Şimdi Ara

Forbes'un F-35 hakkındaki makalesi (ABD Hava Kuvvetleri, F-35 Gizli Avcısının Başarısız Olduğunu Ka)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2021/02/23/the-us-air-force-just-admitted-the-f-35-stealth-fighter-has-failed/?sh=705c5f961b16


    The U.S. Air Force Just Admitted The F-35 Stealth Fighter Has Failed

    ABD Hava Kuvvetleri, F-35 Gizli Avcısının Başarısız Olduğunu Kabul Etti



    Siz zaten okursunuz ama dikkatimi çeken bir yeri özellikle paylaşmak istiyorum.


    Alıntı

    metni:
    But over 20 years of R&D, that lightweight replacement fighter got heavier and more expensive as the Air Force and lead contractor Lockheed Martin packed it with more and more new technology.Yes, we’re talking about the F-35. The 25-ton stealth warplane has become the very problem it was supposed to solve. And now America needs a new fighter to solve that F-35 problem, officials said.


    Yani özellik ekleyeceğiz diye işin b.kunu çıkardık demiş.


    Alıntı

    metni:
    “You don’t drive your Ferrari to work every day, you only drive it on Sundays. This is our ‘high end’ [fighter], we want to make sure we don’t use it all for the low-end fight.”


    "Her gün ferrari ile işe gitmezsiniz. Sadece pazar günleri kullanırsınız"


    Alıntı

    metni:
    “If we’re going to pull the trigger on a new fighter, now’s probably the time,” Grazier said. The Air Force could end F-35 production after just a few hundred examples and redirect tens of billions of dollars to a new fighter program.


    F35 programının peşini bırakıp yeni bir uçak projesine para aktarmanın tam sırası diyor. Bu yazının öncesinde de genel olara çin ve rusyaya karşı da kullanılabilecek daha gerçekçi bir proje ihtiyacının doğdunu paylaşmış.


    F-35 bırakılır, bırakılmaz orasını bilmem ama İsrail döndü dolaştı argeyi üretimi abd'ye yükleyip kendine özel f35 yaptırdı, parasını da yine ABD'ye ödetti. Bu da garip bir ayrı durum. https://mondoweiss.net/2016/12/israels-free-ride//


    edit: Yanlış anlaşılmaları önlemek için özetleyeyim. F35 kötü bir uçak oldu demiyor. Proje olarak olarak başarısız oldu çünkü f16'nın yerini alamıyor diyor. Proje yolda hedefinden saptı diyor. Cok gelişmiş özelliklere sahip çok güçlü bir silah ama her gün kullanılacak ihtiyaçlarımızı tam karşılayan bir silah değil diyorlar. Hummer diye yola çıkıp ferrari yapmışlar yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 24 Şubat 2021; 20:16:31 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.