Şimdi Ara

Formula-1 2001 Sezonu Haberleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm formula-1 severler davetlidir. Amacımız birbirimize bilgi aktarmak olmalı. örneğin ben ingilizce sitelerden çeviri yaparak zaman zaman buraya aktaracağım. lütfen futboldaki gibi banal muhabbetler yapmayalım. yok schumi yok mika yok vs. hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



    Edited by - gun on 06 May 2001 20:26:52



  • SAN MARINO GRAND PRIX
    Grand prix öncesi Rubens Barichello (Ferrari Pilotu)'nun ceza alması gerektiği yönünde görüşler ortaya atıldı. Görüşlerden biri Barichello'nun Ferrari tarafından 2 yarış için dinlendirilmesi yönünde idi (eski şampiyon Niki Lauda). Kendi görüşüm bunun gereksiz olduğudur. Bu çok ağır bir cezadır, Ralf ile olan kazaların bilinçli olduğuna inanmıyorum. Ama daha dikkatli olması gerekiyor ayrıca bu sene Schumacher'i geçmek gibi düşünceleri var. Bence bu tür girişimler onu yıpratır. Çünkü Ferrari takımı Schumacher üzerine kuruludur. Hatta eski takım arkadaşı Formula-1.com dergisine yaptığı açıklamada 1999 yılında kazandığı 4 yarışı açıkladı. Avustralyada Schumacher ayrılmıştı bunun için kazandım, Avusturya ve Almanyada Schumacher yoktu (ayağı kırılmıştı) ve MAlezyada bana izin verdiği için kazanmıştım. BU ARADA BEN FERRARI TARAFTARI DEĞİLİM. İLGİNÇ GELEBİLİR AMA SADECE DAVID COULTHARD'I DESTEKLİYORUM. AMA KESİNLİKLE YANLI YORUM YAPMAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM.




  • SCHUMACHER'DEN MONTOYAYA DİKKATLİ OL UYARISI.
    MS, Brezilya yarışı ile ilgili olarak Montoya'nın kendisinin geçişinin medyada fazla çarpıtıldığı açıklaması geldi. Ayrıca kardeşinin Montoya'dan daha hızlı olduğunu ve eğer devam etmesi halinde yarışı kardeşinin kazanacağını ifade etti. Buna bir dayanak olarak en hızlı turu kardeşinin yapmış olmasını gösterdi.

    Şunu tartışabiliriz:
    Ralf'in zaten kaybedecek birşeyi yoktu, yani aracı zorlaması çok normaldi ve en hızlı tur zamanının gelmesine şaşmamak gerekir. Montoya da aynı aracı sürüyor ancak o yarış için bir fark vardı, Montoya liderdi ve arkasında dünyanın en iyi pilotu olarak nitelendirilen MS vardı. Böyle bir durumda aracı zorlayıp lastikleri 10 turda bitirmek sözkonusuydu. Ayrıca ben yarışa devam etmesi durumunda Montoya'nın kazanacığınıda düşünmüyordum. Intermediate lastiklere sahip olmayan Michelin yağmurda ne MS'ye tutunabilirdi nede aracına yağmur ayarı yapılmış David Coulthard'a. Ama şu kesin bir gerçek: Williams kesinlikle dünyanın en iyi 3. takımı. Pilotlarıda gerçekten çok iyi.

    Astek




  • Yavuz verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

    Günay Pamukçu
    Hile&Forum Editörü
    http://www.merlininkazani.com
    Online Oyun dergisi
  • SERBEST SIRALAMA TURLARI
    Cuma günü yapılan 2 ve bugün (cumartesi) yapılan 2 serbest antreman turlarında Ferrari pilotları MS ve RB ilk 2 sırayı kimseye kaptırmadılar. Görünen o ki, Mclaren, bu sene Ferrariye yetişmek için biraz daha fazla çabalamak zorunda kalacak (yarıştan bahsetmiyorum çünkü Rubens sıralama turunda ne kadar hızlı olursa olsun Mclarenlerle yarışta gidemiyor). Bu arada Williams Brezilyada gösterdiği performanstan uzak seyrediyor. Sıralama saat 2'de NTV'de. Ah keşke işyerimde televizyon olsaydım.www.f1-live.com'dan sonuçları an ve an takip edebilirsiniz.

    Astek
  • SAN MARINO SIRALAMA TURLARI
    Hava iyice ısınarak pilotlar kuru zeminde sıralama seansı geçirmelerine sahne oldu. Mika Hakkinen hızlı bir başlangıç yaparak 20 dk kadar birinci durumdaydı. Schumacher bu üstünlüğünü 1.23.... derecesiyle Hakkinenden devraldı. Son 10 dk kala Mika tur derecesini tekrar geliştirerek pole posizyonunu geçici olarak aldı. Bu arada Rubens 10. durumdan kurtularak en iyi 3. zamanı yaptı. Son anlar çok heyecanlıydı. Damalı bayrak sallandığında pistte Michael, Mika, Coulthard, Ralf, Montoya, Trulli isimleri vardı. David Coulthard Mikanın derecesini geliştirerek POLE POZİSYONUNU ALDI. MICHAEL EN İYİ 1. ARA DERECEYİ YAPMASINA RAĞMEN, BİR VİRAJDA ÇOK ERKEN FREN YAPTIĞI İÇİN ŞANSINI KAYBETTİ VE SONUÇ:

    1- DAVID COULTHARD
    2- MIKA HAKKINEN
    3- RALF SCHUMACHER
    4- MICHAEL SCHUMACHER
    5- jARNO TRULLI
    6- RUBENS BARRICHELLO

    Gördüğüm kadarıyla Rubens kendisini yıpratmaya başlamış bile. Bunu herkes söylüyor FERRARI = SCHUMACHER. Ve çok haklı bir yorum. Birde ünlü bir yazarın şu sözleri gerçekten çok haklı.
    Schumacher gibi bir pilotunuz varsa birinciliğiniz çoğu zaman garanti olur ancak Adrean Newey gibi (MClaren Mercedes-Motor Sorumlusu) gibi bir teknik adamınız varsa kazanabilecek iki pilotunuz olur. Görünüyorki David, kendisini spekülasyonlar dışında tutup işini yapıyor ve her geçen gün Mika ve Schumacher'e bir tehtit oluyor. Umarım çalışmalarının sonucunu bu sezon olur. Ne de olsa 8 yıldır Brezilyayı kazanan aynı zamanda şampiyon oluyor.

    Astek




  • TEBRİKLER RALF

    Geçen sene startta abisinin sıkıştırması üzerine çimlere çıkan Ralf için başlangıç aynı sayılırdı ancak bu sefer David aynısını yapmadı ve yeteri kadar boşluk bıraktı ve belkide bu onu muhtemel bir birincilikten alıkoydu. Mika, Michael ve Rubens kötü çıkış yapan diğer pilotlar olurken Ralf ve takım arkadaşı Montoya ve 5. sırada başlayıp 3. sıraya yükselen Jarno iyi çıkış yapan pilotlardı. Startla oluşan sıra Ralf ve David'e büyük avantaj sağladı. Jarno Trulli arkadaki grubu istemeyerekte olsa tutuyordu böylece Ralf ve David başbaşa kaldı ancak David 1. pitstoptan sonra Ralf'ten iyice koptu, buna sebep olarak yeni takılan lastikleri gösterdi (basın toplantısından). Michael önce fren sonra lastik sorunlarıyla uğraştı ve yarış dışı kaldı. Rubens Mika'dan daha hızlıydı ve 1. pitstop sonrası geride bıraktı.
    David bu istikrarıyla gerçekten övgüyü hakediyor, öte yandan Williams gerçekten Mclaren ve Ferrari için bir tehtit. Mika ise eski performansından uzak gözüküyor. Dikkatimi çeken şuydu Mika tam 25 tur Jarno Trullinin peşinden ayrılmadı ama geçemedide. Montoya ise pitten çıktıktan sonra Trulliyi 3 tur içinde geride bıraktı.
    İspanya Grand Prix'ini heyecanla bekliyoruz.

    Astek




  • Bu konuda istatistik yapan Formula-1 araştırmacıları, yeni doğan bir bebeğin pilotun performansından 0,5 sn çaldığı söyleniyor. Ben Hakkinen gibi bir profesyonelin bundan etkileneceğini sanmıyorum, bana kalırsa aracında hala sorunlar var.

    Astek
  • Frentzen'de benim düşündüğümü dile getirmiş:

    San Marino Grand Prix'i ile ilgili yorumlarda bulunan Jordan pilotu Frentzen aracının performansından memnun olmadığını bu haliyle ancak Mclaren,Ferrari ve Williams'tan geri kalanlar arasında en iyi olma çabası içinde olduğunu vurguladı. Ayrıca Williams'ın performansından çok etkilendiğini açıklayan Frentzen, eğer bu Williams San Marino gibi ortalama hızlı bir pistte bu başarıyı gösterirse Monza, Suzuka, Belçika, İngiltere gibi hızlı pistlerde ne yapar merak ediyorum yorumunda bulundu. Şahsen bende aynen Frentzen'e katılıyorum. Bekleyip göreceğiz.

    Astek
  • ŞOK GELİŞME

    Jaguar takım şefi ve eski şampiyon Niki Lauda'nın Burti'nin yerine 2001-2002 sezonu için De La Rosa'nın yarışacağını açıklamasından hemen sonra Jaguar pilotu Burti İspanya Grand Prix'inden itibaren Prostta yarışacağını onayladı. Bu durumda De La Rosa 2002 sezonunu beklemek zorunda kalmayacak.

    Astek
  • TEŞEKKÜR....

    Her ne kadar fazla cevap yazılmasada, konunun okunması beni mutlu etti. Teşekkür ederim.

    Astek
  • Sevgili G-Broker, bu şekilde düşüncelerini keşke Konu Dışı/Sizce En İyi F1 Pilotu kim başlığında dile getirseydin, ben burada haber amaçlı Formula-1 başlığı açtım, ama beni yanlış anlamanı istemem. Eğer Formula-1 ile ilgileniyorsan ve güncel haberlere rastlarsan lütfen buraya yaz ki haberdar olalım. Teşekkür ederim.

    Astek
  • İSPANYA GRAND PRIX.

    İspanya Grand Prix'i öncesi birkaç başlığı sizlere sunmak istedim.

    RALF SCHUMACHER
    Bu sezon şampiyonluk şansı olmadığını, ancak şampiyon olmak için elinden geleni yapacağını dile getirdi, "Arabamız oldukça hızlı ancak hala geliştirilmesi gereken yönleri var, Michelin'le kuru havada gerçekten iyi uyum sağlıyoruz ancak yağmur için daha çok çalışmamız gerekiyor." Öte yandan williams'ların sıralama'daki performansı oldukça iyiyken J.P.Montoya kendisini yarışta daha motive olduğunu, sıralamalarda biraz daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Sıralamalarla ilgili olarak, geçmiş yıl Cart şampiyonasında sıralamaların 2 kısım halinde yapıldığını ve bununda ona rahatlık verdiğini ancak Formula-1'de tek kısım halinde yapılan sıralamalarda motive olamadığını dile getirdi.

    MICHAEL SCHUMACHER
    Medyada yer alan haberlere kesin yorum gözüyle bakılmasına her defasında çok kızdığını ve çokta dikkate alınmamamsı gerektiğine inanan Michael, Ferrari tekrar eski rekabetçi gücüne dönecektir, herşey 2 yarışla var olmaz veya bitmez. Traction kontrol sistemiyle startların artık daha rahat olacağını ve kötü ile iyi start arasında fazla fark olmayacağını dile getiren Michael artık birinciliğin zamanı gelmiştir diye ifade etti.

    DAVID COULTHARD
    Ferrarinin ilk iki yarışlık zaferinden sonra herkesin Ferrariyi yenilmez kabul etmesinin yanlış olduğunu dile getiren David, Ferrari Michael ve Rass Brown (Teknik şef) ile birçok zafere imza atmıştır. (Malezya-2000 ve Japonya-2000 en bariz pit str. örnekleri). Ancak bu onların hiç hata yapmayacağı anlamına gelmeyeceğini, bazen en iyi pilotların bile hata yapabileceğini vurguladı. Michael'ın tüm pilotlar için hala bir benchmark (kıyaslanacak kişi) olduğunu da belirtti.

    Astek




  • ok dostum
    Malum yeniyiz bilemedik
    Dediklerini dikkate alacağım.
    Bu arada İspanya ya Ferrarinin çok iyi hazırlandığını ve son iki yarıştaki araba ayarlarındaki yanlışlarını tekrarlamayacakları duyumunu aldım.
  • SERBEST SIRALAMA TURLARI SONUÇLARI

    Bugün iki kısım halinde yapılan serbest sıralama turlarında Mclaren pilotu David Coulthard her iki sıralamada birinciliği kimseye bırakmadı. Jaguardan Eddie Irwine sürpriz bir şekilde ikinci olurken, Rubens Barrichello üçüncü, BAR takımından Olivier Panis 4., Michael Schumacher 5. ve Mika Hakkinen 6.

    Tabi bu sonuçları reel olarak değerlendirmek çokta doğru olmaz, çünkü bazı takımlar daha az benzinle antreman yaparken bazıları daha fazla benzinle turlarını atıyor. Asıl önemli olan yarınki serbest antreman turları ve sıralama turları.

    Bu arada televizyondan canlı olarak sıralamaları izleyemeyecek olan vede cumartesi serbest antreman turlarını internetten saniyesi saniyesine takip etmek isteyen arkadaşlarwww.f1-live.com adresini ziyaret etsinler. Aslında daha eğlenceli oluyor, sörf yapıyorsun, arada bir zaplayıp sonuçları öğrenebiliyorsunuz.

    Saatini de vereyim: (Türkiye saatiyle)
    Cumartesi Serbest Antreman 1: 10.00
    Cumartesi Serbest Antreman 2: 11.15
    Cumartesi Sıralama Turları : 15.00

    Astek




  • CUMARTESİ-SERBEST ANTREMAN SONUÇLARI

    1- M. SCHUMACHER (FERRARI) ---- 1.18.634
    2- R. BARRICHELLO (FERRARI) ---- 1.18.674
    3- D. COULTHARD (MCLAREN) ---- 1.18.686
    4- R. RAIKKONEN (SAUBER) ---- 1.18.765
    5- N. HEIDFELD (SAUBER) ---- 1.19.010
    6- J. TRULLI (JORDAN) ---- 1.19.186

    Sıralama Turları bugün 13.55'de NTV'de canlı yayında vewww.f1-live.com adresinde 14.00'dan itibaren.

    Astek
  • İSPANYA GRAND PRIX SIRALAMA TURLARI

    1 M.SCHUMACHER Ferrari 1'18"201
    2. HAKKINEN McLaren 1'18"286
    3. COULTHARD McLaren 1'18"635
    4. BARRICHELLO Ferrari 1'18"674
    5. R.SCHUMACHER Williams 1'19"016
    6. TRULLI Jordan 1'19"093

    Michael Schumacher, pole position'ı ilk derecesinde elde ettikten sonra kimseye bırakmadı ve yalnızca kendi derecesini kendisi geliştirdi. İlginç olan geçen yılın ilk 5'i yerleri biraz değişik olmak üzere yine ilk 5'te. Yalnızca geçen sene Coulthard 4, Rubens 3. idi. Schumacher yarınki yarışa büyük bir avantajla başlıyor, zira İspanya geçiş bakımından çok zor, genelde iki pitstop yapılıyor, geçişler ancak burda olabiliyor. Geçen yıl, Hakkinen Schumacher'i, Coulthard Rubens ve Ralf'i pitstoplar sonucunda geçmişti.

    Astek
  • FORMULA-1 İSPANYA GRAND PRIX
    1- SCHUMACHER - FERRARI
    2- MONTAYA - WILLIAMS
    3- VILLNEUVE - BAR
    4- TRULLI - JORDAN
    5- COULTHARD - MCLAREN
    6- HEIDFELD - SAUBER

    Michael Schumacher kariyerinin belkide en şanslı birinciliklerinden birini aldı. İkinci pitstoplar sonrası Mika'ya geçilen ve daha sonra 18 sn geri düşen Schumacher Mika HAkkinen'in çok başarılı olduğu yarışta son turun yarısında aracının motor arızası vermesi sonucu yarış dışı kalmasının ardından birinci oldu. Yarış sonrası centilmence Mika'yı teselli eden Michael ikinci pitstoptan sonra aracın sağ arka tekerinde titreşme meydana geldiğini ve bundan dolayı pit stop bile yapmayı düşündüğünü ancak sonra titreşimin azalmasıyla devam etme kararı aldığını ve kazandığı için herşeye rağmen mutlu olduğunu belirtti.

    Mika Hakkinen, Mclaren takımının genelde başarısız pitstop taktiklerinin aksine mükemmel bir stratejiyle yarıştı, daha fazla benzinle Schumacher'le olan farkın fazla açılmasına imkan vermedi ve ikinci pitstoplar sonrası Schumacher'i geçti. Bu andan itibaren farkı dahada arttıran Mika son turdaki debriyaj arızasına engel olamayınca bu seneki şanssızlıklarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Bu arada Mclaren takımı ile Ferrari arasında yarış içinde çok fazla fark olmadığı bu grand prixte görüldü.

    Montoya çekiş kontrol sistemini kullanmayan az sayıda pilotlardan biriydi. 12. sırada başladığı yarışta startla birlikte 6. sıraya kadar çıktı. Mükemmel startlarına bir yenisini daha ekledi. Montoya rahat bir yarıştan sonra ve Ralf ve Mika'nın yarış dışı kalmasıyla rahat bir ikincilik aldı. Onun için en önemli an, pitstoplarda kendinden daha yavaş olan Trulli'yi ve sonra Villneuve'ü geçmiş olmasıydı.

    Villneuve için herşey yolunda gitti. En son 98 yılında podyuma çıkan 97 şampiyonu araçtan daha çok performans alacaklarını, çekiş kontrol sistemini kullanmanın kendisine ters düştüğünü ve bu nedenden kullanmadığını belirtti.

    Benim en çok üzerinde durmak istediğim konu ise David Coulthard. Bence bu yarışta Mika'dan sonraki en hızlı pilot o idi. Peki ne işi vardı 5.likte. Formasyon turunda aracı stop edince son sıradan başlamak zorunda kaldı. Çok iyi start aldı ancak önündeki Button çok yavaş kalınca kanadı eğrildi ve fazladan bir pitstop yapmak zorunda kaldı. Üç pitstopa rağmen ve sonuncu sırada başlamasına rağmen, ikinci Montoya ile arasında sadece 11 sn ve Michael'in 50 sn gerisindeydi. Fazladan yapılan bir pitstopun 25 sn ve kırık kanatla bir tur atmanın 15 sn fark ettiğinin kesin olduğu ve üstüne üstlük o kadar aracı geçmenin ona kaybettirdiği zamanları düşünürsek David muhtemel bir birincilikten oldu. Tabi bunları sadece onun performansını gözönüne sermek için yazıyorum, yoksa görüldüğü gibi F1'de herşey olabiliyor.

    Astek




  • Walla ben amötörce ilgilenirdim F-1 ile ama 3 sene önce ben f1 delisiydim hep schumer falan kazanırdı abi şimdi bi bakıyorum Hakinen Makinen falan adamı zorluyorlar ..Benim anlamadığım mesele Hakinen mesela Ferrariye geçse schumerle olsa nasıl olurdu acaba??Ayrıca yavuzbah yaptığın bu şey çok güzel teşekkür ederim
  • ya valla barcelona yarışını seyrettim şok oldum valla ne şansız adammış.ama schumacher dünyanın en şanslı adamı herhalde

    Northerner
    www.northerner.sayfasi.com<img src='http://powerstorm.sitemynet.com/xx.gif' border=0>
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.