Şimdi Ara

Formatta Oluşan Harddisk Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Notebook kullanmaktayım. Lenovo Y50-70.
    İçinde Western Digital WDC WD10S21X-24R1BT0-SSHD-8GB adlı HDD bulunmakta.

    Bilgisayar uzun sürede açıldığından (7-10 dk bilgisayar açılmasını bekliyordum.) bilgisayarda gerekli yedeklemeleri yaptıktan sonra Windows kurulum ekranında harddiski biçimlendirdim. Kurulumu gerçekleştirmeye çalıştığımda aşağıdaki hatayı verdi.

    Formatta Oluşan Harddisk Hatası

    "Windows bu diske yüklenemez. disk bir süre sonra bozulabilir. kullanılan başka sabit diskler varsa windowsu bu disklere yükleyin."

    Formatta Oluşan Harddisk Hatası

    Daha sonrasında harddiske işletim sistemi kurulu olmadığından harddiskimi söküp arkadaşın masaüstü bilgisayarının kasasında HDD slotuna taktım, harddiskte bad sector oluştuğundan şüphelenerek, cmd den sürücüleri chkdsk gerçekleştirdim. Sonuçlar bu şekilde iki sürücüye böldüğüm hdd'nin bad sector durumu her iki sürücüde de 0kb:

    Formatta Oluşan Harddisk Hatası Formatta Oluşan Harddisk Hatası

    Sorunun nerede olduğunu tam olarak çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orange20 -- 11 Mart 2019; 16:36:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bütün bölümleri silip denersen düzelebilir. Kardeşimin Laptopta Uefi Windows kurmak istediğimde "bu diske yüklenemez" diyordu. Bütün bölümleri silince bu hata ortadan kalktı. Sonra harddiskin bir bölümüne önemli şeyleri atmak için eskisi gibi 2 bölüme ayırdım. Şu videoda da yapılmış.

    https://www.youtube.com/watch?v=ztquhuRnazw
  • Chkdsk sonuçlarına göre diskte bir hata yok. Windows'un kurulamamasının sebebi Windows beyfendinin partition'ları beğenmemesi. Tüm partition'ları siler ve yeni partition yaratma işini Windows kurulumuna bırakırsanız çok büyük ihtimalle kurulacaktır. Tüm partition'ları silmek istemiyorsanız Windows'un ihtiyacını karşılayacak büyüklükte işaretlenmemiş boş alan bırakıp kurulum deneyebilirsiniz fakat Windows kurulumda üç farklı partition yaratacağından önceki partition'lardan dolayı sorun çıkma ihtimali var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.