Şimdi Ara

Ford Fiesta 1.4 TDCi Comfort Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
36.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler.Nette araştırma yaparken şu ilana rastladım.Sizce nasıl?

    http://www.araba.com/222152143/Ford-Fiesta-14-TDCi-Comfort

    Bütçem 17000-21000 arasında.Bir kaç gündür Ford Fiesta Comfort modeline bakıyorum.Bu modeli 2006-2008 arası galiba.2004 modeli bana pek cazip gelmedi.Dizel almayı düşünüyorum fakat km'si genelde yüksek oluyor.Satarken sorun çıkar mı?.Aracı binmek için alacağım ama sıkıştığımda satabileceğim türden olsun istiyorum.Bu bütçe aralığında başka hangi araçları önerirsiniz.Lütfen üstüne şu kadar koy şunu al tarzından yorumlar yapmayın.Bu arada araç Adana'da kullanılacak.Başka şehirlerden almayı düşünmüyorum.Şimdiden teşekkürler.







  • bulut1990 kullanıcısına yanıt
    Ikinci eli çok iyi.
    Makyajlı kasalarda abs de var diye biliyorum.
    Çok isabetli bir tercih.
    Km yaşına göre normal.
    Hasar durumu önemli,
    .
    Alternatif, ford fusion

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Fusion'la arasındaki fark tam olarak nedir?
  • bulut1990 kullanıcısına yanıt
    Fusion
    biraz daha heybetli, geniş, ön koltuk katlanır masa olur,
    21 bin tl ye aldım,
    8 yıl 100 bin km kullandım.
    devir daim pompası garantiden değişmişti, başka masraf etmedim,
    yıllık 130-220 tl arası servis ücretlerim tutmuştu,
    akü 8yıl gitti.
    tirijer seti 6 yılda bir veya 120 bin km de bir değişir, 300 tl.
    balata vs hiç bitmedi,
    19 bin tl ye sattım.
    bagajında çamaşır makinesi bile taşıdım.
    çoluk çocuk bagajına rahatlıkla doluşuyor.
    bir kere arka koltuğu yatırıp, 20 torba kireç ve 5 torba çimento taşımıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    biraz hor kullanmışsınız anlaşılan fiesta'nın bagaj hacmi biraz küçük galiba.Bir yazı görmüştüm.Küçük bagaj yoktur çok eşya vardır diye.Gerçekten çok doğru bir söz.
  • 8 yıldır kullanıyoruz aracımız 125.000 km'de. 2006 modellerde enjektörlerden mazot kaçırıyordu dediler, bi dönem onunla çok uğraştık ama düzeldi. Sadece cik cik tarzı bi ses yapıyor ve içeri mazot kokusu veriyordu, bulunduğumuz yerde ustasını bulmakta sıkıntı yaşadık ondan uğraştırdı. Bunun dışında hiç bir sıkıntısı olmadı. 68 hp motor 120 km/h'den sonra boğulur, maksimum sürat 165 170 arası. 40 lt depo ile şehiriçinde hiç bir ekonomi yapma düşüncesi olmadan basa basa 650 km yol yaparsınız en aşşa.

    Bir de bu Fiesta'ların 1.6 TDCi 90 hp olanları var. Onlarda deri direksiyon simidi, deri vites topuzu felan var. Yakıtta 1.4 dizel ile hemen hemen aynıdır ama performansı çok daha iyi. Bütceniz yeterse 1.6 olanını tavsiye ederim.

    Kullanımdan kaynaklanan problemler dışında bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum.
  • İyidir.
  • B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    Araçla sürat yapmayı zaten düşünmüyorum.Sizce yaşadığınız bu sorunlar kronik olabilir mi?
  • Aynı aracı bir buçuk sene kullandım çok memnundum tavsiye ederim. Son hız konusunda denildiği gibi 170 falan ama hızlanma performansı bence iyi tam bir şehir içi arabası bence konforu da yüksek. Tabi ben 2001 Hyundai Accent'ten sonra almıştım o yüzden konforlu gelmiş olabilir :)
  • bulut1990 kullanıcısına yanıt
    Bizim yaşadığım tek problem enjektörden mazot kaçırmasıydı. O dönem bize 2006 modellerde kronik dediler fakat bilemiyorum. Çok büyük bir problem olmadı, enjektör pulları değişti ve sorun çözüldü. Bunun dışında baskı balata, fren balatası, triger seti gibi rutin bakımları yaptırdık.

    Yalnız dikkat etmeniz gereken bir şey var. Bu araçların ön tamponları biraz hassas. Dik bir yeri inerken veya başka bir şekilde tamponu esnettiğinizde tamponu tutan dişler plastik olduğundan kırılıyor. Biz ona da çözüm bulduk, kırılan dişlerin yerine metal vida attırdık.
  • ben şu anda 1.5 yıldır 2008 1.4 tdci kullanıyorum 145bin kmde ve 90hp bendeki, iyi baktıktan sonra gayet ideal, antalya ve burdurda kullanıyorum, yakıtı gayet iyi, makyajlı olduğu için gayet oturaklı gözüküyo ve bagajını şöyle açıklayayım; 5 kişi tatile gittik herkesin bagajı vardı ve aman aman kucak kucağa gidilmedi, sanıldığı kadar küçük değil bence..
    ben memnunum arabamı değiştircem yakın bi sürede, büyütücem ama eşime yine fiesta alcaz bi kaç yıl içinde..
    ben sevdim şahsen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese iyi forumlar.
    Bundan bir ay önce kadar bende aynı senin durumunda aynı fiyat aralığında dizel punto yada Megane2 arıyordum ama bulduğum çoğu araçların km'si yüksekti şuan almış olduğum 2008.model Ford fiesta 1.4tcdi comfort ilanı gördüğümde hoşuma gitti aradım adamı pazarlık falan 20bine anlaştık ve araçtan gerçekten çok memnunum sadece biraz süspansiyon eksikliği var onun dışında yol tutuşu falan çok güzel konforlu bir araç tavsiye ederim umarım aradığınız aracı bulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uruker kullanıcısına yanıt
    bende sizin gibi megane2 yi araştırdım broadwayin yeni sürümü deniliyor.İçeri çok ses alıyormuş.Virajlarda savrulma ihtimali olduğunu öğrendim.2004 model golf düşündüm.Arıza açtığında mali olarak baş edemezsin dediler.Bende ford'da karar kıldım.Hazır kış gelmişken araç piyasalarının düştüğü bir zamanda almak daha mantıklı olur.
  • güzel araç aynısını 2 sene kullandım hem ekonomik hem sağlam+ses sistemi tatminkar
  • Bahsedilen arabayı 8 ay 11000 km kullandım 68 hp olması sebebiyle çekişi iyi değildir. içeriye fazlaca gürültü alır tabiri yerindeyse takoz gibi arabadir ama sağlam ve sorunsuzdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu güncel
  • araç çok diri duruyor kilometresi de baya iyi motor desen sağlam parçası bol tasarrufun diğer adı ama performans beklemeyin

    araçta yol bilgisayarı klima 2 hava yastığı direksiyondan teyip kumandası gibi özellikler var abs büyük ihtimalle vardır ama yalan olmasın satıcıya sorarsınız

    benca o fiyata alınası güzel araçtır

    hayırlı olsun ;)
  • Performans olarak korkmayın bence turbo olduğu için 2000 devirdi herhalde ondan sonra rahat 4 kişi + bagaj palandöken e ve sumela ya çıktım gayet iyi çekti devri alınca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ford Fiesta:

    İkinci eli sağlam.
    Yakıttan kullananlar memnun (dizel için tabiki)
    Yalıtım sorunlarından şikayet eden çok.
    Konfor vasat.
    Alınır mı alınır.
    Değerini kaybetmez sonucta.
  • 2007 sini şu anda kullanıyorum yakıt olarakta gayet tatminkar bir araç bu motorin fiyatlarıyla bile şu anda (4 kişi ile)19 20 kuruş arası uzun yolda yakıyor...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.