Şimdi Ara

Focus 2010 yalancı hararet sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
22.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu kitapçıkta ne yazıyor merak ettim şimdi. Gece yarısı arabaya göndermeyin beni. Lakin yazan her ne ise bu durumu kastettiklerini sanmıyorum. Bir aracı 1 saat soğumaya bırakıp (dışarısı 9-10 derece iken) kontağı açtığınızda gösterge hala 90 dereceyi gösteriyor, fakat yol bilgisayarı test menüsü motor sıcaklığı 48 derecedir diyorsa bu normal olamaz. Eğer normalse o zaman test menüsü normal olamaz. Yani bunların ikisi birden doğru olamaz.
    Kaldı ki bu benim aynı kasadan 3. Focus'um. Önceki iki tanesi dizel idi. Hadi onları saymayalım. Soğutma sistemi farklıdır diyelim vs vs. Yine benzinli Opel Astra kullandım 160 bin kilometre boyunca. Bu kadar hızlı hararet yükselmiyordu.
    Hepsini geçtim. arabayı çalıştırıp 200 metre gidiyorum 90 dereceye çıkıyor sıcaklık güya. Yaw bu kaputun altında nükleer santral mi var. 60 dereceden 90 dereceye 10 saniyede çıkarmı motorun sıcaklığı. 90 dereceyi gösterdiği anda kaloriferi açıyorum. Ilıktan biraz daha sıcak hava üflüyor sadece. Madem motor sıcak gelen hava neden sıcak değil.
    Neresinden baksanız tutmuyor kısacası. Bütün bunlara Ford eğer "normal" diyorsa Ford normal değil derim o zaman.




  • walla sizi bu soğukta dışarı çıkarmayı istemem ama bizde kitapçığın yalancısıyız.. kitapta şekiller ile durumu zaten açıklamışlar

    yukarda da dedğim gibi üç arkadaş aynı yerden aynı marka ford aldık... burda sizin yazdıklarınızı görünce arkadaşlara bahsettim onlada dikkat etmemişler... kendileri ben söyleyince farkederek durumun aynı olduğunu test ederek gördüler....
  • Üşenmedim gitim kitapçığı aldım geldim. Sayfa 75 : Motor soğutma sıvısı sıcaklık göstergesi başlığı altında "Motor soğutma sıvısı sıcaklığını gösterir. Normal çalışma sıcaklığında ibre orta kısımda kalacaktır". Motor sıcaklığı ile ilgili yazan birtek bu var. Bunun bizim sorunumuzla alakası yok ki. Biz normalde başka yerde durur demiyoruz ki zaten. Orta kısım dediği yer zaten 90 derece.
  • hocam sizin aracta herhangi bir sorun yok..neden ellettiyorsunuz aracınızı...o servise de gidin suratlarına tükürün...benim aracım da da ole...sıcak günlerde 90 derceye çıkması 15-20 sn sürmüyor ..ama soğuk havalarda 30-40 sn de çıkıyor...arac ısındıktan sonra stop edip beklerseniz ve tekrar çalıştırısanız eğer hava cok soğuk değilse ibre direkt 90 ı gösteriyor...benim aracım da sizin anlattığınızla aynı...ne müşürü ne bilmem nesi...sıcaklık 90 ı gösteriyor ama biraz zaman geçecek ki içeri daha sıcak hava üfleisn...anladığım kadarı ile 90 gösteriyor ama sıcaklık 90 derce olmuyor...çünkü ole olsa hemen içeri sıcak hava gelmesi gerekir...kısacası fordun sistemi bole...o servise de git de ki sığırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!
  • ha unutmadan arakdaşta 2010 megane var on da da durum aynı siteden çıkmadan 90 a gelip sabitliyor diyor!!!!kimse sorun aramsın arkadaşlar...focusun sistem bole...!!!
  • Durum daha karışık bir hal alıyor. Benim bu 90 ile bir derdim yok. Aslına bakarsanız normal şartlarda 1500 gösterse oralı olmam. Fakat beni endişeye sevkeden şu:
    Eğer o gösterge bir şekilde motor sıcaklığını yanlış okuyorsa ve günün birinde motor sıcaklığı 140 dereceye geldiğinde bana hala 90 gösterirse o zaman ciddi bir sorunumuz var demektir.
  • mehmet bey yol bilgisayarında gördüklerinizle ibreyi karıştırmayın....aracta sıcaklık atıyorum 25-30 dereceye gelince direkt 90 a çıkıyor ibre ve orda sabitliyor...bole olması sıcaklığın 130 derceye çıktığında ibrenin hala sabit kalacağı anlamına gelmez....büyük ihtimalle sıcaklık belirli bir seviyeye gelince sistem ibreyi direkt 90 a atıyor...yani 90 dan sonra alarmlar çalmaya başlıyacaktır muhtemelen...denemek isterseniz denemesi bedava...fanın kablosunu çıkarın aracınızı kullanmaya başlayın bakalım gösterge 90 ı aşacak mı aşmayacak mı:))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetkoksal

    Durum daha karışık bir hal alıyor. Benim bu 90 ile bir derdim yok. Aslına bakarsanız normal şartlarda 1500 gösterse oralı olmam. Fakat beni endişeye sevkeden şu:
    Eğer o gösterge bir şekilde motor sıcaklığını yanlış okuyorsa ve günün birinde motor sıcaklığı 140 dereceye geldiğinde bana hala 90 gösterirse o zaman ciddi bir sorunumuz var demektir.



    bu noktada haklısınız ama inanın öle değildir...bakın bir de herkesete durum bole...ben şunu anladım bir kere..araca ne kadar evham yaparssanız o kadar sorun çıkarır...bırakın kendi haline...dediğiniz şekilde bir durum olur da aracınız su kaynatmaya başlarsa o zmaan düşünürsünüz...
    dedim ya arkadaşta megan var onda da durum aynı..adam siteden çıkmadan 90 kitliyor ibreyi...!!!o dana servis de bilmiyor ki size ne desin..sorun var diyecek tabiki...ibredeki durum aracat sorun olmadığını gösterir bence...çünkü ibre birden bire çıkıyor 90 a ..sadece sembolik..zannımca 90 dan sonraki sıcaklıklarda ibre sizie alarm verecek merak etmeyin!!!




  • Herroes,
    Servis konusundaki betimlemelerinize yerden göğe kadar katılıyorum. Zaten anladığım kadarıyla bu sorunu çözemeyecekler. Başka yerini bozup teslim edecekler. Ben de artık aracı hiç elletmemekten yana fikir değiştirmeye başladım.
    Açıkçası modern araçların motor soğutma konusundaki başarısını gözönüne aldığımda, hele ki artık bazı araçlarda (örneğin yeni Astra) hararet göstergesinin tamamen kalktığını düşündüğümde sanırım kuvvetle muhtemel hararet sorunu yaşamayacağım. Bir de kitapçıkta yazdığı kadarıyla sanırım hararet çok yükseldiğinde yol bilgisayarı ekranında da uyarı mesajı çıkıyor. Tabi eğer o mesaj da bozuk olduğunu varsaydığım göstergeden veri almıyorsa. Bu durumda bu durumu unutmak en iyisi. Bu arada forumdan birisi olur da bir şekilde çözüm bulursa o zaman bakarız çaresine. Teşekkür ediyorum yönlendirmeleriniz için. Selamlar.




  • hocam en güzeli arabayı elletmemektir...hiç kafanı da takma..sağlam aracı alırlar bozar geri verirler...!!!Allah büyüktür..ben de vehamlıyımdır aslında ama evham yaptığımda şunu diyorum kendi kendime: rahat ol allah büyüktür...arabayı elletip bozcağıma elletmeden hiç değilse kendim bozdum derim:))
  • çözüme giden olmadı heralde, forda mail atan falan oldumu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrmblt

    çözüme giden olmadı heralde, forda mail atan falan oldumu?

    Sizin hararet müşürü değişimi işe yaramadığından, benim servisin de deneme yanılma yoluyla bilinçsizce kurcalayacakları endişesiyle benim araç için servise hararet müşürü gelmesine rağmen gidip değiştirmedim hararet müşürünü.
    Sizin servisin Otosan'a yazdığı yazıya cevap geldi mi?
  • değiştirme boşuna.
    bugün akşam aradım servisi yarın aramazlarsa tekrar arıyıcam bakalım ne diyecekler.
    olmadı otosana ben yazarım
  • KESİN ÇÖZÜM
    ARKADAŞLAR FOCUSLARDAKİ YALANCI HARARET DEDİĞİNİZ OLAY YALANCI DEĞİLDİR, GERÇEKTEN MOTOR KISA DÖNEM HARARET YAPMAKTADIR VE BUNUN FABRİKASYON HATASI OLMADIĞI KESİNDİR. BUNUN ÇÖZÜMÜNÜ GARANTİLİ OLARAK YAPMAKTAYIM BAŞKALARI GİBİ ŞARLATANLIK YOK HERŞEY GERÇEK

    KÜTAHYALI NEDİM USTA TELEFON 0533 556 18 24
  • Nedim Bey,
    Focus1'lerde yaygın olarak ortaya çıkan ibrenin kısa sürede kırmızı bölgeye dayanması ve tekrar normal bölgeye geri gelmesi olayını kastediyorsunuz sanırım.
    Bu durum ise daha farklı: ibre normali geçmiyor sadece ilk çalıştırmada normale geldiğinde aslında motor ısınmamış oluyor. Sonrasında ise hararet yükselmiyor. Yani hiç kırmızı bölgeye yaklaşmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nedimbate43

    KESİN ÇÖZÜM
    ARKADAŞLAR FOCUSLARDAKİ YALANCI HARARET DEDİĞİNİZ OLAY YALANCI DEĞİLDİR, GERÇEKTEN MOTOR KISA DÖNEM HARARET YAPMAKTADIR VE BUNUN FABRİKASYON HATASI OLMADIĞI KESİNDİR. BUNUN ÇÖZÜMÜNÜ GARANTİLİ OLARAK YAPMAKTAYIM BAŞKALARI GİBİ ŞARLATANLIK YOK HERŞEY GERÇEK

    KÜTAHYALI NEDİM USTA TELEFON 0533 556 18 24



    usta,buz gibi motor hararet mi yapıyor,hem de çalışır çalışmaz..!
  • Nedim Usta ossurmuş ve gitmiş.Yahu usta ne alakası var senin bu dediklerine arkadaşların bahsettiğinin!Başlığı en başından beri okudum tam sonuna geldim işte nedim usta ve müthiş çözümü yav bırak usta!Senin yaptığın lpg sisteminden kaynaklanan bir ısıtma sistemi çözümü.Nedir bu ben açıklayayım ; basit bir hava alma olayı.
  • Konuda pek bir ilerleme yok. ekremblt kullanıcısından haber bekliyoruz. Belki bir haber gelir Otosan'dan.
  • Kişinin işdir aynası lafa bakmaz. Ağzı olan konuşuyor.
    Nedim Usta
  • mehmetkoksal bey...bence bu konu spekülasyona acık durumda...araclarda bir sorun yok!!!!!!!!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.