Şimdi Ara

Focus 1 Kapı Kolu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Focus 1 aracımın iç kapı tutma kolunun boyasını nasıl halledebilirim. Yedek parçacılarda veya çıkmacılarda bulamadım. Boyacılara sordum ama onlarda net birşey söyleyemiyorlar. Bu kolu nasıl halledebilirim. Bursada oturuyorum. Tanıdığınız varsa da olur?


     Focus 1 Kapı Kolu Sorunu



  • O parça çok basit bir şekilde sökülüyor. Söktürüp boyatın birşey kalmaz. Araştırırsanız uygulamaları var. Karbon kaplama yaptıranlar da var ama bence yakışmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ES3NT

    O parça çok basit bir şekilde sökülüyor. Söktürüp boyatın birşey kalmaz. Araştırırsanız uygulamaları var. Karbon kaplama yaptıranlar da var ama bence yakışmıyor.

    Hocam araştırdım ama adam akıllı çözüm bulamadım. O tutma yerlerini sökmek için kapıyı sökmek lazım falan dedi birisi. Döşemeciye gitmiştim vidalarını söktü baktı kapı döşemelerini çıkarmak gerekiyor dedi. Kendisi boyayanlar var ama benim böyle imkan ve tecrübem yok. En güzeli kendi orjinal boyası.
  • Bu tip boyaları airbag ciler yapıyormuş. Dün bir yere gittim sordum adam 4 kapı kolu için 400 dedi. Yuh dedim. En son 300 olur dedi yine çok geldi. İşçiliği çok fazla dedi adam. İşçilik olmazsa 200 e olur dedi. Kolları çıkarmak için kapı döşemelerini sökmek gerekiyormuş. Boya haricinde başka alternatif önerebilecek birisi var mı acaba? Yani şu kapı kollar için 300 TL vermek koyuyor açıkçası.

    @ES3NT
    Hocam basit bir şekilde sökülüyor yazmışsınız ama götürdüğüm adam kontrol etti döşemelerin de sökülmesi gerekiyor dedi.
  • gazete ile kenarlarını sarıp plastidip ile boyasanız?
  • Hocam o kısım 2 parça. İlk parça tornavidayla hafif kanırtarak çıkıyor. Diğerinide sökmek işi bilen adam için fazla vakit almaz.

    Şu şekilde karbon kaplama yapılıyor. Begendiyseniz basit ve daha ucuz bir çözüm.

     Focus 1 Kapı Kolu Sorunu
  • 400 mu yok artik, agir bakim yaptiriyorum ben 400 e.
    Boyaci ikisini 30 tl ye boyar onlarin. En fazla 50 olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ABCdiküçgeni
    Hocam baktım ama olur mu emin değilim. Bu parçanın üstünde tutar mı emin değilim. Tutsa da kolları çıkarmadan yapmak çok zor.

    @ES3NT
    Karbon kaplama ne bileyim yanlış anlamayın ama böyle kro işi gibi olmuş. Bej rengin üzerinde çok sırıtıyor. Başka renk alternatiflerini denemek lazım. Bunu nerde yaptırabiliriz ki? Ayrıca bu kolları iki yerde çıkarmaya çalıştılar. Dediğiniz gibi ilk kısım kapaklı. O çıkıyor sorun değil. İkinci kısım kapıya vidalı. Vidaları çıkardığımızda kapının iç döşemesinde de tersten vida yapılmış galiba. Öndeki vidaları sökmemize rağmen çıkmıyor parça. Siz bu aracı biliyorsunuz galiba hocam?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MavericKFive -- 1 Temmuz 2015; 15:37:29 >
  • Konu biraz hort olacak ama aynı araçtan bende de var ve hafif soyulmalar başlamış ama siyah olduğu için belli olmuyor. Sizin araç kaç binde acaba?
  • xX.3B.Xx X kullanıcısına yanıt
    Aldığımda 118 bin km. idi. O zaman da vardı bu sorun, hala var. Öyle duruyor bir çözüm bulamadım. Beyaz kaplama belki yaptırabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MavericKFive

    Aldığımda 118 bin km. idi. O zaman da vardı bu sorun, hala var. Öyle duruyor bir çözüm bulamadım. Beyaz kaplama belki yaptırabilirim.

    Benim araç 180 bin kmde ama siyah olduğu için çok belli etmiyor kendini sanırım. Direksiyon ve kapı kolları kronik sorunlu sanırım bu kasalarda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.