması ve Hamilton'ın sekizincilikten yukarı çıkmaması lazım. Bu da normal koşullar altında olabilecek bir şey değil. Hamilton 1 tur geriden başlasa yarışı yine sekizincilikten yukarıda bitirir herhalde. Gerçekçi olmak gerekirse, geçen hafta ertelenen şampiyonluk ipini Hamilton bu hafta göğüsler. Yarışta kuru zeminde Ferrari ve Mercedes başa baş performans gösterir, yağmur yağarsa Mercedes'in kazanacağı bir yarış olur gibi.

    Sezon birkaç yarış önce resmi olmasa da bittiği için artık yarışları kimin kazandığının pek bir önemi de kalmadı.
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    mercedes ve hamilton kayırıldığından kesinlikle şampiyon %100 o troll olacak 2. ve 3. belli olur belki...
  • Ya ne Hamilton taraftarıyım ne Vettel, ne Mercedes ne Ferrari. Ya da bunlardan nefret ederim.
    Buraya gelip abuk subuk konuşmanın anlamı yok. Şampiyonada çekişme varken Vettel önce Almanya'da aracını bariyere gömdü. İtalya'da gereksiz agresiflikle spin attı. Rusya'da Hamilton'a pist üstünde geçildi. Japonya'da önce Grosjean'a çok agresif şekilde saldırdı, aracı çok üstün olduğu için geçti. Aynı riskte hamleyi Verstappen'e yapmayı denedi, arka düzlüğe çıkmayı bekleyemedi bile, yine spin attı. ABD'de de düzlükte Ricciardo'yu geçti, geç fren yapacağım derken aracın dengesini kaçırdı, 2. kez aynısını yaptı takip eden virajda, yine spin attı.

    Hamilton şampiyon yeaa diye ağlamanın anlamı yok. Vettel kendi bireysel hatalarıyla kaybetti şampiyonluğu. Ferrari de çok hata yaptı ama Ferrari hata yapmamış olsaydı da Vettel şampiyon falan olamazdı bu kadar bireysel hatayla. Kayırılmak falan boş. Vettel mi kayırdı Hamilton'ı?..




  • Ñolofinwë kullanıcısına yanıt
    Aaaa olur mu hiç! Vettel'in aracını Fia ve Mercedes pit duvarı uzaktan kumanda ile kontrol ediyor bu hatalar hep uzaktan kumanda yüzünden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Hamilton -- 26 Ekim 2018; 18:34:0 >
  • Gereksiz, saçma ve provokatif mesajlar atmanın alemi yok. Bu sezon Ferrari'nin strateji hatalarıyla Vettel'in pist üstü hataları birleşince şampiyonluk Hamilton'a gitti. Sezon içinde Hamilton'un bazı hareketlerinin cezasız kalmasına ben de kızmıştım, hatta Vettel'e hak etmediği halde ekstra cezalar gelmesini de eleştirmiştim ama bu sezon Hamilton ve Mercedes çok güçlüydü, iki gün sonra da hak ederek şampiyonluğu kazanacak.

    Pek çok kez Vettel'in Almanya'daki kazasının eleştirildiğini görüyorum ama o yarışın pist koşullarını da hatırlamak gerekiyor. Kuru zeminde başlayan daha sonra yarış esnasında yağmur yağıp ıslak zeminde devam eden şartların her an değiştiği, her an her şeyin olabileceği bir yarıştı Almanya. Böyle bir ortamda Vettel'in hata yapıp yarış dışı kalması tabii ki eleştirilir ama bunu da abartmamak gerek. (2007 sezonunda sondan bir önceki yarış olan Çin'de ıslak zeminde Hamilton şampiyonluk için yarışırken pit girişini ıskalayıp çakıl havuzuna saplanmış ve yarış dışı kalıp hayati derecede öneme sahip puanlar bırakmıştı, [yani bu tür olaylar pilotların başına gelebiliyor]). Şahsen bu sezon Vettel'in İtalya, Japonya ve Amerika'da ki hatalarının eleştiriyi daha çok hak ettiğini düşünüyorum. Bu yarışlardaki temasların tamamı yarış teması olsa da bunlardan kaçınmak tamamen Vettel'in elindeydi. Rusya'da Vettel'in Hamilton'a geçilmesinde ise Ferrari'nin yeni güncellemelerinin çalışmaması ve Mercedes'in o hafta sonu rakipsiz olmasının payı büyüktü.

    Ferrari'nin yasa dışı batarya kullandığı neye dayanarak söyleniyor anlamış değilim. Sezon içinde Ferrari'nin batarya sistemi rakipleri tarafından sorgulandı bunun akabinde FIA da bunun için önlem aldı. Bunun sonucunda ne olduğunu hala öğrenemedik. Ayrıca geçen hafta sonu Mercedes yeni jant tasarımını yarıştan sonra rakiplerin şikayet etmesini önlemek amacıyla yarışta kullanmamıştı. Takımlar otomobillerini üretirken belli kurallara tabidirler ve hemen hemen her takım bu kuralları olabildiğince esnetmeye, kuralların etrafında dolanmaya çalışır, bu son derece normaldir. Kurallara uymayan parça veya parçalar varsa da bu yasaklanır ve bu parçayı kullanan takım da bu parçayı kurallara daha uygun hale getirip yarışmaya devam eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 26 Ekim 2018; 23:58:25 >




  • hayaller 1-vettel 2-raikonnen
    gerçekler 1-bottas 2-hamilton (bottas denen şamar oğlanının gönlünü almak için bu yarışı verirler diyorum ben hatta hamilton kendisi verecek sonra ooo hamilton süper bir kişiliğe sahip bir sürücü imajı verecekler)

    ama ne olursa olsun forza ferrari
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Bana F1'i mi öğretiyorsun kardeş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red Bull da var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alonso leşi q2 yi göremeyecek gibi gp2 engine gp2
  • Tebrikler riccardo
  • En genç pole sahibi olma şansını son anda kaybeden Verstappen hıncını tabeladan aldı herhalde Ricciardo için sevindim ama yarın yine mekanik bir sorun yaşarsa, o olmasa bile pite erken/geç alınarak avantaj kaybederse şaşırmam, Renault ile anlaştığını açıkladıktan sonra iyice üvey evlat oldu takımda.
  • Siralama cok karisik onde bir sey olursa kimi yine kazanir start da en azindan bottas i gecer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valtteri'nin Vettel'i startta geçmesini umuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rez alın redbullar ilk düzlükte birbirine girecek yarış hamiltona kalacak
  • iyi seyirler millet
  • Kimse yazmıyor ama Verstappen alır bu yarışı.
    Hamilton farkı azaltamadı bile ama önemli değil zaten şampiyon oluyor bu şekilde de
  • Veratappen sorun yaşamazsa yarışı kazanır, bu sezon Redbull’un en rekabetçi olduğu yarış olabilir. Vettel yarışı kazanamazsa Hamilton’ın kaçıncı bitirdiğinin önemi yok şampiyonluğu kazanması için.

    Hamilton geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Meksika’da şampiyonluğunu ilan edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 28 Ekim 2018; 22:54:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercedes hilebaz olmasa şampiyon olacak mı bi düşün...
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.