Şimdi Ara

Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu gri renkli plastik jant kapaklarından hatta standart klasik birbirinin aynı tasarım ve renkte olan tüm jant ve kapakları çok sıkıcı ve itici gelmeye başlamıştı ki kendi jant kapağımı boyama fikri her geçen gün daha da cazip geldi ve bu aralar bolca da vaktim olduğundan işe koyuldum.

    Öncelikle internette biraz araştırma yaptım bu işlemi yapan başka birileri var mı diye, ancak kayda deger birşey bulamadım, birkac tane oldukça basit ve acemice düşünülmeden yapılmış işler vardı ancak benim istediğime yakin bile değildi.

    Her neyse işe koyuldum ve kendi orjinal jant kapaklarımı riske atmayarak (çünkü altı-üstü plastik olan bu jant kapağının tanesi ford bayiinde 65 tl idi) şaşmaz sanayide ford parçaları satan biryerden pazarlikla 4 tanesini 55 liraya focus lll icin kapak aldım. Aldığım yer boyayacağımı duyunca abi olmaz yapma etme dediysede vazgeçmedim tabi. :)

    Sonrasında nasıl boyayacağımı düşünerek sanayiden geri dönerken yolun sağında kaporta hasarlı bir aracı boyamak üzere macun çeken ve zımparalayan bir usta gördüm ve hemen yanına yanaştım.
    Jant kapağının bir tanesini elime alıp biraz sohbet ettikten ve meramımı anlattıktan sonra beni yakınlarda ki araçlar için boya hazırlayan bir işyerine yönlendirdi. Iki dk sonra tarif ettiği dükkanda yine elimde jant kapağı ile soluğu aldım. Ne yapmak istediğimi tam olarak anlattım ve tesadüf orada bulunan birkaç boya ustasıyla da fikir alışverişi yaptıktan sonra yol haritam ortaya çıktı.

    to be continued



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 16 Temmuz 2017; 20:5:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ilk iş tabiki de zımpara işiydi. Kolay gibi gözüksede girintili çıkıntılı yüzeyleri zımparalama işi zaman alan ve sabır isteyen bir iş, birde önce kalın sonra ince zımpara ile yapmak gerekiyor, alışkın değilseniz parmaklarınızın uçlarında ağrı hissedebilirsiniz. Zımparalamak için kullandigim malzemeler zimpara kagidi 400 ve 800 lük, birde dar yerlere girmek için kullanılan süngere benzer zımpara. Tabiki ise önce 400 le başlıyorsunuz en sonunda 800 ince zimpara ile bitiriyorsunuz.



    Devam edecek.



    Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)

    Kapakların zımparadan önceki ve sonraki hali

    Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 26 Temmuz 2017; 18:20:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devamı nerde ?
  • sonuç ne oldu acaba ?
  • ankura kullanıcısına yanıt
    1 sene geçti devamı nerede
  • İşsiz kaldığım dönem açmıştım konuyu, iş konusunda da olaylar hızlı gelişence ve günde ortalama 12/14 saatte işyerinde geçince haliyle devamı gelmedi.

    Ama bu kadar talep olunca bugün yarın devamını getireceğim merak etmeyin.

  • Evet arkadaşlar, gelen özel mesajlar ve talepler üzerine uzun bir aradan sonra konuyu devam ettiriyorum.

    Zımpara işinden sonra sıra jant kapaklarını nasıl boyayacağıma gelmişti.

    En başından beri aklımdaki renkler ve jantın hangi bölümlerini ne renge ve nasıl boyayacağım konusu çok netti, istediğim renkler "siyah ve beyaz" dı ancak usta bana o kadar çok beyaz ve siyah renk seçeneği sununca aklım karışır gibi olduysada aslında pek de tereddüt etmedim, zira işim çok kolaydı, aracımı göstererek aynı renk beyazdan istiyorum dedim, birde parlak siyah bir rengi seçtim.

    Renklerde netleşince boyacının özel olarak hazırlayacağı iki kutu beyaz bir kutu da siyah sprey boya siparişi verdim, parasını da ödeyip çıktım dükkandan. Öğleden sonrada (üç dört saat sonra) teslim aldım boyaları.

    Sonraki iş jant kapağı üzerinde boyayacağım kısımları maskeleme bantıyla maskeleyip istediğim renge boyamak olacaktı.

    Aslında aklımda önce jant kapağının tamamını beyaza boyamak, sonrasında da maskeleme bantıyla beyaz kalmasını istediğim bölümleri kapatıp siyah olmasını istediğim yerleri siyaha boyamak vardı ve düşününce basit, güzel bir fikir gibi duruyordu. Bu fikrimi de boyaları almaya gittiğim de boya ustasıyla paylaştım, oda jant kapağını komple beyaza boyamak yerine en başında maskeleyerek istediğim bölümleri isteğim renge boyamanın daha doğru olduğunu söyledi. Bu bilgiden sonra pek tabiki planlarımda ufak bir değişiklik oldu, önce maskelemeyi yapmam gerekiyordu.

    ve tabiki maskeleme işine koyuldum, şunu söylemem gerekir ki bu tür işlere el yatkınlığım vardır, çok zorlanmadım ama emek isteyen bir iş, en başta yapılması gereken düzgünce bir tane şablon çıkarmak gerisi sadece kesme yapıştırma işlemi oluyor.
    Bu şablon çıkarma işide çok basit tertemiz bir a4 kağıdı alıp, şablon çıkaracağın yerin üzerine koyup çıkıntıları sert bir cisim yada boya kalemiyle işaretleyip bıraktığında al sana kullanacağın şablon oluyor, bundan sonra tek yapman gereken maskeleme bantlarını bu şablona göre kesmek kalıyor.

    Şunu da belirtmeliyim ki maskeleme bantı konusuda çok önemli, piyasada bulunan maskeleme bantlarının çoğu dandik, bu dandiklik neyi ifade ediyor peki derseniz şunu söyleyebilirim; maskeleme bantı yeteri derecede kaliteli değilse ve boyanmasını istemediğiniz yüzeye yeterince iyi yapışmıyor ise attığınız boyayı boyamak istemediğiniz yerlere sızdırarak, hatta bazıları boyayı sünger gibi üzerine çekerek tekrar tekrar uğraşmak zorunda kalmanıza sebep olabiliyor. Ben kaliteli maskeleme bantını yine oto boyacasında buldum. şu an markası aklımda değil ama hatırlarsam yazarım buraya.

    Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 22 Temmuz 2018; 21:45:4 >
  • Plastik astarı kullandınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Plastik astarı kullandınız mı?
    Hayır herhangi bir astara gerek olmadığını belirtti boyayı hazırlayan yer ve oradaki görüştüğüm usta.
  • Makyajlama işlemi bitince tabiki sıra boyamaya geldi.

    Boya öncesi için hazırlıklar yapmak gerekiyordu, hem ortalığı batırmamak için hemde boyadıktan sonra jant kapaklarını kurumaya bırakacağım toza maruz kalmayacağı güvenli bir bölge oluşturmak için. Bu fikirle boyayacağım masanın üstüne boya badana da yerlerin batmaması için kullanılan naylonlardan serdim, aynı naylonun masanın kenarlarından sarkan kısımlarınıda zemine kadar gerip hava ve toz almayacak şekilde yapıştırarak masanın altında kapakları koyacağım tozdan topraktan etkilenmeyecek güvenli yeride ayarlamış oldum.

    Boyamadan önce boyayacağım yüzeylerin çok hafif nemli bezle son kez tozunu aldım, ilk önce kullanacağım beyaz sprey boyayıda iyice çalkaladıktan sonra her yüzeye aynı derecede boya gelecek şekilde 20-30 cm mesafeden boyamaya başladım. Boyanın tam olarak girmediği girintili yüzeyler oluştu, buraları da doğru açıyı ve mesafeyi bularak sorunsuz şekilde boyadım. Sonrasında da masanın altında hazırladığım yere düzgünce yerleştirerek beş altı saat kurumaya bıraktım.



    Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 27 Temmuz 2018; 15:24:1 >
  • İlk kat beyaz boya işlemi bitince ki bence oldukça başarılıydı (boyanın kalitesinide oldukça iyi bulduğumu belirteyim) sıra siyah ile boyamayı düşündüğüm kısımlara geldi. Boyamadan önce siyaha boyayacağım alanlara taşan beyaz boyayı ince bir zımpara ile temizledim.

    Sonrasında beyaza boyadığım kısımları maskeleyerek siyaha boyama işlemini uyguladım.
    Fotoğraflardan da görüleceği üzere acemiliğim ve kullandığım dandik maskeleme bantları yüzünden siyah boya bazı yerlerde taşmıştı, bu hafif taşmaları bir tane incecik resim fırçası ile çok dikkatlice rütuşladım, birinde taşmanın boyutu fazla olunca taşan kısmı zımparalayıp beyaz ile tekrar boyadım ve gayet iyi bir sonuç aldım, sonrakilerde boya taşmalarını çok daha aza indirgiyerek daha iyi iş çıkardığımı söyleyebilirim.


    Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)
    Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 27 Temmuz 2018; 15:56:50 >
  • Ve nihayete ermişti tek yapmam gereken gri iç karartıcı herkeste olan birbirinin aynı jantları aracımın üzerinden sökerek kendi tarzımı yansıttığım özgün ve sadece benim aracımın üzerinde olacak yeni jant kapaklarını takma vakti gelmişti, ancak boyadığım jantlarla ilgili tam olarak içime sinmeyen ve en başından beri düşündüğüm bir konu vardı. Jant kapaklarının ortasında logo gelen kısım çok boş görünüyordu, tüm bu süreç esnasında kapakları her elime aldığımda beyin fırtınası yaptım, aklıma birçok fikir geldi aracın kendi logosundan tutunda hayvan, simge vs. başka birçok figür... ama tesadüfen eski bir defterimde yaptığım eskizi görünce "İŞTE BU" dedim yüksek sesle.

    Yin Yang figürünü yapacaktım o boşluğa çokta güzel olacaktı hemde figürün orjinali kapakları boyadığım renklerle aynıydı. Hemen işe koyuldum tekrar, netten yin yang figürünü bulup hızlıca yazıcıdan göbek boyutunda print edip keserek maskele bantıyla yapıştırdım ve siyah olması gereken yerleri siyaha boyadım ve kurumaya bıraktım, sabah elime aldığımda tamda düşündüğüm gibi çokta güzel olduğunu gördüm, şimdi tam anlamıyla içime sinmişti yaptığım iş.


    Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)
  • hey kullanıcısına yanıt
    @Blindfire
    @hey
    @ucatar

    Araç üzerindeki son halleri

    yorumlarınıza.

    Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)Focus III icin jant kapağı boyuyorum :)
  • Tebrik ederim çok güzel görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomi doktoru E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, evet yaptığıma değdi.

    Sıkça jant kapaklarını nereden aldığım soruluyor.

    Hatta benim içinde yapar mısın diyen ve sipariş vermek isteyen birkaç kişi oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 31 Temmuz 2018; 11:45:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.