Şimdi Ara

Ford Focus 2009 Garanti Uzatma??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar;
    2009 Haziran trafiğe çıkışlı arabam var.Araç ankara otokoçtan alınmıştır.Üzerinde standart 2 yıl (100.000) km garanti mevcut.Ankara otokoç'u aradım ve garanti uzatmak istediğimi söyledim.Ancak şu an garanti uzatma işlemi yapamadıklarını söyleyip beni Ankara Maltepe Turotoya yönlendirdiler ve bikaç bilgi aldım ancak kafamda bazı soruişaretleri var sizlere danışmak istedim.
    1-)Yaptırmak istediğim garanti şekli +3 yıl,150.000 km idi ancak boyle bir garanti uzatma opsiyonunun mevcut olmadığını(eskiden varmış).Aracın maximum 4 yıl garantili olabilceğini söylediler.Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
    2-)Aracı koç ailem indirimi ile aldığımı belirttim turotoya ve onlarda ozaman zaten +1 yıl garantili olduğunu söylediler.(toplamda 3 yıl yani).Otokoçun 444 lü numarasını aradğımıda böyle bir opsiyonunda artık bulunmadığını söylendi.Turotoya bunu belirttim onlara oyle bir bilgi gelmediğini belirttiler ve 444 lü numrayı aradılar,tekrar bana döndüklerinde bu opsiyonun kalktığını belirttiler.Şimdi turotonun bole bişiden haberi nasıl olmuyor,sanki ayak üstü +1 yılımı yediler gibi geldi bana.Son dönemlerde koç personel indirimi ile araç alıp garanti uzatması yapan arkadaşlar var mıdır acaba?
    3-)Yeni gelen düzenlemeye göre standart 2 yl garanti dışındaki garantilerde mevcut hasarın %20 sinin müşteri tarafından ödeneciği belirtildi.Bunun hakkında bilgisi olan var mıdır?Bu daha öncedendemi böyleysi?
    4-)Senede 25 000 km civarı yapan biri olarak,TrendX 90ps tdci hatchback ford focusa,süregelen yıllardan beri bu aracın karşılaştığı problemlerde göz önüne alınırsa hangi garanti opsiyonunu yaptırmak en mantıklısıdr sizce?
    Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.



  • Merhaba

    Bende 2007 de Ankara Otokoç'tan aldığım araçta böyle bir uygulamaya gittim. Öncelikle sizin Koç Ailem sayesinde kazandığın +1 yıllık garantinin benzerini bende aldım. Bir önceki aracı Ford olan müşterilere bu uygulama yapılıyordu. Benimde bir önceki aracım Ford olduğu için 2+1 olarak garanti aldım. Birde bunun üstüne +1 yıl da belirli bir ücret karşılığı Ford Güvence adı altında garanti satın aldım.

    Yalnız burda bir detay belirtmek istiyorum, ben aracı aldığım gün garanti kitapçığına bu ek garantileri yazdırdım. Ek garanti için özel sayfalar mevcut o kitapçıkta, onların hepsini doldurttum ve kaşelettim.

    Sizin durumunuz nasıl tam olarak bilmiyorum ama eğer 2009 yılında bu uygulama devam ediyorsa bugün yeni bir uygulamaya gitmeleri, sizin kazanılmış olan hakkınızın elinizden alınması söz konusu olamaz. Bunu hukukla ilgilenen arkadaşlar daha iyi anlatabilir. Ancak eğer garanti kitapçığını doldurtmadıysanız nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyorum. Karşınızdaki özel kuruluş Ford ya da Otosan olduğu için Allah kolaylık versin demekten başka da bir şey yapamıyorum.

    Yeni bir düzenlemeyle mevcut hasarın %20 sinin müşteri tarafından karşılanacağını belirtmişsiniz. Bu şarttan hiç haberim yoktu, benim anlaşmamda böyle bir şartta yok. Ancak benim anlaşmamda şöyle bir madde var. Aldığımız uzatılmış garanti, her araca verilen 2 yıl garantiden daha farklı bir kapsama sahip. Bu kapsam normal garantiden daha sınırlı ve çoğu uzun yıllar bozulmasının çokta mümkün olmadığı parçalar için olduğunu hatırlıyorum. Yani garanti adı altında satılan ürün tam bir garanti değil.

    Benim size önerim internetten, forumlardan Ford güvence ile ilgili yazıları okumanız daha sonrasında eğer hala aklınıza yatıyorsa ve Ford güvence almak istiyorsanız fiyatları araç kaskosu fiyatlarıyla karşılaştırmanız. Eğer kasko fiyatlarına yakınsa bence hiç yaptırmayın, onun yerine her zaman gittiğiniz servisinizle anlaşmalı olan sigorta şirketlerinden mesela Tur Oto yu ele alalım, Tur Oto ya gidin ve anlaşmalı oldukları firmadan aracınız kaskolatın. Normla bir kaskoyla bu kasko arasında belirli bir fiyat farkı olacaktır. Bu farkta Ford güvence den hem daha az olur hemde sizi kendinizi daha sağlama almış olursunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.