Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (543. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.975
Cevap
108
Favori
704.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 541542543544545
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • newerbu N kullanıcısına yanıt
    Atkı ve bagaj markası olarak neyi tercih ettiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 KUGA TRENDX 1.5ECOBOOST 110.000 km de araç arkadaşlar bu model araba 4x4 ecoboost şanzıman var bu şanzımanın kronik sorunu varmıdır yada bu aracın genel olarak kronik bir problemi varmıdır aracı alma arifesindeyim vereceğiniz bilgiler bana ışık tutacak
  • batak12 kullanıcısına yanıt
    Atkıhttps://urun.n11.com/tasiyici-barlar/ford-kuga-ara-atki-wing-bar-gri-2013-2019-P312707000?vat=SUV&vyil=2015&vbd=Ford&vmd=Kuga şöyle birşeydi.Portbagaj thule.Portbagajda thule sökülüp takılması çok kolay.Kalitesi tartışılmaz ama fiyatları biraz fazla.
  • justify34 J kullanıcısına yanıt
    2015 model 1.5 ecoboost kullanıyorum.53000 km deyim.Bakımlar yetkili serviste yapılıyor.Ocak ayında ön fren balataları değişti.Başka hiçbir masrafı yada problemi olmadı.Ama yüksek km lerde problem yaşarmıyız? forumdaki diğer arkadaşlar bilgi verebilirler.
  • newerbu N kullanıcısına yanıt
    Bende 2015 1.5 ecoboost kullanicisiyim. Araç 85000km de kronik bir rahatsızlık yok. Bakım haricinde fren baltası ve geçen sene marş motorunu değiştirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • newerbu N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar forum bir süredir sessiz, ya herkes tatilde ya da tatil hazırlığında sanırım. Bu haftasonu tatile gitmeyi planlayan var ise sokağa çıkma yasağında şehirlerarası seyahat sorunsalını nasıl çözdünüz acaba ? Pazar günü rezervasyonum kapsamında Eskişehir'den Selimiye'ye gideceğim ancak 199'u aradığımda seyahat edemeyeceğimi belirtiyorlar. Aynı durumda olup sorunu araştıran/çözen var mı? Şimdiden teşekkürler,
  • batak12 kullanıcısına yanıt
    Türsab resmi sitesinde serbest diyor.https://www.tursab.org.tr/duyurular/tur-paket-tur-veya-transfer-hizmetlerini-satin-alan-musterilerin-sokaga-cikma-kisitlamasina-muafiyet
  • batak12 kullanıcısına yanıt
    Ancak Cuma akşamı kesinleşir.
  • newerbu N kullanıcısına yanıt
    orada da tur satın alanlar gibi kısıtlama var sanki. emin olamadım. sonuçta Türsab üzerinden almadım, görünen o ki Cumartesi gece yarısı yollara düşeceğim
  • Benim de araç sorunsuz gidiyordu, taa ki bu sene başına kadar. İlk önce sağ arka teker abs sensörü bozuldu. 200 liralık bir parça fakat aracı inanılmaz derecede etkiliyor. Yolda giderken esp yi devreye sokup gaz kesiyor çekiş düşüyor vitesler aptallaşıyor falan, yani birbirine bağlı zincirleme bir sürü tuhaflıklar yaşanıyor.
    Belirtileri ekranda abs esp ışıkları yanıyor bir süre sonra sönüyor araba kendi kendine gaz kesiyor. Benim obd arıza tespit cihazım vardı ilk önce oradan baktım arızanın senör olduğunu görünce hata kodunu resetledim. Bir süre yapmadı kurtuldum sandım ama 1 hafta sonra tekrar başladı. Servise götürdüm yaptırdım, artık sorun yok. Bu arada selective otomatik parklı araçların sensörü daha pahalı :)

    İkinci yaşadığım sorun ki en can sıkıcı olanı evimden 200 km uzakta bir pazar günü vites halatının kopması :(
    Otomatik vites kolunu içeriden örneğin R konumuna aldığınızda kola bağlı bir tel halat motor bölmesine giderek oradaki şanzıman üzerindeki kolu hareket ettiriyor. Çok basit bir sitem aslında motorsiklet fren teli gibi birşey. İşte o telin ucunda plastik bir burç var ki keşke onu metalden yada sarı gibi bir malzemeden yapsalarmış. Zamanla sıcaktan olsa gerek o plastik gevrekleşiyor ve günü saati gelince çıt diye kırılıyor ve vites halatı koldan çıkıyor. Aslında arızlanmadan önce kendini belli ediyordu, vites araları çok kemikli ve boşluklu idi. Arıza olduğunda vites kolu tamamen boşalıyor çok berbat bir his.
    Sonra ford yol yardımı aradım helal olsun 60 km uzaktan pazar günü gelip arızayı tespit etti ve kopan parça yerine emaneten bir cırt kelepçe taktı vitesi iş görür hale getirdi ve bunun için sadece 100 tl aldı faturasını da verdi Bana abi bu şekilde çok vitesle oynamadan eve git dedi bende öyle yaptım. Ertesi gün servise gittim 1500 tl ye de yeni halat takıldı.

    Bunun haricinde birde arka, ön cam rezistansları ve tüm camların açılmaması ile ilgili bir elektriksel bir arıza yaşadım. Sigortalar sağlamdı. Bana sigorta kutusunu sökeceğiz dediler ki o da oldukça pahalı bir parça. Hatta benden yedek anahtar da istendi çünkü immoblizer sıfırlanır dendi falan. Neyse arabayı bıraktık uzun sürer falan dendi. Ertesi gün aradılar gel al hazır diye. Şaşırdım çabuk oldu diye , dediler tamam herşey çalışıyor, ee dedim sorun neymiş dediklerine göre reset atmışlar,
    ücret istemez dediler.

    Bu sene çok sık gitmemin faydası oldu herhalde artık ahbap olduk servisle.

    İşin şakası ben bu sene bunları yaşasam da yinede aracı çok seviyorum. Servis imkanları parça tedariğindeki hızı konusunda beni üzmediler araç hemen yapıldı. Yol yardımı efsaneydi zaten. Aracım 2013 model oluşu nedeniyle parçalarda %25 ila 35 arası indirim oldu , önce piyasadan orjinal parça aradım fakat servisten daha pahalıya gelen bile vardı.

    Çok uzun yazdım sonuna kadar okuduysanız eminim sizde aracınızı sevenlerdensinizdir.

    Kalın sağlıcakla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loadingmaster -- 28 Haziran 2020; 15:44:51 >




  • Herkese Selamlar,

    Aranıza 2015 1.5 trendx otomatik kuga ile katıldım. Aracı alalı 4 ayı geçti ancak geçen hafta yaklaşık 750km yol yaptım (350km otoban, 300km şehir merkezi ile ilçeler arası inişli çıkışlı, 100km de şehir içi, yakıt tüketimi 8,9lt). 2012 model 1,6 tdi manuel superb satıp bu aracı aldım. Araç 99binde şuan. Geçen haftaya kadar pek içim ısınmamıştı ama köyde falan hafif çamurlu engebeli araziye girince hoşuma gitti açıkçası, superb ile gitmem mümkün olayan yerlere çok rahat girip çıktım. Uzun yol performansı ve konforu da güzel. Çok basmadığımı söylemem gerekiyor. iç mekan malzeme kalitesi superb kadar değil nereye dokunsam bunu hissediyorum. İlçelere giderken otomatik olması çok büyük rahatlık hiç zorlanmadan ve gerilmeden gitmek çok güzel manuel vitesten sonra. Yüksekliği de çok hoş. superb ile karşılaştırmayı saçma bulabilirsiniz ama hissettiklerimi yazmak istedim. Sağlıcakla kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben aracı 5 yıldır kullanıyorum görebildiğim uzunyol ortalaması en düşük değer 8,8 litre.
    Şehir içi en yüksek değer ise 13.8 litre.
    Soranlara bilgi olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 1.6 2013 modwl ile aranıza katıldım. Aracın verdiği güven hissi gerçekten çok iyi. Cliodan kugaya geçince tank kullanıyor gibi hissetmeye başladım kendimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loadingmaster kullanıcısına yanıt
    Bugün ankaradan kızılcahamama iki çocuk 3 yetişkin gidip geldim(klima açık çok sıcaktı zaten). Yola çıkarken bilgisayarda 20km lik şehiriçi kullanım ortalaması 12 küsür litre idi sıfırlamadım dönüşte ortalama 7,9lt resmi ekledim, hızım 100km civarı idi
     .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.. Agresif şehiriçi 13 leri bulabilir, ama ben bugün sakince gidip geldim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba, dün radyo açıkken elim bir tuşa değdi ve radyo sessize geçti, tüm sistem sessizde bir türlü sesli hale getiremedim geri, bunun çözümü nedir ?
  • Herhalde bulsam bulsam aradığım cevabı DH forumda bulurum...
    2013 1.6 ecoboost selective 4x4 OTM almayı düşünüyorum ama powershift şanzıman titreme problemi beni neredeyse caydırma noktasında getirdi.
    Bu sorun tüm makinalarda oluyor mu?
    Bu sorunun varlığını aracı almadan önce nasıl test ederek öğrenebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spdonanimhaber S kullanıcısına yanıt
    Sağ alttaki düğme sesi kapatıp açar ona mı bastınız acaba ?
  • jackal73 J kullanıcısına yanıt
    Anlayamadım , dün o kadar denememe rağmen sesi açamamıştım, bugün sabah radyoyu açtığımda kendiliğinden ses geri geldi , muted değildi. Teşekkür ederim.
  • mustafa_ogr kullanıcısına yanıt
    2013 1.6 ecoboost selective 4x4 OTM modelde powershift şanzıman kullanılmıyor.Klasik tork konvertörlü 6 ileri vites kullanılıyor.Bu şanzımanda bir sorun yaşamadım.
  • 
Sayfa: önceki 541542543544545
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.