Şimdi Ara

Format Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, Evimizde 2 tane eski bilgisayarımızın parçaları var, bazıları arızalı bazıları hala çalışıyor. Dün merak edip birleştirdim ve çalışan bir sistem elde ettim. İki diskte de windows XP professional kurulu durumda. Ben de acaba hafif bir işletim sistemi kursam gündelik işlerimi karşılayabilecek bir sistem elde edebilir miyim düşüncesi ile format atmak istedim. Çünkü iki diskte de gereksiz birçok program yüklü ve haliyle driverlar falan güncel değil. İlk önce linux lite denedim ancak linux işletim sistemi seçme ekranında bir seçeneğe bastığım anda donup kaldı. Yine linux tabanlı çok daha düşük sistem gereksinimli slax işletim sisteminin denemek istedim yine aynı sonucu aldım. Onlarda sonuç elde edemeyince daha tecrübeli olduğum için windows 10 denemek istedim ancak hem 64 hem 32 bitlik versiyonlarında aynı ekranda takılı kaldı. BIOS pilini çıkarıp taktım ama sonuç değişmedi. BIOS'u güncellemeyi denedim ancak uyumlu sürücü bulamadım. Sistem genel olarak 2003-2004 tarihli parçalardan oluşuyor.


    Anakart; Gigabyte GA-8IPE100MK , Foxconn 661FX

    İşlemci; intel celeron 1,80 ghz, diğerinden emin değilim ama intel xenon 3,2 ghz olabilir

    HDD; Seagate Barracuda 7200 rpm 500 GB , Samsung SP0411N

    Ekran kartı; Nvidia Geforce FX 5200 256 mb

    Ram ; 1 gb kingston + 512 mb markasını bilmiyorum

    Güç kaynağı; Boost 230w , Frisby 350w


    Burada seagate HDD'yi sadece gigabyte anakarta takabiliyorum çünkü diğerinde sata girişi yok. Samsung SSD eski nesil kalın data kanlosu kullandığı için iki anakarta da takılabiliyor. Ancak Gigabyte anakartın ağ bağdaştırıcısında sıkıntı olduğu içi LAN bağlantıyı algılayamadı. Ben de mecburen Foxconn anakart ve Samsung HDD ikilisini deneyip sistemi açtım. Mesele bundan ibaret, bana yol gösterebilir misiniz? Bu pc'ye hangi uyumlu sistemi yükleyebilirim. İşe yarayıp yaramayacağını görmek istiyorum sadece bir beklentim yok.


    SİSTEMİN GENEL GÖRÜNÜMÜ;

    Format Sorunu

    SAMSUNG HDD'YE AİT DATA KABLOSU

    Format Sorunu


    SİSTEMLE ALAKALI DİĞER BİLGİLER;

    Format Sorunu
    Format Sorunu
    Format Sorunu
    Format Sorunu
    Format Sorunu
    Format Sorunu



    WİNDOWS KURULUMUNDA TAKILDIĞI EKRAN (Beyaz çubuk hızlı hızlı yanıp sönüyor)

    Format Sorunu







  • Yardım lütfen

  • Bilen bir arkadaş aranıyor

  • Forumda hiç mi formatçı abimiz yok ya :(

  • Bilgilendirme amaçlı yazmak istedim, sisteme tekrardan temiz bir şekilde xp professional 2003 yükledim. Anakartın lan driver'ını bulup yükledim ve internete bağlayabildim. Açılma süresi ortalama olarak 30-40 saniye, youtube'dan video açarken biraz zorlanıyor görüntü donuk oluyor. Sınavlarım olduğu için çok uğraşamadım açıkçası, ileride windows 7 kurmak için tekrar uğraşacağım ancak şu an için sistemi rafa kaldırdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.