Şimdi Ara

Ford Focus TDCI Yüksek Devirde ''Motor Arıza'' Uyarısı Lütfen Yardım 😒

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
27.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ilk kez foruma yazıyorum sorunumla alakalı daha önce bir başlık açıldı ise affediniz. 193.000'km deki 2010 Model Ford Focus TDCI 90HP aracımı 5 gün önce izmirden satın aldım. Expertiz raporuna göre motor performansı %89 olarak ölçüldü, kaput altındaki hic bir parca da da arızaya rastlanmadı. Noter işlemlerinden hemen sonra yakıt lambası yanar halde memleketim denizliye doğru yola çıktım. kalan menzil 0 km ye kadar düştü ne yazikki hic petrol bulamadim, arac stop da etmedi ilk gordugum petrol istasyonuna daldım. ucuz motorin satan bir istasyon du malesef ama mecburen yakit almak zorunda kaldım. O ana kadar araç, denemek için bastığım 200 km hızda bile sorunsuz giderken yakit aldiktan itibaren; rolantide inip kalkmalar ve 3500-4000 devire geldiğinde ekranda '' MOTOR ARIZASI'' yazisi belirdi ve arac bir anda gucten kesildi. Saga cekip stop edip calistirdigimda '' arac kendini guvenli moda aliyormus duyduguma gore'' herşey duzelmis gibi gozukse de yine denemek için yuksek devirlere ciktikca tekrar ayni arizayi vermeye devam eder oldu. Araci aldigim gunden beri gunduzleri sanayide geceleri de internet basinda bu sorunu arastirmaktayim. Serviste bilgisayara baglandiginda hiç bir ariza kodu vermedi. depoya pislik girmistir dediler ve katki koyup, benimde gazımı alıp yolladilar 180 lira da para verdim basit bir sıvıya ama yine arizam devam ediyor.
    Araci onceden tanimadigim icin belki daha once bu ariza vardi ben farketmedim kotu yakitla bagdastirmis da olabilirim?. Ya da yakit aldiktan sonra bu durum meydana geldi bilemiyorum.
    Forumlarda MAP sensorunu temizleyince duzelir seklinde okudum bugun balata spreyi ile temizledim deneme surusu yaptim sorun düzeldi. Hatta 5000-6000 devire kadar ciktım anlik bir hic bir sorun kalmamisti.
    Eve geldim son kez bi daha deneyeyim dedim yine ayni ''MOTOR ARIZASI'' yazisi cikti ve tum dunyam yıkıldı.
    Forumlarda okuduguma gore EGR arizasi da benim problemime benzer olabilirmis. EGR yi soktum ici kurum baglamis guzelce temizledim yine aynı.

    Tek İhtimalim kaldı Hava filtresinden çıkan hortumun motora baglanti yerinde tirnak kirimis ve hortum etrafı hava alacak şekilde bosta duruyor sadece klips ile baglamislar ama yine de yuksek basincta hava kacirabilir bu da beyine ariza kaydi olsrak gecebilir diye dusunuyorum?

    Ariza uyarisini arac park halindeyken ne kadar gaza basarsam basayim yapmiyor, sadece yolda hareket halindeyken 3500-4000 devirlere geldiginde yapiyor ve arac bir anda traktör suruyormuş gibi hantallasiyor.

    Sorunum:

    1: Yakitin sifir kadar tuketilip depodan pislik çektiğinden olabilirmi?
    2: kötü yakıt buna sebepmidir?
    3: Tırnağı kirik,kenarları boşta olan hortummu sebep?
    4: MAP sensorunu temizleyince bir kac saatlik de olsa sorun duzelmisti yine neden aynı arıza meydana geldi?

    Lutfen böyle bir sorun daha once yasayanlar ve ya konu hakkinda bilgisi olanlardan yardim bekliyorum. Ne yazik ki sanayi de işten anlamadığını fark ettilermi adamın cigerini söküyorlar. 😕 Şimdiye kadar bindigim 6. Arabam ilk defa bir araçtan bu denli midem bulandı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • pis yakıttan belli.
  • Enjektörlerinizi kontrol ettirmekte fayda var.
  • şuanda aynı dertten muzadarip im eğer çözebildiyseniz sorunuma yardım edebilirmisiniz?
  • arkadaşlar sorununuz devam ediyormu bilmiyorum ama yinede cevap yazacağım en azından başka arkadaşların işine yarar aracım 2007 focus dizel motor aynı sıkıntı bende yaşadım motor sistem hatası ibaresi ve yanındaki kırmızı ışık yanıyordu ve motor 3000 deviri hiçbir şekilde geçmiyordu kontağı kapatıp açtığımda herşey normale dönüyordu bazen 3 km arayla bazen 30 km arayla sık sık bu arızayı veriyordu servise gittiğimde arıza gözükmüyor ama motor sistem hatası yazdığında servise gittiğimde saçma sapan arızalar yazıyordu imbolayzır arızası erg arızası ısıtmaa buji arızası gibi 9 adet arıza kodu çıkıyordu kime sorsam beyin arızalı değişecek çıkması 1750 tl yazılım vs 500 2250 lira gibi bir rakam telafuz ettiler daha önce kendine usta deyip hiçbir şey bilmeyen ustalardan yediğim kazıklar sayesinde tecrübe edindiğimden iyice araştırmadan arızadan net olarak emin olmadan aracıma anahtar vurdurmuyorum sonuç olarak en ucuzdan başlamaya karar verdim kızdırma bujilerini değişecektim usta anahtarı vurdu buji sizlere ömür kırıldı hemde hiç zorlamadığımız halde 2ci 3cü derken 4 kızdırma bujisi kırıldı bu arada bujileri kontrol etmiştim 2 tanesi arızalıydı neyse bu araçlarda bujiler cam tarafında olduğundan tornacıda çalışma alanı olmadığından kapak sökülecek bana gelecek dedi sonuçta motor açıldığında hiç sıkıntısı olmayan motor artık düzen tutmayacağı için motoru açtırmadım biraz araştırırsanız dizellerde özellikle fordun kullandığı pejo motorlarında randıman alınamadığını forumlardan öğrendim iyi bir motorcu buldum motoru şanzumandan ayırtıp bütün haliyle komple tezgah üzerine aldırdım anlaşmış olduğum tornacı ile aradaki mesafe 100 metre kadardı el arbasıyla motor tornacıya gitti tornacı başladı ameliyata 3 - 4 saat uğraştan sonra kızdırma bujilerini söktü yeni bujileri taktık bujileri orjinal ford aldık tanesi 55 lira motor indirme antifiriz eksilen şanzuman yağı işcilik toplam 750 lira verdim tornacıya 400 lira bana toplam maliyet 1370 lira oldu araç 2ci gün toplandı sonuç mükemmel ne arıza kaldı ne sıkıntı 2ci fiteste 2200 devirle çıkabildiğim rampaları artık 1500 devirle çıkabiliyorum 15 gündürde aracımı kullanıyorum tüm testleri yaptım uzun yol yaptım tık yok umarım bu sıkıntıları yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim umuduyla uzun uzun yazdım




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.