Şimdi Ara

Ford Yağ Servisi uyarısı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    2014 Eylül ayında satın aldığım 2008 model Ford S-max aracım dün yağ servisi uyarısı verdi. Araç şu an 134 bin küsür kmde. Servise (yetkili serviste) 129 bin küsürde girdi, yani daha ancak 5 bin yapmışımdır. Kendim yağ çubuğuyla baktığımda yağ max. seviyede görüyorum. Servise gideceğim işten-çocuklardan fırsat bulursam ancak yine de sizden bir yorum almak istedim. Biliyorum forumda çok S-max kullanıcısı yok; ancak aynı motor ve ecuya sahip Mondeo kullanıcıları böyle bir şeyle karşılaştı mı hiç acaba?
    Ben büyük ihtimal yanlışlıkla uyarı verdiğini düşünüyorum. Sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forever1907 -- 1 Haziran 2015; 16:26:09 >



  • Arabanın kontağını aç, ama çalıştırma, ışıklar sönünce gaz ve fren pedalına sonuna kadar bas. 20 saniye bekle. son bakımda resetlemeyi unutmuş olabilirler.
  • admylmz A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için, ancak uyarı vermeye servise gitmemden çok sonra başladı. Servise Aralık ayında gitmiştim.
  • Forever1907 F kullanıcısına yanıt
    Serviste resetlemeyi unutmuşlardır. Bildiğim kadarı ile servis uyarısı 20.000 km.de yanıyor. Siz bakımı 15.000 km.de yaptırmışsanız 20.000'inci km de, yani 5.000 km sonra uyarı vermesi normal.
  • admylmz A kullanıcısına yanıt
    Hmm olabilir o zaman deneyeyim teşekkürler.
  • admylmz A kullanıcısına yanıt
    Akşam dediğinizi yaptım, epey bekledikten sonra yol bilgisayarında yağ servis uyarısını resetlemek ister misiniz gibisinden bir mesaj çıktı, direksiyondan "ok" tuşuna basınca mesajı sildi gerçekten. Bir şey daha öğrenmiş oldum, çok teşekkürler.
  • Forever1907 F kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözmenize sevindim.
  • Selamlar...

    Ayni model ayni aractan bende de var. :)

    Ayni sorun farkli km de bende de var :(

    Araci 179 bin kusur km de aldim. Yag uyarisi veriyor + guvenlik amacli 180 bin km de servise bakima soktum. Toplamda 550 tl. Ye genel bir bakim yapildi. 90 tl. Ye yag bosaltildi, ozel makina ile haznesi temizlendi, sifir, servis bunyesinde bulunan yag ile dolduruldu... Gel gor ki 182 bin km oldu yine yag uyarisi vermeye basladi. Acaba dediginiz gibi sifirlamami yapilmadi ? Dpf (dizel partikul filtresi) mi arizali ???


    Bir de bir sorum olacakti,

    Elektrikli katlanir aynalari kumanda ile kapatabiliyor muyuz? İceriden dugme ile kapatiliyorda, kapilari kilitleme dugmesine bastigimda kapanmiyor. Ben mi cahilim, yapabilecegi sadece bu mu? :)

    Saygilar.

    @Forever1907
    @admylmz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkkrsy kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal servis sizde de sıfırlama yapmamıştır. DPF ile ilgili bir sorun olsa çekişten hissedersiniz. Siz de kendiniz yapın bence tarif edildiği gibi sıfırlamayı.
    Aynalar bildiğim kadarıyla kumandadan kapanmıyor. Sadece camlar açılıp kapanıyor kumandaya uzun basınca.
    Aracınız hayırlı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forever1907 -- 8 Haziran 2015; 10:11:20 >
  • Yağdan kaynaklı da olabilir benim fiesta ecoboost motorlu aracımda yağ ışığını söndürememiştim. Ufak bir araştırmadan sonra meğerse servisin koyduğu yağın ecoboost motora uyumlu olmadığını farkettim, kendi yağımı özel olarak başka bir yerde değiştirdim araştırmam sonucu ecoboost onayını alan fd 5w 30 kullandım anında söndü ışık tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayyildirim12 K kullanıcısına yanıt
    FD 5w30 hangi marka bilgi verirseniz sevinirim aynı sorunla karşı karşıyayım çok memnun olduğum aracımı neredeyse bu sorun yüzünden değiştirme aşamasındayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buğraa401

    FD 5w30 hangi marka bilgi verirseniz sevinirim aynı sorunla karşı karşıyayım çok memnun olduğum aracımı neredeyse bu sorun yüzünden değiştirme aşamasındayım
    Bahsettiğim Marka EXOL İngiliz firması üretim dolum hepsi ingilteredeymiş, internette biraz araştırma yapabilirsen İngilizce veya çevirilerle rahatlıkla bulabilirsin . Buyur burda da Türkçe sitesi
    http://udpetrol.com/
    https://www.exol-lubricants.com/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.