Şimdi Ara

Foça Tatil Köyü 49 yıllığına ihaleye çıkarıldı - Arap Şirketi Kazandı; Muhafazakar Otel Olacak mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, İzmir’in Foça ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesinde bulunan Foça Tatil Köyü (Eski Club Med) taşınmazları ile bu taşınmazlar üzerinde bulunan tesis, bina ve müştemilatı, bir bütün halinde 49 yıl süreyle “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirecek.


    Geçici teminat bedeli 3 milyon TL

    Resmi Gazete’de yer alan ilana göre, Foça Tatil Köyü’nün 49 yıllığına işletme hakkının verilmesi ihalesi, kapalı zarfla teklif alma ve pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale için herhangi bir muhammen bedel açıklanmazken, geçici teminat tutarı 3 milyon lira olarak belirlendi. İhaleye son teklif verme tarihi ise 20 Nisan 2021, ihalenin şartname bedeli ise 2 bin 500 TL.


    Ödeme peşin veya vadeli olacak


    Her türlü resim, vergi, harç ve KDV'den muaf olan ihaleyi kazanan şirket, ödemeyi peşin veya vadeli olarak yapabilecek. Vadeli ödeme seçeneğinde bedelin yüzde 30'u peşin, kalan kısmı ise 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyşa 48 ayda ödenebilecek. Vadeye bağlanan bedele yıllık yüzde 15 faiz uygulanacak.


    2005 yılından bu yana kapalı


    1967’de hizmete açılan Fransız Tatil Köyü ülke turizmi için hem tarihi hem de sembolik bir öneme sahip. Tatil Köyü, 2005 yılından bu yana kapalı bulunuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 3 Mayıs 2021; 9:6:55 >



  • 131 milyon liraya satıldı

    2015 yılından bu yana kapalı bulunan ve geçtiğimiz şubat ayında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 49 yıllığına satışa çıkarılan Foça Tatil Köyü’nün, 131 milyon liraya BKG Ortak Girişimine satıldığı belirtildi.

    Bahreyn Krallığı merkezli şirket

    Konuyla ilgili olarak açıklama yapan ETİK Başkanı Mehmet İşler, Foça Tatil Köyünü satın alan BKG Ortak Girişiminin Bahreyn Krallığı merkezli bir şirket olduğunu söyledi.

    Ege’de Son Söz’de yer alan habere göre Mehmet İşler, ‘’Bu şirketler grubu kültürel yayınlar, madencilik, inşaat, inovatif bilişim gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetiyle de çok sayıda iş yapmış bir firma. Sesini fazla duyurmayan, sessiz-sedasız işler yaptığı için pek bilinmiyor.’’ dedi.

    Muhafazakar otel mi yapılacak?

    Tesisin geleceği ile ilgili değerlendirme yapan İşler, ‘’Fransız Tatil Köyünü ihaleyle alan firma Cumhurbaşkanının onaylaması durumunda acaba buraya muhafazakar bir otel mi yapacak? Böyle olursa para bier cepten çıkar diğer cebe girer. Ya yurt dışından turist getirecek, döviz getirecek, ülkeye para kazandıracak bir otel mi yapılacak? Bu soruların yanıtlarını bilmiyoruz. Üçüncü alternatif ise buralara havuzlu villalar yapılabilir. Çünkü arazi çok geniş. Biz istiyoruz ki ülkemize yurt dışından döviz getirecek, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir konsept olsun.’’ ifadelerini kullandı.

    Toplam yatırım 250 milyon lira

    Foça Tatil Köyü’nün 131 milyon liraya satıldığını ve tesisin ayağa kaldırılması için 120 milyon lira da içerisine harcamak gerektiğini kaydeden Mehmet İşler, ‘’Bu durumda 250 milyon liralık bir yatırım söz konusu. Bu zamanda, hele hele pandemi döneminde böyle bir yatırım yapmak cesaret ister. Foça Tatil Köyünde 1000 yatağa yakın kapasite var.’’ dedi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.