Şimdi Ara

Ford Kuga 2015 önerir misiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
6.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sizleri ve diğer dostları dinleyerek arabanın LPG'li olanını almaktan vazgeçiyorum.

    Benzinlilerine yöneliyorum :)


    @beyaz-siyah

    @Ö1f1

  • Düşbaz kullanıcısına yanıt

    Hangi versiyonu alırsanız alın umarım mutlu olursunuz, keyifli yolculuklar sürersiniz hocam. Aracı aldıktan sora incelemenizi ve değerlendirmelerini bekliyoruz hocam :)

  • LPG ile alınmaz. Yakıtı dert değil ise alınır. Bir kısmı geri çağrıldı soğutma sistemi değiştirildi. Onlardan bulursanız keyifli ve İyi bir araçtır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Ö1f1 hocama katılıyorum lpg gerçekten yoruyor insanı.

    Atmosferik bir araçta lpg kullanıyorum pek derdi sıkıntısı yok ama aracın benzinde gidişi farklı.

    Uzun yolda acaba lpg bozulur mu, hata mı verir diye diye ömrümüz geçiyor ha verdiğinden değil ama işte kafada bir soru işareti.

    Bagajdan çalıyor, ayrıca bakım istiyor bakım yapmazsan performans kaybı oluyor.

    Bu aralar dizel araç bakmaya başladım dizelin derdiyle uğraşmak daha mantıklı geldi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Hangi versiyonu alırsanız alın umarım mutlu olursunuz, keyifli yolculuklar sürersiniz hocam. Aracı aldıktan sora incelemenizi ve değerlendirmelerini bekliyoruz hocam :)

    1.5 ecoboost hatasız ile anlaştım sadece Benzinli inşallah hayırlı olur bize :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenjaminGreen kullanıcısına yanıt
    Valla nazar değmesin hocam ama dizel aracım da var, 15 senede verdiği arıza sayısı 3 senede LPG'li aracın verdiğinden daha az

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşbaz kullanıcısına yanıt
    Şimdiden keyifli sürüşler dilerim hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Şimdiden keyifli sürüşler dilerim hocam.

    Çok teşekkür ederim izlenimlerimi mutlaka aktaracağım belki kullanıcıdan inceleme videosu bile çekebilirim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşbaz kullanıcısına yanıt
    Merakla bekliyorum hocam :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım gönlünüze göre olanı bulursunuz. biraz nasip kısmet meselesi ama yine de tecrübe edilen bilgileri yabana atmamak lazım. ben sıvı sistem taktırmıştım, sorun yaşayana kadar memnundum ama bir yanlış bazen bütün doğruları götürüyor. bir de şöyle bir sorun daha var. ford bu motorlar için rektefiye parçalarını tek tek satmak yerine yarım motor ya da tam motor satarak müşterinin elini bağlıyor. ford servis yarım motor için 76 bin lira istedi, arabanın o gün ki piyasası 160 bin lira civarıydı. bu durum doğru değil. premium bir araç almadım orta halli halk markası fordun bu politikası bence yanlış. sonuçta kul yapısıdır bozulur dedim ama arabanın yarı fiyatına motoru yaptırmak daha da saçma geldi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

    umarım gönlünüze göre olanı bulursunuz. biraz nasip kısmet meselesi ama yine de tecrübe edilen bilgileri yabana atmamak lazım. ben sıvı sistem taktırmıştım, sorun yaşayana kadar memnundum ama bir yanlış bazen bütün doğruları götürüyor. bir de şöyle bir sorun daha var. ford bu motorlar için rektefiye parçalarını tek tek satmak yerine yarım motor ya da tam motor satarak müşterinin elini bağlıyor. ford servis yarım motor için 76 bin lira istedi, arabanın o gün ki piyasası 160 bin lira civarıydı. bu durum doğru değil. premium bir araç almadım orta halli halk markası fordun bu politikası bence yanlış. sonuçta kul yapısıdır bozulur dedim ama arabanın yarı fiyatına motoru yaptırmak daha da saçma geldi.

    Haklısınız. O sebeple sadece benzinli alıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kuga güzel seçim ikinci elde en özellikli akıllı dört çeker başka alternatifi yok sorumsuzluk LPG uyumu gibi konulara sizin gibi bende çok takmıştım 1.6 ecoboost 2014 modelini alırken. Yaklaşık iki buçuk yıldır kullanıyorum LPG de taktırdım hiç bir sorun yaşamadım 25-30 bin km LPG de kullanım tecrübem bu şekilde. Zaten titiz bir kullanıcı iseniz aracın bakımlarını zamanında işi bilen yerde yaptıran ve aracını iyi dinleyen bilen anlayan bir kullanıcı kolay kolay sıkıntı yaşamaz. Yaklaşık 1700-1800 kg 182 HP bir araç ve akıllı 4 çeker diğer suv araçlar gibi 40km hızı geçince 2 çeker moda düşmüyor. Kullandığı 4AWD sistemi haldex marka ve volvo xc serisi BMW x serisi aynı sistemi kullanıyor. Ayrıca ecoboost motorlar tsi veya tgdi motorlarla aynı prensipte çalışan aynı ailenin üyeleri esasında.
    Kafanıza takılan merak ettiğiniz ne varsa kuga konusunda yardımcı olurum ister burdan ister özelden sorabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi centrinopol -- 21 Eylül 2021; 11:33:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: centrinopol

    Kuga güzel seçim ikinci elde en özellikli akıllı dört çeker başka alternatifi yok sorumsuzluk LPG uyumu gibi konulara sizin gibi bende çok takmıştım 1.6 ecoboost 2014 modelini alırken. Yaklaşık iki buçuk yıldır kullanıyorum LPG de taktırdım hiç bir sorun yaşamadım 25-30 bin km LPG de kullanım tecrübem bu şekilde. Zaten titiz bir kullanıcı iseniz aracın bakımlarını zamanında işi bilen yerde yaptıran ve aracını iyi dinleyen bilen anlayan bir kullanıcı kolay kolay sıkıntı yaşamaz. Yaklaşık 1700-1800 kg 182 HP bir araç ve akıllı 4 çeker diğer suv araçlar gibi 40km hızı geçince 2 çeker moda düşmüyor. Kullandığı 4AWD sistemi haldex marka ve volvo xc serisi BMW x serisi aynı sistemi kullanıyor. Ayrıca ecoboost motorlar tsi veya tgdi motorlarla aynı prensipte çalışan aynı ailenin üyeleri esasında.
    Kafanıza takılan merak ettiğiniz ne varsa kuga konusunda yardımcı olurum ister burdan ister özelden sorabilirsiniz

    Kuga'nın 4*4'ü haldex değil. Japon bir firma ile ford ortak üretimi.


    Zaten haldex iyi bir sistemde değildir hocam. Xdrive falan sadece kutuyu kullanır, üstüne ekstraşar koyarlar.

    Kuga'nın sistemi subaru sonrasında kendi sınıfında en iyisidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 21 Eylül 2021; 13:15:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de 2015-2016 yalnız benzinli Kuga alma düşüncesindeyim. Bunun üstü ve altı modeller pek tavsiye edilmiyor motorları sorunlu deniliyor. Bu konuda net bilgisi olan var mıdır acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önermem. Ecoboost motorlar Kuga'da çok küçük hacimde aşırı güç alınmış ve üstüne çok ağır bir gövde bindirilmiş şekilde çalışıyorlar. Bu nedenle eninde sonunda motor arızası yaşıyorsunuz. Bizzat yaşadım. Biraz araştırırsanız zaten 1.5 ecoboost'ta bir tasarım sorunu dahi olduğunu bulabilirsiniz.

  • Kibitzer kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 15 gündür kullanıyorum istanbuldan buraya geldim genelde sakin kullanıcıyım bakımlarını da yaptırdım şuan her şey güzel bakalım zaman neler gösterecek

  • Düşbaz kullanıcısına yanıt

    2 yıl kullandım. 10bin km civarında yaptım. Arabalardan anlayan birisiyim, önceden belirti olsa anlardım. Bir anda böyle bir problem ortaya çıktı. 100 bin lira civarında bir maliyet çıkardılar, güç bela 40bin liraya indirebildik(Sürekli yetkili servis bakımlı vs olduğu için). İki ay civarı tamirat sürdü. Otosan'ın hakkını yemeyeyim, o süre boyunca kullanmak için focus ikame araç verdiler. Aracı tamirden aldığım gün galeriye götürdüm bıraktım. Bir daha değil ford kullanmak, görmek dahi istemiyorum.

  • Ben de 1.5 ecoboost mondeo sahibiydim bir zamanlar. Yaklaşık 2 yıl kullandım. Aracı almadan önce biraz araştıma yaptım, 1.5 lerde sorun yok deniyordu. Sonra 2. el çok düşük km li garantisi devam eden bir araç buldum, şasi no suyla servis kayıtlarına bakmak için servise gittim. Baktılar herhangi bir olumsuz durum yok. Serviste daha önceden tanıdığım bir usta ile karşılaştım. 1.5 ecoboost dedim, 'abi sakın bulaşma' dedi. Niye diye sordum detay vermedi, 'sakın' dedi. Bu 'sakın' kelimesinin önemini aracı satın aldıktan sonra çok iyi anladım.


    Neyse, ben de çok detaya girmeden düşünenlere 'sakın' diyorum. 2 yıl benim için kabus gibiydi. Ford'dan, servisinden nefret ettim. Şunları öğrendim;


    1) İşten anlayan, işin içinde olan biri bir şey söylüyorsa mutlaka dikkate almak gerektiğini,

    2) Ford da garanti olayının çok sıkıntılı olduğunu,

    3) Aracın servis geçmişini sorgulamanın boş bir faaliyet olduğunu.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.